Słowenia vs Polska 09.09.09
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
czeladzianin
- Kontakt:
Re: Słowenia vs Polska 09.09.09
Czy ktoś ma fotę z transem dla Wasyla?? jakby coś to niech wklei albo pw, dzięki
-
szczena_uns
- Kontakt:
jaka przybliżona liczba fanów z nad Wisły? ktoś wie?
Nas z Chrobrego Głogów pod stadionem w Mariborze 16 osób. Po zadymie z psami 3 osoby zawinięte,wychodzą następnego dnia o 07:00 bez dokumentów z mandatem 200 euro. Na stadion udaje się wejść tylko 3 osobą, niestety nie udaje się wnieść flagi.
CHWDP
CHWDP
-
Lubos_Kalouda
Tutaj z lepszego ujęcia:czeladzianin pisze:Czy ktoś ma fotę z transem dla Wasyla?? jakby coś to niech wklei albo pw, dzięki
http://i31.tinypic.com/spaxl3.jpg
-
Gustavoloco
Dominik a Ally do domu odstawiłeś

-
dominikNYC
A. jest na tyle ogarnieta osoba ze sama moze trafic do domu. Ja ewentualnie moglem jej w tym troche pomoc...

-
Fanatic Lifesty(L)e
Pisałem meila do konsulatu i w sprawie mandatów i taką oto otrzymałem odpowiedż-
,,Szanowny Panie,
w odpowiedzi na Pana list uprzejmie informuję, że policja słoweńska jest uprawniona do zatrzymywania w depozycie dokumentów do czasu opłacenia nałożonego przez nią mandatu. Jeżeli wpłata dokonana zostanie przed upływem 16 dni od wystawienia mandatu, może być on uiszczony w połowie wysokości. Po tym terminie obowiązuje pełna kwota - w Pana przypadku 438,16 EUR.
Po wpłaceniu należnej kwoty na rachunek słoweńskiego Ministerstwa Spraw Wewnętrznych, dokumenty za naszym pośrednictwem będą Panu zwrócone. Sygnatura Pana sprawy i numer rachunku znajdują się na blankiecie wpłaty (różowy, podłużny druk). Niezbędny do przelewów międzynarodowych kod SWIFT to: LJBASI2X.
W przypadku zignorowania wezwania, dokumenty mogą pozostać w depozycie przez okres jednego roku. Istnieje teoretyczna, prawna możliwość wystąpienia władz słoweńskich o jego egzekucję za pośrednictwem polskich organów wymiaru sprawiedliwości, aczkolwiek jest to procedura rzadko stosowana.
Jeżeli chciałby Pan spłacać mandat w ratach, należy przed upływem terminu zapłaty skierować odpowiedni wniosek wraz z uzasadnieniem do tej komendy policji, która wystawiła mandat.
Z poważaniem,
Marcin Masiulanis
Konsul
Ambasada RP w Lublanie"
,,Szanowny Panie,
w odpowiedzi na Pana list uprzejmie informuję, że policja słoweńska jest uprawniona do zatrzymywania w depozycie dokumentów do czasu opłacenia nałożonego przez nią mandatu. Jeżeli wpłata dokonana zostanie przed upływem 16 dni od wystawienia mandatu, może być on uiszczony w połowie wysokości. Po tym terminie obowiązuje pełna kwota - w Pana przypadku 438,16 EUR.
Po wpłaceniu należnej kwoty na rachunek słoweńskiego Ministerstwa Spraw Wewnętrznych, dokumenty za naszym pośrednictwem będą Panu zwrócone. Sygnatura Pana sprawy i numer rachunku znajdują się na blankiecie wpłaty (różowy, podłużny druk). Niezbędny do przelewów międzynarodowych kod SWIFT to: LJBASI2X.
W przypadku zignorowania wezwania, dokumenty mogą pozostać w depozycie przez okres jednego roku. Istnieje teoretyczna, prawna możliwość wystąpienia władz słoweńskich o jego egzekucję za pośrednictwem polskich organów wymiaru sprawiedliwości, aczkolwiek jest to procedura rzadko stosowana.
Jeżeli chciałby Pan spłacać mandat w ratach, należy przed upływem terminu zapłaty skierować odpowiedni wniosek wraz z uzasadnieniem do tej komendy policji, która wystawiła mandat.
Z poważaniem,
Marcin Masiulanis
Konsul
Ambasada RP w Lublanie"
nie p****** sie z tym tylko lepiej zglos zaginiecie dokumentu i wyrob nowy
-
Fanatic Lifesty(L)e
Każdy już tak uczynił bądż uczyni.
-
czeladzianin
- Kontakt:
Większość z naszej wyprawy też tak robi!!
-
dominikNYC
Jeszcze na koniec troche slowenskiego folkloru. Troche znajomych pyskow...
http://24ur.com/sport/nogomet/poljski-n ... iboru.html
d.
cale zycie...
http://24ur.com/sport/nogomet/poljski-n ... iboru.html
d.
cale zycie...
-
GwardiaKoszalin
W Słowenii 5 fanów Gwardii Koszalin
W Mariborze w sumie 6 fanow Siarki Tarnobrzeg (2 z Tarnobrzega + 4 z UK).
http://i27.tinypic.com/1zgca8.jpg
http://i27.tinypic.com/1zgca8.jpg
minęło trochę czasuFanatic Lifesty(L)e pisze:Pisałem meila do konsulatu i w sprawie mandatów i taką oto otrzymałem odpowiedż-
,,Szanowny Panie,
Z poważaniem,
Marcin Masiulanis
Konsul
Ambasada RP w Lublanie"
czy ktoś z Was otrzymał paszport za Słowenii
ew. czy wyrabiał ktoś nowy i miał jakieś kłopoty
słyszałem o ogólnoeuropejskim rejestrze paszportów
będę wdzięczny za info
Też zostałem tam powinięty i zatrzymali mój dowód osobisty, nie zamierzałem nic skurwysynom płacić i wyrobiłem sobie nowy w Polsce. Pytanie mam inne, mianowicie kiedy bezpiecznie bez żadnych konsekwencji mogę ponownie wjechać do Słowenii ?