Mistrzem Polski Zagłębie Lubin

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

linaad

Post autor: linaad »

Gratulacja dla Zagłębia. Coby tu nie mówić, to zdobyli najwięcej punktów i zostali mistrzem Polski. Bełchatowianie moga mieć pretensje tylko i wyłącznie do siebie. Przegrali 2 z 3 ostatnich meczów.

Po spokojnym obejrzeniu powtórek, stwierdzam, ze sędzia meczu Legia - Zagłębie podejmował dobre decyzje. A, że Legioniści nie mogą się pogodzić z porażka? To nie nowość u nich. Bicie piłkarzy było tam odkąd tylko pamietam teraz okazuje się, że to także damscy bokserzy. Cóż, pogratulować.
iparts.pl
R/F
ban

Post autor: R/F »

Mistrzostwo dla Zagłębia i to w jakich okolicznościach go zdobyło to kara dla GKSu B. za cudowną wiosnę i utrzymanie w ekstraklasie bodaj w 97 roku :lol:

I chyba lepiej, by Lubin nas reprezentował w Lidze Mistrzów (eliminacjach?) niż GKS ze względu na większy potencjał kibicowski.

Swoją drogą ciekawe, jak potaczą się losy lubinków jeśli chodzo o aferę korupcyjną.. :wink:
DJ1983

Post autor: DJ1983 »

Roger: Sędzia postąpił słusznie
Redakcja, źródło: Gazeta Wyborcza

- Faulowałem Michała Stasiaka. Sędzia postąpił słusznie nie uznając mojego gola - przyznał w rozmowie z "Dziennikiem" pomocnik Legii Warszawa Roger. Brazylijczyk w 86. minucie meczu z Zagłębiem Lubin strzelił gola głową, ale sędzia Hubert Siejewicz dopatrzył się faulu. Gdyby gola uznał, to mistrzem Polski zostałby GKS Bełchatów.
- Obejrzałem kilka razy powtórkę tej sytuacji. Nie ma wątpliwości. Widać wyraźnie jak fauluję - mówi Roger. - Trochę denerwujące było tylko to, że sędzia kilka razy zmieniał swoją decyzję. Najpierw odgwizdał faul, potem uznał gola, by w końcu przyznać rzut wolny Zagłębiu. Ale to nie zmienia faktu, że faulowałem obrońcę Zagłębia i z tego powodu moja bramka była nieprawidłowa - przyznał Brazylijczyk.

Roger nie ma pretensji do sędziego Siejewicza. - Podczas meczu nie tylko zawodnicy, ale także sędziowie są zdenerwowani i tak jednym, jak i drugim zdarza się popełniać błędy. Jesteśmy tylko ludźmi. Zawsze staram się wierzyć, że błędy arbitrów są tylko pomyłkami, a nie działaniem z premedytacją - dodał Roger.

Mecz Legii z Zagłębiem zakończył się wynikiem 1:2. Pierwsza gola strzeliła Legia, ale lubinianie wyrównali jeszcze przed przerwą. Do zapewnienia sobie mistrzostwa Polski potrzebowali jednak wygranej - gola na 2:1 strzelił kilkanaście minut przed końcem Stasiak. Zagłębie zostało mistrzem Polski po raz drugi w historii klubu.

zwracam honor co nie które osoby miały racje...
droid

Post autor: droid »

3 wiochy w europejskich pucharach :roll:
Mmm

Post autor: Mmm »

Świat się zmienia ludzie rozwijają...tylko ty pozostales w miejscu.
popolupo88

Post autor: popolupo88 »

droid pisze:3 wiochy w europejskich pucharach :roll:
Dobrze mówi, dać mu wódki. Ja (i chyba każdy) wolałby jakaś trójkę z takich klubów jak Lech, Wisła, Legia, Widzew, ŁKS, Cracovia, Korona, Arka. No ale cóż... jest jak jest. Mam nadzieje że po następnym sezonie fajniej ułoży się tabela...:)
Company Flow

Post autor: Company Flow »

W sumie emocje juz wygasly, ale kilka slow napisze...

1. Bramka nie uznana prawidlowo. Sytuacja byla kontrowersyjna i zgodzie sie z twierdzeniem, ze jeden sedzia gwuzdnalby faul, drugi przymknalby oko, bo takie sytuacje w polu karnym sie zdarzaja i gwizdnalby bramke. Trafilo na takiego, co odgwizdal przewinienie i nie ma sensu polemizowac z tym.
Jakiekolwiek insynuacje, ze mecz byl sprzedany sa zalosne. Juz w pierwszej polowie Siejewicz mial doskonala okazje by oslabic Legie - faul Fabianskiego. Gdyby bramkarz Legii dostal czerwona kartke nikt chyba nie moglby miec pretensji, jednak sedzia zadowolil sie tylko zolta a Fabian wyraznie uradowany wrocil na linie. Tak wiec temat sedziowania sobie odpuscmy.
2. Kupowane tytuly, mecze... Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamien. Z pewnoscia tytuly mistrzowskie za pomoca kupowania meczow zapewnialy sobie Widzew w 1982 jak i Legia w 1994. O ile nie wiemy, badz nie mamy na to dowodow (Legia w 1993, LKS w 1998)? Dalej... Mowicie, ze Zaglebie jest ubabrane po pachy w aferze korpucyjnej... To, ze wiemy iz Lubinianie grali nie czysto, nie znaczy, ze inni byli aniolami. Jak ciagle podkresla Potoka i inni zajmujacy sie sprawa, to wszystko to caly czas wierzcholek gory lodowej. Skad wiece, ze za 5 lat w extraklasie nie beda musialy grac Stal Sanok, Mazur Pisz i Victoria Wrzesnia bo wsrod tego typu druzyn trzeba bedzie szukac pierwszoligowcow, gdy pol Polski trzeba bedzie degradowac do nizszych lig?
3. Puchary i kompromitacja Zaglebia. Kupa smiechu panowie... Skoro Zaglebie skompromituje Polske, to jak bardzo skompromitowalyby ja Legia, wisla czy inne druzyny, ktore nie byly w stanie nawiazac walki z klubem z Lubina? Poza tym, czy naprawde musze przypomniec liste druzyn ktore w ostatnich sezonach robily w europejskich pucharach za frajerow? Prosze bardzo - Wisla Krakow, Legia Warszawa, Lech Poznan, GKS Katowice, LKS Lodz, Wisla Plock, Pogon Szczecin - malo?! Jednego mozemy byc pewni Zaglebie naszego kraju nie skompromituje bardziej niz w/w bo bardziej juz sie nie da...
4. Stadion. Znow smiech... Lepszy stadion niz Mistrzowie Polski maja w tym kraju tylko Lech i Korona, wiec o co chodzi Legionistom, Wislakom i Wroclawianom wysmiewajacym obiekt Zaglebia, nie wiem, moze ktos z Was mi to wytlumaczy?
5. Ktos (chyba z Legii) napisal, ze Zaglebie ma oprawy nie taki, ze frekwencje kiepska... Pytam was, co maja oprawy do tytulu zdobytego na boisku? Co ma do tego frekwencja? Pilkarze wygrali lige i to wszystko, jesli ktos mysli, ze tytul MP dostaje sie w nagrode za najlepsza oprawe to musi zmienic lekarza. Frekwencja? Biorac pod uwage, ze Lubin duzym miastem nie jest, znacznie lepsza niz w wielu polskich miastach czy na Legii, czy na Wisle - biorac pod uwage stosunek procentowy publicznosci do liczby mieszkancow, wiec nie widze problemu.

To tyle... Chcialem wiecej, ale nie pamietam juz wszystkich smiesznych textow z poprzednich stron.
Company Flow

No najlepiej skomentowac to w taki sposob...
Podaj inne stadiony, ktore w sposob wyrozniajacy przebijaja obiekt lubinski, bo jedna niezla trybuna na Reymonta to chyba za malo.
R/F
ban

KSZO Ostrowiec :wink:
Company Flow

Co tam maja lepsze?
Stadionik niebrzydki, nie przecze, ale na co komu takie korniki? Prosze sie nie obrazac, bo nie o to mi chodzi. Stadion powinien byc nowoczesny, jesli chodzi o infrastrukture, ale takze miec odpowiednia pojemnosc. A ta w Ostrowcu jest bardzo mala.
R/F
ban

Stadion nowoczesny nie powinien być stadionem nasypowym, a taki jest w Lubinie. I spytaj Lubinków, założę się, że chętnie by się pozbyli tej ruiny. I myślę, ż KGHM wybuduje im nowy stadion na 15/20 tysięcy miejsc. Większy nie jest potrzebny w mieście, które nie ma 100 tys. mieszkańców. Nowy, zbudowany od podstaw.
Ty masz swoje zdanie, ja mam swoje.
Nie dogadamy się :wink:
Company Flow

Ale spoko, ja nie neguje tego, ze stadion Zaglebia nijak ma sie do europejskich pol-standardow, tylko... Zawsze wole archaiczny obiekt z sensowna pojemnoscia niz piekny, wzglednie nowoczesny stadionik na 7 tys ludzi...
R/F
ban

Ja wole w miarę nowoczesny stadion z mniejszą liczbą miejsc od dużego stadionu nasypowego z brudnymi krzesełkami, trawy między nimi, błota, gruzu i zaszczanych toy toyów :wink:
droid

Post autor: droid »

Company Flow pisze:Pytam was, co maja oprawy do tytulu zdobytego na boisku?
Pytam cie, co ma gra na boisku do dzialu kibice ?
Company Flow

Pytam Cie, co ma znaczyc ten wtret o oprawach w temacie dotyczacym futbolu i wynikow osiaganych na boisku?
Mondeo

Post autor: Mondeo »

Aha.No to budujmy male stadioniki.A jak bedzie zapotrzebowanie to sie szybko przebuduje haha
fcb

Post autor: fcb »

no własnie jaki stadion dla np. takiego 80 000 Lubina. na 15 000 ? spoko na pewno wystarczy na mecz z Cracovią. na mecz z Legią pewnie też, no ale jesli to będzie np. przedostatnia kolejka, i mecz na szczycie to juz nie wiadomo. a jak puchary z dobrym zespołem tak jak w 1994r. z AC Milan kiedy przyszło niemal 30 000 typa czyli niemal połowa miasta to co wtedy ?he ? trudno powiedziec jaki stadion byłby dobry. patrzcie na Poznań - tam 26 000 z Legia na meczu bylo a dosyc duzo bylo pod stadionem. Legia sama tez przyjechałaby w 2 000 lekko. dlatego takiego na 15 000 nie ma co budowac zamykając sobie droge do np. goszczenia finału Pucharu UEFA
amfre

Post autor: amfre »

Mondeo pisze:Aha.No to budujmy male stadioniki.A jak bedzie zapotrzebowanie to sie szybko przebuduje haha
Zobaczymy jak bedziesz spiewal po Euro jak nam zostana 40-50 tysieczniaki, ktore przez rok jak sie raz zapelnia to bedzie mega sukces.
Company Flow

Mecz inauguracyjny po awansie do I ligi ( 28.07.1985) z GKS Katowice oglądało aż 35 tys. i to jest rekord polskiej ligi! Niepobity do dziś
Rekord Lubina - chyba to miales na mysli...
A w 1989 r. na meczu Polska - ZSRR (1:1) było podobno ponad 50 tys ludzi! Czyli grubo ponad pojemność stadionu!
To mniej wiecej taka prawda jak 100 tys na Slaskim w Chorzowie... Liczby sporo przerysowane.
BasteKSG

Post autor: BasteKSG »

Poprostu ludzie z Góry daja przyklad. Wiele osob nie potrafi sie pogodzic, ze nikt z trojki Lech,Wisla,Legia nie zdobyl tytulu. Wiadomo, ze kluby te maja spore mozliwosci, ale tytul zdobyla druzyna najlepsza. Nie bedzie ciagle tak, ze mistrza beda zdobywaly te same kluby. We Francji juz chyba co raz mniej kibicow lubi Lyon. Gratulacje dla Zaglebia i niech postaraja sie kibicowsko w pucharach.
rycho_FCZ

Post autor: rycho_FCZ »

sandro pisze:
fcb pisze: a jak puchary z dobrym zespołem tak jak w 1994r. z AC Milan kiedy przyszło niemal 30 000 typa czyli niemal połowa miasta to co wtedy ?he ? trudno powiedziec jaki stadion byłby dobry.
na Milanie było ok. 18 tys. skąd ty wziąłeś te 30 tys? W Lubinie tylko 2 lub 3 razy stadion zapełnił się w całości. Mecz inauguracyjny po awansie do I ligi ( 28.07.1985) z GKS Katowice oglądało aż 35 tys. i to jest rekord polskiej ligi! Niepobity do dziś. A w 1989 r. na meczu Polska - ZSRR (1:1) było podobno ponad 50 tys ludzi! Czyli grubo ponad pojemność stadionu! Ale spora liczba czerwonoarmijców z Legnicy, na trybunach. Atmosfera była bardzo napięta.
W sezonie 1989/1990 kiedy Zaglebie wrocilo do 1 ligi na paru meczach bylo grupo ponad te rekordowe 35 tysiecy(mecz z Gornikiem Z,Zawisza B,Lech P.Legia W.).Ale ze wtedy tz kolowrotki to zadkosc byla i przewaznie liczbe widzow ocenialo sie po sprzedanych biletach,to juz inna bajka.
Tommy

Post autor: Tommy »

Proponuje wyjebać ten przereklamowany temat bo tylko wkurwia
ODPOWIEDZ