Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Z_K

Re: Jak wygląda sytuacja w ?

Post autor: Z_K »

ruch1920 pisze:
eSpErAZS pisze:Śledzę ten temat regularnie i albo coś przeoczyłem albo jeszcze o tym nie ma... Mianowicie Ruch Chorzów-Polonia Bytom. Nie za bardzo interesowałem się ich stosunkami ale jak zobaczyłem ostatnio teledysk Bezimienni 3 to spadłem z krzesła. Długo już tak? Bo we wszystkich "kumaciorskich" źródlach na temat ekip są wypisani jeszcze jako kosa.
I co tam takiego ciekawego zobaczyłeś?

Jest tam też typ w koszulce Górnika.To nuta ogólnie o Górnym Ślasku,bynajmniej ja tak to odbieram.
iparts.pl
Frodo

Post autor: Frodo »

Jak wygląda sytuacja w takich miejscach jak:
1.Niegowonice
2. Odległe dzielnice Dąbrowy Górniczej: Błędów, Okradzionów, Strzemieszyce
ŚNIEŻNY WARAN

Post autor: ŚNIEŻNY WARAN »

W Okradzionowie działają kibice miejscowej Przemszy a w Błędowie Tęczy. Na konfrontacji obu tych drużyn ci pierwsi wybrali się w 120 osób, a więc liczba niezła.
Cijoe 1906

Post autor: Cijoe 1906 »

Frodo pisze:Jak wygląda sytuacja w takich miejscach jak:
1.Niegowonice
Ze Strzemieszyc chłopaki jeżdżą na Zagłębie Sosnowiec.
T.ZS

Post autor: T.ZS »

ŚNIEŻNY WARAN pisze:W Okradzionowie działają kibice miejscowej Przemszy a w Błędowie Tęczy. Na konfrontacji obu tych drużyn ci pierwsi wybrali się w 120 osób, a więc liczba niezła.
Przemsza na pewno sympatyzuje z Zagłębiem i Legią, choć przyznam szczerze nie wiem czy obecnie ktoś z Okradzionowa jeździ aktywnie na ZS. Ich największym lokalnym przeciwnikiem jest Pionier Ujejsce, a filmik z ich wyjazdu na te "derby przedmieścia" wagonikami ciągniętymi przez przerobiony ciągnik był tu kiedyś na forum :).
hdg

Post autor: hdg »

A nie jezdzili czasem ze Strzemieszyc na Unie Strzemieszyce? (bedac jednoczesnie kibicami Zagłębia) cos mi sie obiło kiedys o uszy ze byli na Rakowie a u siebie mieli jakies starcie z Szombrami (?)
Lewy Sierpowy

Post autor: Lewy Sierpowy »

Chciałbym trochę poprawic kolegę z Tarnowskich Gór odnośnie Radzionkowa, Orzecha i Świerklańca.
A mianowicie Zawadzkie to żadna przewaga polonistów nad Cidrokami .Powiedział bym że co najwyżej równowaga i to też moim zdaniem duży ukłon w stronę miejscowej Polonii.
Rojca to rzeczywiście duża przewaga PB.
Cała reszta Radzionkowa to raczej tylko Cidry.
Na Orzechu to ja o innych kibicach niż RR to nie słyszałem.Ani dawniej ani teraz.
A kibicowską pustynią to raczej jest Świerklaniec. Jeżeli w tej 5 tyś miejscowości jest 10 aktywnych kibiców Radzionkowa, Górnika , Ruchu czy jakiegokolwiek innego klubu to chyba max. Chyba się każdy zgodzi że to pustynia jak Sahara.
Szczególnie że graniczy z podobnie liczebnym Nakłem Śląskim gdzie jest bardzo silny FC Ruchu Chorzów.
CFCO

Post autor: CFCO »

miejski patriota pisze:
Mariensztat pisze:
miejski patriota pisze:hehehe moze ktoś mi coś wytłumaczyć, ewentualnie wyprowadzić z błędu?
Otóż w Małopolsce doszło do tego, że:

FC Cracovii z Zakopanego trzyma się z Ruchem FC Zakopane ( razem atakują Wisłę, razem malują grafy tzn. jedni eRkę drudzy KSC ale obok siebie)

FC Cracovii Trzebinia trzyma się z GKSem KAtowice FCM ( razem jadą na Wisłę)

FC Cracovii z Olkusza wspiera FC Zagłębia Sosnowiec także z Olkusza.[/b]

Co na to wszystko szefowie Pasów w Krakowie i kolejnych Śląskich i Zagłębiowskich klubów. BA czy istnieje w Polsce gdzieś podobna sytuacja?
Nie wiem czy piszesz to po to żeby podgrzać temperaturę na forum, czy może po to żeby pokazać że jesteś przechuj kumaczem. Zagłębie Sosnowiec z Olkusza działa na własną rękę. Olkusz jest na tyle małym miastem, że zapewne mogłeś widzieć(ale pewnie nie widziałeś tylko ci koledzy przechuj-kumacze powiedzieli) ludzi z dwóch wrogich ekip gdyż mogli się razem wychować. Na pewno osoby które mają pewne zasady i stanowią coś w swojej ekipie nigdy nie dopuszczą do sytuacji w której będą całusy z nożownikami. Radzę skorygować ci wiedzę bo przykurwiłeś faramzonem.

Jeśli już coś czytasz, staraj się robić to ze zrozumieniem danego tekstu. NIe mieszkam w żadnym z tych miast więc info jest dla mnie trudniej sprawdzalne. NIe mniej, nie od dziś wiadomo że w Olkuszu Cracovia i Sosnowiec nie działają przeciw sobie, a fotki i adresy Wisły śmiało wędrują pomiędzy zainteresowanymi stronami. Co chciałem wyrazić używając niefortunnego słowa "wspiera". Pysk
To prawda nie wchodzimy sobie w droge i nie ''wspieramy się''.Co do Trzebini ,że Cracovia trzyma z GKS i w Zakopanem Cracovia z Ruchem jest to ściemą.
kokodzambo

Post autor: kokodzambo »

interesuje mnie sytuacja w dwoch slaskich miescinach a mianowicie, Świerklany grn i Jankowice Rybnickie.
istnieja tam jakies aktywne grupy czy raczej dziura ?
krzysiek

Post autor: krzysiek »

Frodo pisze:Jak wygląda sytuacja w takich miejscach jak:
1.Niegowonice
Jestem co tydzien w Błedowie ale szczerze mówiąc olewałem mecze miejscowej Tęczy. Jak tylko zacznie się sezon sprawdze czy chlopaki mają tam inne poglady niz pro-Zagłebiowskie.

Na 100% moge jednak potwierdzic ze parę osób jeździ stamtad na ZAGŁĘBIE.
jms

Post autor: jms »

W Błędowie też potwierdze że jest Zagłębie. Aczkolwiek dużo osób odcina się tam od kibicowania wolą pić itp. Info otrzymane 2 tygodnie temu
staramysz

Post autor: staramysz »

Świerklany kiedyś 100% Odra teraz trochę się to zmieniło, a mianowice są tu kibice Górnika Zabrze nie wiem w jkaich oni liczbach jeżdża niech się ktoś od nich wypowie. Odra w Świerklanach ma się dobrze większość to młodzi którzy trenują średnio na mecz około 30 osób na wyjazdach też dobre liczby np.Wisła Krk 30 osób. Mają własne szale, koszulki. Działają też na miejscowej Fortecy, żaboli nie stwierdzono, owszem kiedyś udzielali się ale od kiedy na Fortece jeżdża chłopaki z RYdułtów,Wodzisławia czy Radlina nie ujawniają się już przewodniki turystyczne. W Świerklanach spotkamy tylko barwy niebiesko-czerwone jeśli z Górnika ktoś się wychyli wiadomo czym się to kończy.
Co do Jankowic wiem że pare osób jeździ na Odre i na Górnik.
zbyszek_r79

Post autor: zbyszek_r79 »

Jak w Lutomiersku?
sysysy

Post autor: sysysy »

Opisze ktoś to Radomsko i Bełchatów?

Jeszcze pytanie do Łodzian-zauważyłem na jakiejś widzewskiej fladze(chyba dotyczącej Bałut) wymienione Koziny-czyżby pojawili się tam jacyś Widzewiacy?
Zawsze Wierny

Post autor: Zawsze Wierny »

DiglettOi pisze:
Zawsze Wierny pisze:
jżs pisze:Za dużo stron do przegladania wiec pytam:

- Jak wygląda sytuacja w Sędziszowie? ( woj. świetokrzyskie) blisko Jędrzejowa.

Czasem tam bywam, widzialem graf Wisły na garażach, napisy Legii, oraz okazały malunek Korony Kielce pod Tunelem chyba. Czy jest tam jakies oficjalne FC jakiegos z tych klubów lub innego?
Zadnego oficjalenego FC tam nie ma,tylko są jednostki Legii,Korony,Wisły i Widzewa.Najwiecej o ile sie nie myle jest Korony,a z reszta to nie wiem jak jest ;)
Jednostki...:> Korona ma tam swój nieoficjalny Fan Club... Pozdro.
Napisz jeszcze jakie nieoficjalne Fan Cluby ma Korona...
Zawsze Wierny

Post autor: Zawsze Wierny »

zbyszek_r79 pisze:Jak w Lutomiersku?
Widzew i Łks.W mieście siły raczej wyrównane.
T.ZS

Knoppers pisze: Zagłębie w Zawierciu to fan-club widmo, nigdzie ich nie widac, nie mają żadnych dzielnic.
Nikt nie neguje przewagi Ruchu w tym mieście, natomiast to "widmo" stawiało się w zeszłym sezonie na Ludowym w ilości od kilkunastu do 50 osób, mają więc podobne liczby co FC Ruchu. Różnica jest jakościowa.
neRka

Post autor: neRka »

Czy Zagłebie "fc" Zawiercie dalej ma darmowe wejście na Ludowy? Bo z tego co pamiętam kiedyś tak było. Jak nie, to sorry za zamieszanie ale ogólnie interesuję się tematem fan clubów w Polsce i jako tako wiedze chce mieć.
ZS1906

Post autor: ZS1906 »

neRka pisze:Czy Zagłebie "fc" Zawiercie dalej ma darmowe wejście na Ludowy? Bo z tego co pamiętam kiedyś tak było. Jak nie, to sorry za zamieszanie ale ogólnie interesuję się tematem fan clubów w Polsce i jako tako wiedze chce mieć.
na Ludowym jest prowadzona akcja bilety dla fan clubów. Co mecz inne FC mają wjazd za friko.
miejski patriota

Post autor: miejski patriota »

To prawda nie wchodzimy sobie w droge i nie ''wspieramy się''.Co do Trzebini ,że Cracovia trzyma z GKS i w Zakopanem Cracovia z Ruchem jest to ściemą.[/quote]

Fakty sa takie jak napisałem w poście.
We wszystkich miastach nie atakujecie się na wzajem. Wystarczy spojrzeć na tak popularne na waszym forum zdjęcia "pasiastych napisów" w Zakopanym.
Matpaw

Post autor: Matpaw »

Zawsze Wierny pisze:
no nie za bardzo te sily wyrownane. silą sportowa w Lutomiersku jest ŁKS
CFCO

Post autor: CFCO »

miejski patriota pisze:Fakty sa takie jak napisałem w poście.
We wszystkich miastach nie atakujecie się na wzajem. Wystarczy spojrzeć na tak popularne na waszym forum zdjęcia "pasiastych napisów" w Zakopanym.
Może i nie ,ale nie trzymamy ze sobą,ani nie ''wspieramy''sie , Koniec tematu.
OACH

Post autor: OACH »

Zagłębie w Zawierciu to fan-club widmo, nigdzie ich nie widac, nie mają żadnych dzielnic.

Mistrzu ten fan-club widmo potrafił zebrać ok 50 osób i pojechać na mecz do Sosnowca.
wjazd na chate

Post autor: wjazd na chate »

zgadza sie mamy swój fan club w Zawierciu,lecz w Zawierciu wiecej do powiedzenia ma Ruch.

i na tym konczymy rozkminki Zagłebie-Ruch w Zawierciu.

ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
aqq08

Post autor: aqq08 »

Zawsze Wierny pisze:
hehehe sily wyrownane , szkoda tylko ze wasi kibice maja zakaz chodzenia w barwach tyle (jesli tak wyglada sytuacja gdzie sily sa wyrownane to ja nie wiem na jakiej podstawie tak piszesz chyba chodzi ci o liczebnosc)
HC

Post autor: HC »

aqq08 pisze:
Zawsze Wierny pisze:
hehehe sily wyrownane , szkoda tylko ze wasi kibice maja zakaz chodzenia w barwach tyle (jesli tak wyglada sytuacja gdzie sily sa wyrownane to ja nie wiem na jakiej podstawie tak piszesz chyba chodzi ci o liczebnosc)
dobrze wiedziałeś,że chodzi o stosunek liczbowy,ale musiałeś wtrącić swoje trzy grosze...czy przypadkiem nie ma oddzielnego tematu łódzkiego?chyba był...
op3

Post autor: op3 »

miejski patriota pisze:hehehe moze ktoś mi coś wytłumaczyć, ewentualnie wyprowadzić z błędu?

FC Cracovii z Zakopanego trzyma się z Ruchem FC Zakopane ( razem atakują Wisłę, razem malują grafy tzn. jedni eRkę drudzy KSC ale obok siebie)

FC Cracovii z Olkusza wspiera FC Zagłębia Sosnowiec także z Olkusza.

Co na to wszystko szefowie Pasów w Krakowie i kolejnych Śląskich i Zagłębiowskich klubów. BA czy istnieje w Polsce gdzieś podobna sytuacja?
znam lepsza sytuacje

w Bukownie na GKS zebralo sie towarzystwo kibicujace Wisle,Cracovii i Zaglebiu. I razem poszli na zninawidzonego wroga :)

i co mi na to powiesz?? Nie ma to jak nienawisc do przeciwnika:)
neRka

Post autor: neRka »

ZS1906 pisze:
neRka pisze:Czy Zagłebie "fc" Zawiercie dalej ma darmowe wejście na Ludowy? Bo z tego co pamiętam kiedyś tak było. Jak nie, to sorry za zamieszanie ale ogólnie interesuję się tematem fan clubów w Polsce i jako tako wiedze chce mieć.
na Ludowym jest prowadzona akcja bilety dla fan clubów. Co mecz inne FC mają wjazd za friko.
Czy Będzin, Czeladź, Dąbrowa też się w to wliczają? Czy jest uznawana zasada że Zagłebie to klub reprezentujący całe Zagłebie i te miasta nie są wliczane jako fc? ( Obiło mi się o uszy że te miasta nie trektuje się u Was jako fc ).
T.ZS

neRka pisze:
ZS1906 pisze:
Czy Będzin, Czeladź, Dąbrowa też się w to wliczają? Czy jest uznawana zasada że Zagłebie to klub reprezentujący całe Zagłebie i te miasta nie są wliczane jako fc? ( Obiło mi się o uszy że te miasta nie trektuje się u Was jako fc ).
Nie są wliczane jako FC.
benek445

Post autor: benek445 »

Mam pytania odnośnie Kościana tzn jaka jest tam sytuacja,wiadomo - fc Lecha, ale także kibice miejscowej Obry, którzy mają zgodę z Wartą. Jaki jest stosunek tych ekip do siebie?Czy z Kościana wiara jeździ też na Unię?
Mariensztat`

Post autor: Mariensztat` »

Jeżeli ktoś ma jakieś "ale" do mojej wcześniejszej wypowiedzi to piszcie teraz na PW.
Dass

Post autor: Dass »

op3 pisze:

znam lepsza sytuacje

w Bukownie na GKS zebralo sie towarzystwo kibicujace Wisle,Cracovii i Zaglebiu. I razem poszli na zninawidzonego wroga :)

Ale w tej całej akcji towarzystwo działało jako Bolesław Bukowno.Może przypomnij sobie jak jeszcze niedawno podbijałeś do pewnego klubu(bardzo przez was znienawidzonego),żeby zrobić sobie układ na inny klub.A tak wracając do tematu to w dzisiejszych czasach układy w Polsce są bardzo popularne ze względu na chłodne kalkulacje niektórych ekip.
konewka

Post autor: konewka »

Moze ktos cos napisze o Podkarpaciu tam jest niezly mlyn praktycznie co miasteczko to klub i jego kibice slowo "Fan club"nie jest tam bardzo popularne...
op3

Post autor: op3 »

Dass pisze:
op3 pisze:

znam lepsza sytuacje

Ale w tej całej akcji towarzystwo działało jako Bolesław Bukowno.Może przypomnij sobie jak jeszcze niedawno podbijałeś do pewnego klubu(bardzo przez was znienawidzonego),żeby zrobić sobie układ na inny klub.A tak wracając do tematu to w dzisiejszych czasach układy w Polsce są bardzo popularne ze względu na chłodne kalkulacje niektórych ekip.

kolego twoj pierwszy post wzbudzil oczekiwane pewnie przez ciebie zainteresowanie:) z kim to jest robilem? Z Ruchem?? A moze z Zaglebiem??
oleska51

Post autor: oleska51 »

Co do Głubczyc to jest też tam Odra Opole
Nemo

Post autor: Nemo »

Zawadzkie? (woj. Opolskie)
kropek

Post autor: kropek »

Nemo pisze:Zawadzkie? (woj. Opolskie)
Odra Opole :)
ZawieRcie

Post autor: ZawieRcie »

Przepraszam!
LIPTON18

Post autor: LIPTON18 »

19Piastowski45 pisze:
WŚL pisze:Jak wygląda sytuacja w Głubczycach,Prudniku,Nysie,Otmuchowie i Paczkowie?
W Głubczycach jest miejscowa Polonia, ale raczej jest to pustynia( choć sam znam ludzi którzy jeżdżą na Legię, KSG i Odrę W, ale nie jest ich za dużo po prostu fani kopanej)

Prudnik - to nasz fc

Nysa - Odra Opole i WKS

Otmuchów i Paczków - Jest tam WKS
Co do Nysy to się chyba zgodzę, jednak z tego co wiem to bardziej "kumata" jest tam ekipa Odry.

Co do Otmuchowa to żadnego WKS-u tam nie ma i nie było chyba nigdy, pojedyncze sztuki za Odrą Opole i GKS Katowice.

Paczków jest dość specyficzny, na meczach miejscowej Sparty można znaleść szaliki Wisły, Śląska, chociaż kilka lat temu byli krojeni przez Śląsk z Lądka i Bystrzycy z tego co pamiętam.
Sztygar

Post autor: Sztygar »

kropek pisze:
Nemo pisze:Zawadzkie? (woj. Opolskie)
Odra Opole :)
Kiedyś była tam jakaś grupa kibiców Górnika Zabrze , w mieście było też widać napisy , nie wiem czy obecnie działają coś.
ODPOWIEDZ