Kolego to że w Krakowskim temacie jest ciągła napinka, nie znaczy że i nasz Łódzki rozbijecie. Tu panuje kultura :)PierdemWdziub pisze:jaka sytuacja w Łodzi na przestrzeni lat 2000-2010 ? juz da rade normalnie napisac ? bo po temacie krakowskim widac, ze szczerosc ciezko przychodzi i to ze Wisla byla lana na pisde na miescie potrafila przyznac po latach, dopiero jak karta sie odwrocila
Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
-
PolnocnaStrona
Może trochę to źle napisałem ale właśnie o to mi chodziło że nie ma tam wielkiej fantyczności ani jednych ani drugich może kilkunastu chłopaków więc pewne zmiany mogą zajść jak znajdzie się grupa chłopaków(młodzież) którzy zaczną działać i się nakręcać. Wiem że w ostatnich latach na RTSie ruszyło się trochę jeśli chodzi o Kurak i pewne osoby zaczęły działać i jeździć wspólnie z Czerwonym Rynkiem nie dawno był debiut fany był też wspólny pochód na derby. Czyli nie do końca taka pustynia ale aktywność rzeczywiście słabsza niż na innych osiedlach.cobytu pisze: Dla mnje wlasnie Kurak,Piastow to slabo kibicowskie osiedla bez wiekszych tradycji.Tak jak pisalem wczesniej mieszkalem na czesci widzewskiej i naprawde wieje nuda po jednej i drugiej stronie,Nie liczac walki na murach ale ta odbywa sie praktycznie w calym miescie :-)
ZA takie mniej aktywne osiedla uznałbym też Bałuty Nowe ok Zgierskiej,Pojezierskiej oraz Manchattan niby ktoś jest ale tłumów wielkich fanatoli nie ma,
Manchattqn to jest idealny przykład nowych czasów.... Zlych czasów... ale napisami zdominowany przez ŁKS...PolnocnaStrona pisze:Może trochę to źle napisałem ale właśnie o to mi chodziło że nie ma tam wielkiej fantyczności ani jednych ani drugich może kilkunastu chłopaków więc pewne zmiany mogą zajść jak znajdzie się grupa chłopaków(młodzież) którzy zaczną działać i się nakręcać. Wiem że w ostatnich latach na RTSie ruszyło się trochę jeśli chodzi o Kurak i pewne osoby zaczęły działać i jeździć wspólnie z Czerwonym Rynkiem nie dawno był debiut fany był też wspólny pochód na derby. Czyli nie do końca taka pustynia ale aktywność rzeczywiście słabsza niż na innych osiedlach.cobytu pisze: Dla mnje wlasnie Kurak,Piastow to slabo kibicowskie osiedla bez wiekszych tradycji.Tak jak pisalem wczesniej mieszkalem na czesci widzewskiej i naprawde wieje nuda po jednej i drugiej stronie,Nie liczac walki na murach ale ta odbywa sie praktycznie w calym miescie :-)
ZA takie mniej aktywne osiedla uznałbym też Bałuty Nowe ok Zgierskiej,Pojezierskiej oraz Manchattan niby ktoś jest ale tłumów wielkich fanatoli nie ma,
Dzisiaj kolejny mandat w plecy... To Polska
wlasnie...
Jeśli chodzi o Mnht to uważam że bardziej chodzi o to, że z biednej Łodzi nie każdego stać na taki bloki w centrum miasta. To samo można powiedzieć o zamkniętych osiedlach które coraz częściej powstają w Łodzi. Takie miejsca nie będą wylęgarnią fanatyków, i jeśli będą pojawiać się kibice to będą to symboliczne jednostki. Dlatego Manhattan i różne zamknięte osiedla to pustynia kibicowska.
cobytu napisy są i jednych i drugich, ale to jeszcze o niczym nie świadczy.
A ja bym chciał Panowie powiedzieć tak. Mamy (i jedni i drudzy) kurewsko ciężko w obecnych czasach. Na Widzewie zamknięty sektor gości od w h** dawna, a przychodzić oglądać mecz i nie mieć z kim pośpiewać itd to tragedia. Na ŁKS-ie teraz bida i 4 liga. To nie pomaga. A obie ekipy w Polsce są i szanowane i mają do powiedzenia. I moje pytanie - kiedys na Smutnej (15 lat temu mówię, jak byłem) ŁKS się nie krył i raczej dominował. Jak jest tam teraz i na Beskidzkiej?
Sorki za post pod postem, ale poziom dyskusji niech świadczy o poziomie ekip. I niech wszyscy ( bo podejżewam,ze czytaja to wszyscy, a nie tylko Łodziaki) uczą się jak to wszystko powinno wyglądać. Wszystko, co na wschód od Łodzi jest pro Widzewskie i było tak z dziada pradziada. Podejżewam, że jest to związane z sukcesami z lat 81 i 82, bo ojciec, wuj, sąsiad tylko gadali o Widzewie. Dla młodych to była jedyna opcja. Koluszki, Brzeziny i okolice to 100% czerwoni. Kiedyś (początek lat 90-tych), typowo pijackie ekipy. Koluszki można by tak powiedzieć bardziej H (kiedys na mecze jeździło się rejsowymi pociągami, a te przed wjechaniem do Łodzi stawały w Koluszkach). Oba miasta wyjazdowicze. Młodzi idą z duchem czasów i widzę, że coś tam trenują itd. Ogólnie w pysk można dostać, o czym graficiarze się nie raz przekonali. Trzymajmy fason panowie
-
PolnocnaStrona
akurat z tym za bardzo się zgodzić nie mogę bo Widzewiacy z Polesia to na pewno nie jednostki bo sam osobiście znam sporo osób, wiadomo że w porównaniu do Łks to znikomy procent a siły bojowej nie mają wcale ale na pewno na tej dzielnicy jest ich znacznie więcej niż Łksu na Widzewie. Może jest ktoś z Widzewa kto lepiej zna w jakich liczbach jeździli fani RTSu z tej dzielnicy to napiszę?? Ja wiem że bywało parę razy ok 30 osób na wyjeździe a przypuszczam że na meczach w Łodzi jest ok 50-100 osób a może i więcej z tej dzielnicy czy to jednostkiDK08 pisze:PolnocnaStrona
Co do Polesia, to tak jak Widzew nie powinno być w ogóle poruszane. Polesie w 100% za ŁKS-em (tak jak Teofilów, Retkinia, Karolew, Koziny itd), tak samo Widzew w 100% za Widzewem (Olechów, Janów, Zarzew, Stoki itd). Wydaje mi się że nie ma sensu poruszać tematu jednostek (oczywiste jest że tak jak na Widzewie są osoby od nas, tak i na Polesiu są osoby od was). Jeszcze na temat Górniaka, chciałbym dodać że od strony ul. Piotrkowskiej, i sam początek ul. Rzgowskiej to raczej tereny wymieszane ze wskazaniem na ŁKS (jednak ulicę dalej dominacja Widzewa). Wpływ na to ma zapewne bliskość Śródmieścia.
Ja nie mowie ze napisy o czymkolwiek swiadcza... Na Mnht to chyba nigdy nie było jakiś zapalencow.Jest na Wigory jedna szkola ale jak tam wygląd teraz to nie mam pojecia.Podobne niestety osiedla powstaly niedaleko.Tymienieckiego np. Ja widze mimo wszystko potencjal w tych biedniejszych częściach miasta.Moze to dziwne ale jak by tak na chłodno przeanalizować sytuacje na trybunach to wyszlo by na to ze miejsca sa najbardziej zywe.Gdzie najczęściej zobaczysz teraz dzieci ganiające za pilka? Na takich osiedlach,ulicach gdzie dostep to wszelakich "dobr" typu xbox jest ograniczony.W miejscach ala "patologicznych" jest nadzieja...mms pisze:Jeśli chodzi o Mnht to uważam że bardziej chodzi o to, że z biednej Łodzi nie każdego stać na taki bloki w centrum miasta. To samo można powiedzieć o zamkniętych osiedlach które coraz częściej powstają w Łodzi. Takie miejsca nie będą wylęgarnią fanatyków, i jeśli będą pojawiać się kibice to będą to symboliczne jednostki. Dlatego Manhattan i różne zamknięte osiedla to pustynia kibicowska.
Co do Polesia, to tak jak Widzew nie powinno być w ogóle poruszane. Polesie w 100% za ŁKS-em (tak jak Teofilów, Retkinia, Karolew, Koziny itd), tak samo Widzew w 100% za Widzewem (Olechów, Janów, Zarzew, Stoki itd). Wydaje mi się że nie ma sensu poruszać tematu jednostek (oczywiste jest że tak jak na Widzewie są osoby od nas, tak i na Polesiu są osoby od was). Jeszcze na temat Górniaka, chciałbym dodać że od strony ul. Piotrkowskiej, i sam początek ul. Rzgowskiej to raczej tereny wymieszane ze wskazaniem na ŁKS (jednak ulicę dalej dominacja Widzewa). Wpływ na to ma zapewne bliskość Śródmieścia.[/quote]
akurat z tym za bardzo się zgodzić nie mogę bo Widzewiacy z Polesia to na pewno nie jednostki bo sam osobiście znam sporo osób, wiadomo że w porównaniu do Łks to znikomy procent a siły bojowej nie mają wcale ale na pewno na tej dzielnicy jest ich znacznie więcej niż Łksu na Widzewie. Może jest ktoś z Widzewa kto lepiej zna w jakich liczbach jeździli fani RTSu z tej dzielnicy to napiszę?? Ja wiem że bywało parę razy ok 30 osób na wyjeździe a przypuszczam że na meczach w Łodzi jest ok 50-100 osób a może i więcej z tej dzielnicy czy to jednostki[/quo
http://pl.tinypic.com/r/kbvmud/5
To taka ciekawostka a propos Polesia.Dla starszych fanow to nie dziwne ale kiedyś na tej dzielnicy było wielu fanow RTS... Były swego czasu nawet proby "ustawek" na Barlickim... Heh... Duzo się jednak zmienilo i teraz na tej dzielnicy niepodzielnie dominuje ŁKS.Z tym faktem zgodza się chyba wszyscy.Oczywiscie to nie zmienia faktu ze znajda się tez kibice Widzewa ale o jawnych działaniach nie ma mowy.
akurat z tym za bardzo się zgodzić nie mogę bo Widzewiacy z Polesia to na pewno nie jednostki bo sam osobiście znam sporo osób, wiadomo że w porównaniu do Łks to znikomy procent a siły bojowej nie mają wcale ale na pewno na tej dzielnicy jest ich znacznie więcej niż Łksu na Widzewie. Może jest ktoś z Widzewa kto lepiej zna w jakich liczbach jeździli fani RTSu z tej dzielnicy to napiszę?? Ja wiem że bywało parę razy ok 30 osób na wyjeździe a przypuszczam że na meczach w Łodzi jest ok 50-100 osób a może i więcej z tej dzielnicy czy to jednostki[/quo
http://pl.tinypic.com/r/kbvmud/5
To taka ciekawostka a propos Polesia.Dla starszych fanow to nie dziwne ale kiedyś na tej dzielnicy było wielu fanow RTS... Były swego czasu nawet proby "ustawek" na Barlickim... Heh... Duzo się jednak zmienilo i teraz na tej dzielnicy niepodzielnie dominuje ŁKS.Z tym faktem zgodza się chyba wszyscy.Oczywiscie to nie zmienia faktu ze znajda się tez kibice Widzewa ale o jawnych działaniach nie ma mowy.
To dla odmiany nieco świeższe zdjęcie z Polesia niż wklejone wyżej.
http://www.widzewtomy.net/wp-content/ga ... 059808.jpg
rtsiak pisze:To dla odmiany nieco świeższe zdjęcie z Polesia niż wklejone wyżej.
Zdjecie które ja wkleiłem jest z lat 90... Nie chciałem nic nikomu udowadniać.Zeby nie było...
Co do Polesia to wiele razy na różowym forum odniosłem wrażenie, że Widzewiacy traktują je jako dzielnicę (jedną z pięciu w Łodzi) a dla nas jest to osiedle, obok Retkini, Teo itd
-
_Henderson_
Bo, jakby nie patrzeć, tak właśnie jest- Polesie to dzielnica (jedna z pięciu), a Stare Polesie (obok Retkinii, Złotna itp.) to jedno z jej osiedli...
Na wczorajszym wyjeździe do Moszczenicy obecnych 25 eŁKSiaków ze Zgierza, i praktycznie tyle samo z Kutna.
A tu taka klimatyczna fotka, jak wyglądają wyjazdy... Niestety, ale to norma.

A tu taka klimatyczna fotka, jak wyglądają wyjazdy... Niestety, ale to norma.

-
Łódź-Andrzejów
Non stop podkreślacie jak to jesteście poszkodowani na tych wyjazdach a nie przyszło wam do głowy,że nie tylko wy jesteście tak obstawieni ?
-
White1910Pride
Zamykasz temat, dajesz bana Widzewiakowi za "napinkę" po zwykłym zapytaniu o osiedlową mobilizację, a sam walisz takie coś w swoim wpisie? Słabe to jest Panie Moderatorze.MAF pisze:Co do Polesia to wiele razy na różowym forum odniosłem wrażenie, że Widzewiacy traktują je jako dzielnicę (jedną z pięciu w Łodzi) a dla nas jest to osiedle, obok Retkini, Teo itd
Jeśli to nie tajemnica to jaka liczba Piotrkowskich Ełkaesiaków na ostatnim meczu w Moszczenicy?
Ooo proszę Michałek kolejny raz spina poślady na forum. Zaraz pewnie pokasuje/edytuje posty tak by zostało na jego. Tak jak to zrobił nie tak dawno w komentarzach. Widać brakowało ci napinki bo się upominałeś o to we wcześniejszych komentarzach w tym temacie.
A co do wyjazdów ŁKSu to wystarczy pomyśleć. Prawie każdy ich wyjazd jest na teren Widzewa, do tego wszyscy działacze mniejszych klubików są posrani przed najazdem kiboli. Dlatego w każdym mieście/wiosce siły policyjne są postawione na nogi. I tak będzie dalej póki ŁKS będzie jeździł po okolicznych miejscowościach.
A co do wyjazdów ŁKSu to wystarczy pomyśleć. Prawie każdy ich wyjazd jest na teren Widzewa, do tego wszyscy działacze mniejszych klubików są posrani przed najazdem kiboli. Dlatego w każdym mieście/wiosce siły policyjne są postawione na nogi. I tak będzie dalej póki ŁKS będzie jeździł po okolicznych miejscowościach.
bueheheheheDK08 pisze:Na wczorajszym wyjeździe do Moszczenicy obecnych 25 eŁKSiaków ze Zgierza, i praktycznie tyle samo z Kutna.
z pewnością ;)
bueheheheheDK08 pisze:Na wczorajszym wyjeździe do Moszczenicy obecnych 25 eŁKSiaków ze Zgierza, i praktycznie tyle samo z Kutna.
z pewnością ;)
Przecież napisałem "różowe" bo takie jest. Nie napisałęm niczego obraźliwego. Co mam, reklamować adres tego forum?
Henderson- tak jest, ale mi chodzi o to, że jak Widzew pisze, że "z Polesia np 50 osób" to dla nas to automatycznie znaczy, że ze Starego Polesia.
WhitePride- dałem bana za pytanie zadane mimo, że stronę wcześniej jest na nie odpowiedź
Henderson- tak jest, ale mi chodzi o to, że jak Widzew pisze, że "z Polesia np 50 osób" to dla nas to automatycznie znaczy, że ze Starego Polesia.
WhitePride- dałem bana za pytanie zadane mimo, że stronę wcześniej jest na nie odpowiedź
Panowie, my nic nikomu nie musimy udowadniać, z Kutna pojechało +- 20 osób, i na tym koniec tematu, a Wam zostawiam dalsze INTERNETOWE rozkminy, napinanie się i tym podobne. Pamiętajcie że czasy się zmieniają..
Niedługo bedą musieli specjala wynajmowac skoro tak heheDK08 pisze:Panowie, my nic nikomu nie musimy udowadniać, z Kutna pojechało +- 20 osób, i na tym koniec tematu, a Wam zostawiam dalsze INTERNETOWE rozkminy, napinanie się i tym podobne. Pamiętajcie że czasy się zmieniają..
Nikt mimo wszystko nie napisał że przejmujemy miasto bo byłoby to kłamstwem. Więc skończcie z tymi docinkami, faktem jest że te 20 około osób było na wyjeździe i basta.
White1910Pride pisze: Jeśli to nie tajemnica to jaka liczba Piotrkowskich Ełkaesiaków na ostatnim meczu w Moszczenicy?
43 osoby
-
RTS Tomaszów
MAF-ie jak chcesz trzymać poziom rozmowy to chyba rzeczywiście trzeba troszeczke lepiej dobierać słowa.
OBA posty do skasowania ;)
Jeśli wasza liczba Kutna jest prawdziwa to rzeczywiście coś godnego uwagi i przeważnie coś takiego często się uwiecznia na focie, macie może coś takiego?
OBA posty do skasowania ;)
Jeśli wasza liczba Kutna jest prawdziwa to rzeczywiście coś godnego uwagi i przeważnie coś takiego często się uwiecznia na focie, macie może coś takiego?
Docinkami... No dawno takiego tekstu jak 20 wrw z Kutna to nie czytalem :) Tak jak napisal kolega z TM, macie jakies foto? iż taka liczba ''rodowitych'' z Kutna byla by z pewnością Waszym rekordem wyjazdowym wiec pewnie istnieje jakaś fotografia która uwieczniła ten baśniowy moment :)Eternidad pisze:Nikt mimo wszystko nie napisał że przejmujemy miasto bo byłoby to kłamstwem. Więc skończcie z tymi docinkami, faktem jest że te 20 około osób było na wyjeździe i basta.
Jak usłyszałeś kilka lat wstecz,że ŁKS jest w Piotrkowie,to też pewnie miałeś ubaw,co?Nie rozwalcie tematu głupimi tekstami...internet nie jest miejscem,żeby sobie cokolwiek udowadniać
Chojny=osiedle na Górnej.Osiedle Widzewa,ŁKS w zdecydowanej mniejszości.Na chwilę obecną Widzew dominuje pod każdym względem,na zmiany się nie zapowiada,ale nie zawsze tak było..W latach 90 na Chojnach było sporo "starszyzny" z ŁKSu i Widzewiacy,mimo swojej przewagi ilościowej na pewno nie czuli się bezpiecznie.Dochodziło do wielu sytuacji,gdy starsi pochlali i tłukli Widzewiaków,gdy ci się napatoczyli.Inne czasy były,wiadomo.W tej chwili nastąpiła diametralna zmiana pokoleń...młodzi wyrośli,a stara wiara,że tak powiem się wykruszyła.A szkoda,bo było ciekawue
Chojny=osiedle na Górnej.Osiedle Widzewa,ŁKS w zdecydowanej mniejszości.Na chwilę obecną Widzew dominuje pod każdym względem,na zmiany się nie zapowiada,ale nie zawsze tak było..W latach 90 na Chojnach było sporo "starszyzny" z ŁKSu i Widzewiacy,mimo swojej przewagi ilościowej na pewno nie czuli się bezpiecznie.Dochodziło do wielu sytuacji,gdy starsi pochlali i tłukli Widzewiaków,gdy ci się napatoczyli.Inne czasy były,wiadomo.W tej chwili nastąpiła diametralna zmiana pokoleń...młodzi wyrośli,a stara wiara,że tak powiem się wykruszyła.A szkoda,bo było ciekawue
Różnica między nami, a wami jest taka, że my działamy a wy piszecie. A co do fotki, może jeszcze adresy mam podać? Przypomina mi się nasza oprawa z derbów...
w tym momencie piszesz jako kibic Warty Sieradz czy Widzewa?jaboland pisze:Docinkami... No dawno takiego tekstu jak 20 wrw z Kutna to nie czytalem :) Tak jak napisal kolega z TM, macie jakies foto? iż taka liczba ''rodowitych'' z Kutna byla by z pewnością Waszym rekordem wyjazdowym wiec pewnie istnieje jakaś fotografia która uwieczniła ten baśniowy moment :)Eternidad pisze:Nikt mimo wszystko nie napisał że przejmujemy miasto bo byłoby to kłamstwem. Więc skończcie z tymi docinkami, faktem jest że te 20 około osób było na wyjeździe i basta.
No to mamy zlot.
Trzy ostatnie wpisy do wywalenia i zbanowania, szkoda rozwalać taki temat.
20 osób to przecież tak mała liczba że chyba nie ma coś o co kłocić, czemu by ich nie mogło być 20? Kutno ma 45tys mieszkańców...
wnioskując , Zgierz i Kutno 50 osób, Piotrków 43 co w sumie daje 93.
czytałem że podaliście liczbę 500, więc te 3 fc to praktycznie 1/5 wszystkich Waszych wyjazdowiczów, jak ma się do tego liczba łódzkich osiedli ?
czytałem że podaliście liczbę 500, więc te 3 fc to praktycznie 1/5 wszystkich Waszych wyjazdowiczów, jak ma się do tego liczba łódzkich osiedli ?
antyGw liczba to 700 stowek pozatym w tych warunkach duzo osob odpuszcza wyjazdy...
-
krokiet_z_grzybami
Interesuje mnie jak wygląda sytuacja na "Wróbla" ?
pamiętam, że kiedyś.. te 5-10 lat temu, ŁKS się często chwalil i podpisywał , ŁKS WRÓBLA, jako mocna ulica/dzielnica?
jak teraz tam wygląda sytuacja?
pamiętam, że kiedyś.. te 5-10 lat temu, ŁKS się często chwalil i podpisywał , ŁKS WRÓBLA, jako mocna ulica/dzielnica?
Bez zmian.krokiet_z_grzybami pisze:Interesuje mnie jak wygląda sytuacja na "Wróbla" ?
a co ci nie pasuje w moim pytaniu do jabola? Wskaz mi choc jedno slowo, w ktorym sie napialem, a zwroce honor. No chyba, ze wedlug ciebie nie dotyczy sytuacji kibicowskiej w województwie łódzkim, ale wtedy nie mamy o czym rozmawiac...piotras pisze:No to mamy zlot.
Ten temat nigdy nie bedzie fajny dopoki beda sie tu wpisywac ludzie co znaja sytuacje w Łodzi i okolic z opisow w internecie, przekazow slownych jakis papciów czy opisow magika Romana.
-
WhiteGreen1945
Jaboland z tego co mi wiadomo z Kutna nie z Sieradza. Osoby z Warty piszą wyłącznie jako kibice Warty - nie Widzewa.internet pisze:w tym momencie piszesz jako kibic Warty Sieradz czy Widzewa?
-
RTS Tomaszów
co do fotki - z mojej strony chodziło o czystą ciekawość a nie twarze i adresy jak tam już sie ktoś zagrzał bo kto ma wiedzieć to i tak pewnie wie.
swoją drogą można by było wrzucać coś ciekawego jakby ktoś posiadał.
skasowac kilka ostanich postów zaczynając od mojego poprzedniego i temat wróci na dobre tory.
swoją drogą można by było wrzucać coś ciekawego jakby ktoś posiadał.
skasowac kilka ostanich postów zaczynając od mojego poprzedniego i temat wróci na dobre tory.
-
łodzianin36
fajnie sie czytalo, zarejestrowalem sie zeby zaapelowac do pana maf o usuniecie kilku ostatnich postow oraz o zablokowanie tematu na jakis czas bo merytoryka zostala jakby wyczerpana a gowniarska napinka rosnie w sile, pan tez moglbny sie opamietac.. a prosze mi uwierzyc blizej mi do pana niz do "rozowych". moj tez usun szanowny panie administratorze.
-
niejadekPL
No właśnie Was nie widać, mieszkać na pewno mieszkacie bo to największa ośka, ale o żadnym worzeniu się w barwach nie ma mowy. Wogóle sobie tego nie wyobrażam, dominacja Widzewa o Łksie nie ma co pisać.StareBałutyŁKS1908 pisze:Swoje lata mam, w jednym miejscu je przeżyłem więc raczej będę obiektywny.
Apropo Jagiełły to nie przypisujcie sobie tego osiedla czerwoni koledzy. Ktoś wyżej napisał, że na Jagiełły, na Łagiewnickiej i w jej okolicach jest grupa ŁKS. Jest i ma się dobrze. Problem (nasz) poega na tym, że u nas sporo chłopaków po 30tce i 40tce z rodzinami i nie biegamy po osiedl. Wam trzeba oddac dominację chlopakow 20 paru letnich, malujacych itd. ale nizej już wam nieco fermentu siejemy. Bez napinki.
Dzisiaj dwa autokary widziane w centrum Łodzi z dużym ogonem. To prawdopodobnie Zawisza do Chorzowa