Relacje, Komentarze, Foto - 28.02 - 2.03

Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM

Mmmm

Re: Relacje, Komentarze, Foto - 28.02 - 2.03

Post autor: Mmmm »

Tylko tak dla sprostowania do słów dr_Martens.Widzewa było koło 150 z czego na sektorze około 50.Reszta pod bramami czekała aż ochroniarki zdecydują się wpuszczać.
iparts.pl
Jagai

Post autor: Jagai »

Robert1920

Post autor: Robert1920 »

Jak Ty wierzysz w jakieś pismakowe wieści i to z Czech to powodzenia. Coraz to lepsze kabarety widzę wychodzą...
Frodo1927

Post autor: Frodo1927 »

Jednak psy zatrzymały typa co nie zdazył uciec razem ze swoimi
http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/art ... hotostory3
F_kato

Post autor: F_kato »

Tu niestety nikt by mu nie pomógł, wylecieć bez komina/tshirtu na łbie to pewna łapanka. Szkoda...
Modyfikejszyn

Post autor: Modyfikejszyn »

Łukasz1920 pisze:
Niebiescy.pl
W całej ekstraklasie zostanie wprowadzony najprawdopodobniej zakaz wyjazdowy do końca sezonu...
Dobre jaja...
Jeśli coś takiego się stanie to wszystkie ekipy powinny jeździć na wyjazdy, myślą sobie ,że jak dadzą zakazy wszystkim to będą mieli spokój ?? Jeździć i dopingować spod stadionu.
LTZ1981ZGIERZ

Post autor: LTZ1981ZGIERZ »

Brawo dla L : mnie wzruszył jeden post : Jaga przed ruskimi nas nie obroni :) Polak potrafi być uszczypliwy :)
chuliganGS

Post autor: chuliganGS »

Frodo1927 pisze:Jednak psy zatrzymały typa co nie zdazył uciec razem ze swoimi
http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/art ... hotostory3

Zatrzymaly duzo wiecej kibicow... W kazdym razie, na jego miejscu po takiej akcji nie narzekalbym gdyby mi przybili prace spoleczne i zakaz stadionowy, bo spokojnie mogl byc art. 158 jak nie gorzej.
Pinkus

Post autor: Pinkus »

Legia Warszawa została ukarana przez Komisję Ligi walkowerem za przerwany mecz T-Mobile Ekstraklasy z Jagiellonią Białystok - poinformował prezes Legii Bogusław Leśnodorski na Twitterze.

Rozgrywany 2 marca mecz 24. kolejki został przerwany po pierwszej połowie przy stanie 0-0 z powodu awantur na trybunach.

Dodatkowo Legia zapłaci 100 tys. zł kary oraz będzie miała zamknięty stadion na mecz z Wisłą i kolejne dwa w zawieszeniu na rok. Oba zespoły zostały ukarany sześciomiesięcznym zakazem udziału zorganizowanych grup kibiców gości w meczach wyjazdowych.
ja22

Post autor: ja22 »

szczerze to myślałem że będzie o wiele gorzej .
rzutkarny

Post autor: rzutkarny »

ja22 pisze:szczerze to myślałem że będzie o wiele gorzej .
Jutro wojewoda ma konferencje jeszcze.
ja22

To fakt ale myślałem że przywalą zakaz dla wszystkich i sami zamkną stadion do końca rundy .Wojewoda myślę że może zwiększy to zamknięcie do 3 meczy bez zawieszenia
Koniu0739
Kontakt:

Post autor: Koniu0739 »

tylko dlaczego Legia dostala zakaz wyjazdowy jak wszystko dzialo sie "w domu", zrouzmiale jest to dla Jagiellonii, kara finansowa jest nie za wielka jak dla Legii, ale pol roku bez wyjazdu to troche lipa.
rzutkarny

Post autor: rzutkarny »

Koniu0739 pisze:tylko dlaczego Legia dostala zakaz wyjazdowy jak wszystko dzialo sie "w domu", zrouzmiale jest to dla Jagiellonii, kara finansowa jest nie za wielka jak dla Legii, ale pol roku bez wyjazdu to troche lipa.
Komisja ligi z tego co mówili na konferencji może dać maksymalnie 100 tysięcy.
wawe3

Post autor: wawe3 »

jesteśmy chyba ewenementem w skali Europy gdzie za kilkuminutowe zamieszanie zakańcza się mecz i na korzyść jednej drużyny, jakie uzasadnienie?kibice Legii mocniej bili?groźniej wygladali?ciekaw jestem jak bedzie gdy na innym obiekcie dojdzie do podobnego zamieszania, będą dawac same walkowery? to wszystko ma drugie podłoże..
Orzeł Biały

Post autor: Orzeł Biały »

2004 Białystok Puchar Polski Jaga-Legia walkower dla Legii po zamieszkach
2014 Warszawa Ekstraklasa Legia - Jaga walkower dla Jagi po zamieszkach
cdn...???
ToMyPolacy

Post autor: ToMyPolacy »

wawe3 pisze:jesteśmy chyba ewenementem w skali Europy gdzie za kilkuminutowe zamieszanie zakańcza się mecz i na korzyść jednej drużyny, jakie uzasadnienie?kibice Legii mocniej bili?groźniej wygladali?ciekaw jestem jak bedzie gdy na innym obiekcie dojdzie do podobnego zamieszania, będą dawac same walkowery? to wszystko ma drugie podłoże..
Oczywiście, że to ma drugie podłoże. Sienkiewicz zaciera ręce, przyzwolenie społeczne jest także będzie można jeszcze bardziej dojebać nas. Kara nieadekwatna do tego co się działo, jak można zamykać cały stadion przez takie awanti, żyjemy w POjebanym kraju
wawe3

Post autor: wawe3 »

tyle tylko ze w tamtym meczu kibice latali sobie po murawie i skala tego było troche inna

Post autor: *** »

Koniu0739 pisze:tylko dlaczego Legia dostala zakaz wyjazdowy jak wszystko dzialo sie "w domu", zrouzmiale jest to dla Jagiellonii, kara finansowa jest nie za wielka jak dla Legii, ale pol roku bez wyjazdu to troche lipa.
kasa, kasa
bo by im prestiż transmisji rozgrywek podupadł, gdyby puszczali mecze przy pustych trybunach głównego kandydata na mistrza.
ja22

[Oczywiście, że to ma drugie podłoże. Sienkiewicz zaciera ręce, przyzwolenie społeczne jest także będzie można jeszcze bardziej dojebać nas. Kara nieadekwatna do tego co się działo, jak można zamykać cały stadion przez takie awanti, żyjemy w POjebanym kraju[/quote]
jakbyś nie zauważył to stadiony były już zamykane za race ,więc był to pewne .Jeśli wojewoda jutro nie pojedzie za grubo tu moim zdaniem sprawa nie zakończy się tak żle .Jak na dzisiejsze czasy awantura była dość spektakularna więc jakieś kary musiały być
StaneeeeK

Post autor: StaneeeeK »

Jagai pisze:
prawda czy farmazon ?
farmazon
Mmmm

Post autor: Mmmm »

To jest łagodna kara?
Zważywszy na fakt ze wśród obradujących dwie osoby forsowały temat ukarania innych kibiców(zamknięcie sektora przyjezdnych) i drobnej kary finansowej.To ta kara dla Legii jest ogromna.
KoziaWolka

Post autor: KoziaWolka »

Podobno władze Legii zamknęły sektor przyjezdnych do odwołania, czyli nie potrzeba żadnych remontów ani nic podobnego aby nie wpuszczać kibiców przyjezdnych ?? Ciekawe co na to powiedzą białe kołnierzyki z Ekstraklasy, skoro wymogien licencyjnym jest udostępnienie sektora dla kibiców gości.
Łódź-Andrzejów

Post autor: Łódź-Andrzejów »

Pod pretekstem przebudowy sektora gości zamknęli.
Benio
Kontakt:

Post autor: Benio »

2.03.2014
Legia Warszawa - Jagiellonia Białystok

Wiem, że trochę późno dlatego skupie się wyłącznie na

filmiku:
http://youtu.be/b-4xw8_2wFo

galerii:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 846&type=3
ja22

Ja byłem od początku pewny że pozamykają sektory .nie wiem czy niektórzy urodzili się wczoraj? Za race zamykali a po największym dymie od ładnych paru lat nie zamkną i nie będzie zakazów. zacznijcie myśleć a nie oburzać się na wszystko bo w tym przypadku stała się rzecz oczywista .Co do sektora Gości na Legii był to zapewne wybieg by wojewoda nie zamknął całego stadionu .jeśli chodzi o podstawę prawną to może nią być nawet NP. malowanie krzesełek także z tym problemu nie ma
wurda1ak

Post autor: wurda1ak »

Delegat PZPN na spotkanie Legia - Jagiellonia napisał w swoim raporcie, że w chwili podjęcia przez organ decyzji o przerwaniu imprezy masowej, sytuacja na stadionie była unormowana, a policja zapewniała bezpieczeństwo na stadionie. Na ten raport Legia będzie się powoływać, bo poddaje on w wątpliwość twierdzenie, że zachowanie kibiców uniemożliwiało rozegranie drugiej połowy spotkania. "
Na jakiej więc podstawie mecz został przerwany.
Czy Legia ma zamiar cos z tym dalej robić na drodze prawnej ?
Leśnodorski ponoć od samego walkowera nie chce się odwoływać , moim zdaniem powinien bo walkower dla Jagi z d*** wzięty
odpowiedz24

Post autor: odpowiedz24 »

wurda1ak pisze:
Delegat PZPN na spotkanie Legia - Jagiellonia napisał w swoim raporcie, że w chwili podjęcia przez organ decyzji o przerwaniu imprezy masowej, sytuacja na stadionie była unormowana, a policja zapewniała bezpieczeństwo na stadionie. Na ten raport Legia będzie się powoływać, bo poddaje on w wątpliwość twierdzenie, że zachowanie kibiców uniemożliwiało rozegranie drugiej połowy spotkania. "
Leśnodorski ponoć od samego walkowera nie chce się odwoływać , moim zdaniem powinien bo walkower dla Jagi z d*** wzięty

Poczytaj najpierw przepisy, a potem się "wymądrzaj" mądralo.
Ale podpowiem, - z winy gospodarza przerwane zawody? Zgadza się.
Masz odp.
fluor

Post autor: fluor »

ja22 pisze:Ja byłem od początku pewny że pozamykają sektory .nie wiem czy niektórzy urodzili się wczoraj? Za race zamykali a po największym dymie od ładnych paru lat nie zamkną i nie będzie zakazów. zacznijcie myśleć a nie oburzać się na wszystko bo w tym przypadku stała się rzecz oczywista .Co do sektora Gości na Legii był to zapewne wybieg by wojewoda nie zamknął całego stadionu .jeśli chodzi o podstawę prawną to może nią być nawet NP. malowanie krzesełek także z tym problemu nie ma
bo w Polsce przyjmujemy do wiadomości wszystko co popadnie. W ilu ligach na świecie są chociażby obowiązkowe karty kibica?
ATU

Post autor: ATU »

odpowiedz24 pisze:
wurda1ak pisze:

Masz odp.
Ty również czytaj ze zrozumieniem. Mecz został przerwany bez powodu, w momencie, kiedy na stadionie był spokój i Jagiellonia była już bezpieczna. Tego meczu nikt nie powinien przerwać, zrobiono pokazówkę i tyle.
wurda1ak

Post autor: wurda1ak »

odpowiedz24 pisze:
wurda1ak pisze:

Masz odp.
A Ty ku*** co, radca prawny ?
Chodzi o to , że zawody nie powinny być w ogóle przerwane , chyba że Legia jako klub zgadza się z tą interpretacją i odpuszcza.
Generalnie pytanie w zasadzie do Foxxa , bo o ile mi wiadomo to on w sprawach Legii jest osoba kompetentną na tym forum
PT.

Post autor: PT. »

wibrator pisze:kolejny fikcyjny remont, to już nawet smieszne nie jest, jawnie grają w c**** a te barany udają że wszystko jest OK w naszej piłce
nie do końca taki fikcyjny bo planują pozmieniac trochę min. dodatkowa pleksi i siatka naokoło sektora.
inna sprawa jak szybko to zrobią i czy nie będą specjalnie przeciagać i miec pretekst do dłuższego zamkniecia
ODPOWIEDZ