Słowenia vs Polska 09.09.09

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

czeladzianin
Kontakt:

Re: Słowenia vs Polska 09.09.09

Post autor: czeladzianin »

Czy ktoś ma fotę z transem dla Wasyla?? jakby coś to niech wklei albo pw, dzięki
iparts.pl
Mixi

Post autor: Mixi »

jaka przybliżona liczba fanów z nad Wisły? ktoś wie?
invaders

Post autor: invaders »

Nas z Chrobrego Głogów pod stadionem w Mariborze 16 osób. Po zadymie z psami 3 osoby zawinięte,wychodzą następnego dnia o 07:00 bez dokumentów z mandatem 200 euro. Na stadion udaje się wejść tylko 3 osobą, niestety nie udaje się wnieść flagi.

CHWDP
Lubos_Kalouda

Post autor: Lubos_Kalouda »

czeladzianin pisze:Czy ktoś ma fotę z transem dla Wasyla?? jakby coś to niech wklei albo pw, dzięki
Tutaj z lepszego ujęcia:

http://i31.tinypic.com/spaxl3.jpg
Gustavoloco

Post autor: Gustavoloco »

Dominik a Ally do domu odstawiłeś :?: 8)
dominikNYC

Post autor: dominikNYC »

A. jest na tyle ogarnieta osoba ze sama moze trafic do domu. Ja ewentualnie moglem jej w tym troche pomoc... 8) 8) 8) 8)
Fanatic Lifesty(L)e

Post autor: Fanatic Lifesty(L)e »

Pisałem meila do konsulatu i w sprawie mandatów i taką oto otrzymałem odpowiedż-
,,Szanowny Panie,

w odpowiedzi na Pana list uprzejmie informuję, że policja słoweńska jest uprawniona do zatrzymywania w depozycie dokumentów do czasu opłacenia nałożonego przez nią mandatu. Jeżeli wpłata dokonana zostanie przed upływem 16 dni od wystawienia mandatu, może być on uiszczony w połowie wysokości. Po tym terminie obowiązuje pełna kwota - w Pana przypadku 438,16 EUR.

Po wpłaceniu należnej kwoty na rachunek słoweńskiego Ministerstwa Spraw Wewnętrznych, dokumenty za naszym pośrednictwem będą Panu zwrócone. Sygnatura Pana sprawy i numer rachunku znajdują się na blankiecie wpłaty (różowy, podłużny druk). Niezbędny do przelewów międzynarodowych kod SWIFT to: LJBASI2X.

W przypadku zignorowania wezwania, dokumenty mogą pozostać w depozycie przez okres jednego roku. Istnieje teoretyczna, prawna możliwość wystąpienia władz słoweńskich o jego egzekucję za pośrednictwem polskich organów wymiaru sprawiedliwości, aczkolwiek jest to procedura rzadko stosowana.

Jeżeli chciałby Pan spłacać mandat w ratach, należy przed upływem terminu zapłaty skierować odpowiedni wniosek wraz z uzasadnieniem do tej komendy policji, która wystawiła mandat.

Z poważaniem,

Marcin Masiulanis
Konsul
Ambasada RP w Lublanie"
PatriotaH

Post autor: PatriotaH »

nie p****** sie z tym tylko lepiej zglos zaginiecie dokumentu i wyrob nowy
Fanatic Lifesty(L)e

Post autor: Fanatic Lifesty(L)e »

Każdy już tak uczynił bądż uczyni.
czeladzianin
Kontakt:

Post autor: czeladzianin »

Większość z naszej wyprawy też tak robi!!
dominikNYC

Post autor: dominikNYC »

Jeszcze na koniec troche slowenskiego folkloru. Troche znajomych pyskow...

http://24ur.com/sport/nogomet/poljski-n ... iboru.html

d.
cale zycie...
GwardiaKoszalin

Post autor: GwardiaKoszalin »

W Słowenii 5 fanów Gwardii Koszalin
Siarka
Kontakt:

Post autor: Siarka »

W Mariborze w sumie 6 fanow Siarki Tarnobrzeg (2 z Tarnobrzega + 4 z UK).

http://i27.tinypic.com/1zgca8.jpg
Adam 1946
Kontakt:

Post autor: Adam 1946 »

Fanatic Lifesty(L)e pisze:Pisałem meila do konsulatu i w sprawie mandatów i taką oto otrzymałem odpowiedż-
,,Szanowny Panie,

w odpowiedzi na Pana list uprzejmie informuję, że policja słoweńska jest uprawniona do zatrzymywania w depozycie dokumentów do czasu opłacenia nałożonego przez nią mandatu. Jeżeli wpłata dokonana zostanie przed upływem 16 dni od wystawienia mandatu, może być on uiszczony w połowie wysokości. Po tym terminie obowiązuje pełna kwota - w Pana przypadku 438,16 EUR.

Po wpłaceniu należnej kwoty na rachunek słoweńskiego Ministerstwa Spraw Wewnętrznych, dokumenty za naszym pośrednictwem będą Panu zwrócone. Sygnatura Pana sprawy i numer rachunku znajdują się na blankiecie wpłaty (różowy, podłużny druk). Niezbędny do przelewów międzynarodowych kod SWIFT to: LJBASI2X.

W przypadku zignorowania wezwania, dokumenty mogą pozostać w depozycie przez okres jednego roku. Istnieje teoretyczna, prawna możliwość wystąpienia władz słoweńskich o jego egzekucję za pośrednictwem polskich organów wymiaru sprawiedliwości, aczkolwiek jest to procedura rzadko stosowana.

Jeżeli chciałby Pan spłacać mandat w ratach, należy przed upływem terminu zapłaty skierować odpowiedni wniosek wraz z uzasadnieniem do tej komendy policji, która wystawiła mandat.

Z poważaniem,

Marcin Masiulanis
Konsul
Ambasada RP w Lublanie"
minęło trochę czasu
czy ktoś z Was otrzymał paszport za Słowenii
ew. czy wyrabiał ktoś nowy i miał jakieś kłopoty
słyszałem o ogólnoeuropejskim rejestrze paszportów
będę wdzięczny za info
Zadruga

Post autor: Zadruga »

Też zostałem tam powinięty i zatrzymali mój dowód osobisty, nie zamierzałem nic skurwysynom płacić i wyrobiłem sobie nowy w Polsce. Pytanie mam inne, mianowicie kiedy bezpiecznie bez żadnych konsekwencji mogę ponownie wjechać do Słowenii ?
ODPOWIEDZ