Derby Ruch - Gornik

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

ObeRschlesien

Post autor: ObeRschlesien »

za grosz kultury bazgrać swoje mury ludzie kaj sam tradycja!
kibice z cały polski powinni sie nad tym zastanowic!!
iparts.pl
DRSL

Post autor: DRSL »

widzę że niektórym z kibiców Ruchu żal d*** ściska bo jeszcze 3 tygodnie temu to gadaliście po co nam tyle biletów a prawda was boli że przy takiej organizacji jaka teraz panuje jesteśmy wstanie wykorzystać ''każda '' pule biletów
pozdrawiam i do zobaczenia na meczu
does.not.matter
Kontakt:

Post autor: does.not.matter »

kawa1984 pisze:
does.not.matter pisze:zapłaciłem w czwartek. a potwierdzenie mailem, ze kasa dotarła dostałem w niedziele.
ja wpłaciłem w srode a potwierdzenie przyszło dopiero dziś..tak więc bez pośpiechu
Który sektor? Który rząd?

;-)
Ostatnio zmieniony 05.02.2008, 23:12 przez does.not.matter, łącznie zmieniany 1 raz.
speed

Post autor: speed »

...a co tak nagle o te mury dbacie?....derby miną...pamięć pozostanie 8)
Bizard

Post autor: Bizard »

a jak wygracie, to będziecie mogli przyjść, zmazać 'Górnika' i napisać 'Ruchu' ;)
neRka

Post autor: neRka »

Zamknijcie ten temat, może nie którym się głowy ostudzą.

Malowanie po blokach, kamienicach nie podoba mi się, potencjalnych kibiców nawet to odpycha ( przykład: mój ojciec ). Niestety po stronie Ruchu też się zdarza spotkać takie napisy, choć na szczęście nie na taką skale jak u sąsiadów zza miedzy.

Ponawiam prośbę z góry posta!
pozdRo
Bartek_KSG

Post autor: Bartek_KSG »

A mnie sie zdaje ze "z duzej chmury maly desz". Bo jesli nas bedzie 12 tys to niw wiem kto i w jaki sposob poprowadzi doping? Ruch bedzie u siebie, ma wyznaczony mlyn, bedzie miec jakies naglosnienie itd. I wydaje mi sie, ze jesli dobrze sie zorganizuja to beda pierwszymi ktorzy zapanuja nad slaskim (poprowadza dopnig) moze po tyc derbach organizatorzy meczow kadry w chorzowie pomysla nad wydzieleniem mlyna na mecze repry. tez nie wydaje mi sie zeby z jednej jak i drugiej strony doping moze byc jakis super, nie ma co sie oszukiwac i duzo osob bedzie na meczu pierwszy raz wiec skomplikowanie piseni nie wchodza w gre. pewnie glownym elementem beda gwizdy jak to przy takiej publice bywa.

co do bilbordow to w obu obozach chyba nie spodzieano sie takiego zainteresowania meczem wiec te reklamy teraz to juz sa na ch..a potrzebne. oczywiscie nasz ladniejszy. aha powiem jeszzce bez napinki, ze projektanci bilbordu ruchu to troche lipe odwalili. robila to pewnie jakas profesjonalna firma a sie rola nie przejela. widzialem ich bilbord w swoim miescie i lokalizacja nawet nie za ciekaw ( przy glownej trasie ale usytulowanie nie za bardzo jesli chodzi o widocznsc) no nie ma w sobie tego czegos ( co przyciaga wzrok od razu, ze wiadomo o co chodzi ) jak np. Śmierć jeździ szybko itd. - bez napinki.

P.S. nawet nie chce wiedziec co w tym temacie bedzie sie dzialo po meczu ( gorzej jak z legia po wilnie ). i te licytacje ilu naszych fanatykow a naszych incognito, obserawtorow, tajniekow, kgb, mosadu itd.

P.S.2. Ciekawie to bedzie na rudzie po jaki i przed meczem :wink:

Pozdrawiam
Johny84

Post autor: Johny84 »

NO to otwieramy... Tylko żeby płaczu po banach nie było.

Pzdr.
kawa1984

Post autor: kawa1984 »

does.not.matter pisze:
kawa1984 pisze:
does.not.matter pisze:zapłaciłem w czwartek. a potwierdzenie mailem, ze kasa dotarła dostałem w niedziele.
ja wpłaciłem w srode a potwierdzenie przyszło dopiero dziś..tak więc bez pośpiechu
Który sektor? Który rząd?

;-)
sektor 16 środek :wink:

a co?

Wracając do tematu to szykuje się piłkarskie święto..pod względem frekwencji to hit ostatnich lat..zobaczymy jak doping wyjdzie bo na pewno cięzko bedzie zgrac tyle sektorów na raz..sami dobrze wiemy jak to wygląda na kadrze
elmo97

Post autor: elmo97 »

Na pewno to będzie rekord frekwencji gości jak i gospodarzy od wielu lat.
does.not.matter
Kontakt:

kawa1984 pisze:sektor 16 środek :wink:

a co?

Wracając do tematu to szykuje się piłkarskie święto..pod względem frekwencji to hit ostatnich lat..zobaczymy jak doping wyjdzie bo na pewno cięzko bedzie zgrac tyle sektorów na raz..sami dobrze wiemy jak to wygląda na kadrze
hehe, a nic 8)

a czy ktos juz otrzymał bilety zamówione przez neta?
olek765

Post autor: olek765 »

Czy zmniejszonos ektory buforowe? Bo na ostatniej grafice widziałem ,ze tylko wieża i boczne sektory są wyłączone.
Bene Natus

Post autor: Bene Natus »

Sprzedaz 2giej puli (5000 biletow) rusza od jutra
Ligowiec

Post autor: Ligowiec »

Co to jest, ten dziwny hieroglif pomiędzy "E" a "B"? :lol:
Pyrus_KKS

Post autor: Pyrus_KKS »

Ligowiec pisze:Co to jest, ten dziwny hieroglif pomiędzy "E" a "B"? :lol:
O ile dobrze widzę to jest odwrócona literka "R"... Chyba wiesz czemu :twisted:
komi

Post autor: komi »

naprawde jestem zaskoczony tym ze takie zainteresowanie na Slasku jest derbami , Ruch pilkarsko nie gra zajebiscie a tu szykuje sie 25 tys ludzi 8) konkretnie nie powiem . Najlepsze Derby
H8

Post autor: H8 »

34 i 35 to sektory dla zaboli czy niebieskich?
does.not.matter
Kontakt:

H8 pisze:34 i 35 to sektory dla zaboli czy niebieskich?
Obrazek
WiecznieMłody

Post autor: WiecznieMłody »

Na sektorach Ruchu napewno nie bedzie 100% niebieskich, odwazyłbym sie nawet stwierdzic ze kilka setek to beda kibice nie tylko innych śląskich klubów, ale nawet z całej polski. Mecz z wielu wzgledów atrakcyjny, a mówiac ze Ruch np. jest słabszy piłkarsko to trzeba pamietac ze derby rzadzą sie swoimi prawami.
loko

Post autor: loko »

Na Górniku wszystkie bilety sprzedane dzis poszla druga pula 5 tys biletow
esenes

Post autor: esenes »

Chętnych jeszcze strasznie dużo, a u nas biletów brak 8). Podobno w Zabrzu warka sprzedaje bilety gości. Coś mi się wydaje że na kupbilet.pl wszystkie bilety są wykupywane przez Żaboli, w końcu już o 15 biletów brakło 8). Derby dla Górnika!
Sztygar

Post autor: Sztygar »

esenes pisze:Chętnych jeszcze strasznie dużo, a u nas biletów brak 8). Podobno w Zabrzu warka sprzedaje bilety gości. Coś mi się wydaje że na kupbilet.pl wszystkie bilety są wykupywane przez Żaboli, w końcu już o 15 biletów brakło 8). Derby dla Górnika!
chwila bo coś nie łapie...
przecież wy niedostaliście chyba puli na kupbilet.pl?
To kupujecie bilety na sektory Ruchu ?
Na takie derby by trzeba było wypozyczyć stadion Realu Madryt :wink:
ObeRschlesien

Post autor: ObeRschlesien »

wykupili ponad 90% Ruchowi BIletów! przecież niebieskich nie ma mieli sprzedać tylko max 10 koła biletów! Trzeba cos wymyslic aby dalej serzyc propagande!
esenes

Sztygar pisze:
esenes pisze:Chętnych jeszcze strasznie dużo, a u nas biletów brak 8). Podobno w Zabrzu warka sprzedaje bilety gości. Coś mi się wydaje że na kupbilet.pl wszystkie bilety są wykupywane przez Żaboli, w końcu już o 15 biletów brakło 8). Derby dla Górnika!
chwila bo coś nie łapie...
przecież wy niedostaliście chyba puli na kupbilet.pl?
To kupujecie bilety na sektory Ruchu ?
Na takie derby by trzeba było wypozyczyć stadion Realu Madryt :wink:
Tak, dobrze łapiesz ;). Myślisz że pula biletów dla Ruchu będzie wykorzystana tylko przez niebieskich ?. Będzie dużo, dużo Żaboli na sektorach Ruchu, zresztą SSKGZ czyni starania aby mogli oni zasiąść razem z nami. Stadion Realu, Maracane odrazu trzeba by było wynając ;).
Sztygar

więc dobrze łapie :wink:
dobra nawet załóżmy że była by sytuacja gdzie pewną część biletów na sektory Niebieskich wykupili kibice Górnika i w jakimś sektorze usiądzie ich z 200 i po golu dla KSG zaczną sie cieszyć ... dobra ale jak będzie przekonamy sie za 19 dni ...
Zastanawia mnie tylko jak na ten mecz przemieszczą sie takie tłumy kibiców ... wiadomo że mecz klubowy który na stadion przyciągnie około 40 000 widzów to zupełnie coś innego jak mecz repry ...
Wczoraj w ,,Piłkarskiej Trójce,, na TVP Info Katowice jeden z przedstawicieli sie wypowiedział że mecz będzie ochraniać okolo 1000 policjantów , czyli tyle ile ochrania mecze kadry ...
mapa_fizyczna_polski

Post autor: mapa_fizyczna_polski »

Pierwszy lepszy przyklad jaki przychodzi mi na mysl - ostatnie derby LOdzi na stadionie ŁKS. Widzew dostal 400 biletow, a na sektorze bylo ich spokojnie ok 500 - kupili troche wejsciowek przeznaczonych dla kibicow Ełksy i weszli z nimi na sektor gosci. Tak samo pewnie nie jeden czy dwoch siedzialo na sektorach ŁKsu.

Macie problemy :shock:
Kiju

Post autor: Kiju »

mapa_fizyczna_polski pisze:Pierwszy lepszy przyklad jaki przychodzi mi na mysl - ostatnie derby LOdzi na stadionie ŁKS. Widzew dostal 400 biletow, a na sektorze bylo ich spokojnie ok 500 - kupili troche wejsciowek przeznaczonych dla kibicow Ełksy i weszli z nimi na sektor gosci. Tak samo pewnie nie jeden czy dwoch siedzialo na sektorach ŁKsu.

Przypomnijmy, że na trybunach Stadionu Śląskiego zasiądzie 12 500 kibiców Górnika w sektorach gości, oraz kilka tysięcy fanów Górnika, którzy nabyli wejściówki za pośrednictwem internetu, bądź przy ulicy Cichej

----------

Z pewnoscia bedzie tak jak napisales,pewnie bedzie nieduzy procent kibiców ktorzy beda z partyzanta siedziec na sektorach Ruchu,ale pisanie o kilku tysiacach to juz przesada :D ,zaraz sie okaze, ze polowa ludzi na sektorach Ruchu to Gornik :lol:

rozumiem propagandowe zagrania,,ale bez przesady 8)
mapa_fizyczna_polski

Post autor: mapa_fizyczna_polski »

Pokazcie mi gdzie napisalem o tysiacach fanow Gornika na sektorach Ruchu ? gdzie ?

Ja osobiscie uwazam ze takich osob bedzie maksymalnie kilkadziesiat.
Poza tym Kiju gdzie tu logika ? Wy pisaliscie, ze na sektorach Łksu bylo Was bardzo duzo, dlaczego my tez nie mozemy fantazjowac(jak inaczej to nazwac) ?

Ile bedzie Gieksy ? hmmmm slyszalem ze okolo 20 tys, chociaz ponoc to wlasnie oni wykupili wiekszosc wejsciowek.....moze nawet caly stadion to bedzie Gieksa ?
A tak na powaznie to gdybys mial wieksze znajomosci to bedzie ta liczba nie bylaby dla Ciebie sekretem(mowie tu o oficjalnej liczbie)
esenes

Kiju pisze:
mapa_fizyczna_polski pisze:Pierwszy lepszy przyklad jaki przychodzi mi na mysl - ostatnie derby LOdzi na stadionie ŁKS. Widzew dostal 400 biletow, a na sektorze bylo ich spokojnie ok 500 - kupili troche wejsciowek przeznaczonych dla kibicow Ełksy i weszli z nimi na sektor gosci. Tak samo pewnie nie jeden czy dwoch siedzialo na sektorach ŁKsu.

Przypomnijmy, że na trybunach Stadionu Śląskiego zasiądzie 12 500 kibiców Górnika w sektorach gości, oraz kilka tysięcy fanów Górnika, którzy nabyli wejściówki za pośrednictwem internetu, bądź przy ulicy Cichej

----------

Z pewnoscia bedzie tak jak napisales,pewnie bedzie nieduzy procent kibiców ktorzy beda z partyzanta siedziec na sektorach Ruchu,ale pisanie o kilku tysiacach to juz przesada :D ,zaraz sie okaze, ze polowa ludzi na sektorach Ruchu to Gornik :lol:

rozumiem propagandowe zagrania,,ale bez przesady 8)
Może nie będą to "kumaci" kibice, ale uwierz że pisanie o kilku tysiącach Żaboli na sektorach Ruchu nie jest rzucaniem słów na wiatr. Na pewno będzie nas więcej niż 12,5 tyś.
Realista

Post autor: Realista »

Nie wiem po co siejecie propagande panowie kibice z pod znaku Gornika Zabrze. Z dobrze poinformowanego źródła wiem, ze część waszych biletów z pierwszej puli poszło do zakładów pracy, a przy tym do całkiem przypadkowych osób.

Tylko nie próbujcie wyjeżdząc z tymi biletami przeznaczonymi dla domów dziecka bo to całkowicie inna sprawa (tzw "szczytny cel" ale wy tego chyba do konca nie rozumiecie - vide Polonia Bytom)

Możecie dalej siać propagande, w stylu, że będzie Was 40 000 ludzi na Stadionie Śląskim. 587 to będą kibice z całej Polski, a Ruchu przy dobrych wiatrach będzie około 400 :lol: :lol: :lol:

Nie będe juz sobie więcej zawracał głowy. Znam kibica GZ, który na wyjazdy jeździ od ponad 10 lat (czyli mniej wiecej tylu ile niektorzy tutaj niedawno skonczyli) i jakos nie podziela waszgo duuuuzego optymzmu wzgledem siły kibicowskiej.

Pozdrawiam wszystkich napinajacych sie kibicow GZ i przy okazji (oczywiscie bez napinki) -> deRby dla Ruchu 8)
Legioholic

Post autor: Legioholic »

Realista pisze:Pozdrawiam wszystkich napinajacych sie kibicow GZ i przy okazji (oczywiscie bez napinki) -> deRby dla Ruchu 8)
pozdrow jeszcze moze wszystkich napinajacych sie Kibicow Ruchu... bo takowych w tym temacie tez nie brakuje ... :roll:

co do Gieksy to dowiedzialem sie ze ma byc ich oficjalnie 100 osob lecz kibice Gieksy tez kupilo bilety ktore byly sprzedawane w kasach Gornika wiec watpie czy bedzie mozna stwierdzic ile Gieksiarzy bedzie na tym meczu.
pick-nick

Post autor: pick-nick »

Dokladnie. Przyjdzie milion piknikow ktorzy beda oczekiwiac dobrego futbolu a tu przy takiej presji obie druzyny beda grac zachowawczo wiec spiewac i dopingowac bedzie stala grupa fanatykow z obu stron a reszta bedzie buczec i patrzec z dezaprobata. Na moj gust derbowym kibicom zapalu starczy na pierwsze 15 min a dalej przy utrzymywujacym sie wyniku 0-0 bedzie coraz ciezej. Najwieksza korba bedzie przede wszystkim na doping anty.
Niestety nie wychowalismy jeszcze az takiej rzeszy kibicow liczonej w dziesiatkach tysiecy kibicow ktorzy mogliby stworzyc niezapomniane widowisko na trybunach.
Moim zdaniem ciekawiej by bylo gdyby mecz odbyl sie w ,,normalnych" warunkach czyli 8 tys gospodarzy, 1,5 tys gosci.
pick-nick

Post autor: pick-nick »

Wyb(R)aniec, w wolnej chwili popros kogos o tlumaczenie na polski i przeslij na priv, z gory dzieki!
Sztygar

pick-nick pisze:Wyb(R)aniec, w wolnej chwili popros kogos o tlumaczenie na polski i przeslij na priv, z gory dzieki!
a co on napisał nie zroumiałego ?
nie rozmywaj z łaski swojej 8)
Zablokowany