Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...
Co laczy Zawisze z Rakowem?
-
zawiszakapy
Stara zgoda i nic po za tym
-
(---)
http://forum.mks-korona-kielce.pl/viewtopic.php?t=5292
Wysłany: Dzisiaj 21:10 Koniec zgody z Polonią Warszawa
Z dniem dzisiejszym przestała istnieć nasza zgoda z kibicami Polonii Warszawa.
Z powodu braku perspektyw na dalsze wspólne działania zgoda przechodzi do historii, jednakże rozstajemy się w dobrych kontaktach.
Mamy nadzieję, że dla wszystkich jasne jest to, że od teraz nie chodzimy już w gadżetach naszej byłej zgody.
Ile trwała zgoda na linii Korona Kielce- Polonia Warszawa 
Dziwi mnie taka decyzja kibiców Korony jeszcze niedawno robiliscie wspólne graffiti były foty wrzucane na forum.
Jak i również ciekawi mnie to czy Zgoda miedzy Cracovia a Polonią miała jakiś wpływ na to.
Jak i również ciekawi mnie to czy Zgoda miedzy Cracovia a Polonią miała jakiś wpływ na to.
-
WolneMiasto
Nie ma zgody i tyle , nie Twoje podwórko nie Twoja sprawa
-
WolneMiasto
Oczywiście ma prawo , ale skoro została podana oficjalna Relacja to więcej się nie dowie , Proste .
to skoro taka jest oficjalna wiadomosc i nie mozna dociekac, to mozze ja sie zapytam jaka jest ta nieoficjalna przyczyna, przynajmniej nikt mi nie powie, ze nie mozna sie zapytac.
-
Szalikowiec_
Prywatne znajomości.nikob pisze:Jak wygląda sytuacja pomiędzy Wartą Poznań a Podbeskidziem ?
Wiem, że są przyjaźnie do siebie nastawieni, w zeszłym sezonie po meczu w Poznaniu sobie chyba nawet piwkowali.
Jakiś układ, czy zgoda się szykuje ?Czy po prostu przyjazne stosunki między ludźmi z obu ekip ?
przecież w tej oficjalnej informacji masz podane info - brak perspektyw na dalsze wspólne działanie. Nie trzeba się doszukiwać drugiego dnaBalaclava pisze:to skoro taka jest oficjalna wiadomosc i nie mozna dociekac, to mozze ja sie zapytam jaka jest ta nieoficjalna przyczyna, przynajmniej nikt mi nie powie, ze nie mozna sie zapytac.
Do historii przeszła zgoda Polonii Warszawa z Koroną Kielca. Przyjaźń, która nas łączyła trwała od 1983 roku
"Scyzoryki" zawsze chętnie wspierały nas podczas wojaży w rejony województw świętokrzyskiego, małopolskiego i podkarpackiego. Nie można także umniejszyć licznych wyjazdów fanów Korony na inne mecze "Czarnych Koszul", w tym i te zagraniczne.
"Scyzoryki" zawsze chętnie wspierały nas podczas wojaży w rejony województw świętokrzyskiego, małopolskiego i podkarpackiego. Nie można także umniejszyć licznych wyjazdów fanów Korony na inne mecze "Czarnych Koszul", w tym i te zagraniczne.
mam pytanie jakie sa kontakty na lini Polonia Warszawa a Czarnymi Jasło?
Wzajemna sympatia i szacunek.
-
Fighting Dragon Tokyo
Lista zgód Korony i Polonii w ostatnim czasie już ładnie okrojona. Polonia trzyma z Cracovią i Sandecją, zaś Korona z Sandecją i Stalą. Ostatnio ogólnie coraz więcej leci tych zgód.
Moim zdaniem dobre i przemyślane posunięcia w przeciwieństwie co do niektórych moim zdaniem niedawno założonych np. układów (każdy wie o kim mówię). Nie chcę tu na forum tego rozkminiać. Nie będę komentować jak pokazuje się obecna sytuacja Polonii w stolicy.
jestem tego samego zdania !FanatykZB pisze:Moim zdaniem dobre i przemyślane posunięcia w przeciwieństwie co do niektórych moim zdaniem niedawno założonych np. układów (każdy wie o kim mówię). Nie chcę tu na forum tego rozkminiać. Nie będę komentować jak pokazuje się obecna sytuacja Polonii w stolicy.
Im mniej zgód tym więcej "przygód".
Bo czasy sie zmieniaja i dzis pojecie zgoda nie do konca znaczy to samo co przynajmniej z 10-15 lat temu !
-
Szalikowiec_
No tak, ale prawdziwych przyjaciół poznaje się w "biedzie" ..1925 pisze:Bo czasy sie zmieniaja i dzis pojecie zgoda nie do konca znaczy to samo co przynajmniej z 10-15 lat temu !
Czasami warte są takie przetasowania w zgodach .... Wychodzą często na plus ! a co do układów ...na układy nie ma Rady 
-
KibicowskaPolska
Moze ktos przyblizyc powstanie Wielkiej Triady ?
http://www.youtube.com/watch?v=8oiEfwbyzBg
Wielka Triada - nieformalne porozumienie grup kibiców Arki Gdynia, Cracovii i Lecha Poznań mające na celu stworzenie wspólnego frontu przeciwko innym chuliganom wrogich drużyn. Zapoczątkowany w 1996 roku w Gdyni podczas spotkania przedstawicieli kibiców tzw. hoolsów reprezentujących każdą z członkowskich drużyn. Porozumienie to nie wiąże się w żaden sposób z władzami tych klubów. Przyczyniło się ono do stworzenia klimatu przyjaźni między kibicami tych trzech klubów - także tymi, którzy nie są zaangażowani w kibicowską działalnośćKibicowskaPolska pisze:Moze ktos przyblizyc powstanie Wielkiej Triady ?
Przetasowania w zgodach ? Chyba słowo zgoda znasz tyko z kibice.netiluminati pisze:Czasami warte są takie przetasowania w zgodach .... Wychodzą często na plus ! a co do układów ...na układy nie ma Rady
Czy Ty chlopie,przeczytales to co napisales ? Rozumiesz słowo przyjazn ?
Nic nie przeklada sie ponad wartosc przyjazni.To sa uczucia wyzsze,tego nie mozna przeliczyc,to nie ma kursu,ani przekładni na to co wyjdzie lepiej.
To nie jest zwykła definicja slownikowa,to ludzie ktorzy liczą na siebie,nie tylko przy okazji ligowej kolejki ale i w sytuacjach zyciowych.
Swoich tez zostawisz gdy bedzie Ci z nimi nie po drodze,gdy zaliczą glebe ?
WT powstala formalnie w zimie 1996 po szalonym wekendzie w Gdyni, finalem ktorego byla legendarna juz impreza w Hotelu GdyniaAWpiter pisze:Wielka Triada - nieformalne porozumienie grup kibiców Arki Gdynia, Cracovii i Lecha Poznań mające na celu stworzenie wspólnego frontu przeciwko innym chuliganom wrogich drużyn. Zapoczątkowany w 1996 roku w Gdyni podczas spotkania przedstawicieli kibiców tzw. hoolsów reprezentujących każdą z członkowskich drużyn. Porozumienie to nie wiąże się w żaden sposób z władzami tych klubów. Przyczyniło się ono do stworzenia klimatu przyjaźni między kibicami tych trzech klubów - także tymi, którzy nie są zaangażowani w kibicowską działalnośćKibicowskaPolska pisze:Moze ktos przyblizyc powstanie Wielkiej Triady ?
-
Czester(Z)
Jakie Stosunki są na linii :
Miedź Legnica - Zagłębie Sosnowiec
BKS Bielsko Biała - Legia Warszawa
Śląsk Wrocław - Zagłębie Sosnowiec(kiedy przestał łączyć ich układ/zgoda?)
Dzięki za odpowiedzi ,
pozdro.
Dzięki za odpowiedzi ,
pozdro.
Rozkminkę stosunku BKS-u do Legii masz kilka stron wcześniej.BKS Bielsko Biała - Legia Warszawa
Jak stosunki panują między Górnikiem Brzeszcze, Skawą Wadowice, Victorią Jaworzno i Unią Oświęcim? Z tego co pamiętam wszystkie te ekipy łaczyła zgoda kilka lat temu?
-
logintwoj6
Jak stosunki panują między:
Wisła Karków-Siarka Tarnobrzeg
Motor Lublin-Stal Rz-ów
Cracovia Kraków- Stal Rz-ów
Hutnik Nowa Huta-Radomiak Radom
Motor Lublin-Stal Rz-ów
jak do większości niezaprzyjaźnionych klubówlogintwoj6 pisze:Jak stosunki panują między:
Motor Lublin-Stal Rz-ów
-
sosnowiczanin !
Czester(Z) pisze:Jakie Stosunki są na linii :
Dzięki za odpowiedzi ,
pozdro.
Do Miedzi nic nie mamy. Plus za akcję podczas naszego wyjazdu do Legnicy.
Śląsk darzony jest sympatią przez bardzo wielu kibiców Zagłębia. Niestety, na tym nasze stosunki się kończą.
-
Leszek Piesek
nisc szepni cos wiecej jak mozesz, dzieki, pozdronisc pisze:WT powstala formalnie w zimie 1996 po szalonym wekendzie w Gdyni, finalem ktorego byla legendarna juz impreza w Hotelu GdyniaAWpiter pisze:Wielka Triada - nieformalne porozumienie grup kibiców Arki Gdynia, Cracovii i Lecha Poznań mające na celu stworzenie wspólnego frontu przeciwko innym chuliganom wrogich drużyn. Zapoczątkowany w 1996 roku w Gdyni podczas spotkania przedstawicieli kibiców tzw. hoolsów reprezentujących każdą z członkowskich drużyn. Porozumienie to nie wiąże się w żaden sposób z władzami tych klubów. Przyczyniło się ono do stworzenia klimatu przyjaźni między kibicami tych trzech klubów - także tymi, którzy nie są zaangażowani w kibicowską działalnośćKibicowskaPolska pisze:Moze ktos przyblizyc powstanie Wielkiej Triady ?
Popatrz sobie na zakończenie zgód Arki z Polonią czy Korony z Cacovią , coś sie dzieje a tak ile Arka, Cracovia , Polonia miała meczy zgody ?? o takie przetasowaniami chodzi. Zgoda KSG&GKS oraz Widzewa&Ruchu kosztem układów, zgód i kontaktów w/w ekip z innymi składami doprowadziło do kilku ciekawych starć wiec nie gadaj ze Przyjaźń jest stała czasami zawiera sie zgody układy po to aby rozbujać to smutne jak p**** towarzstwo. Zobaczcie kazda zgoda każdy układ obecnie jest silny nie ma słabych układów, TO tylko podnosi poziom naszej chuliganki. Nie słyszałem aby któryś z owych ukłdów zgód obniżył poziom naszej sceny. Tak wiec przetasowania wychodzą dla mnie na plus. A przypominam to jest tylko FOrum a nie Zdanie Kazdego wiec nie traktuj tego jak Jedynego źródła informacji i zdania ogółu.BeforeGod pisze:Przetasowania w zgodach ? Chyba słowo zgoda znasz tyko z kibice.netiluminati pisze:Czasami warte są takie przetasowania w zgodach .... Wychodzą często na plus ! a co do układów ...na układy nie ma Rady
Czy Ty chlopie,przeczytales to co napisales ? Rozumiesz słowo przyjazn ?
Nic nie przeklada sie ponad wartosc przyjazni.To sa uczucia wyzsze,tego nie mozna przeliczyc,to nie ma kursu,ani przekładni na to co wyjdzie lepiej.
To nie jest zwykła definicja slownikowa,to ludzie ktorzy liczą na siebie,nie tylko przy okazji ligowej kolejki ale i w sytuacjach zyciowych.
Swoich tez zostawisz gdy bedzie Ci z nimi nie po drodze,gdy zaliczą glebe ?
Witam...
Mógłby Ktoś przybliżyć kontakty na lini :
Raków Częstochowa-Bałtyk
Polonia Warszawa-Jeziorak Iława (wiem że kiedyś zgoda,ale czy dalej są jakieś stosunki? czy od kąd Jeziorowcy zaczeli się wąchać z Elaną to juz defintytwny koniec i urwanie znajmości?)
i GKS Tychy-Polonia Bytom
Mógłby Ktoś przybliżyć kontakty na lini :
Raków Częstochowa-Bałtyk
Polonia Warszawa-Jeziorak Iława (wiem że kiedyś zgoda,ale czy dalej są jakieś stosunki? czy od kąd Jeziorowcy zaczeli się wąchać z Elaną to juz defintytwny koniec i urwanie znajmości?)
i GKS Tychy-Polonia Bytom
Jeziorak z Elaną ma zgodę, jeśli u was w Gdynii zgoda ma coś wspólnego z "wąchaniem" to rzeczywiście trochę musicie się "nawąchać" gratulujeHow_AG pisze: Polonia Warszawa-Jeziorak Iława (wiem że kiedyś zgoda,ale czy dalej są jakieś stosunki? czy od kąd Jeziorowcy zaczeli się wąchać z Elaną to juz defintytwny koniec i urwanie znajmości?)
dawniej kosa. nie mielismy zadnego kontaktu przez parę ładnych lat.logintwoj6 pisze:Jak stosunki panują między:
Motor Lublin-Stal Rz-ów
Zgoda Jeziorak-Polonia została zerwana jesienią 2006 i na chwilę obecną jest brak jakichkolwiek kontaktów.@
i o to mi chodziło !
reszte mogleś sobie darować ; )
dzięki.
i o to mi chodziło !
dzięki.
-
RTSocholik
Ja natomiast mam pytanie do ogarnietych ludzi z Kielc i Ostrowca... chodzi mi o to w jaki sposob padla zgoda miedzy Korona o Kszo. Z gory prosze o wypowiedzi tylko takie osoby ktore naprawde cos wiedza w tym temacie.
How_AG pisze:Zgoda Jeziorak-Polonia została zerwana jesienią 2006 i na chwilę obecną jest brak jakichkolwiek kontaktów.@
i o to mi chodziło !
dzięki.
(...)"zgoda powstała 20 kwietnia 1996 na meczu w Iławie, trwała do 30 lipca 2005 zerwana na meczu w Wawie, a właściwie przed meczem na weselu...
właściwie miała być tylko zawieszona ale nasze konkretne żądania określenia się co do naszych klubów doprowadziły do tego że zamiast na mecz(mimo zaproszenia)pojechaliśmy do Iławy... "
-
GKS TYCHY 1971
GKS TYCHY
ZGODY:Zawisza Bydgoszcz,ŁKS Łódź,Cracovia Kraków,Górnik Wałbrzych,Sandecja Nowy Sącz
Kosy:RUCH CHORZÓW,GKS KATOWICE,ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC,WIDZEW,LECHIA GDAŃSK,ŚLĄSK WROCŁAW,WISŁA KRAKÓW,GKS JASTRZĘBIE
UKŁADY:BRAK
Ktoś pisał jak tam z Polonią Bytom.Kiedyś była sztama,ale się to rozpadło.
ZGODY:Zawisza Bydgoszcz,ŁKS Łódź,Cracovia Kraków,Górnik Wałbrzych,Sandecja Nowy Sącz
Kosy:RUCH CHORZÓW,GKS KATOWICE,ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC,WIDZEW,LECHIA GDAŃSK,ŚLĄSK WROCŁAW,WISŁA KRAKÓW,GKS JASTRZĘBIE
-
obiektywny1
Z Czarnymi Jasło nic was nie łączy?GKS TYCHY 1971 pisze:GKS TYCHY