wakacyjne miejscowości- gdzie i jacy kibice widziani

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Pango

Re: wakacyjne miejscowości- gdzie i jacy kibice widziani

Post autor: Pango »

1928UT pisze:Solina i okolice.

Siedziałem tydzień i oprócz niezliczonej ilości vlep i jednego dziecka widzianego na zaporze w bluzie Unii Leszno nikogo w barwach nie widziałem czy to na plaży, w barach czy to na zaporze i jej okolicach. Podejrzewam że ktoś mniej lub bardziej kumaty bawił w tym okresie w okolicach j. solińskiego ale z barwami się nikt nie obnosił.
Ja podczas jednodniowego pobytu w niedzielę widziałem za to wiele akcentów kibicowskich, goście z dziarami Sanovii, zgrabną ekipkę Stali Sanok, młodych kibiców Ustrzyk Bieszczady i gościa ze Stali Mielec. Czyli dość dużo jak na kilka godzin.
iparts.pl
rado

Post autor: rado »

Jadę dziś do POBIEROWA na urlop jak tam sytuacja wygląda?

pozdro
Sopran

Post autor: Sopran »

Władysławowo, jak tam wygląda sytuacja ?
rafalks1908

Post autor: rafalks1908 »

rado pisze:Jadę dziś do POBIEROWA na urlop jak tam sytuacja wygląda?

pozdro

Własnie siedze w Pobierowie duzo ludzi malo akcentow kibicowskich poza jednym typem w smyczce Stilona Gorzow. Poza tym wlepy ŁKSu,Legii,Lecha
K@MELEON

Post autor: K@MELEON »

Tydzień we Władysławowie-W barwach najwięcej Lecha,Widzewa.Pojedyńcze osoby z Arki,Ruchu,Lechii.Na baletach podbija chłopak z dziewczyną ze Śląska Wrocław z którymi pozniej praktycznie codzienie melanzujemy.pozdro dla was :twisted:
nowy1908

Post autor: nowy1908 »

Michał_KSG pisze:
Sopran pisze:Władysławowo, jak tam wygląda sytuacja ?
Na początku lipca tam byłem i widziane barwy Lecha i Arki.
Sam chodziłem w koszulce Górnika i nikt nic nie burzył.
ŁKS , WIDZEW , ARKA tacy kibole widziani przeze mnie ;p Łks on tour 2009;p
Brander

Post autor: Brander »

10 Dni w Kolobrzegu , z ekip dosc czesto spotykanych to Widzew,Lechia(W szczegolnosci wieczorne pory na dyskotekach "plazowych")i poszczegolne jednostki Kolejorza.
tcz

Post autor: tcz »

W Jastrzębiej Górze w ten weekend można było jedynie spotkać osoby w koszulkach czy bluzach Everlasta :) Nikogo w barwach oprócz mnie nie zauważyłem :)
TYLKO DYSKOBOLIA

Post autor: TYLKO DYSKOBOLIA »

tcz pisze:W Jastrzębiej Górze w ten weekend można było jedynie spotkać osoby w koszulkach czy bluzach Everlasta :) Nikogo w barwach oprócz mnie nie zauważyłem :)
czyli Bokserzy...
bardzo mozliwe,bo moja babcia z calym turnusem emerytow i rencistow rzadzila wlasnie w Jastrzebiej ;)

Jako ciekawostke moge podac rowniez Grodzisk...co roku przy okazji opalenickiego turnieju Remes Cup,w grodziskich szkolach spia mlodzi adepci pilkarstwa,ale mimo ich na ogol mlodego wieku da sie po nich zauwazyc chociazby vlepki ;)
pgn

Post autor: pgn »

tydzień w Sopocie, mocny FC Barcelony, trochę kibiców Arsenalu
Kezman89

Post autor: Kezman89 »

Będzie ktoś w Ustroniu Morksim od 21 sierpnia?
Romano

Post autor: Romano »

JokoBoy pisze:
Romano pisze:
Pango pisze:Dziewczyna załatwiła mi wyjazd do Karwii, był ktoś, dzieje się tam coś?
Zawsze sie dziwie ludziom którzy jadą nad morze do takich metropolii jak Karwia,Debki,Białogóra;Jastrzebia Góra,Półwysep helski(może poza Helem gdzie przez jeden dzień można zobaczyc troche ciekawych miejsc).Sa to miejscowości gdzie po sezonie mozna krecić horory pt miasto wymarłe:)W sezonie gdy ktos nie jest maniakiem kapieli morskich i leżenia na slońcu w słoneczne dni nie ma praktycznie co robić.Jesteście skazani na flądre i piwo w miejscowych budach i ogrodkach piwnych.Wezcie też pod uwage ceny wyśróbowane do granic mozliwości bo wiadomo że miejscowi przez 3 miesiace muszą na was zarobić do przyszlorocznego sezonu:).Niestety wiem że was nie przekonam i jak co roku zapełnicie plaże kaszubskich wiosek i sakiewki miejcowych Kaszubów:)
Właśnie widzę ktoś tu Kaszubów nie trawi :mrgreen:
Dla mnie to świetne miejsce na wypoczynek i pozwiedzanie. Blisko do Trójmiasta, a tam jest co zobaczyć. Rowerkiem przez cały półwysep można śmignąć, na Zatoce jakieś żagielki, etc.
A jakie Ty miejsce na morzem proponujesz? Może skorzystam.
Pzdr.

Nigdzie nie napisałem że Kaszubów nie lubie w końcu to tacy sami Polacy jak my
tylko czasem gwarą polecą:)(oczywiście zaraz ktos powie że to język itp:))
Kolego blisko do Trójmiasta to może bedzie jak drogi zmodernizuja bo teraz możesz i 3 godziny jechać w korku.Pytasz sie gdzie polecam sie wybrać ?Odpowiedz jest prosta -Sopot masz tu wszystko to co np w Jastrzebiej Górze plus rozrywki letniej stolicy Polski. Kto był w Sopocie w sezonie pewnie widział
najwieksze zageszczenie pieknych dziewczyn na metr kwadratowy:)
Ostatniej soboty o 2 w nocy ruch na Monciaku jak w południe dyskoteki pełne
Czego chcieć więcej?
nisc

Post autor: nisc »

Kaszubski to JEZYK i jest to wazne dla nas kolego....pzdr
RybakNH

Post autor: RybakNH »

Sopran pisze:Władysławowo, jak tam wygląda sytuacja ?
http://i27.tinypic.com/f9jaj8.jpg :)
zwykly_kibic

Post autor: zwykly_kibic »

RybakNH to chyba nie jedyne napisy na tym murze ;-)
RybakNH

Post autor: RybakNH »

zwykly_kibic pisze:RybakNH to chyba nie jedyne napisy na tym murze ;-)
nie jedyne, ale ostatnie :P
Motor Lublin Polska

Post autor: Motor Lublin Polska »

W okolicach Augustowa zero akcentów kibicowskich. W Zakopanem 2 osoby w koszulkach Lecha i jakiś dzieciak w czapce Resovii. No i na Słowacji dziewczyna w wiatrówce Kolejorza. Ogólnie nic nadzwyczajnego.

Pzdr
kibolek

Post autor: kibolek »

I w Zakopanem tylko tyle?? :?: Szczerze spoedziewałem się trochę więcej.
Pozdrawiam.
eSpErAZS

Post autor: eSpErAZS »

Wczoraj wróciłem z Władysławowa :) z akcentów kibicowskich widziałem 3-4 osoby w ciuchach FF i Pretoriana wiec raczej kibice :) oprócz tego standardowo na murach kłutnie ŁKS-Widzew / Ruch-KSG trochę napisów sławiących Legię, Piasta i Koronę.
Motor Lublin Polska

Post autor: Motor Lublin Polska »

kibolek pisze:I w Zakopanem tylko tyle?? :?: Szczerze spoedziewałem się trochę więcej.
Pozdrawiam.
Byłem w Zakopanem 5 dni i tyle zauważyłem. A że nie przepadam za tłumem na Krupówkach i wolę wyjść w góry to może dlatego niewiele widziałem.

Pzdr
wielki CWKS

Post autor: wielki CWKS »

kilka tygodni temu będąc u rodziny w kieleckim zabawiłem ze znajomymi kibicami Korony na Sielpi (zalew obok Końskich). Widziana grupa 7-8 osób GKS-u Bełchatów w koszulkach. Do tego sporo Korony i Widzewa. Z jednym Widzewiakiem ze Zgierza popiłem wódki jak się później okazało gdy rozmowa zeszła na tematy piłkarsko-kibicowskie...i okazało się, że jego żona jest za ŁKS-em :lol: Na imprezie w tawernie 20 osobowa ekipa sportowa Cracovii dobrze się bawiła nie mając sobie równych...grzecznie się przedstawiłem..pogadałem z kilkoma..wspólne piwo i śpiewy na Wisłę ;) na pewno był to ciekawy weekendowy wypad
aaaaa

Post autor: aaaaa »

.grzecznie się przedstawiłem..pogadałem z kilkoma..wspólne piwo i śpiewy na Wisłę
nie spodziewał bym sie tego po nich... :roll:
z.t

Post autor: z.t »

wielki CWKS pisze: Na imprezie w tawernie 20 osobowa ekipa sportowa Cracovii dobrze się bawiła nie mając sobie równych...grzecznie się przedstawiłem..pogadałem z kilkoma..wspólne piwo i śpiewy na Wisłę ;)
Dzięki Stary...
elfue

Post autor: elfue »

dziś wróciłem z Władysławowa. Byłem 9 dni ...

Baaardzo dużo Legionistów jak na Władka . nie było nocy zeby kogos swojego nie spotkac czy nie slychac na miescie spiewow.
Przedwczoraj w namiocie lecha widzianych kilkanascie osób z Legii . non stop dedykacje i pozdrowienia od Dj było slychac i eLki w górze widać.

ulica Przybyszewskiego oblepiona vlepami 8) + kilka napisów na Cetniewie.

Dalej .. Wiadomo widoczna Arka , kilka kolesi z dziarami , kilku w koszulkach , jeden pijany przyciety na pisaniu sprayem po murze .

Spotkani 2 kolesie z Elbląga i gruby zgodowy menalz .

Widoczne napisy na murach to w szczególności , Ruchu , Widzewa , Korony i pod koniec wyjazdu wyłoniła się Szczakowianka i pomazala czesc miasta.

to tyle z wyjazdu pod aspektem kibicow ..

pozdro
mortimax
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: mortimax »

Wyspa Brać - Chorwacja
Ogólnie wszyscy miejscowi za Hajdukiem Split. Napisy są wszędzie, na murach, sklepach, przystankach itp. Wykonane bardzo ładnie. Tak jakby mieli na to przyzwolenie. Każdy miejscowy samochód wyposażony w jakiś gadżet Hajduka.
Ponadto widziałem kilku kolesi w koszulkach Lechii Gdańsk i to by było na tyle z polskich ekip.
Ogólnie na wyspie dużo Niemców. Widziana duża grupa kibiców Bayernu i Wolfsburga.
Matpaw

Post autor: Matpaw »

niedawno z Jaroslawca wrocilem..totalna pustynia kibicowska jedynie kogo spotkalem w barwach to tez typka z ŁKSu i jeden szalik lecha w jednym z lokali.
cknpl

Post autor: cknpl »

aaaaa pisze:
.grzecznie się przedstawiłem..pogadałem z kilkoma..wspólne piwo i śpiewy na Wisłę
nie spodziewał bym sie tego po nich... :roll:

Daruj sobie te zbędne komentarze na internecie.
elwood7

Post autor: elwood7 »

Matpaw pisze:niedawno z Jaroslawca wrocilem..totalna pustynia kibicowska jedynie kogo spotkalem w barwach to tez typka z ŁKSu i jeden szalik lecha w jednym z lokali.
jestem tu cały czas, ale można było się natknąć na parę osób w barwach na przestrzeni całego sezonu, zresztą wypowiadałem się kiedyś w temacie. Ostatnio gość w koszulce ŁKS-u, w koszulce Sandecji, zamienione kilka słów z gościem z Hutnika (pozdro jeśli czytasz),widziani także z Legii. Jednak jeśli ktoś tu jest pare dni tylko, to ciężko kogoś spotkać.
Pozdrawiam<C>harcersko :!:
kkr

Post autor: kkr »

Ustronie Morskie - przelom lipca i sierpnia 2009. Przez caly wyjazd tylko jeden mocniejszy akcent kibicowski - widziany gosc w koszulce 1. FC Katowice.
Poza tym to tylko pare wlepek Apatora.
Kezman89

Post autor: Kezman89 »

Kezman89 pisze:Będzie ktoś w Ustroniu Morksim od 21 sierpnia?
Podbijam
gateway

Post autor: gateway »

A jak w przeciągu ostatnich dni w Chałupach??
ADR10

Post autor: ADR10 »

Jastrzębia Góra.
Widziani: Widzew Arka Śląsk GKS Tychy ŁKS
lsz

Post autor: lsz »

Karpacz - nawet żadnej vlepy nie widziałem, nie wspominając o kibicach
pavik

Post autor: pavik »

W Bułgarii dokladnie w Słonecznym Brzegu całkiem fajny melanz z chlopakami z Legii. Pozatym pełno Polaków ale mało kto okazywał swoją przynalezność klubową.

Z pozytywnych akcentów mozna dodac awanture angoli w jednym z pubów w czasie ogladania sparingów przed sezonowych hehe :)

Polecam w przyszłym roku !
GhettoBoy82

Post autor: GhettoBoy82 »

Właśnie wociłem tez ze Słonecznego brzegu i nie zgodze sie żeby tam było duzo polaków.Z paroma osobami ześmy tam gadali i one potwierdzaja że mało bo dorgo.Oglólnie to masa Szkopków.Unia robi swoje.Aspektów kibicowskich fakt faktem kompletny brak(chyba że wezme pod uwagi koszulki Norymbergi,fc Koln i takich tam :).Pare razy w barwach śmigamy.
pavik

Post autor: pavik »

Moze akurat tak trafiles bo ja wrecz przeciwnie :) co nie zmienia faktu ze miejsce dalej atrakcyjne i ta wodka po 12 zlotych :) :oops:
ciekawski83

Post autor: ciekawski83 »

w Egipcie widziani fani Legii (w muzeum w Luksorze chłopaczek w koszulce wklejał vlepy) oraz Lecha (w Hurgadzie mieszkaliśmy w jednym hotelu)
holigans_krk

Post autor: holigans_krk »

Właśnie wróciłem z Sopotu gdzie byłem cały tydzień , widziałem 2 chłopaków w koszulkach Lecha , 1 gościa w smyczy Arki a w Piątek cały Sopot należał do Wisły i Lechi normalnie byli wszędzie .
Z vlep Arka,Wisła,Lechia,Legia,Slask,Lech
kibolek

Post autor: kibolek »

Od środy do soboty udało mi się być w trzech miejscowościach mianowicie: Poronin (dla tych co nie wiedzą, gdzie tamiejscowość się znajduje, to powiem, że najduje sie ona obok Zakopanego), Zakopane, Kraków. Postaram się przyblizyć troche to co widzialem:
1) Poronin:
Barwy: nikogo w barwach nie widziałem
Vlepki (wszystkie które udało mi się odczytać (całe i troche pokiereszowane)): Arka Gdynia, Piast Gliwice, Czarni Radom, Widzew Łódź, Podkarpacka Ośmiornica, Jurajsko-Podkarpacka Banda,Lechia&Wisła (vlepka zgodowa), Odra Wodzisław Śląski, i w pociągu jadącym do Zakopanego widzialem vlepe Cracovii
2) Zakopane:
Barwy: jeden chłopak w koszulce i czapce Śląska Wrocław tyle z polskich drużyn, z barw drużyn zagranicznych to widzialem gościa w koszulce Lazio Rzym, gościa w koszulce Realu Madryt (w zasadzie był to był to młody chłopak) gościaw koszulce South Africa, gościa w koszulce reprezentacji Włoch, dwóch gości w koszulkach Manchesteru United, dwóch gości w koszulkach FC Barcelony (odnosnie tych barw zagranicznych to nie wiem czy to byli Polacy czy nie, pisze co widziałem) i sporo w barwach Polskich (podejżewam, iż ze względu na odbywający sie tam turniej skoków narciarskich)
Vlepki (wszystkie które udało mi się odczytać (całe i troche pokiereszowane)): Stal Stalowa Wola, Resovia Rzeszów, Korona Kielce, Cracovia Kraków, GKS Katowice, Lech Poznań, i z pewnością wiele innych, których juz nie pamiętam :D
Napisy: Wisła Kraków, Cracovia Kraków, Ruch Chorzów, Korona Kielce, jeden napis markerem w WC w jednej z karczm na szybie ,,Tylko Legia" :D, pisze tylko te, które ja zauważyłem, mogło byc ich więcej, a niektóryc moge nie pamiętać wszystkich sie wypisać nieda :D.
3) Kraków:
Zasadniczo to w Krakowie byłem tylko w sklepie Cracovii i wokół stadionu Wisły (sklep Wisły na Hali Głównej i ich Pub obok stadionu).
Barwy: Tylko to co w sklepach i pubie :D
Vlepy: Wisła Kraków, Śląsk Wrocław, Lechia Gdańśk, Unia Tarnów, GKS Katowice
Napisy: nie chce mi sie juz wypisywać :D, domyślcie się jakie przeważały:D
Pozdrawiam.
GhettoBoy82

Post autor: GhettoBoy82 »

pavik pisze:Moze akurat tak trafiles bo ja wrecz przeciwnie :) co nie zmienia faktu ze miejsce dalej atrakcyjne i ta wodka po 12 zlotych :) :oops:
10 dni ciagle w sercu Słonecznego Brzegu.A jesli chodzi o ceny to wiadomo że nie chodziło mi tu szczególnie o alkohol,po prostu ogólnie(Nie wiem czy byłeś np w Lazurze na disco bo tam małe piwo chodzi po 10 pln.A wóda wódzie nierówna :) jak kto lubi.No ale wiadomo miejscowka wypas,potwierdzam.
ODPOWIEDZ