Jeżeli chodzi Ci o zawyzenie liczby GieKSy to mogę się zgodzić, sam myślałem czy nie dać jakichś 85% - 15%, ale jak tam bywałem ostatnio to coraz więcej grafow GieKSy się tam pojawia. Tak czy siak uznaje to za zdecydowane terytorium Ruchu.m.. pisze: 20.08.2026, 17:41Matematyka nie jest twoją dobrą stroną.GieKSiarz00 pisze: 20.08.2026, 17:05Słowo honoru, że dosłownie zacząłem myśleć nad tym Imielinrm czy czegoś nie pojebałem. Mówię c***, wchodzę na forum, żeby przeczytać co tam najebalem. Cofam to. Imielin dobry FC, blisko do Lędzin, ale Ruchu też sporo.
Gdzie ty na Rymerze masz 30-35 % Gieksy?
W Lędzinach pełna dominacja Gieksy ale nie 100%.
Sporo osób kibicuje Ruchowi jednak są niezorganizowani.
Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
GieKSiarz00
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Imielin - sporo osób z Ruchu i Gieksy, garstka z Górnika. W Imielinie aktywność kibicowska zaczyna się i kończy tylko na oglądaniu meczów, ogólnie sielanka.Wtaszka pisze: 20.08.2026, 15:50Tak naprawdę nastąpił drugi okres mody na GieKSe (awans, europa, nowy stadion), po spadku i odbudowie w latach 2005-2010 wtedy to doszło do pierwszego czyszczenia dzielnic, teraz niestety dla Ruchu następuje drugi etap. Fakt Szopki i Nikiasz ciężki do odbicia ale taki już Janów kiedyś był już jedną nogą po stronie GieKSy.GieKSiarz00 pisze: 19.08.2026, 20:11 Jeżeli chodzi o sytuację w Katowicach to wygląda to moim zdaniem następująco:
1. Ruch utrzymuje się głównie na Nikoszowcu, Szopienicach. Do tego dochodzą Panewniki oraz Kokociniec ( małe ilości, ale są)
2. Ciężko będzie wypędzić Niebieskich z takiego Nikiszowca czy Szopienic - tradycja przekazywana z pokolenia na pokolenie, surowy klimat, uważam, że nie ma na to szans.
3. Ruchu na Piotrowicach nie ma i nie będzie, żadna propaganda tego nie zmieni.
Jeżeli chodzi o to gdzie najwięcej się dzieje to wskazałbym Załęże - dużo się dzieje chociażby z takim Batorym.
Mnie ciekawi jaka jest sytuacja w Mysłowicach, Jaworznie,i rejonie Lędziny - Imielin- Chełm śl. może ktoś opisze?
Chełm Śląski - dominacja Ruchu pod każdym względem. Są również osoby po 40/50 lat, które jeżdżą na Giekse i Górnik, ale oprócz spokojnego oglądania meczów nic innego ich nie interesuje.
-
SilesiaStreets
Góra Gieksy i Ruchu współpracują ze sobą a normalni się bija. Dlaczego ten post jest usuwany?
-
SilesiaStreets
Rymera to Ruch o dziwo jedyna dzielnica na śląsku od lat gdzie zapytali za kim jestem, nie powiem klimat ciężki, mocno patlogiczny ale na takich klimatach właśnie Ruch zdobył terenów na Rudzie, totalna patola nie zważająca na nic terroryzowała przeciwnikówGieKSiarz00 pisze: 20.08.2026, 16:43Prawda jest taka, że Ruch jest mocniejszy pod względem h, bo mają ludzi zaprawionych życiem z takich patologicznych dzielnic, nie będę nawet wspominał o Rudzie, Świętochłowicach, samym Chorzowie itp itd. Nie mówię twgo wcale złośliwie, żeby nie było.Wtaszka pisze: 20.08.2026, 15:50Tak naprawdę nastąpił drugi okres mody na GieKSe (awans, europa, nowy stadion), po spadku i odbudowie w latach 2005-2010 wtedy to doszło do pierwszego czyszczenia dzielnic, teraz niestety dla Ruchu następuje drugi etap. Fakt Szopki i Nikiasz ciężki do odbicia ale taki już Janów kiedyś był już jedną nogą po stronie GieKSy.GieKSiarz00 pisze: 19.08.2026, 20:11 Jeżeli chodzi o sytuację w Katowicach to wygląda to moim zdaniem następująco:
1. Ruch utrzymuje się głównie na Nikoszowcu, Szopienicach. Do tego dochodzą Panewniki oraz Kokociniec ( małe ilości, ale są)
2. Ciężko będzie wypędzić Niebieskich z takiego Nikiszowca czy Szopienic - tradycja przekazywana z pokolenia na pokolenie, surowy klimat, uważam, że nie ma na to szans.
3. Ruchu na Piotrowicach nie ma i nie będzie, żadna propaganda tego nie zmieni.
Jeżeli chodzi o to gdzie najwięcej się dzieje to wskazałbym Załęże - dużo się dzieje chociażby z takim Batorym.
Mnie ciekawi jaka jest sytuacja w Mysłowicach, Jaworznie,i rejonie Lędziny - Imielin- Chełm śl. może ktoś opisze?
Mysłowice z przewagą GieKSy, ale taka Rymera na przyklad to jakieś 65-75% % na korzyść Niebieskich.
Jaworzno 50/50, obie ekipy mają tam dobre FC.
Lędziny 100% GiekSa.
Imielin i Brzezinka z zdecydowaną dominacją Ruchu.
Czyli według Ciebie taka Bykowina Kochłowice to patologia a np Bielszowice czy Ruda 1 już nie?SilesiaStreets pisze: 20.08.2026, 22:56Rymera to Ruch o dziwo jedyna dzielnica na śląsku od lat gdzie zapytali za kim jestem, nie powiem klimat ciężki, mocno patlogiczny ale na takich klimatach właśnie Ruch zdobył terenów na Rudzie, totalna patola nie zważająca na nic terroryzowała przeciwnikówGieKSiarz00 pisze: 20.08.2026, 16:43Prawda jest taka, że Ruch jest mocniejszy pod względem h, bo mają ludzi zaprawionych życiem z takich patologicznych dzielnic, nie będę nawet wspominał o Rudzie, Świętochłowicach, samym Chorzowie itp itd. Nie mówię twgo wcale złośliwie, żeby nie było.Wtaszka pisze: 20.08.2026, 15:50
Tak naprawdę nastąpił drugi okres mody na GieKSe (awans, europa, nowy stadion), po spadku i odbudowie w latach 2005-2010 wtedy to doszło do pierwszego czyszczenia dzielnic, teraz niestety dla Ruchu następuje drugi etap. Fakt Szopki i Nikiasz ciężki do odbicia ale taki już Janów kiedyś był już jedną nogą po stronie GieKSy.
Mysłowice z przewagą GieKSy, ale taka Rymera na przyklad to jakieś 65-75% % na korzyść Niebieskich.
Lędziny 100% GiekSa.
Rymera to juz nie ta sama Rymera co kilka/kilkanascie lat temu,dalej oczywiscie dzielnica Ruchu,ale czasy sie zmieniają i napływ "normalnych" ludzi wyplewił tą patologie o której mowa(chociaż ciagle w jakims procencie ona jest).Niejednokrotnie widziane tez inne barwy na tej dzielnicy niz niebieskie.SilesiaStreets pisze: 20.08.2026, 22:56Rymera to Ruch o dziwo jedyna dzielnica na śląsku od lat gdzie zapytali za kim jestem, nie powiem klimat ciężki, mocno patlogiczny ale na takich klimatach właśnie Ruch zdobył terenów na Rudzie, totalna patola nie zważająca na nic terroryzowała przeciwnikówGieKSiarz00 pisze: 20.08.2026, 16:43Prawda jest taka, że Ruch jest mocniejszy pod względem h, bo mają ludzi zaprawionych życiem z takich patologicznych dzielnic, nie będę nawet wspominał o Rudzie, Świętochłowicach, samym Chorzowie itp itd. Nie mówię twgo wcale złośliwie, żeby nie było.Wtaszka pisze: 20.08.2026, 15:50
Tak naprawdę nastąpił drugi okres mody na GieKSe (awans, europa, nowy stadion), po spadku i odbudowie w latach 2005-2010 wtedy to doszło do pierwszego czyszczenia dzielnic, teraz niestety dla Ruchu następuje drugi etap. Fakt Szopki i Nikiasz ciężki do odbicia ale taki już Janów kiedyś był już jedną nogą po stronie GieKSy.
Lędziny 100% GiekSa.
-
Abrakadabra1410
O sile Rymery może świadczyć fakt, że mieszka tam jeden Gieksiarz, który robi co chce. Mysłowice to bezapelacyjnie miasto Gieksy. Ruch w dużym odwrocie. Na chwilę obecną Brzezinka to najbardziej niebieska dzielnica Myslowic. Brzęczki mocno pro Ruch. Klachowiec odpuścił. Żabole w dużych ilościach na Wesołej i porozrzucani po mieście
pełna zgodaAbrakadabra1410 pisze: 21.08.2026, 15:09 O sile Rymery może świadczyć fakt, że mieszka tam jeden Gieksiarz, który robi co chce. Mysłowice to bezapelacyjnie miasto Gieksy. Ruch w dużym odwrocie. Na chwilę obecną Brzezinka to najbardziej niebieska dzielnica Myslowic. Brzęczki mocno pro Ruch. Klachowiec odpuścił. Żabole w dużych ilościach na Wesołej i porozrzucani po mieście
-
GieKSiarz00
Ale to jest wyjątek - Chropaczów, Świętochłowice jako większość miasta, Sam patologiczny Chorzów, Chebzie, Nowy Bytom, Szopienice, Nikiszowiec, Janów itp itd.Ruch po prostu dominuje w liczbie patologicznych terenów.scania pisze: 21.08.2026, 14:38Czyli według Ciebie taka Bykowina Kochłowice to patologia a np Bielszowice czy Ruda 1 już nie?SilesiaStreets pisze: 20.08.2026, 22:56Rymera to Ruch o dziwo jedyna dzielnica na śląsku od lat gdzie zapytali za kim jestem, nie powiem klimat ciężki, mocno patlogiczny ale na takich klimatach właśnie Ruch zdobył terenów na Rudzie, totalna patola nie zważająca na nic terroryzowała przeciwnikówGieKSiarz00 pisze: 20.08.2026, 16:43
Prawda jest taka, że Ruch jest mocniejszy pod względem h, bo mają ludzi zaprawionych życiem z takich patologicznych dzielnic, nie będę nawet wspominał o Rudzie, Świętochłowicach, samym Chorzowie itp itd. Nie mówię twgo wcale złośliwie, żeby nie było.
Lędziny 100% GiekSa.
Bez sensu wyliczanka. Gieksa czy Górnik nie ma patologicznych dzielnic? Ja się odniosłem do Rudy i tyle. Nowy Bytom zaliczasz do tego grona? To kaj Ty mieszkosz synek? :)
Fryna jako patologiczno dzielnica, rozdupi mie..
Kaj jest mój post z wczoraj? Co z nim było nie tak ?
A Nikiszowiec to dalej jest ten sam Nikiszowiec ? Myslalem , ze ta dzielnica zrobila sie bardziej "reprezentatywna" ?
-
GieKSiarz00
Niby idzie to w dobrą stronę, ludzie tam inwestują, ale nie da się nagle zmienić opinii budowanej przez lata.Adiś pisze: 22.08.2026, 13:12 A Nikiszowiec to dalej jest ten sam Nikiszowiec ? Myslalem , ze ta dzielnica zrobila sie bardziej "reprezentatywna" ?
Co do Katowic - jeden c***, chodzi mi o to, że Ruch ma takie rejony jak: Szopienice, Świętochłowice, Ruda Śląska, Szopienice, Nikiszowiec, Janów, Bytomiu, a GieKSa to ma z 2-3 tereny surowsze jakimi są Załęże, Bogucice i Burowiec/Zawodzie.
W B klasie są zespoły Odry i Jastrzębia. Czy to są te zespoły z zapleczem kibolskim czy jakieś inne twory?
-
łajdaczyna
Z zapleczem nie gra czasami WTS Odra Wodzisław? Można się pogubić tam
Obydwie drużyny wspierane przez fanów; derby w październiku.hardy666 pisze: 22.08.2026, 19:38 W B klasie są zespoły Odry i Jastrzębia. Czy to są te zespoły z zapleczem kibolskim czy jakieś inne twory?
A będą to imprezy masowe? Czy bez gości? Ciekawe czy zdarzyło się by takie marki grały razem w tak niskiej lidze.
-
Monster123
Z kąt wy bieżecie info na temat rymery na mysłowicach?? ..mijacie się z faktami panowie....dzielnica jest 100% Ruch .może i przez ostatnie lata było tam gorzej to nie znaczy że ta dzielnica sie połozy a wręcz przeciwnie idą do przodu co raz lepiej na tej dzielnicy jest młodzieży coraz więcej pro Ruch
-
Monster123
Kaj ty widziałeś grafy gieksy na rymerze ??GieKSiarz00 pisze: 20.08.2026, 17:49Jeżeli chodzi Ci o zawyzenie liczby GieKSy to mogę się zgodzić, sam myślałem czy nie dać jakichś 85% - 15%, ale jak tam bywałem ostatnio to coraz więcej grafow GieKSy się tam pojawia. Tak czy siak uznaje to za zdecydowane terytorium Ruchu.m.. pisze: 20.08.2026, 17:41Matematyka nie jest twoją dobrą stroną.GieKSiarz00 pisze: 20.08.2026, 17:05
Słowo honoru, że dosłownie zacząłem myśleć nad tym Imielinrm czy czegoś nie pojebałem. Mówię c***, wchodzę na forum, żeby przeczytać co tam najebalem. Cofam to. Imielin dobry FC, blisko do Lędzin, ale Ruchu też sporo.
Gdzie ty na Rymerze masz 30-35 % Gieksy?
W Lędzinach pełna dominacja Gieksy ale nie 100%.
Sporo osób kibicuje Ruchowi jednak są niezorganizowani.
Ile Ruchu było z Wisłą w Zabrzu?
-
Zgredek1906
Nie było Ruchu !
Ja p*******, Ty jesteś kibicem Widzewa ?