Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

Dzepetto

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: Dzepetto »

Wpuścić szachrar,a nie wpuścić wieczystej,która prawie kupiłam od was udziały. Dajcie spokój.
Harry Potter bez skarpetek taki zrzuty z kibicami i wpuścił ich bez zgody trybun 😅
Wy z Wrocławiem możecie brać udział w wyścigu,kto bardziej ukraińskie dupsko wypucuje
iparts.pl
rozpuszczalnik1906

Post autor: rozpuszczalnik1906 »

Dzepetto pisze: 11.07.2026, 22:49 Wpuścić szachrar,a nie wpuścić wieczystej,która prawie kupiłam od was udziały. Dajcie spokój.
Harry Potter bez skarpetek taki zrzuty z kibicami i wpuścił ich bez zgody trybun 😅
Wy z Wrocławiem możecie brać udział w wyścigu,kto bardziej ukraińskie dupsko wypucuje
Wieczysta w tym sezonie będzie grała na Reymonta.

kibice Hutnika zgodzili się na nasze mecze, gdy graliśmy na Suchych Stawach?
W Sosnowcu też się zgodzili?

Przestań mi tu pier dolić, idź pucować murzyńskie d*** z Ajaxu.
Dzepetto

rozpuszczalnik1906 pisze: 11.07.2026, 23:14
Dzepetto pisze: 11.07.2026, 22:49 Wpuścić szachrar,a nie wpuścić wieczystej,która prawie kupiłam od was udziały. Dajcie spokój.
Wieczysta w tym sezonie będzie grała na Reymonta.

kibice Hutnika zgodzili się na nasze mecze, gdy graliśmy na Suchych Stawach?
W Sosnowcu też się zgodzili?

Przestań mi tu pier dolić, idź pucować murzyńskie d*** z Ajaxu.
Ale.murzybskie to wy tam lubicie. Tak jak banderowskie
LGBT Niemca i miszalskiego
Soczek01

Post autor: Soczek01 »

Mnie to tylko zastanawia dlaczego tyle osób nie łączy antybanderyzmu z antysowietyzmem i powszechnie zaczęło robić łaskę Putinowi a np w obchody Katynia spamuje ukrami.

Dla mnie j**** jednych i drugich
Dzepetto

Soczek01 pisze: 12.07.2026, 00:17 Mnie to tylko zastanawia dlaczego tyle osób nie łączy antybanderyzmu z antysowietyzmem i powszechnie zaczęło robić łaskę Putinowi a np w obchody Katynia spamuje ukrami.

Oczywiście,że j**** jednych i drugich
Ale ruskim nikt stadionu i to na dobrych warunkach nie udostępniał kosztem wieczystej.
Ruskich nie masz na każdym rogu,a ukrow niewdzięcznych masz
Ruskie nie prowadzą listy śmierci Polskich polityków
A ukrom daliśmy w c*** w zamian za to napluli nam w twarz
Zamiast się zreflektować to jeszcze dojebali do pieca
Mam wyjebane w ruskich i ukrow
Ale ostatnie problem to ja widzę wyłącznie z ukrami a nie ruskimi. Co chwilę coś odpierdolą,a ludzie ich tłumacza "bo tam wojnę mają" Polak coś powie,albo odda dajdajowi,to opinia publiczna chce ukamienować chłopa.
rozpuszczalnik1906

Dzepetto pisze: 12.07.2026, 01:34
Soczek01 pisze: 12.07.2026, 00:17 Mnie to tylko zastanawia dlaczego tyle osób nie łączy antybanderyzmu z antysowietyzmem i powszechnie zaczęło robić łaskę Putinowi a np w obchody Katynia spamuje ukrami.

Oczywiście,że j**** jednych i drugich
Ale ruskim nikt stadionu i to na dobrych warunkach nie udostępniał kosztem wieczystej.
Ruskich nie masz na każdym rogu,a ukrow niewdzięcznych masz
Ruskie nie prowadzą listy śmierci Polskich polityków
A ukrom daliśmy w c*** w zamian za to napluli nam w twarz
Zamiast się zreflektować to jeszcze dojebali do pieca
Mam wyjebane w ruskich i ukrow
Ale ostatnie problem to ja widzę wyłącznie z ukrami a nie ruskimi. Co chwilę coś odpierdolą,a ludzie ich tłumacza "bo tam wojnę mają" Polak coś powie,albo odda dajdajowi,to opinia publiczna chce ukamienować chłopa.
Prawie zgoda. Nieścisłości:
"Ale ruskim nikt stadionu i to na dobrych warunkach nie udostępniał kosztem wieczystej." - obecnie Wieczysta będzie grać na Reymonta, w tamtym sezonie nie grała, bo rzekomo się spóźniła z chęciami, a umowy z Szachtarem już były. Nikt nie oddał Szachtarowi stadionu na dobrych warunkach.
Szachtar użyczał swojego sprzętu np. lamp do murawy + płacił za granie, utrzymywanie murawy itp.
Powtórzę, że wolałbym aby Wieczysta grała na Reymonta, nawet jak Wisła miałaby za to dopłacać. Ja nie decyduję i mam g do gadania, jak 99% kibiców Wisły Kraków.

"Ale ostatnie problem to ja widzę wyłącznie z ukrami a nie ruskimi. Co chwilę coś odpierdolą,a ludzie ich tłumacza "bo tam wojnę mają" Polak coś powie,albo odda dajdajowi,to opinia publiczna chce ukamienować chłopa." - Prawie zgoda, ale nie ignoruj Rosji. Rosja codziennie przeprowadza ataki na Polskę, nazywa się to wojną hybrydową. Od cyberataków, przez destabilizację sytuacji na granicy np. Białoruś, po zakłócanie sygnału GPS itp. Co do reszty (w tej wypowiedzi, którą zacytowałem) się zgodzę. Na temat polityki czy historii tyle z mojej strony.

Co do sytuacji Szachtar, Wieczysta i Wisła... Już się wypowiedziałem. Proponuję Ci się odprężyć, bo masz straszne ciśnienie. Chyba wylewasz tu swoje frustracje.
ts06

Post autor: ts06 »

Co do stadionu to normalny biznes, klub będzie miał większe przychody jak tam będzie grała Wieczysta, niż Ukry. tzw, end of story.
padawan

Post autor: padawan »

Chyba zapomniał jak wynajmowali stadion dynamu k i reprezentacji (na ich młynie zawisła oprawa z ukraińskim żołnierzem) a dosyć niedawno udostępnili muslimom halę 100l do modłów w ramadan ;D
rozpuszczalnik1906

ts06 pisze: 12.07.2026, 03:58 Co do stadionu to normalny biznes, klub będzie miał większe przychody jak tam będzie grała Wieczysta, niż Ukry. tzw, end of story.
Wystarczy użyć Google. Jeżeli patrzymy ze strony biznesowej, to zdecydowanie wygrywa Szachtar i jest to niezaprzeczalnie. Miliony różnicy.

Jeżeli się mylę, to proszę popraw i wskaż błąd.

Osobiście wolę każdy polski klub, nawet wolałbym Legię, czy Cracovię na Reymonta niż ukraiński klub.
Nowohucianie1950

Post autor: Nowohucianie1950 »

Nie chce mi się cytować każdego , a było parę pytań i odniesień do mnie więc odpsize tak zbiorczo:
1.Wisła na Mistrzejowicach:
Tak oczywiście, że jest, w sumie zapomniałem wypisać malutkiego osiedla Mistrzejowice Nowe, które kibicuje Wiśle. Kiedyś TSW było też na dole Piastów, ale po pewnych wydarzeniach już ich tam nie ma. Na Złotym Wieku w jego dolnej części niegdyś Wisła pomimo, że w mniejszości to trzymała się dość mocno, ale dzisiaj to już też zostały jednostki.Inna sprawa, że Pasy pomimo, że trzymają to osiedle są cieniem ekipy sprzed lat.Swego czasu u góry Tysiąclecia była też grupka Wisły, ale chyba ich już nie ma.Przynajmniej jedna osoba, która znałem za TSW stamta się wyprowadziła lata temu.
2.Starcia Hutnika z Pasami:
Pewnie, że tak. W latach 2001-2006 na Centrum to własnie KSC było głownym wrogiem i starcia była praktycznie co tydzień. Kiedyś gdzieś to opisywałem tutaj. Ostatnia wieksza akcja to pewnie pocięcie naszych małolatów na Stalowym przez pewna znana postać z KSC , która z tego co mi wiaodmo jest w odosobnieniu.Faktem jest jednak to, że Pasy rzadko atakowały nasze rejony i poszczególnych ludzi o nas w sposób zorganizowany toteż dużo mniej było takich akcji.
3.Barwy na Wzgórzach:
Mówiłem o siłowni. Na osiedlach czasem można kogoś spotkać w innych.
4.Wisła, wynajmowanei stadionu i oprawa:
Szacunek dla Wisły za tą oprawę. Przypier**lanie się do nich o wynajem stadionu jest śmieszne.Każdy kto ma olej w głowie wie jak jest i, że kibice tutaj raczej nie mają za wiele do gadania.Inna sprawa to oczywiśćie żenujący trasnaparent z popieraniem ex prezydenta MiszCZalskiego. Ta skaza już na zawsze zostanie na Wiśle, że poprali tego człowieka w momencie gdy każdy w tym mieście był przeciw niemu (prócz skrajnego lewactwa i kolesi).
Hutnik Nowa Huta
Karpiu

Post autor: Karpiu »

factoryproject pisze: 09.07.2026, 17:40
Karpiu pisze: 09.07.2026, 15:43 Owszem niedawno i co z tego? Poprzedni kretyn uważa, że jak ktoś zrobił prawko w wieku 18 lat to musi kupić od razu samochód... Nie dziwie się z że ruch kubicowski wygląda jak wygląda skoro takie matoly się wypowiadają
Matołem to musisz być Ty pisząc o 2007 roku a konto mieć od nie dawna. Zresztą już w innym temacie Cię opisali...
Z mojej strony koniec tematu.
Aha rozumiem. Życie się zaczyna dopiero od założenia konta na FB czy zalogowaniu na k.net. Może Ty piszesz relację Tarnovii albo należysz do bocian gangu?
Psiak

Post autor: Psiak »

rympałek pisze: 10.07.2026, 18:06
Psiak pisze: 10.07.2026, 17:54
rympałek pisze: 10.07.2026, 17:43 Wiadomo że kit,a największy chyba był na Podwawelskim,gdzie rządziliście w opisany przeze mnie sposób.
Nie znam tematu, i nawet nie pamiętam byśmy tam rządzili, ale przy okazji popytam.
A co powiesz o zachowaniu Metala w stosunku do W w 38?
Nie wiem czy akurat on tam był,ale to akurat najmniej ważne.Tak jak napisałem wcześniej spirala nienawiści zaczęła się nakręcać dużo wcześniej niż od momentu złapania za noże,a akcja pod 38 była pod koniec lat 90tych.
To właśnie jest bardzo ważne. Bo od tej sytuacji uznałbym przyczynę "niehonorowych" zachowań z jednej lub drugiej strony.
Mylisz akcje na W z akcją w Świniarni.
Akacja w 38 miała miejsce gdzieś ok 95r. Później (za tydzień lub dwa) był nasz odwet.
Spirala nienawiści w którymś momencie się na pewno zaczęła, tylko dlaczego to ma być wyimaginowana przez ciebie sytuacja?
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"
Psiak

Post autor: Psiak »

Nowohucianie1950 pisze: 13.07.2026, 09:03 Nie chce mi się cytować każdego , a było parę pytań i odniesień do mnie więc odpsize tak zbiorczo:
Tak oczywiście, że jest, w sumie zapomniałem wypisać malutkiego osiedla Mistrzejowice Nowe, które kibicuje Wiśle. Kiedyś TSW było też na dole Piastów, ale po pewnych wydarzeniach już ich tam nie ma. Na Złotym Wieku w jego dolnej części niegdyś Wisła pomimo, że w mniejszości to trzymała się dość mocno, ale dzisiaj to już też zostały jednostki.Inna sprawa, że Pasy pomimo, że trzymają to osiedle są cieniem ekipy sprzed lat.Swego czasu u góry Tysiąclecia była też grupka Wisły, ale chyba ich już nie ma.Przynajmniej jedna osoba, która znałem za TSW stamta się wyprowadziła lata temu.
Pewnie, że tak. W latach 2001-2006 na Centrum to własnie KSC było głownym wrogiem i starcia była praktycznie co tydzień. Kiedyś gdzieś to opisywałem tutaj. Ostatnia wieksza akcja to pewnie pocięcie naszych małolatów na Stalowym przez pewna znana postać z KSC , która z tego co mi wiaodmo jest w odosobnieniu.Faktem jest jednak to, że Pasy rzadko atakowały nasze rejony i poszczególnych ludzi o nas w sposób zorganizowany toteż dużo mniej było takich akcji.
3.Barwy na Wzgórzach:
Szacunek dla Wisły za tą oprawę. Przypier**lanie się do nich o wynajem stadionu jest śmieszne.Każdy kto ma olej w głowie wie jak jest i, że kibice tutaj raczej nie mają za wiele do gadania.Inna sprawa to oczywiśćie żenujący trasnaparent z popieraniem ex prezydenta MiszCZalskiego. Ta skaza już na zawsze zostanie na Wiśle, że poprali tego człowieka w momencie gdy każdy w tym mieście był przeciw niemu (prócz skrajnego lewactwa i kolesi).
Zostawcie już te "starcia" Hutnika z Pasami.
To zwykłe osiedlowe podpierdółki byly.
Jedyne swoje (przy udziale Wisły) starcia z Pasami mieliście w drugiej połowie lat 80-tych i poźniej nieznaczne na samym początku lat 90-tych.

Daj przyklad jednego waszego stracie z Cracovią, gdzie biły się wasze bandy!?
To jest oczywiście pytanie retoryczne :D
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"
Nowohucianie1950

Post autor: Nowohucianie1950 »

Psiak pisze: wczoraj, 18:16
Nowohucianie1950 pisze: 13.07.2026, 09:03 Nie chce mi się cytować każdego , a było parę pytań i odniesień do mnie więc odpsize tak zbiorczo:
3.Barwy na Wzgórzach:
Zostawcie już te "starcia" Hutnika z Pasami.
To zwykłe osiedlowe podpierdółki byly.
Jedyne swoje (przy udziale Wisły) starcia z Pasami mieliście w drugiej połowie lat 80-tych i poźniej nieznaczne na samym początku lat 90-tych.

Daj przyklad jednego waszego stracie z Cracovią, gdzie biły się wasze bandy!?
To jest oczywiście pytanie retoryczne :D
Daj przykład kiedy biły się wasze bandy :) No właśnie, żyjesz w Krakowie o myślisz, że tu jakieś walki band będą/były.

Starć osiedlowych było od groma, kolejna, która mnie się przypomniała to atak Pasów na nas w Piaskach Wielkich i nasza skuteczna kontrofensywa.Dużo było starć przy okazji spotkań z ich zgodami np na trasie z koalicja Sandecji i Cracovii. Co warte podekreślenia, oba starcia honorowo bez sprzętu. W 2010 roku nasz dywan ich barw nie był dużo krótszy od tego skrojonego wam. Był atak na nas w Muszynie i był też w Krakowie podczas jednego z naszych pobliskich wyjazdów.

Jak teraz tak sie zastanawiam to chyba wiecej razy oni nas atakowali przy okazji wyjazdów niż Wisła.
Hutnik Nowa Huta
Fists

Post autor: Fists »

Mieliście kiedyś na meczu jakiś dywan z ich barw ?
factoryproject

Post autor: factoryproject »

Karpiu pisze: wczoraj, 13:38
factoryproject pisze: 09.07.2026, 17:40
Karpiu pisze: 09.07.2026, 15:43 Owszem niedawno i co z tego? Poprzedni kretyn uważa, że jak ktoś zrobił prawko w wieku 18 lat to musi kupić od razu samochód... Nie dziwie się z że ruch kubicowski wygląda jak wygląda skoro takie matoly się wypowiadają
Matołem to musisz być Ty pisząc o 2007 roku a konto mieć od nie dawna. Zresztą już w innym temacie Cię opisali...
Z mojej strony koniec tematu.
Aha rozumiem. Życie się zaczyna dopiero od założenia konta na FB czy zalogowaniu na k.net. Może Ty piszesz relację Tarnovii albo należysz do bocian gangu?
Nie tylko jak widzę konto typu Psiak założone np. w 2014 roku czy tam 2019 to jakoś barziej jemu ufam.
Zresztą mam plan by pokazać taką listę ogarniętych osób.
P.S. Wie ktoś co się dzieje z użytkownikiem 'RadekZS" ?
bgh1930

Post autor: bgh1930 »

Ma się dobrze ale tutaj już nie będzie się udzielał
smerf Maruda

Post autor: smerf Maruda »

podobno "wielka" Wisła Kraków potrzebuje sprzętu nawet na Beskid Andrychów z kilkunastotysięcznego miasteczka...
Obrazek
Obrazek
mateusznow

Post autor: mateusznow »

Czy gazu można używać, czy nie? Bo tego akurat używają dosłownie wszędzie, gdzie są soorne tereny.
ODPOWIEDZ