To jest aż dziwne, że Korona nie jest w jakieś topowej kolacji w kraju chyba najbliżej im do Śląska i Lechii pod względem kos/zgod. Co by nie mówić o Koronie i Świętokrzyskim to w oprawach na swoje możliwości to jest górna półka ekstraklasy a "Chuligańsko" też ostatnio ładnie wykorzystują różne patenty.Michalck1990 pisze: 03.06.2026, 21:33Jak już to pisałem to plotka moim zdaniem ale jak jest dowiemy sięArtBrut5 pisze: 03.06.2026, 13:40Korona nie zerwała zgody ze Stalówka, bo woleli Stal Mielec?BuhasKola pisze: 02.06.2026, 19:05 Stalówka to była zgoda Korony plus okoliczni wspólni wrogowie więc wszystko jest możliwe. Stalówka w rodzinie Widzewa/Ruchu od kiedy?
Co do tego turnieju z 2018 roku co Korona na nim była to wracali z niego niepocieszeni bo im goście z Polonii Przemyśl paradowali z dziarami Wisły przed nosem. Teraz to już chyba nie będzie stanowiło problemu bo Polonia podziękowała Wiśle. Poza tym turniej letni będzie na 90-lecie klubu więc kogoś tu poniosło, albo chce wybadać inny wątek dotyczący Korony i puścił taką famę, bo słuchy chodzą o innym kierunku obranym przez scyzoryków.
Tak szczerze
Korona to łakomy kąsek , jeżdżą, działają , walcza , jest ich dużo.
Więc kto wie , szukają pewnie sojuszników .
Ale byłby to hit niezły...
Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Chyba słaby mają rynek narkotykowy u siebie. Teraz to jest głównym czynnikiem
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
-
Michalck1990
Śląska? Chyba bliżej im do Zabrza czy Gieksy .Braun2025 pisze: 04.06.2026, 01:42To jest aż dziwne, że Korona nie jest w jakieś topowej kolacji w kraju chyba najbliżej im do Śląska i Lechii pod względem kos/zgod. Co by nie mówić o Koronie i Świętokrzyskim to w oprawach na swoje możliwości to jest górna półka ekstraklasy a "Chuligańsko" też ostatnio ładnie wykorzystują różne patenty.Michalck1990 pisze: 03.06.2026, 21:33Jak już to pisałem to plotka moim zdaniem ale jak jest dowiemy sięArtBrut5 pisze: 03.06.2026, 13:40
Korona nie zerwała zgody ze Stalówka, bo woleli Stal Mielec?
Co do tego turnieju z 2018 roku co Korona na nim była to wracali z niego niepocieszeni bo im goście z Polonii Przemyśl paradowali z dziarami Wisły przed nosem. Teraz to już chyba nie będzie stanowiło problemu bo Polonia podziękowała Wiśle. Poza tym turniej letni będzie na 90-lecie klubu więc kogoś tu poniosło, albo chce wybadać inny wątek dotyczący Korony i puścił taką famę, bo słuchy chodzą o innym kierunku obranym przez scyzoryków.
Tak szczerze
Ze Śląskiem to akurat Korona ma kosę.Braun2025 pisze: 04.06.2026, 01:42To jest aż dziwne, że Korona nie jest w jakieś topowej kolacji w kraju chyba najbliżej im do Śląska i Lechii pod względem kos/zgod. Co by nie mówić o Koronie i Świętokrzyskim to w oprawach na swoje możliwości to jest górna półka ekstraklasy a "Chuligańsko" też ostatnio ładnie wykorzystują różne patenty.Michalck1990 pisze: 03.06.2026, 21:33Jak już to pisałem to plotka moim zdaniem ale jak jest dowiemy sięArtBrut5 pisze: 03.06.2026, 13:40
Korona nie zerwała zgody ze Stalówka, bo woleli Stal Mielec?
Tak szczerze
Chodziło mi bardziej o jakąś większą rodzinę, zresztą Zabrze i Gieksa w mocnym kryzysie nie wiem czy Korona by nie grała pierwszych skrzypiec w takim zestawieniuMichalck1990 pisze: 04.06.2026, 08:49Śląska? Chyba bliżej im do Zabrza czy Gieksy .Braun2025 pisze: 04.06.2026, 01:42To jest aż dziwne, że Korona nie jest w jakieś topowej kolacji w kraju chyba najbliżej im do Śląska i Lechii pod względem kos/zgod. Co by nie mówić o Koronie i Świętokrzyskim to w oprawach na swoje możliwości to jest górna półka ekstraklasy a "Chuligańsko" też ostatnio ładnie wykorzystują różne patenty.Michalck1990 pisze: 03.06.2026, 21:33
Jak już to pisałem to plotka moim zdaniem ale jak jest dowiemy się
Tak szczerze
-
Michalck1990
Zabrze z całym szacunkiem to mocna ekipa , każdy się z nich śmieje teraz o jakiegoś Mare czy jakoś tak , chlop okazał się gadaczem jak to w każdej ekipie .Braun2025 pisze: 04.06.2026, 12:07Chodziło mi bardziej o jakąś większą rodzinę, zresztą Zabrze i Gieksa w mocnym kryzysie nie wiem czy Korona by nie grała pierwszych skrzypiec w takim zestawieniuMichalck1990 pisze: 04.06.2026, 08:49Śląska? Chyba bliżej im do Zabrza czy Gieksy .Braun2025 pisze: 04.06.2026, 01:42
To jest aż dziwne, że Korona nie jest w jakieś topowej kolacji w kraju chyba najbliżej im do Śląska i Lechii pod względem kos/zgod. Co by nie mówić o Koronie i Świętokrzyskim to w oprawach na swoje możliwości to jest górna półka ekstraklasy a "Chuligańsko" też ostatnio ładnie wykorzystują różne patenty.
Zabrze jezdzi , mają masę fanclubow, ekipę tez maja .
Gks to samo .
Koronie życzę jak najlepiej bo się fajnie rozwijają i są wierni nawet gdy jest źle to są.
Jakieś galę też robią, mocno niedoceniene chlopaki
-
Danczes949
Jeśli rzeczywiście Korona i Stalówka mają sie ku sobie i połączą sie układem/zgodą to będzie to całkiem niezła koalicja. Wspólni wrogowie i wspólna przeszłość, jak to mowią stara miłość nie rdzewieje. Mogą napsuć innym krwi i sporo namieszać.
W takim wypadku Gieksa z Górnikiem tylko mogą sobie pluć w brodę, że nie zrobili wcześniej ruchu w kierunku Scyzorów
W takim wypadku Gieksa z Górnikiem tylko mogą sobie pluć w brodę, że nie zrobili wcześniej ruchu w kierunku Scyzorów
Gość utworzył nowe konto i żeby napisać o tym, że Stalówka myśli zaprosić Koronę na turniej letni, który będzie odbywał się za 2 lata. Myślę, że jest to bardzo wiarygodne źródło. :DDanczes949 pisze: 04.06.2026, 13:29 Jeśli rzeczywiście Korona i Stalówka mają sie ku sobie i połączą sie układem/zgodą to będzie to całkiem niezła koalicja. Wspólni wrogowie i wspólna przeszłość, jak to mowią stara miłość nie rdzewieje. Mogą napsuć innym krwi i sporo namieszać.
-
Michalck1990
Danczes949 pisze: 04.06.2026, 13:29 Jeśli rzeczywiście Korona i Stalówka mają sie ku sobie i połączą sie układem/zgodą to będzie to całkiem niezła koalicja. Wspólni wrogowie i wspólna przeszłość, jak to mowią stara miłość nie rdzewieje. Mogą napsuć innym krwi i sporo namieszać.
No nie wiem, raczej to mało realne aczkolwiek , patrząc na relacje Łksu oraz Jagi gdzie JAga była zgoda Wisły potem chyba mieli dobre relacje z Widzewem dziś z Lks chyba będzie zgoda to kto wie .
Z drugiej strony jeśli nawet ktoś sobie jaj nie robi i Korona ma być na tym turnieju , nie musi się bratać ze zgodami Stalówki.
Przykładem może być Sosnowiec ich relacje z Legia oraz BKs .
Chyba Legia się na nich ustawiła czy coś w tym stylu .
A maja zgodę z jednymi i drugimi ....
Co do Górnika i Gieksy chyba nic z tego nje będzie, dobre maja relacje i tyle , kibice się lubią wzajemnie sie lubia tak to pozostanie .
Korona może sobie działać z kim chce i jak chce .....
Zresztą nie wiem nie jestem w temacie , życzę im jak najlepiej bo to fajna ekipa , rosnąca liczbowo kibicowsko itp .
-
Pimpuś_Sadełko
W ostatnich postach to niektórych nieźle poniosło.
Powiedzcie mi o co chodzi w obecnych czasach, że ekipy bujają się razem, wywieszają flagi, pozdrawiają się i tak to trwa i trwa, a nie zawiera się już oficjalnych zgód?
Bo kręcą wałki jedynie a jak braknie kasy to się przybija układy i zgody i trzepie kasę na frajerach z trybun których jest 99 procent
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
Taka moda nastała
Jeszcze nie tak dawno cała La Familia dobrze bawiła się w towarzystwie Rakowa, w Stalowej to pewnie do dzis są grafy pro Raków.
Turnieje i interesy to jedno a zgody to drugie. To nie lata 90. One nie wrócą.
To, że ekipa X będzie na turnieju Y dziś nic nie znaczy.
Turnieje i interesy to jedno a zgody to drugie. To nie lata 90. One nie wrócą.
To, że ekipa X będzie na turnieju Y dziś nic nie znaczy.
Ty chyba w latach 90 nie żyłeś. Przecież zgody robiło się z ekipami z którymi tydzień wcześniej była bitka na stacjach PKP. Takie zgody co prawda szybko padały, jednakże dużo z nich ostało się do dziś. Tęsknota za zasadami z lat 90 to brednie, bo wtedy nie było żadnych. Powstawały zgody pomiędzy ekipami, które się nawet nie znały. Jedynie z początkiem lat 2000 do 2008 jako tako można nazwać czasami honoru, gdzie te zgody jednak zaczynały być trwalsze. Ale kolejne pokolenia zawsze przynosiły nowe zmiany, pomysły i układy.
Uogólniasz. W różnych ekipach wyglądało to zupełnie inaczej. W różnych były podziały na sympatyków tej, czy innej ekipy. Tyle, że w tych latach '90-tych dotyczyło to głównie byłych zgód danego klubu, po których pozostawały kontakty. Dzisiaj to wygląda "trochę" inaczej.
-
SilesiaStreets
A według was najmocniejsze zgody w Polsce gdzie przetrwają praktycznie wszystko? Dla mnie, Widzew-Ruch, Legia-Zagłębię, napisałbym Triada ale tam trochę głosów sprzeciwu wobec ruchów swoich kompanów taki kolos na glinianych nogach.
Widzew ruch to już dawniej mieli zgodę a później po ryjach się prali więc wiesz
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
Górnik Wisłoka, Śląsk Lechia
Lechia i Śląsk
Śląsk Motor , Polonia Stomil , Zagłebie Bielsko
-
Taksepatrze
Kiedyś napisałbym Wisła z Lechią, teraz juz nie wierze w zgody w dosłownym tego słowa znaczeniu, takie naprawde szczere przyjaznie, bo jesli padła zgoda z Lechią, ktora była na Wiśle jak rodzina, to jak tu wierzyć, że inne mogą wszystko przetrwać. Chociaz z drugiej strony chętnie wypiłbym za przybicie zgody z Widzewem - lubie ich ;)
-
Jeden3Jeden2
100% racji. Odkąd padła zgoda Wisły z Lechia, i ogólnie ten rok 2016 tak wszystko zmienił na Polskiej mapie że w mało jakie zgody można wierzyć :)Taksepatrze pisze: 09.06.2026, 23:20 Kiedyś napisałbym Wisła z Lechią, teraz juz nie wierze w zgody w dosłownym tego słowa znaczeniu, takie naprawde szczere przyjaznie, bo jesli padła zgoda z Lechią, ktora była na Wiśle jak rodzina, to jak tu wierzyć, że inne mogą wszystko przetrwać. Chociaz z drugiej strony chętnie wypiłbym za przybicie zgody z Widzewem - lubie ich ;)
złośliwi powiedzą ze najmocniejsze są związki które przeżyły zdradę Lech-Arka / Lech przyjebał rogi z ŁKS , Legia - Olimpia / Legia przyjebała rogi z Stomilem, Polonia Bytom -Odra Opole/ Odra przyjebała rogi z Ruchem i arcy zdrada Motor - Sląsk/ Sląsk skumał sie z Wisła
Jeżeli chodzi o kwestię Legia-Stomil - albo nie wiesz jak to wtedy wyglądało, albo manipulujesz.
A starsza Lechia ode mnie zawsze na propsie.
Ale wiesz, kto to spowodował i był inicjatorem nowego "trendu", który owocuje tym, co mamy teraz? ;) U nas tego nie ma, więc można.Taksepatrze pisze: 09.06.2026, 23:20 Kiedyś napisałbym Wisła z Lechią, teraz juz nie wierze w zgody w dosłownym tego słowa znaczeniu
-
Dżolo Rypandolo
Ten jakiś układ Legia - Stomil to niby kedy był i ile trwał ?? Od kiedy pamiętam czyli od drugiej połowy lat 90 to te ekipy miały kosę
Chyba 2000 rok lub koło tego. Młode TB miało z nimi dobre stosunki ale to nic więcej. Wtedy Stomil zawsze przyjeżdżał na kadrę bo był w Koalicji razem z Legia między innymi. Chyba, że coś lekko mi się zatarło ale tak to kojarzę
GŁOS PRAWDY W TWOIM DOMU
-
Taksepatrze
Wiem i przez lata mialem o to focha ;)Stpne pisze: 10.06.2026, 00:22 Jeżeli chodzi o kwestię Legia-Stomil - albo nie wiesz jak to wtedy wyglądało, albo manipulujesz.Ale wiesz, kto to spowodował i był inicjatorem nowego "trendu", który owocuje tym, co mamy teraz? ;) U nas tego nie ma, więc można.Taksepatrze pisze: 09.06.2026, 23:20 Kiedyś napisałbym Wisła z Lechią, teraz juz nie wierze w zgody w dosłownym tego słowa znaczeniu
-
Taksepatrze
No niestety. W moim sercu zawsze już będzie miejsce dla Lechii. Cokolwiek by sie nie podziało. Za duzo dobrego z nimi przeżylem na kibicowskim szlaku. Zgoda wydawaloby sie nie do zajebania. Pozdro stara Lechia od starej Wisły!Jeden3Jeden2 pisze: 10.06.2026, 00:00100% racji. Odkąd padła zgoda Wisły z Lechia, i ogólnie ten rok 2016 tak wszystko zmienił na Polskiej mapie że w mało jakie zgody można wierzyć :)Taksepatrze pisze: 09.06.2026, 23:20 Kiedyś napisałbym Wisła z Lechią, teraz juz nie wierze w zgody w dosłownym tego słowa znaczeniu, takie naprawde szczere przyjaznie, bo jesli padła zgoda z Lechią, ktora była na Wiśle jak rodzina, to jak tu wierzyć, że inne mogą wszystko przetrwać. Chociaz z drugiej strony chętnie wypiłbym za przybicie zgody z Widzewem - lubie ich ;)
Legia Zagłębie - tu masz rację bo to zgoda pokoleniowa, bez większych punktów zapalnych (poza BKSem i kiedyś Pogonią, ale ten drugi przypadek raczej umocnił tą zgodę) i masa pomniejszych ekip (CKSy, Brodnice) które też działają razem. Dodatkowo tam mają wpojone coś co nazwałbym "starą mentalnością" nie traktowania zgód jedynie jako narzędzia interesów.SilesiaStreets pisze: 09.06.2026, 20:42 A według was najmocniejsze zgody w Polsce gdzie przetrwają praktycznie wszystko? Dla mnie, Widzew-Ruch, Legia-Zagłębię, napisałbym Triada ale tam trochę głosów sprzeciwu wobec ruchów swoich kompanów taki kolos na glinianych nogach.
Widzew i Ruch? Tam obie ekipy już pokazały, że można odpalić wieloletnie zgody, zbratać się z wrogiem jeśli tylko się to opłaci, teraz zgoda na się dobrze ale gdy coś się posypie różnie może tam być.
Lechia Ślask to chyba modelowy przykład mocnej zgody, kumatym z Lechii więcej pieniędzy wpadłoby będąc w obozie WRWE, wybrali przyjaciół.
Nie ma zgody ktora przetrwa wszystko, co ostatnie 10 lat dobitnie pokazuje.
Legia Zaglebie zgoda prawie padła w 2017 jak Zagłebie skumało sie z Ruchemw sprawie bramek, słynne wrzesniowe spotkanie w lokalu w Dąbrowie Gorniczej gdzie delegacja TB wyszła , potem zgrzyt o konakty z MotoremKlaus B. pisze: 10.06.2026, 11:12Legia Zagłębie - tu masz rację bo to zgoda pokoleniowa, bez większych punktów zapalnych (poza BKSem i kiedyś Pogonią, ale ten drugi przypadek raczej umocnił tą zgodę) i masa pomniejszych ekip (CKSy, Brodnice) które też działają razem. Dodatkowo tam mają wpojone coś co nazwałbym "starą mentalnością" nie traktowania zgód jedynie jako narzędzia interesów.SilesiaStreets pisze: 09.06.2026, 20:42 A według was najmocniejsze zgody w Polsce gdzie przetrwają praktycznie wszystko? Dla mnie, Widzew-Ruch, Legia-Zagłębię, napisałbym Triada ale tam trochę głosów sprzeciwu wobec ruchów swoich kompanów taki kolos na glinianych nogach.
Widzew i Ruch? Tam obie ekipy już pokazały, że można odpalić wieloletnie zgody, zbratać się z wrogiem jeśli tylko się to opłaci, teraz zgoda na się dobrze ale gdy coś się posypie różnie może tam być.
Lechia Ślask to chyba modelowy przykład mocnej zgody, kumatym z Lechii więcej pieniędzy wpadłoby będąc w obozie WRWE, wybrali przyjaciół.
Mocne stare zgody które wiele przetrwały i wydają się nie do ruszenia Górnik - Wisłoka, Śląsk-Lechia, Odra-Polonia, Stomil-Polonia B, Zagłębie - BKS, GKS Tychy - Cracovia.
Bo to hipokryzja, zakłamanie i obłuda. Jacyś kibice mają kontakty lepsze z innymi kibicami i fajnie, niech sobie mają jak najdłużej. Ile warte te "zgody" to pokazała choćby Wisła. Dziś lubimy Śląsk jutro jebiemy Śląsk itdSoczek01 pisze: 06.06.2026, 20:32 Powiedzcie mi o co chodzi w obecnych czasach, że ekipy bujają się razem, wywieszają flagi, pozdrawiają się i tak to trwa i trwa, a nie zawiera się już oficjalnych zgód?
-
Taksepatrze
Ze Ślaskiem pomimo, że zawsze bylem osobiscie traktowany jak nalezy, mało im moge zarzucic w czasie gosciny - mega balety, pozdro i dziekuje, tak samo ja osobiscie traktowałem chlopakow z Wrocławia jak nalezy, to bylo sporo osób (oczywiscie mniejszość) po stronie Sląska, ktorych rowniez poznalem i nie kryli sie z tym, że w d**** mają Wisłe i wolą Motor. Jakas tam dzielnica byla zawsze Anty Wisła (mieli nawet jakies takie swoje hasło) i nie specjalnie sie z tym kryli. Temu mi nie żal tej zgody, czego nie moge powiedziec o Lechii - do tej pory mi żal. Zawsze jak rodzina! Kontakty trwają po dzis dzien. W Gdansku i Sopocie mialem chyba najlepsze balety w życiu. Lechia tez nie mogla narzekac na goscine, jestem o tym przekonany :) Nawet z Jagiellonią, ktora swego czasu byla naprawde świetną pijacką zgodą i goscilismy ich na medal, to mialem pare kwasów - po stronie Białostoczan. Chociaz im moge wybaczyć, bo po pijaku ;) Śląsk jednak pojechał za daleko czasami personalnie, oczywiscie ramach razsądku i kultury. Normalna kibicowska gadka.z00rd pisze: 10.06.2026, 13:10Bo to hipokryzja, zakłamanie i obłuda. Jacyś kibice mają kontakty lepsze z innymi kibicami i fajnie, niech sobie mają jak najdłużej. Ile warte te "zgody" to pokazała choćby Wisła. Dziś lubimy Śląsk jutro jebiemy Śląsk itdSoczek01 pisze: 06.06.2026, 20:32 Powiedzcie mi o co chodzi w obecnych czasach, że ekipy bujają się razem, wywieszają flagi, pozdrawiają się i tak to trwa i trwa, a nie zawiera się już oficjalnych zgód?
To moje subiektywne wspomnienia.
-
PanKlekswKosmosie
Wspomnienia może i masz ale musisz porzucić bo teraz jest zgoda czy tam bandycka rodzina z odwieczną kosą Lechii czyli Pogonią. Wiadomo, że z miejsca poszły w zapomnienie wszystkie wspólne sprawy i teraz liczy się tylko new generation old rules. Czy jak tam to teraz groźnie brzmi. No i lajkowanie zdjęć na instagramie.
-
Taksepatrze
Taka nasza starych rola, zeby przekazac wartosci a pozniej paleczke mlodym. Do Pogoni OBECNIE nic nie mam, ba, nawet sie ciesze z kontaktow, bo to obok Widzewa (tych z biegiem lat lubie coraz bardziej) fajna ekipa, pomimo, ze w sercu mialem, mam i bede mial Lechie. Czasy i lata lecą, zmiany sa nieuniknione i musimy to wszyscy zaakceptować. Nie my juz rozdajemy karty na trybunach.
-
Stanisława Worcella
Trójkąt Bermudzki ( Ten słynny) we Wrocławiu zawszę był Pro Motor i może nie Anty bo sporo chłopków z tej dzielnicy jeździło na Wisłę ale większa część nie tolerowała Wiślaków, zawłaszcza po Grabiszyńskiej i często były wewnętrzne zgrzyty w ekipie Śląska. Dużo by opowiadać o historii tej zgody, ale napewno sporo osób z Wrocławia i Krakowie pamięta starcie Miśka z Siwym z Ł'99 na dworcu we Wrocławiu za czasów zgody 😎Taksepatrze pisze: 10.06.2026, 14:28Ze Ślaskiem pomimo, że zawsze bylem osobiscie traktowany jak nalezy, mało im moge zarzucic w czasie gosciny - mega balety, pozdro i dziekuje, tak samo ja osobiscie traktowałem chlopakow z Wrocławia jak nalezy, to bylo sporo osób (oczywiscie mniejszość) po stronie Sląska, ktorych rowniez poznalem i nie kryli sie z tym, że w d**** mają Wisłe i wolą Motor. Jakas tam dzielnica byla zawsze Anty Wisła (mieli nawet jakies takie swoje hasło) i nie specjalnie sie z tym kryli. Temu mi nie żal tej zgody, czego nie moge powiedziec o Lechii - do tej pory mi żal. Zawsze jak rodzina! Kontakty trwają po dzis dzien. W Gdansku i Sopocie mialem chyba najlepsze balety w życiu. Lechia tez nie mogla narzekac na goscine, jestem o tym przekonany :) Nawet z Jagiellonią, ktora swego czasu byla naprawde świetną pijacką zgodą i goscilismy ich na medal, to mialem pare kwasów - po stronie Białostoczan. Chociaz im moge wybaczyć, bo po pijaku ;) Śląsk jednak pojechał za daleko czasami personalnie, oczywiscie ramach razsądku i kultury. Normalna kibicowska gadka.z00rd pisze: 10.06.2026, 13:10Bo to hipokryzja, zakłamanie i obłuda. Jacyś kibice mają kontakty lepsze z innymi kibicami i fajnie, niech sobie mają jak najdłużej. Ile warte te "zgody" to pokazała choćby Wisła. Dziś lubimy Śląsk jutro jebiemy Śląsk itdSoczek01 pisze: 06.06.2026, 20:32 Powiedzcie mi o co chodzi w obecnych czasach, że ekipy bujają się razem, wywieszają flagi, pozdrawiają się i tak to trwa i trwa, a nie zawiera się już oficjalnych zgód?
To moje subiektywne wspomnienia.
Żyjąc w ciągłym stresie na ulicznym marginesie najwygodniej śmigać w dresie.
Większość teraz patrzy na zgodę Śląska i Lechii jako tę "nie do rozjebania" I zgoda jest mocna ale v tak szczerze przed 2016 to w TKWMie bliżej do siebie było Wisła i Lechia i zapewne gdyby WSH się zachowali inaczej w pewnym momencie to może zgoda Lechia by przetrwała na niekorzyść Śląska, który zawsze blisko był z Motorem, a do którego daleko było dwóm pozostałym koalicjantom;)
No a dziś jest jak jest. Ja to tylko się nie mogłem się nadziwić na pewnym etapie jak po zerwaniu zgody Wrocławianie i Krakusy się cisnęli (ale to chyba nie tylko ja)
No a dziś jest jak jest. Ja to tylko się nie mogłem się nadziwić na pewnym etapie jak po zerwaniu zgody Wrocławianie i Krakusy się cisnęli (ale to chyba nie tylko ja)