Jak wygląda sytuacja w ?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Baader 06

Re: Jak wygląda sytuacja w ?

Post autor: Baader 06 »

Jaka sytuacja w Blachowni ?
iparts.pl
Apiaceae

Post autor: Apiaceae »

Miejscowości-Sulęcin,Wieruszów,Barlinek,Pniewy,Wyrzysk,Złotów,Sulechów,Sławno,Złocieniec ???
Pener

Post autor: Pener »

drum_n_bass1 pisze:Jeszcze raz zapytam o Kraków a mianowicie o Zalesie i Ruczaj. Pozdrawiam
Ruczaj I, II Wisła, Ruczaj III Cracovia.
Nemo

Post autor: Nemo »

z czystej ciekawości: czy Zagłębie Sosnowiec posiada jakieś FC w Śląskich miastach?
Wiesiu Wojnar

Post autor: Wiesiu Wojnar »

w Czeladzi czyba
M.1906

Post autor: M.1906 »

Wiesiu Wojnar pisze:w Czeladzi czyba
Czeladź nie jest śląskim miastem..
Andrzej Farmazon

Post autor: Andrzej Farmazon »

Nemo pisze:z czystej ciekawości: czy Zagłębie Sosnowiec posiada jakieś FC w Śląskich miastach?
Nie posiada.
X

Post autor: X »

nie wiesz nie pisz ^^
Zagłębie posiada dobrze zorganizowany ale nie zbyt liczny fc w Cieszynie ( śląsk cieszyński)
Wiesiu Wojnar

Post autor: Wiesiu Wojnar »

M.1906 pisze:
a jakim?
Świąteczny Karp

Post autor: Świąteczny Karp »

Wiesiu Wojnar pisze:
M.1906 pisze:
http://gory-swietokrzyskie.strefa.pl/
a jakim?
Miastem Zagłębia Dąbrowskiego
GwardiaKoszalin

Post autor: GwardiaKoszalin »

Apiaceae pisze:Miejscowości-Sulęcin,Wieruszów,Barlinek,Pniewy,Wyrzysk,Złotów,Sulechów,Sławno,Złocieniec ???
Złocieniec - Gwardia
Lewy Sierpowy

Post autor: Lewy Sierpowy »

Jak wygląda sytuacja w Jarocinie?
Miejscowa Jarota ma jakiś młyn?
Andrzej Farmazon

Post autor: Andrzej Farmazon »

X pisze:nie wiesz nie pisz ^^
Zagłębie posiada dobrze zorganizowany ale nie zbyt liczny fc w Cieszynie ( śląsk cieszyński)
A niech Ci będzie. Chociaż Cieszyn był już opisywany i raczej FC to tego nazwać nie można.
Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 »

Apiaceae pisze:Miejscowości-Sulęcin,Wieruszów,Barlinek,Pniewy,Wyrzysk,Złotów,Sulechów,Sławno,Złocieniec ???
Żółto-niebiesko- tj. miejscowa Olimpia i Stal Gorzów
hool1995

Post autor: hool1995 »

W temacie zgody/kosy/układy padło pytanie o Widzewski FC w Grudziądzu. Nie będę tam śmiecił więc zapytam tutaj.

To wydaje się być trochę egzotyczne miejsce jak na taki FC (Jak np. FC Opole Lubelskie Pogoni - pozdrawiam przy okazji).

Jest jakaś dłuższa geneza powstania tej grupy? Czy to może efekt boom-u z lat 90? Legia, Widzew w Lidze Mistrzów i te sprawy.

Pozdrawiam
Silver

Post autor: Silver »

Płock to tylko Petra? Kiedyś słyszałem coś o FC Wisły Kraków i kilku innych.
Enter#

Post autor: Enter# »

Zajrzyj dosłownie pare stron wczesniej
adrian_gkm

Post autor: adrian_gkm »

hool1995 pisze:W temacie zgody/kosy/układy padło pytanie o Widzewski FC w Grudziądzu. Nie będę tam śmiecił więc zapytam tutaj.

To wydaje się być trochę egzotyczne miejsce jak na taki FC (Jak np. FC Opole Lubelskie Pogoni - pozdrawiam przy okazji).

Jest jakaś dłuższa geneza powstania tej grupy? Czy to może efekt boom-u z lat 90? Legia, Widzew w Lidze Mistrzów i te sprawy.

Pozdrawiam
Pewnie nie będę obiektywny, ale odpowiem.

W połowie lat 90-tych rozkręcał się ruch kibicowski na GKM-ie, i na fali sukcesów i popularności Widzewa część ludzi działająca na GKM-ie zaczeła jeździć na również na Widzew. Nie trwalo to długo, ale takie były początki. Z czasem obie grupy zaczęły działać niezależnie. Coraz gorsze wyniki żużlowców nie ułatwiały rozwoju kibicowskiego GKM-u a Widzewa cały czas był kibicowsko w krajowej czołówce. Jako takie jak teraz WFCG działa tak od 2003-2004, ale nawiązują do roku 1997 i działającej wtedy grupy Wysłannicy Piekieł. Po awansie do ekstraklasy w 2006 (?) nastąpił boom na kibicowanie łodzianom. Ekipa nastawiona na mocniejsze wrażenia. Pomiędzy WFCG a GKM-em kosa, choć część ze starszych (i nie tylko starszych) od nich wkraczała w kibicowski świat w barwach GKM-u. Dodam że WFCG to nie tylko ludzie mieszkający w Grudziądzu ale grupa z Kwidzyna.
cwaniak z PKSu

Post autor: cwaniak z PKSu »

Dopiero teraz przeczytałem ostatni wpis. Czyli miałem rację, że to dzięki żużlowi jest Widzew w Grudziądzu.
Ten GKM wciąż działa? Jest klub? Jakie macie stosunki z Olimpią? Olimpia też sympatyzowała z Widzewem?
adrian_gkm

cwaniak z PKSu pisze:Ten GKM wciąż działa? Jest klub?
Tak, "ten GKM" wciąż działa. Formalnie klub nie istnieje, upadł w 2002, reaktywowany rok później pod nazwą GTŻ w najniższej (II) lidze. Do dziś oficjalnie pod nazwą GTŻ, a dla kibiców oczywiście GKM. Trochę podobna sytuacja jak teraz z Oderką powstałą w miejsce Odry Opole

cwaniak z PKSu pisze:Jakie macie stosunki z Olimpią? Olimpia też sympatyzowała z Widzewem?
Nasze stosunki z Olimpią neutralne. Między Olimpią a WFCG do niedawna kosa, teraz stosunki neutralne.
De puta madre

Post autor: De puta madre »

adrian_gkm pisze: (...)WFCG to nie tylko ludzie mieszkający w Grudziądzu ale grupa z Kwidzyna.
Mógłbyś przybliżyć co z Rodłem Kwidzyn? dawniej Kwidzyn utożsamiał się raczej z Legią (zarówno tą z Chełmża jak i Warszawy, a może pamięć już nie ta?).
MaltaFan

Post autor: MaltaFan »

W Rzeszowie bez zmian RESOVIA PANY !!!
adrian_gkm

Absolutnie nie chodzi tu o Rodło! Rodło wciąż jest prolegijne, Kwidzyn nadal jest miastem kibicującym warszawskiej Legii. Choć drużyna gra teraz w niezbyt wysokiej lidze.
Miasto Kwidzyn jest kierunkiem zarobkowej "emigracji" dla wielu grudziądzan. Ten fakt, oraz różne prywatne kontakty sprawiły, że w Kwidzynie pojawili się kibice Widzewa. Nie znam dokładnie genezy tamtejszych sympatyków RTSu, ale tak to mniej więcej wyglądało. Ktoś z Kwidzyna może napisze dokładniej, bo nie chcę wprowadzać w błąd.
cwaniak z PKSu

Post autor: cwaniak z PKSu »

De puta madre pisze:
adrian_gkm pisze: (...)WFCG to nie tylko ludzie mieszkający w Grudziądzu ale grupa z Kwidzyna.
Mógłbyś przybliżyć co z Rodłem Kwidzyn? dawniej Kwidzyn utożsamiał się raczej z Legią (zarówno tą z Chełmża jak i Warszawy, a może pamięć już nie ta?).
No. Za sprawą kultowej fany "ultras kwidzyn".
adrian_gkm pisze:
Tak, "ten GKM" wciąż działa.
Bez urazy. Nie mam pojęcia o żużlu. Mieliście chyba zgodę z Pogonią Zduńska Wola? Pewnie padła po tym jak Widzew poszedł w swoją stronę. Macie teraz jakieś zgody? Zaskoczyło mnie, że Olimpia z Widzewem neutralne stosunki. Ale czasy się zmieniają. Zresztą wiesz o tym najlepiej :P Pytałem czy w latach 90tych Olimpia też sympatyzowała z Widzewem. W ogóle istniała wtedy?
K_89

Post autor: K_89 »

A sytuacja w Chrzanowie?
nisc

Post autor: nisc »

cwaniak z PKSu pisze:
De puta madre pisze:
No. Za sprawą kultowej fany "ultras kwidzyn".
adrian_gkm pisze:
Tak, "ten GKM" wciąż działa.
Bez urazy. Nie mam pojęcia o żużlu. Mieliście chyba zgodę z Pogonią Zduńska Wola? Pewnie padła po tym jak Widzew poszedł w swoją stronę. Macie teraz jakieś zgody? Zaskoczyło mnie, że Olimpia z Widzewem neutralne stosunki. Ale czasy się zmieniają. Zresztą wiesz o tym najlepiej :P Pytałem czy w latach 90tych Olimpia też sympatyzowała z Widzewem. W ogóle istniała wtedy?
pamietam wyjazd na 3 lige bodajze w 96 roku do Grudziadza na Olimpie, nie bylo w tym miescie zadnych odznak jakiegokolwiek ruchu kibicowskiego na OLimpie, jak rowniez przez dobre pol dnia zero kibicow Gkm-u, jedynie stare napisy na murach slawiace WKS Zawisze...
januszzwasem

Post autor: januszzwasem »

Kiedyś Olimpia Grudziądz miała układ z WFCG jednakże on padł.odnośnie GKMu-zgoda z Pogonia padła właśnie przez odbicie od Widzewa.Nie dawno zerwana została też zgoda na linii GKM-Włókniarz Częstochowa(zgoda ta powstała dzięki Widzewowi)jedynym układem GKMu jest Polonia Bydgoszcz.Tak więc sytuacja bardzo przewrotna,dawne kosy stają się układami i na odwrót ale taki to już klimat Grudziądza.
adrian_gkm

cwaniak z PKSu pisze: Pytałem czy w latach 90tych Olimpia też sympatyzowała z Widzewem. W ogóle istniała wtedy?
Olimpia zaczęła działać pod koniec lat 90-tych, wówczas na linii GKS - GKM był układ i GKM bywał na ciekawszych (jak na niską ligę) meczach np. Jabłonowo czy Wisła Nowe. Układ zerwany bodaj w 2001 przez GKM.
Apiaceae

Don_Padre pisze:w tą sobote jubileusz stulecia Tarnovii, tak ?
miejscowi kibice będą coś świętować, wybiera się Cracovia ?
Myślę,że nikt przy zdrowych zmysłach nie udzieli Tobie na forum stosownej odpowiedzi.Byłoby to nieprzemyślane.
akai88

Post autor: akai88 »

Jak wygląda sytuacja w Żmigrodzie?
Nemo

K_89 pisze:A sytuacja w Chrzanowie?
Wisła, Jest chyba jeszcze GKS, choć mogę się mylić.
1928UT

Post autor: 1928UT »

Apiaceae pisze:
Myślę,że nikt przy zdrowych zmysłach nie udzieli Tobie na forum stosownej odpowiedzi.Byłoby to nieprzemyślane.
Człowieku oni nie zaliczyli od chyba 3 lat żadnego wyjazdu na swój mecz. Nawet na małych derbach Tarnowa ani u siebie! ani na wyjeździe ich nie było, odpuszczali tradycyjne treningi noworoczne i turnieje Cracovia Cup gdzie nie mogli skleić drużyny do grania bo pojechało ich 3 lub 4 więc o jakim świętowaniu mówisz?. Czasami kilku małolatów krzyknie coś na rynku lub w jego okolicach gdzie są kamery a gdy się do nich podbije wszystkiego się wypierają. :lol:
nisc

Post autor: nisc »

cala ta sytuacja w Tarnowie troche przypomina mi niedawna w sumie w Debicy, byly 2 kluby z kibicami ,potem bezapelacyjne panowanie Wisloki przez kilka dobrych lat a nastepnie ni z gruchy ni z pietruchy sie Morsy niezle reaktywowaly, takze mysle ze Tarnovia jeszcze ostatniego slowa nie powiedziala...ale moge sie mylic oczywiscie.pozdro
Apiaceae

1928UT pisze:
Apiaceae pisze:
Człowieku oni nie zaliczyli od chyba 3 lat żadnego wyjazdu na swój mecz. Nawet na małych derbach Tarnowa ani u siebie! ani na wyjeździe ich nie było, odpuszczali tradycyjne treningi noworoczne i turnieje Cracovia Cup gdzie nie mogli skleić drużyny do grania bo pojechało ich 3 lub 4 więc o jakim świętowaniu mówisz?. Czasami kilku małolatów krzyknie coś na rynku lub w jego okolicach gdzie są kamery a gdy się do nich podbije wszystkiego się wypierają. :lol:
Człowieku nie jestem z Tarnovii,ani Cracovii.Napisałem po prostu,że takich rzeczy nie powinno się podawać do publicznej wiadomości,bo mogą być przygody
cknpl

Post autor: cknpl »

Nemo pisze:
Nie mylisz się, jest tam Małopolska Gieksa. Również osoby jeżdżące na Cracovie
Nemo

cknpl pisze:
Nemo pisze:
Nie mylisz się, jest tam Małopolska Gieksa. Również osoby jeżdżące na Cracovie
Myślałem,że Pasy to raczej Trzebinia, w koncu to sasiednie miasta, więc nie będę się kłócił.
JSC

Post autor: JSC »

Nemo pisze: Myślałem,że Pasy to raczej Trzebinia, w koncu to sasiednie miasta, więc nie będę się kłócił.
http://www.opravcy.pl/Fany/chrzanow.html
Ale wydaje mi się że flaga zrobiona na wyrost.
VT

Post autor: VT »

To na MTSie jeszcze się coś dzieje?
JSC

Post autor: JSC »

http://i41.tinypic.com/30ich2s.jpg
W Sędziszowie są jacyś kibice Resovii czy ta flaga to relikt historii? Z tego co wiem jest tam Korona i myślałem ze tylko ona.
KermiT143
Kontakt:

Post autor: KermiT143 »

JSC pisze:http://i41.tinypic.com/30ich2s.jpg
W Sędziszowie są jacyś kibice Resovii czy ta flaga to relikt historii? Z tego co wiem jest tam Korona i myślałem ze tylko ona.
W Sędziszowie młp. jest FC Resovii Rzeszów i jest miejscowa Lechia. Chłopaki z Lechii byli u nas dwa razy na derbach gościnnie i na meczu z Czarnymi Jasło ;)
ODPOWIEDZ