Jak wygląda sytuacja w ?
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
miejski patriota
Re: Jak wygląda sytuacja w ?
jak jest w ZABIERZOWIE.
od zawsze była tam Wisła, swego czasu pojawiła się Cracovia która mocno zaczeła cisnąć. jak jest teraz?
od zawsze była tam Wisła, swego czasu pojawiła się Cracovia która mocno zaczeła cisnąć. jak jest teraz?
Mnie interesuje Wieluń. Kiedyś tam byłem to widziałem na dworcu napisane markerem Wie(L)uń, ale barw na mieście żadnych.
Wieluń - Widzew i Legia.
-
flinston91
Mnie ciekawi sytuacja na jednym z większym osiedli Krakowa - Kurdwanowie i Alwerni gdzie spotkałem napisy Cracovii, Wisły i Gieksy
Co do Kurdwanowa, żeby nie było zaraz pisania na 5 stron, które bloki za kim, jaka ulica itp itd powiedzmy, żę 50/50
ostatnio legioniści z Wielunia wydali vlepki oraz szale, pojawiają sie na wyjazdach, więc jako taka organizacja jest.dmn pisze:Mnie interesuje Wieluń. Kiedyś tam byłem to widziałem na dworcu napisane markerem Wie(L)uń, ale barw na mieście żadnych.
Na temat pytań z ostatniej strony:
Zakopane - podczas mojego ostatniego pobytu kibice widziani tylko w barwach Wisły i jej zgód. Na pewno Wisła ma w tym mieście najwięcej kibiców, ale chyba nie wykorzystują swojego potencjału. Kiedyś prężnie działała też Cracovia, obecnie to już cień tamtej ekipy. Ruch posiada nieliczny FC, ale świetnie zorganizowany, wszędzie w mieście można spotkac ich napisy i szablony.
Alwernia - dobry jak na liczbę mieszkańców FC Wisły. Coś tam działają na miejscowym MZKS.
Zabierzów - Wisła liczniejsza i lepiej zorganizowana. Cracovia coś tam działa, ale głównie murach. Jakościowo też raczej nie dorównują Wiśle.
Kurdwanów - Cracovia na Witosa, Wisła na Bojki.
Zakopane - podczas mojego ostatniego pobytu kibice widziani tylko w barwach Wisły i jej zgód. Na pewno Wisła ma w tym mieście najwięcej kibiców, ale chyba nie wykorzystują swojego potencjału. Kiedyś prężnie działała też Cracovia, obecnie to już cień tamtej ekipy. Ruch posiada nieliczny FC, ale świetnie zorganizowany, wszędzie w mieście można spotkac ich napisy i szablony.
Alwernia - dobry jak na liczbę mieszkańców FC Wisły. Coś tam działają na miejscowym MZKS.
Zabierzów - Wisła liczniejsza i lepiej zorganizowana. Cracovia coś tam działa, ale głównie murach. Jakościowo też raczej nie dorównują Wiśle.
Kurdwanów - Cracovia na Witosa, Wisła na Bojki.
Jak mam być szczery , Wieluń to pustynia która się powoli odradza . Napisy Legii są tam od kilku lat , ostatnio (2009 rok ) pojawiły się napisy Widzewa . Legia jak i Widzew zaczynają tam coś działać , jak wygląda sytuacja na mieście dokładnie to nie powiem bo nie wiem , ale jest też dużo ludzi co "kibicuje" Legii ale stadionu jeszcze nie widzieli
Ja mam pytanie o Rzeszów miedzyinnymi o Zalesie, oraz Rejtana na Rejtana spotkalem sie z napisami pro Stalowskimi natomiast na zalesiu to juz roznie raz Stal raz Sovia
interesują mnie takie miejsca jak : Aleksandrów Łódzki kogo więcej mniej więcej procentowo oraz jeśli by się dało z podziałem Grudziądz( jeśli bylo wczęśniej to sry)
Aleksandrów Łódzki - ilościowo myślę, że jeszcze na plus Widzewa, podobnie z liczbami zarówno wyjazdowymi jak i mecze u siebie. Sportowo przewaga ŁKS-u, organizacyjne też coraz lepiej u nich,ale moim zdaniem pod tym względem nadal przeważamy.WNW pisze:interesują mnie takie miejsca jak : Aleksandrów Łódzki kogo więcej mniej więcej procentowo oraz jeśli by się dało z podziałem Grudziądz( jeśli bylo wczęśniej to sry)
A ja mam pytanie do Warszawiaków. Jak wiadomo do Stolicy ciągle napływa dużo ludzi za pracą, czy spotykacie sie z udzielającymi sie kibicami innych drużyn z dalszych zakątków Polski?
-
miejski patriota
Wolne żarty. :)PWD pisze:Co do Kurdwanowa, żeby nie było zaraz pisania na 5 stron, które bloki za kim, jaka ulica itp itd powiedzmy, żę 50/50
Qurdwanów to przewaga Wisły, Pasy rozsiane po osiedlu z przewagą na Witosa oraz koło zajezdni tramwajowej, gdyby nie aktywność JG w tym rejonie myślę, że i tam mogli by mieć nieciekawie.
tez jestem ciekawy tego Grudziądza bo ogólnie sie słyszy że narazie silniejsze tam jest WFCG... ale na jakich dzielnicach? a na jakich Olimpia czy GKM?WNW pisze:interesują mnie takie miejsca jak : Aleksandrów Łódzki kogo więcej mniej więcej procentowo oraz jeśli by się dało z podziałem Grudziądz( jeśli bylo wczęśniej to sry)
Wystarczy kolegow podpytac..<>
Nr.1 w Grudziadzu jest obecny tam Widzew. JEst GKM ktory obecnie raczej nie ma nic do powiedzenia,zdetronizowany przez WFCG. Miedzy Olimpia a Wfcg sa obecnie neutralne stosunki tak samo jak miedzy Olimpia a GKMem. Gkm kiedys mial lepszy sklad i mogl bardziej sie stawiac z tego co wiem teraz duzo zakazow sie u nich posypalo,i na miescie raczej wiele do powiedzenia nie maja, Olimpia niby jest ale raczej wiele nie dziala, Sa w tej 2lidze niby sie ruszylo u nich mozna to zauwazyc,mieli 2 rekordowe przyzwoite wyjazdy na Baltyk i do TOrunia(choc 100-120osob nie wiem czy to taka dobra liczba na najblizszy wyjazd,i unikanie konfrontacji), czasem pokazuja ze potrafia sie pobawic, choc wiele do tej pory nie zdzialali. ,po za tym raczej o nich nie slychac, wiele nie dzialaja ostatnio z Drweca sie skumali i wpieraja sie w niewielkich liczbach.
Mysle ze to tka obiektywnie,moze ktos mnie poprawic,moze sie myle.
Nr.1 w Grudziadzu jest obecny tam Widzew. JEst GKM ktory obecnie raczej nie ma nic do powiedzenia,zdetronizowany przez WFCG. Miedzy Olimpia a Wfcg sa obecnie neutralne stosunki tak samo jak miedzy Olimpia a GKMem. Gkm kiedys mial lepszy sklad i mogl bardziej sie stawiac z tego co wiem teraz duzo zakazow sie u nich posypalo,i na miescie raczej wiele do powiedzenia nie maja, Olimpia niby jest ale raczej wiele nie dziala, Sa w tej 2lidze niby sie ruszylo u nich mozna to zauwazyc,mieli 2 rekordowe przyzwoite wyjazdy na Baltyk i do TOrunia(choc 100-120osob nie wiem czy to taka dobra liczba na najblizszy wyjazd,i unikanie konfrontacji), czasem pokazuja ze potrafia sie pobawic, choc wiele do tej pory nie zdzialali. ,po za tym raczej o nich nie slychac, wiele nie dzialaja ostatnio z Drweca sie skumali i wpieraja sie w niewielkich liczbach.
Wlepki Igloopol, pozatym jednostki Czarni Jasło. Ale żadnej organizacji.kevinKSG. pisze:Jak wygląda sytuacja w Brzostku (Podkarpackie). Jest tam jakieś życie kibicowskie czy te miasto można określić pustynią kibicowską?
Jaka ekipa w Kwidzyniu ?
-
ostrykrokodylec
Cracovii tam raczej nie ma więc pewnie WisłaKartofelSStaszica pisze: zapytam też o Czaple,Smroków, Szczepanowice,Gołcza, Wysocice i pobliskie wiochy-
kogo więcej Cracovii czy Wisły...może inne kluby?
-
mateusz1325
Jak jest na linii Odra W. - Piast Gliwice
Było kilka stron wcześniej. Do niedawna neutralnie. Teraz Piast nie przepada za Odrą za rzekome akcje krojenia Wodzisławian na pikników GKSu, w okolicach stadionu Odry.mateusz1325 pisze:Jak jest na linii Odra W. - Piast Gliwice
Mixi pisze:Ja mam pytanie o Rzeszów miedzyinnymi o Zalesie, oraz Rejtana na Rejtana spotkalem sie z napisami pro Stalowskimi natomiast na zalesiu to juz roznie raz Stal raz Sovia
Ta strona miasta należy zdecydowanie do Stali zarówno Rejtana jak i Zalesie.
W Kwidzynie.OP1983 pisze:Jaka ekipa w Kwidzyniu ?
sory za błąd, ale nei wiedziałem czy pisze sie Kwidzyniu czy Kwidzynie... wujek google wykazuje oby dwie formy jako poprawne.
nie o to mi chodziło kto wiedzie prym w mieście i jakie sa relacje... bo je znam... chodzi mi raczej o podział miasta .. jakie dzielnice/ ulice to Olimpia a jakie to WFCG czy GKM? (poprostu wybieram sie w tamte rejony niedługo i chciałbym wiedziec na jakich dzielnicach może byc "gorąco" w barwach Elany)sww pisze:Wystarczy kolegow podpytac..<>
Grudziądz to stosunkowo niewielkie, choć dosyć specyficzne miasto. Kibiców Widzewa, Olimpii czy GKMu możesz spotkać praktycznie wszędzie, wszystko zależy od czasu, przypadku itd. Wiadomo, że są tereny z miażdżącą przewagą danej ekipy, ale za dużo by się rozpisywać. Jeśli nie będziesz czuł się pewnie w barwach to po co ryzykować ? Jak co to na PW podaj konkretne ulice.
Co do Rejtana masz racje a jesli chodzi o Zalesie nie jest tak kolorowo jakbyscie chcieli i sami o tym dobrze wiecie.hejhej pisze:Ta strona miasta należy zdecydowanie do Stali zarówno Rejtana jak i Zalesie.Mixi pisze:Ja mam pytanie o Rzeszów miedzyinnymi o Zalesie, oraz Rejtana na Rejtana spotkalem sie z napisami pro Stalowskimi natomiast na zalesiu to juz roznie raz Stal raz Sovia
Są też Resoviacy, ale czy liczba 10 sprawia ze nie ma tam zdecydowanej przewagi Stali?
właśnie to mnie ciekawi bo od niedawna tu mieszkam i myslalem ze ta strona miasta to Tylko Stal a na Zalesiu jest ładna "wojna" na murach wiem że to nei jest główny wyznacznik ale daje do myślenia. Dzięki z odp.hejhej pisze:Są też Resoviacy, ale czy liczba 10 sprawia ze nie ma tam zdecydowanej przewagi Stali?
[/quote]
właśnie to mnie ciekawi bo od niedawna tu mieszkam i myslalem ze ta strona miasta to Tylko Stal a na Zalesiu jest ładna "wojna" na murach wiem że to nei jest główny wyznacznik ale daje do myślenia. Dzięki z odp.[/quote]
Ta strona miasta nie nalezy tylko do Stali :)
właśnie to mnie ciekawi bo od niedawna tu mieszkam i myslalem ze ta strona miasta to Tylko Stal a na Zalesiu jest ładna "wojna" na murach wiem że to nei jest główny wyznacznik ale daje do myślenia. Dzięki z odp.[/quote]
Ta strona miasta nie nalezy tylko do Stali :)
Postaram się opisać Grudziądz procentowo.
Centrum-dzielnica w której reaktywowana została ekipa GKMu obecnie najwięcej osób jeździ stąd na wyjazdy wydawane były bluzy i vlepki.GKM-80% Olimpia 20% WfcG-raczej jakieś niezidentyfikowane jednostki.
Śródmieście-niegdyś najlepiej zorganizowane osiedle teraz jest o wiele słabiej jednakże: GKM-70% Olimpia 30% Widzewa raczej tu uświadczyć nie idzie..
Tarpno-można podzielić je na nowe tarpno,stare tarpno i wielkie tarpno
Nowe Tarpno to praktycznie sama Olimpia sporo młodych z potencjałem GKM-10% Olimpia 90% Widzewa nie stwierdzono
Stare Tarpno-nie zbyt wiele tu akcentów kibicowskich jest GKM i Olimpia.50% GKM 50% Olimpia
Wielkie Tarpno-dość zamożna dzielnica Grudziądza generalnie same domki i parę bloków.Jest tu trochę GKMu,Olimpia również a z Widzewa bodajże jednostka.GKM-60% Olimpia 40%
Wyzwolenia-okolica przy stadionie GKMu z przewagą Widzewa,GKM to praktycznie sami młodzi.30% GKM 60% WFCG
Kopernika-całkitem niedawno osiedle zdominowane przez GKM teraz troszkę ludzi odpuściło i dominuje tam Widzew,jest też GKS.GKM-30% WfcG 60% Olimpia 10%
Batorego-dzielnica w 100% biało-zielona i nie ma tu co rozkminiać po zarówno po stronie GKMu jak i Widzewa są to śladowe jednostki które nie mają nic do powiedzenia.Olimpia 100%
Owczarki-dawny bastion Legii pewnie jeździ tam ktoś jeszcze od nich ale raczej w konspiracji.Obecnie GKM-50% Olimpia 50%
Mniszek-ciężko stwierdzić bo znaczna część tamtejszych mieszkańców identyfikuje się tylko ze swoim osiedlowym klubem Stal Grudziądz ale jak już to jest to tu GKM i Olimpia o proporcje procentowe naprawdę ciężko.
Mały Rudnik,Ruda-okolica w 100% żółto-niebieska.GKM 100%
Strzemięcin-100% Widzew.Nie ujawniające się jednostki GKMu i Olimpii.
Rządz-Dominacja Widzewa ale jest tu też GKM i Olimpia.GKM 15% WfcG 70% Olimpia 15%
Lotnisko-dawniej bastion GKMu teraz sporo Widzewa.GKM 40% WfcG 50% Olimpia 10%
Stare Lotnisko-sporo starszyzny chodzącej na GKM aczkolwiek już generalnie na spokojniejszych warunkach niż dawniej o innych mi nie wiadomo ale na pewno jest tu też Widzew.GKM 70% WfcG 30%
Warto dodać że podział procentowy nie oddaje w pełni tego co się dzieje w mieście.Widzew to generalnie stara ekipa a GKM to praktycznie sama młodzież której ciężko jest stawić opór takiej sile.Na dodatek dochodzą zakazy stadionowe,sporo starszych zakłada rodziny i sprawy kibicowskie schodzą na bok.Jeśli chodzi o kose na mieście to aktualnie jest spokojnie aczkolwiek pewnie na sezon liczba ataków wzrośnie.GKM skupił się na wyjazdach i szerszym działaniu niż bieganiu po stosunkowo małym mieście gdzie przypał od strony mundurowych jest oczywisty.
Jeśli o czymś zapomniałem to dopiszcie myślę że relacja jest jak najbardziej obiektywna.jeśli ktoś ma więcej pytań to postaram się odpowiedzieć na PW
Centrum-dzielnica w której reaktywowana została ekipa GKMu obecnie najwięcej osób jeździ stąd na wyjazdy wydawane były bluzy i vlepki.GKM-80% Olimpia 20% WfcG-raczej jakieś niezidentyfikowane jednostki.
Śródmieście-niegdyś najlepiej zorganizowane osiedle teraz jest o wiele słabiej jednakże: GKM-70% Olimpia 30% Widzewa raczej tu uświadczyć nie idzie..
Tarpno-można podzielić je na nowe tarpno,stare tarpno i wielkie tarpno
Nowe Tarpno to praktycznie sama Olimpia sporo młodych z potencjałem GKM-10% Olimpia 90% Widzewa nie stwierdzono
Stare Tarpno-nie zbyt wiele tu akcentów kibicowskich jest GKM i Olimpia.50% GKM 50% Olimpia
Wielkie Tarpno-dość zamożna dzielnica Grudziądza generalnie same domki i parę bloków.Jest tu trochę GKMu,Olimpia również a z Widzewa bodajże jednostka.GKM-60% Olimpia 40%
Wyzwolenia-okolica przy stadionie GKMu z przewagą Widzewa,GKM to praktycznie sami młodzi.30% GKM 60% WFCG
Kopernika-całkitem niedawno osiedle zdominowane przez GKM teraz troszkę ludzi odpuściło i dominuje tam Widzew,jest też GKS.GKM-30% WfcG 60% Olimpia 10%
Batorego-dzielnica w 100% biało-zielona i nie ma tu co rozkminiać po zarówno po stronie GKMu jak i Widzewa są to śladowe jednostki które nie mają nic do powiedzenia.Olimpia 100%
Owczarki-dawny bastion Legii pewnie jeździ tam ktoś jeszcze od nich ale raczej w konspiracji.Obecnie GKM-50% Olimpia 50%
Mniszek-ciężko stwierdzić bo znaczna część tamtejszych mieszkańców identyfikuje się tylko ze swoim osiedlowym klubem Stal Grudziądz ale jak już to jest to tu GKM i Olimpia o proporcje procentowe naprawdę ciężko.
Mały Rudnik,Ruda-okolica w 100% żółto-niebieska.GKM 100%
Strzemięcin-100% Widzew.Nie ujawniające się jednostki GKMu i Olimpii.
Rządz-Dominacja Widzewa ale jest tu też GKM i Olimpia.GKM 15% WfcG 70% Olimpia 15%
Lotnisko-dawniej bastion GKMu teraz sporo Widzewa.GKM 40% WfcG 50% Olimpia 10%
Stare Lotnisko-sporo starszyzny chodzącej na GKM aczkolwiek już generalnie na spokojniejszych warunkach niż dawniej o innych mi nie wiadomo ale na pewno jest tu też Widzew.GKM 70% WfcG 30%
Warto dodać że podział procentowy nie oddaje w pełni tego co się dzieje w mieście.Widzew to generalnie stara ekipa a GKM to praktycznie sama młodzież której ciężko jest stawić opór takiej sile.Na dodatek dochodzą zakazy stadionowe,sporo starszych zakłada rodziny i sprawy kibicowskie schodzą na bok.Jeśli chodzi o kose na mieście to aktualnie jest spokojnie aczkolwiek pewnie na sezon liczba ataków wzrośnie.GKM skupił się na wyjazdach i szerszym działaniu niż bieganiu po stosunkowo małym mieście gdzie przypał od strony mundurowych jest oczywisty.
Jeśli o czymś zapomniałem to dopiszcie myślę że relacja jest jak najbardziej obiektywna.jeśli ktoś ma więcej pytań to postaram się odpowiedzieć na PW
jak wygląda sytuacja na Świerklańcu, Orzechu i Nowym Chechle?
Katowice ul. Pszczyńska ? :)
Mam pytanie odnośnie Słupska:
Wiadomo że od czasu tragicznej śmierci Przemka Czai do dnia dzisiejszego trwa układ między Czarnymi a Gryfem a jak było wcześniej? do momentu tego tragicznego wydarzenia?. Jak dziś przedstawia się procentowo sytuacja w mieście?.
Czy Czarni dopingują drużynę koszykówki??
Wiadomo że od czasu tragicznej śmierci Przemka Czai do dnia dzisiejszego trwa układ między Czarnymi a Gryfem a jak było wcześniej? do momentu tego tragicznego wydarzenia?. Jak dziś przedstawia się procentowo sytuacja w mieście?.
Jak wygląda sytuacja w Grójcu?
-
Troublemaker
Fan-club Legii, który działa również na miejscowym Mazowszu....tak pokrótce pisząc.Pęku pisze:Jak wygląda sytuacja w Grójcu?
-
Troublemaker
Zastanawiałem sie właśnie nad użyciem czasu przeszłego w swoim zdaniu, ponieważ nie miałem co do obecnej sytuacji stuprocentowej pewności.Sevi pisze:Obecnie nie dziala na miejscowym Mazowszu. Grojec badz jego okolice to kilku-kilkunastu kibicow Lodzkiego Widzewa.Troublemaker pisze:Fan-club Legii, który działa również na miejscowym Mazowszu....tak pokrótce pisząc.Pęku pisze:Jak wygląda sytuacja w Grójcu?
Co do Grudziadza. Jaki jest okolo podzial %owy nie na poszczegolne dzielnice ale na cale miasto? I jaki udzial ma w tym Grudziadzka Legia?
-
MzksCzarni
A więc tak, przed smiercia Przemka w mieście trwały niemalże codziennie walki. Jak to sie mówiło że Czarni rządzili w mieście Słupsk, a Gryf w byłym województwie słupskim.1928UT pisze:Mam pytanie odnośnie Słupska:
Teraz Czarni czyli stara ekipa nie chodzi na kosza, poniewaz nas tam nie chcieli komercja itp. powstał tam klub kibica, z którym sie nie utozsamiamy. Sa to kibice sukcesu a mianowicie nie klubu MZKS Czarni tylko Energii. Czasami przejdziemy sie na jakis mecz koszykówki z ciekawszym przeciwnikiem, ale tylko w pewnym celu.
Powstała równiez młoda grupka kibiców, którzy chca pielęgnować tradycje prawdziwego klubu Czarnych. Chodzą na siatkówkę (II liga kobiet) i prowadzą tam doping.
My zaś wspieramy naszych przyjaciół z Gdańska na każdym ich meczu.
Jeśli chodzi o ilość pseudokibiców w Słupsku, to przewaza Gryf, gdyz my nie mamy juz własnego klubu i nie mamy gdzie sie pokazać. Jeśli chodzi o wszystkich kibiców w mieście to Energa Czarni przeważa i to znacznie na kazdym meczu widzów około 3000 tysiecy a na Gryfa przychodzi około 1500.
Dzisiaj między MZKS Czarni (stara ekipą) a Gryfem jest układ, czasami ich wspieramy na wyjazdach. Z kibicami Energii już taki układ nie istnieje, często na miescie kibice Gryfa wyzywają ich i wysmiewaja.
-
BezimiennyCzłek
Jak wygląda sytuacja w Świeciu ?
Jest tam piłkarska Wda , z tego co wiem to czasem dopingują i zbierają się na mecze.
Jest też koszykarski KK Świecie , grający w 3 lidze .
I FC Zawiszy .
Wiadomo , że Wda [ zapewne ] jest lepszą ekipą od KK ale czy są tą jakiś spory czy raczej neutralne stosunki ?
Jest tam piłkarska Wda , z tego co wiem to czasem dopingują i zbierają się na mecze.
Jest też koszykarski KK Świecie , grający w 3 lidze .
I FC Zawiszy .
Wiadomo , że Wda [ zapewne ] jest lepszą ekipą od KK ale czy są tą jakiś spory czy raczej neutralne stosunki ?
Wtrące sie co do tematu 'Zagłebie'..
Nie siejcie propagandy ze w Będzinie,DG czy Czeladzi wszyscy sa za Zagłębiem.
Osobiście znam gostka co ma karnet na Widzew.Znajomi ze szkoły jezdza regularnie na Ruch,GKS bądz Wisłe.
Zaraz ktos napisze ze fałsz bo w barwach ich nikt nie widział.Proporcje sa mniej więcej 75-25 dla Zagłębia.Poprostu duzo osób nie chce sie ujawniac za kim jest z obawy przed represjami na osiedlu,
pozdro
Nie siejcie propagandy ze w Będzinie,DG czy Czeladzi wszyscy sa za Zagłębiem.
Osobiście znam gostka co ma karnet na Widzew.Znajomi ze szkoły jezdza regularnie na Ruch,GKS bądz Wisłe.
Zaraz ktos napisze ze fałsz bo w barwach ich nikt nie widział.Proporcje sa mniej więcej 75-25 dla Zagłębia.Poprostu duzo osób nie chce sie ujawniac za kim jest z obawy przed represjami na osiedlu,
pozdro