EuroInfo

Informacje ze światowych trybun

Moderator: Automoderation

ODPOWIEDZ
martinio

Re: EuroInfo

Post autor: martinio »

No to mi prosze napisz kto jest no.1 w Czechach?Sparta,Brno,Slavie?
iparts.pl
DemonHKS

Post autor: DemonHKS »

martinio pisze:DemonHKS-To zle jestesz informowany o ekipie Banika i ich dzialalnosci,Banik to no.1 w Czechach i raczej tego dlugo sie niezmieni :!:

Chyba jesteś zbyt obiektyny w końcu wasza zgoda .Dałem Ci pare przykładow z ostatnich 2-3 lat , ktróre pokazują że numerem 1 czeskiej sceny H obecnie napewno nie jest Banik, parę ekip walczy o prym, ale żadna jakoś nie potrafi jej zdominować.

Zdar!
martinio

DemonHKS-To jest twoje zdanie zapytaj kogosz z Czech i moze ci ktosz odpowie kto rzadzi i nie tylko z opowiesci :roll: Zdar :!:
blacha

Post autor: blacha »

Sigma to raczej kiepska ekipa, jak mają ciekawy wyjazd na Pragę czy Ostravę to jedzie głównie ekipa do bicia, za dużo o nich powiedzieć nie można, gdyż naprawdę bardzo mało działają.

Co do wyjazdów to najlepiej prezentuje się Sparta (800 w Teplicach), Slavia (ostatnio 700 osób w Libercu, 1000 w Teplicach), Banik i Brno. Reszta ekip zalicza wyjazdy w granicach 50 osób co jest bardzo marnym wynikiem jak na tak małe odległości.

Co do sprawy H to Banik szuka swoich okazji gdziekolwiek się pojawi ale sam nie jest groźny, o jego sile w bardzo dużej mierze stanowi GKS, który zawsze jest obecny w czasie ustawek ostravskiej drużyny. Dlatego ranking otwiera Sparta (ostatnio wygrany sparing z Kladnem 10x10), później Slavia (ogólnie robi dużo przypałów w Czechach jednak na praskim podwórku ciągle odmawiają), Banik (już wyjaśniłem) i Brno.
DemonHKS

martinio pisze:DemonHKS-To jest twoje zdanie zapytaj kogosz z Czech i moze ci ktosz odpowie kto rzadzi i nie tylko z opowiesci :roll: Zdar :!:
Jakbym nikogo nie znał i nie wiedział co tam się toczy to bym się nie odzywał. Interesuje się sceną czeską od jakiegos czasu. Wiem dokładnie co na bieżąco sie u was w kraju dzieje...

I czy dwukrotna porażka z Brnem+Slovanem jest obrazem waszej dominacji?
hdg pisze:i "powalczyc" z nimi w Czechach może co najwyżej Sparta lub Brno
tutaj hdg napisał Ci z kim musicie się jeszcze liczyć! No a gdy Opave wspiera konkretnie Śląsk < o czym Banik sie juz przekonal na własnej skórze> jeszcze i oni mogą powalczyć z czołówką.

Blacha piszesz że Slavia jest u Ciebie na drugim miejscu...chyba tylko w Pradze, w Czechach daleko im jeszcze do Banika i Brna, o Sparcie nie wspominając... sami bez Górnika W. zaliczyli pare porażek w przeciagu ostatnich lat <walka z Banikiem; powrot ze Żliny- atak Brna na ich pociąg>

Zdar!
1925

Post autor: 1925 »

Demon ..... rzekomo wg Slavii w pociagu nie jechala wtedy ekipa !
DemonHKS

1925 pisze:Demon ..... rzekomo wg Slavii w pociagu nie jechala wtedy ekipa !
część ekipy jechała autami, a część pociagiem!
hdg

Post autor: hdg »

blacha pisze:. Dlatego ranking otwiera Sparta (ostatnio wygrany sparing z Kladnem 10x10), później Slavia (ogólnie robi dużo przypałów w Czechach jednak na praskim podwórku ciągle odmawiają), Banik (już wyjaśniłem) i Brno.
Sorry ale Wiesz co to jest Kladno?,uwazać wygraną z nimi za wielki sukces Sparty to tak jakby gratulować Legii wygranej z Ruchem Radzionków(nie obrazają c nikogo podaje to jako przykład) O Slavii sie nie wypowiadam bo w sumie niewiele stycznosci z nimi miałem
Szakal1964

Post autor: Szakal1964 »

DemonHKS pisze:
martinio pisze:Banik dominuje 8)
chyba chciałeś napisać że Banik dominuje gdy GKS K. jest z nimi, sami dwukrotnie przegrali walki z koalicja Slovan B+FC Brno ( pierwsza walka Banik na biało=http://www.youtube.com/watch?v=QcuioauPkwo i druga walka Banik na czarno http://www.youtube.com/watch?v=VFlOoxc_wW4, a w lutym zaliczyli niezły w******* od Opavy+WKS ( http://tn.nova.cz/zpravy/cernakronika/b ... spodu.html ) i niech każdy sobie sam rozkmini kto w tych czechach dominuje.... dodam jeszcze jedno na ostatniej walce Sparty z koalicja FCB/GKS/KSG Banika było ok 30 na ok90 osob w koalicji...

w tej pierwszej walce to chyba Banik jest w białych koszulkach ?
martinio

Tak Banik w bialych koszulkach i to byla glownie walka Trnavy Banik ich wspieral kilkoma osobami :!:
blacha

Blacha piszesz że Slavia jest u Ciebie na drugim miejscu...chyba tylko w Pradze, w Czechach daleko im jeszcze do Banika i Brna, o Sparcie nie wspominając... sami bez Górnika W. zaliczyli pare porażek w przeciagu ostatnich lat <walka z Banikiem; powrot ze Żliny- atak Brna na ich pociąg>

Zdar!
Zapomniałem dopisać, że stawiam Slavię i Banik równo na 2 miejscu (ostraviacy nieznacznie wyżej), a swoją drogą to drugoligowa Opava również powinna być wyżej w tym "rankingu", gdyż naprawdę sporo działają. Tylko tak szczerze: co by znaczył Banik bez GKSu? Co by się stało, gdyby Sparta zgodziła się na zgodę choćby z jedną polską ekipą, która chciała się z nimi kumać (a tych była naprawdę sporo)?

Co do walki Sparty z Kladnem to chodziło mi tylko o ich ostatnią walkę, nic więcej.
PatriotaH

Post autor: PatriotaH »

blacha

dobrze wszystko opisałeś okiem czynnego kibica Banika, nikt jednak nie potwierdzi jak jest ze strony Sparty czy Brna bo nikogo z tych ekip tutaj nie ma
chachar1922

Post autor: chachar1922 »

blacha pisze:dobrze wszystko opisałeś okiem czynnego kibica Banika, nikt jednak nie potwierdzi jak jest ze strony Sparty czy Brna bo nikogo z tych ekip tutaj nie ma
Starałem się o jak najbardziej realny opis sytuacji. To, co napisałem jest czystą prawdą... Szkoda, że tutaj nikogo nie ma z tych ekip, bo wierzę, żeby mi przyznali rację.
schweppes

Post autor: schweppes »

Jaką siłe stanowiły by ekipy Czeskie ( Sparta,Banik,Brno,Slovan czy Opava) jakbyśmy mieli porównać do Polskich ekip, miały by szanse powalczyc z najlepszymi? Lub do jakich Polskich ekip mają zbliżoną siłe? może byc priv
hdg

Banik walczył z Jastrzębiem po 50 i przegrał,ale wiadomo ze ustawiony dym to nie wszystko jak chodzi o atrakcje H,Myśle że wszystkie ekipy z Czeskiej"górnej półki" znalazły by się w okolicach końcowki pierwszej 20-stki hools gdyby były w Polskiej lidze .
PatriotaH

Post autor: PatriotaH »

schweppes pisze:Jaką siłe stanowiły by ekipy Czeskie ( Sparta,Banik,Brno,Slovan czy Opava) jakbyśmy mieli porównać do Polskich ekip, miały by szanse powalczyc z najlepszymi? Lub do jakich Polskich ekip mają zbliżoną siłe? może byc priv
Czeskie bojowki (przynajmniej te najlepsze) sa dobre dzieki polskim ukladowiczom/zgodowiczom, co nie znaczy ze bez nich sa zle.
Lecz i tak trzeba przyznac , ze Polskie bojowki sa najlepsze w Europie - NIGDZIE nie ma az takiej organizacji, widzialem wiele roznych np : ruskich ekip, i tam na powiedzmy 100 osob,takich chlopow z krwi i kosci jest powiedzmy 20 a reszta wyglada na ,,poczatkujacych'' a w Polsce te glowne ekipy to same koksy ze az strach sie bac 8) Wszedzie czuja respekt przed polskimi ekipami, np : na MS'06 kilka ekip odmowilo Lechowi grzybobrania (przynajmniej tak pisalo w TMK ), wiec to o czyms swiadczy, nastepna rzecz to pamietna ustawka ,,POLSA - NIEMCY'' w 2005 roku gdzie lech byl trzonem ,,reprezentacj polski'' i tam wygralismy z niemcami.
Duzo by o tym mowic, Czeskie ekipy sa na wysokim poziomie chociaz i tak sie o nich malo mowi za granica.
hdg

P.S Slovan Bratysława to nie Czeska a Słowacka ekipa:)
FF_

Post autor: FF_ »

Opis chachara bardzo obiektywny.
Ze spotkań Banik - Opava, trzeba powiedzieć, że tak jak napisał chachar Banik praktycznie nigdy nie wygrał z Opavą w "równej" walce. Ostatnie spotkania (luty tego roku w Ostravie, czerwiec zeszłego roku pod Opavą 20x20) to zwycięstwa Opavy.
mr.violent

Post autor: mr.violent »

dobry opis situacji, tylko trzeba zauważyć, ze tego roku wiosna FBC przegral v Pradze ustawke przecziw ACS v liczbie 25/55 kiedy cala "sportowa" ekipa Banika byla na akcji zgody v Polsce.
mr.violent

Post autor: mr.violent »

FF_ pisze:Opis chachara bardzo obiektywny.
Ze spotkań Banik - Opava, trzeba powiedzieć, że tak jak napisał chachar Banik praktycznie nigdy nie wygrał z Opavą w "równej" walce. Ostatnie spotkania (luty tego roku w Ostravie, czerwiec zeszłego roku pod Opavą 20x20) to zwycięstwa Opavy.
v lutym tego roku w Ostravie nie bylo rownej walky, 110 Opava+Slask+Lechia / 40 FCB, vygrana Opavy. i czerwiec zeszłego roku pod Opavą 20x20, remis uznany przez obie strony
puszczyk

Post autor: puszczyk »

a propos 1925 tak było kilka lat temu podczas podobnej manifestacji filmik zapewne większości zaintersowanych znany więc gwoli przypomnienia http://www.youtube.com/watch?v=MIE6_P_Q-2s
nisc

Post autor: nisc »

dzis w Sofii na derbach mlyn CSKA (gospodarze) okolo 8 000, zajebista prezentacja wielkiej sektorowki z fakiem, wsrod flag widoczne "Grobari costamcostam" ogolnie dopingiem naprawde miazdzyli, spowodowal to tez wynik...Levskiego w odpowiedzi jako gosci okolo 5 500 po ich stronie duzo petard hukowych i spora sektorowka "Sektor B". niez zyje bulgarskie piwo Zagorka :lol: pozdro
blacha

schweppes pisze:Jaką siłe stanowiły by ekipy Czeskie ( Sparta,Banik,Brno,Slovan czy Opava) jakbyśmy mieli porównać do Polskich ekip, miały by szanse powalczyc z najlepszymi? Lub do jakich Polskich ekip mają zbliżoną siłe? może byc priv
Myślę, że byli by gdzieś z końca, szansę na przebicie mogła by mieć Sparta i Banik oczywiście, nie gorsza Opava, wszystko inaczej by wyglądało jakby liga czeska lepiej wypadała pod wzgledem kibiców bo teraz naprawdę ciężko oszacować. Co do ustawek polsko-czeskich to myślę, że Czesi poradziliby sobie jedynie z polskimi przeciętniakami.
puszczyk

Post autor: puszczyk »

Derby Sofii
Obrazek
FF_

Post autor: FF_ »

mr.violent pisze: v lutym tego roku w Ostravie nie bylo rownej walky, 110 Opava+Slask+Lechia / 40 FCB, vygrana Opavy. i czerwiec zeszłego roku pod Opavą 20x20, remis uznany przez obie strony
racja, nie miałem na mysli że walka w lutym była w równych liczbach.
co do czerwca to remis uznano we wcześniejszej walce. ta 20x20 po meczu Opava-Hlucin to zwycięstwo Opavy.
anty pzpn

Post autor: anty pzpn »

Jeżeli już mowa o czeskich ekipach to może ktoś opisać je na podstawie hokeja ? z góry dzięki
Mieczyk

Post autor: Mieczyk »

Mam takie pytanie. Czy w Grecji i Turcji gdzie pirotechnika jest odpalana praktycznie co mecz są kary?? Bo jeśli tak to kluby takie jak PAOk czy Galatasaray muszą co mecz płacić duże pieniądze :shock: Ciekawi mnie czy tam osoby wnoszące race robią to na nielegalu, chowając je po majtkach, czy jest tam ogólne przyzwolenie na odpalanie i nikt przy wejściu się nie czepia. Orientuje się może ktoś jak tam jest z tym odpalaniem, karami itp ??

Powoli zaczynam im zazdrościć.... :x
mlody_soltys

Post autor: mlody_soltys »

Czy mogłby ktos opisac sytuacje kibicowska w Portugalii?
CHCNI

Post autor: CHCNI »

Ja zaś spytam o podział kibicowski Mediolanu. Czy miasto wygląda jak u nas Łódź, Rzeszów bądź Kraków czy może raczej jak Warszawa, Bydgoszcz ? Dominuje któraś z ekip ? Jeśli tak to która ? Jakąś mapką i krótkim opisem bym nie pogardził. Wiem, że są na forum dość poważne osoby i z Interu ( :P ) i z ACM (liczę głównie na milan club polonia, ale jeśli ktoś inny wie jak się sprawy mają to poproszę).
Gruby

Post autor: Gruby »

Mieczyk pisze:Mam takie pytanie. Czy w Grecji [...] gdzie pirotechnika jest odpalana praktycznie co mecz są kary??

Za TMK+ marzec 2008:
Wywiad z członkami Gate 13

"Od 2004 roku, kiedy parlament uchwalił nowe rygorystyczne uchwały dotyczące kibiców, można iść siedzieć za odpalenie racy na 8 miesięcy".
sonic

Post autor: sonic »

Legia byla na weekendzie na meczu Den Hag - Utrecht czy tez flaga Legii wisi tam co mecz z racji zgody miedzy klubami?
Adam 1946
Kontakt:

Post autor: Adam 1946 »

No ale w 20-tu na 3 ze sprzętem no trochę ich poniosło !!!
RysiekZKlanu

Post autor: RysiekZKlanu »

pgn

Post autor: pgn »

na wczasach w Hiszpanii obejrzałem demonstracje kibiców Atletico Madryt w ichniej tv. nie znam za dobrze kastylijskiego ale oni mieli na plakatach napisane "wanes blanc" to znaczy, że szukają białych zawodników?
Frodo

Post autor: Frodo »

Moze ktos napisać parę słów o sycylijskich ekipach? Jak wyglądają takie ekipy jak Catania i Palermo?
neo12

Post autor: neo12 »

CATANIA: “ANR”, “IRRIDUCIBILI”, “ULTRAS GHETTO” . Prawicowa ekipa z Sycylii, główny rywal Messiny. Zgody to Crotone, Benevento i Trapani, a kosy oprócz w/w Messiny także inne Palermo, Catanzaro, Reggina, Avellino, Taranto, Salernitana, Vicenza i Messina.

PALERMO: “WARRIORS ULTRA`”, “BRIGATE ROSANERO”. Dobra i liczna ekipa, szczególnie na własnym stadionie. Zgody to Lecce, Padova i Siracusa, układy Marsala, Lucchese, Roma, Napoli, Foggia i Cesena, a kosy Catania, Messina, Crotone, Reggina, Verona, Fiorentina, Salernitana, Lazio, Livorno, Cagliari, Vicenza, Bari, Ternana i Venezia.

MESSINA: Największe grupy to “NOCS`83” i “GIOVENTU GIALLOROSSA”, inne to “ASSIDUI ULTRAS`98”, “RAGGIATI ULTRAS”, “MESSINA GIALLOROSSA” i “LIONS”. Dobra ekipa. Mimo, że pochodzą z Sycylii (a więc mają wszędzie daleko), można ich spotkać zawsze w dobrej liczbie. Zgody to Pescara, Modena, Avellino, Cavese i Frosinone, a kosy Catania, Palermo, Reggina, Foggia, Salernitana, Benevento, L`Aquila i Catanzaro.

SIRACUSA: “ULTRAS”. Zgody tej ekipy to Palermo, Juve Stabia i Latina, a kos nie posiada.
Inter

Post autor: Inter »

CHCNI pisze:Ja zaś spytam o podział kibicowski Mediolanu. Czy miasto wygląda jak u nas Łódź, Rzeszów bądź Kraków czy może raczej jak Warszawa, Bydgoszcz ?
Te pierwsze przyklady. Podzial wyrównany.
milan club polonia

Post autor: milan club polonia »

Tak jak kolega wyżej napisał, ale klimat zupełnie odmienny, na codzień ludzie w barwach Milanu i Interu chodzą koło siebie bez żadnej reakcji, mało tego, na derbach Mediolanu są sektory mieszane, że jedni siedzą obok drugich :)
W naszych realiach brzmi to jak science-fiction :)
Polecam nowe TMK+ które ukaże się na koniec września, w którym będzie wywiad z członkiem legendarnej grupy Fossa Dei Leoni oraz relacja z ostatnich derbów Mediolanu
ODPOWIEDZ