Miedzi 120 w Chojnicach .
Komentarze-3-5 listopada !
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Komentarze-3-5 listopada !
byloby fajnie"Stadiony piłkarskie z sektorami bez miejsc siedzących dla kibiców
Na stadionach pojawią się sektory bez miejsc siedzących.
Taką możliwość przewiduje projekt nowego rozporządzenia ministra spraw wewnętrznych i administracji w sprawie wymogów technicznych infrastruktury sektorów na stadionie, na których udostępniane są miejsca stojące. Propozycja jest odpowiedzią na postulaty środowiska piłkarskiego. Organizowanie sektorów z miejscami stojącymi musi jednak spełnić wiele wymagań. Kluby piłkarskie będą musiały ustawiać barierki (przynajmniej co trzy rzędy), które uniemożliwią np. stratowanie kibiców stojących niżej, gdyby na trybunie wybuchła panika. Podczas przerabiania trybuny siedzącej na stojącą trzeba będzie usunąć wszelkie elementy, które mogłyby zagrażać bezpieczeństwu kibiców. Miejsca te, podobnie jak siedzące, będą numerowane, by każdy mógł zająć to, które zostało wskazane na bilecie."
żródło: rp.pl
No to ciekawą tu dyskusję zacząłeś bo kiedyś na tym forum czytałem że Cracovia ledwo ze zgodami na derbach klatkę na Wiśle wypełniła a teraz nagle takie wsparcie dla jak piszesz "pseudo zgody" to skąd ta miłość nagle do Sandecji czy tam jak wolisz nienawiść do rywala wzrosła, oświeć nas skoro tak siedzisz w temacie no i w końcu ile dokładnie było Craxy i reszty zgód bo jedyne co znalazłem to że Jasła 84 osoby. Wybacz, że tak dopytuje ale po prostu mnie to ciekawi, a informacji na pewno z d*** nie bierzeszkilof pisze: 06.11.2017, 21:32Ale jakiej afery? Jak ktoś ma wyjazdy na poziomie 0-30, a nagle mu pseudo zgody wypełnią klatke bo grają z ich lokalnym rywalem to co to za afera? A że mefedrony z kałuży są ścierwem, to żadna nowość.Decident pisze: 06.11.2017, 17:40 Nie wiedziałem, że ewentualne problemy Sandecji są problemami całych internetów :)
Za dobra prezentacja w klatce, mało kto się spodziewał, czy z czego ta afera?
... a jednak Stomilowocom popsuł sie układ hamulcowy w ten weekend ;)
Co do zmienosci nastrojow kibicow juz nie jeden pilkarz byl w meczu ku*** by w 90 min nie oslinic sie szczescia ze strzelil gola.Ale to charakterni.Ja jestem ciekaw czy jak Legia bedzie mistrzem czy bedzie balanga z piłkarzami he.
-
Internauta
Nic sie nie zepsuło oprocz autokaru byly tez fury poprostu tego dnia nie bylo mozliwosci zeby sie sprawdzic. bylo kilka podchodow.
-
NieskazanyFAN
Coraz gorzej z wami? Było blisko, lecz nie wyszło- proste i taktowne. Zamiast tutaj smęcić lamenty zapraszamy na ulice i wyjazdy. I teraz dla was internetowi zawsze będą dwie wersje- bo są dwie ekipy X i Y . Wyszło jak wyszło szkoda tylko zatrzymań, przypałów i sanek dla kibiców jeżdżących co weekend a nie tylko na pokaz. Oby z FARTEM i TYLKO POLSKA KIBOLSKA, a nie internet i fb ;)
Wiemna spokojnie pisze: 07.11.2017, 20:07:)Mały1234 pisze: 06.11.2017, 15:06 Flaga Bałuty jest wieszana na prawie każdym meczu Wisły, więc jest pewnie na stałe w Krakowie. Jaka liczba Cracovii obecna na meczu?
Wiesz czy pewnie wiesz?
-
A niech to
Faktycznie:)janko-81 pisze: 04.11.2017, 00:35Tak na serio pikolu ;)A niech to pisze: 06.11.2017, 21:21Ty tak na serio?janko-81 pisze: 04.11.2017, 00:35
Dluzej niz zawsze?? Jakie zawsze? Jak nikt powazny do Was jeszcze nie przyjezdzal oprocz nas i jakiejs garstki ze Switu, Drwecy i piknikow z Tura. To jest 3 liga a nie Extraklasa. Jakos nigdzie nie bylo problemu tylko u Was. Chcecie zarobic udostepniajac 900 miejsc z klatki dla swoich bo wiadomo, ze to wiecej kasy niz od 200 z Łomży i vlepek nie trzeba usuwac :)

Lech dwukrotnie na zakazie jeździł pociągami specjalnymi, tym razem mimo przygotowanych dwóch specjali na drodze stanęli panowie z SGP, którzy śląc pisma do każdej możliwej spółki kolejowej zablokowali wyjazd. Ichniejsza władza nie jest jednak wszechmocna - nie mogą zakazać działalności np. prywatnych firm przewozowych. Poza tym - zadając pytanie związane z organizacją takich wyjazdów pokazujecie jakim planktonem jesteście :)
Nie ma już rozgraniczenia na podsłuchy operacyjne i sądowe.teraz za operacyjne mogą od razu zarzuty stawiać. Kiedyś mogli wykorzystać tylko do np.zlapania kogoś na gorącym i nie mogli w sądzie urzyc. Teraz złapią z mikrofonu kierunkowego jakaś rozmowe i prokurator może zarzuty postawić.wprowadzili przepis że mogą wykorzystywać dowody zdobyte nielegalnie tzw.owoce zatrutego drzewa
Pisałem o tej akcji, bo z opisów wynika, że wszystko spontaniczne a nie ugadane przez tel.
No flaga z Twojej fotki już zmieniła właściciela:A niech to pisze: 07.11.2017, 20:40Faktycznie:)
![]()

A to mnie tego nie musisz tłumaczyć ja tego posta o podsluchach nie kierowałem do Ciebie
-
strona-praska
HOPF1908 niestety ten rak, który zżera scenę kibicowską jest nieodwracalny. Patrząc na to wszystko odechciewa się jeździć i angażować
-
Czytelnik1979
Pytanie do następnej kolejki Ekstraklapy: Arka jedzie do Wrocławia czy zakaz?
Dozo juz wyszedl ze szpitala po tym jak przyjal 60 kutasow od koalicji,dobrze cie widziec w zdrowiu !
A co? O drogę pytasz ?
-
Czytelnik1979
Nie, pytam czy tam byłeś czy wiesz o tym z neta?
proszę przeczytacie historie wpisow TomalO...wojewódzka
-
Czytelnik1979
Dzięki (S), czyli wszystko jasne, kumaty TomalO :-) gdy zapytałem czy był na miejscu i udzielił zbywającej odpowiedzi to już pojawiły się u mnie podejrzenie że jest "Mega Kumaty"
Gdzie mod? Taki dzwon Tomal zero ban. Niech otwierają nowe konta farmazoniarze, a nowokontowców mądre posty każdy już bierze na dystans.
Napiszcie coś o nowej kolejce... Fajny nasz wyjazd sie szykuje na Legie ok1800. Bilety poszły.
-
Andrzej6117
Ale chyba każdy się takiej Waszej liczby spodziewał....postawa drużyny itp... Najbardziej zastanawia mnie to około, bo już takie info dostałem rano... cholera max to chyba 1749... Niewiele ekip skorzystało bo zwykle dawano 1450... Mnie to cieszy, zresztą chyba każdego normalnego....karas1948 pisze: 08.11.2017, 19:50 Napiszcie coś o nowej kolejce... Fajny nasz wyjazd sie szykuje na Legie ok1800. Bilety poszły.
Nie ma problemu z udostępnieniem gościom wszystkich dostępnych miejsc, i tylko od chęci/zapotrzbowania przyjezdnych zależy czy dostają całą klatkę.Andrzej6117 pisze: 08.11.2017, 21:40Ale chyba każdy się takiej Waszej liczby spodziewał....postawa drużyny itp... Najbardziej zastanawia mnie to około, bo już takie info dostałem rano... cholera max to chyba 1749... Niewiele ekip skorzystało bo zwykle dawano 1450... Mnie to cieszy, zresztą chyba każdego normalnego....karas1948 pisze: 08.11.2017, 19:50 Napiszcie coś o nowej kolejce... Fajny nasz wyjazd sie szykuje na Legie ok1800. Bilety poszły.
"Informujemy, że wszystkie bilety na wyjazd do Warszawy zostały wyprzedane. Na wyjazd uda się łącznie 1790 osób! " Info z profilu Torcidy
-
RoyberpakaOdrodzenie
Pamiętam czasy gdy na Legię jechało się w 38 osób...albo na Gwardię w 16stu...trolo pisze: 09.11.2017, 07:55 "Informujemy, że wszystkie bilety na wyjazd do Warszawy zostały wyprzedane. Na wyjazd uda się łącznie 1790 osób! " Info z profilu Torcidy
A teraz mega masówki na których można przyciąć spore sumy na kolegach :)
Ogarnij się, to nie o to chodzi. Napisałem tylko urok masówek gdzie GTW zaciera ręce i tyle.
-
Na emeryturze
Oj tak...
Fajne czasy.
Fajne czasy.
-
stachuzrdg
Przecież nikoś doskonale zna te czasy. Czytał o nich w Pamiętnikach Galernika.old[Z] pisze: 09.11.2017, 08:49Jak zwykle kolego nie zrozumiałeś. Górnika liczby budzą szacunek. Jeżdżą bardzo dobrze i każdy to docenia. Nikt tu nie krytykuje dużo liczb. Po prostu my starzy lubimy czasem powspominać, jak to było kiedyś , gdy jeździliśmy praktycznie bez psów w 15-50 osób.nikodem pisze: 09.11.2017, 08:40 Czyli co,Górnik powinien jechav w Parę dych?Ku.wa wy to już nie macie o co się do pieprzyc jestem więcej niż pewny że gdyby żabole pojechaly w 2/3 stowki,to wylala by się tu fala komentarzy,że zabole to już nie ta ekipa co kiedyś itp.
-
RoyberpakaOdrodzenie
Nie chodziło mi tu o liczby w dosłownym znaczeniu tylko o klimat tamtych wyjazdów. Pociągi "chodziły" za komuny w pare sztuk na dobę więc był czas na "zwiedzanie" takiej Warszawy, Szczecina,Białegostoku czy Lublina...
Tak jak ktoś tu już na tym forum napisał, nie było hoolsów,ultrasów czy pikoli...jechała każdy kto kochał klub i żył tym wszystkim przez cały tydzień a nie tylko w weekend. Małolat z winem, kombinator z butelką wódki z meliny, cinkciarz z 20-ma dolarami w kieszeni czy dziewczyna szukająca wrażeń.
Pozdrawiam "turystów" z lat 70-90tych.
Tak jak ktoś tu już na tym forum napisał, nie było hoolsów,ultrasów czy pikoli...jechała każdy kto kochał klub i żył tym wszystkim przez cały tydzień a nie tylko w weekend. Małolat z winem, kombinator z butelką wódki z meliny, cinkciarz z 20-ma dolarami w kieszeni czy dziewczyna szukająca wrażeń.
Pozdrawiam "turystów" z lat 70-90tych.
DILMAHdilmah pisze: 08.11.2017, 14:31 Dozo juz wyszedl ze szpitala po tym jak przyjal 60 kutasow od koalicji,dobrze cie widziec w zdrowiu !
Marzenia twoje o zostaniu gwiazdorem w filmie ornitologicznym chyba się spełniły.
Wielka kumateriaCzytelnik1979 pisze: 08.11.2017, 19:22 Dzięki (S), czyli wszystko jasne, kumaty TomalO :-) gdy zapytałem czy był na miejscu i udzielił zbywającej odpowiedzi to już pojawiły się u mnie podejrzenie że jest "Mega Kumaty"
-
Internauta
internet swoje ulica swoje nie musimy nikomu nic udowadniac ekipy ktore nas znaja wiedza ze zatrzymujemy sie zawsze!! i to jest ostatni post mozecie pisac co chcecie.
Ewentualnie zmieniacie trasę lub prosicie żeby was nie atakować bo na wyjeździe same ultrasy i wyjazdowicze ;) ale to już kmwtw ;)
Sandecja z zakazem organizacji wyjazdu grup kibiców na najbliższe trzy mecze Ekstraklasy. Ponadto kibice nowosądeckiego klubu mają zakaz wejścia na stadion Wisły Kraków przez dwa lata :)
http://www.stylkibica.net/komisja-ligi- ... -sandecje/
http://www.stylkibica.net/komisja-ligi- ... -sandecje/
-
Czytelnik1979
Zapytałem tylko czy tam był skoro się wypowiada.RWOE pisze: 09.11.2017, 10:56Wielka kumateriaCzytelnik1979 pisze: 08.11.2017, 19:22 Dzięki (S), czyli wszystko jasne, kumaty TomalO :-) gdy zapytałem czy był na miejscu i udzielił zbywającej odpowiedzi to już pojawiły się u mnie podejrzenie że jest "Mega Kumaty"niech ci jeszcze adres tu poda i imie i nazwisko ze zdjeciami z całego zajścia
![]()
A tak w ogóle to... ROLIK PAMIĘTAMY
-
obiektywnyFAN
Sandecja nie wykorzystała całej puli ? Biorąc pod uwagę, że były wszystkie zgody w tym Pasy ? To trochę słabo.
Ile samej Sandecji ?
Ile samej Sandecji ?