Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Spokojnie, mecz Legii we Wrocławiu niedługo i sie skończą gdybania internetowe :)
Przemoc pisze:c***, może masz rację. Za dużo dziś wypiłem.
Kotwica musi działać skoro Pogoń wolała wspierać ostatnio Osijek w Azerbejdżanie niż ŁKS w Łodzi.gumisiowytoudi pisze: 18.08.2024, 20:02 Jak na dobre stosunki pomiędzy Kotwica i Gryfem Słupsk zapatruje się Lechia oraz Pogoń?
-
Rozsądnychultaj88
jak ktoś to przeczyta i wezmie na poważnie to prośba żeby dać znać napisac coś niżej albo na priv xdbrawosport22 pisze: 18.08.2024, 21:34Przecież każdy widzi że Śląsk to by w ramiona skoczył Legi i zrobił wiele żeby z nią mieć układ.Bunio pisze: 18.08.2024, 21:27 Spokojnie, mecz Legii we Wrocławiu niedługo i sie skończą gdybania internetowe :)
Gadalem ostatnio z kumplem co mieszka we Wrocku i mówił że u nich to już powoli znikają wszelkie wlepki i inne rzeczy z napisem anty L. Co jemu akurat się nie podoba bo raczej we Wrocławiu Legia zawsze była kur....
A tu nagle od górne decyzję żeby robić dobre relacje.
-
barabaszinho
moim zdaniem bez szans, Legii na drodze do dogadania się z Lechią i Śląskiem stoi Elbląg, który jak wiemy z Lechią mają na pieńku.kapitan_swir_planeta pisze: 17.08.2024, 21:46 Popsuje Wam zabawę.
Jak ktoś parę stron temu zauważył, wszyscy wyżej wymienieni są w „uniwersum zielonych barw”.
Legia to była zgoda i Motoru, i Śląska i Lechii.
I ma albo miała niedawno kontakty z Czuwajem Przemysl.
ŁKS godzi się z Arka, Zawisza z Lechem, Wisła z Ruchem i Widzewem a Legiunia może się dogada z resztą „zielonej armii”.
historia zatacza koło i tyle, nie rozumiem fali zaskoczenia i łapania się za głowę.
Ale co ja tam wiem, teraz są takie czasy że kiedyś wrogu dzisiaj bracie..... w dodatku jeszcze Motor skonfliktowany z Radomiakiem, Legia raczej nie zleje Radomiaka i Elbląga dla takiej koalicji.
Jeden chłop zrobił taką fajną mapkę z układami i sojuszami. Kto z kim i kiedy i za ile(chodzi o czas i pieniądze). Z ciekawości obejrzałem "Furiozę" bo wczoraj w TV leciało, no i jak tutaj był ten film j***** to reżyser scenariusz wziął z tego forum. No kurvva mać, niech jeden pajac z drugim pojedzie za granicę i niech pokaże kto z kim i dlaczego, to tego za c**** nie zrozumie jakimi jesteście zjebami. Chyba w 2010 w TMK był zajebisty felieton pod tytułem "Wyjazd 2020", śmieszne to było ale okazało się prawdziwe. Powodzenia hulsy
-
lupiezszatana88
mówisz o tym? https://imgur.com/a/gW9bBVksandro88 pisze: 19.08.2024, 20:27 Jeden chłop zrobił taką fajną mapkę z układami i sojuszami. Kto z kim i kiedy i za ile(chodzi o czas i pieniądze). Z ciekawości obejrzałem "Furiozę" bo wczoraj w TV leciało, no i jak tutaj był ten film j***** to reżyser scenariusz wziął z tego forum. No kurvva mać, niech jeden pajac z drugim pojedzie za granicę i niech pokaże kto z kim i dlaczego, to tego za c**** nie zrozumie jakimi jesteście zjebami. Chyba w 2010 w TMK był zajebisty felieton pod tytułem "Wyjazd 2020", śmieszne to było ale okazało się prawdziwe. Powodzenia hulsy
-
barabaszinho
Siemanko, trafiłem na fotkę z meczu ŁKS Łomża - Olimpia Zambrów z 2003 roku, wisi tam flaga Olimpii Warszawa. Ktoś coś wie więcej czy byla jakaś zgoda/układ/dobre relacje?
Słyszałem też, że swego czasu były jakieś kontakty z Arką Gdynia. Ktoś z towarzystwa Arki coś wie? czy zwykły farmazon?

Słyszałem też, że swego czasu były jakieś kontakty z Arką Gdynia. Ktoś z towarzystwa Arki coś wie? czy zwykły farmazon?

-
localfootballfanatic
A generalnie w Łomży jakie jest nastawienie do Warszawy i do Legii? I w drugą stronę, jak Legia nastawiona jest do ŁKS Łomża?CzeskaKorona pisze: 20.08.2024, 00:53Była zgoda Olimpia Wawa ŁKS Łomżabarabaszinho pisze: 20.08.2024, 00:04 Siemanko, trafiłem na fotkę z meczu ŁKS Łomża - Olimpia Zambrów z 2003 roku, wisi tam flaga Olimpii Warszawa. Ktoś coś wie więcej czy byla jakaś zgoda/układ/dobre relacje?
![]()
-
barabaszinho
Mam znajomych w Łomży, którzy kibicują Legii - ale w Warszawie nastawienie raczej negatywne. Legia kiedyś skroiła ŁKS z flag.localfootballfanatic pisze: 20.08.2024, 08:08A generalnie w Łomży jakie jest nastawienie do Warszawy i do Legii? I w drugą stronę, jak Legia nastawiona jest do ŁKS Łomża?CzeskaKorona pisze: 20.08.2024, 00:53Była zgoda Olimpia Wawa ŁKS Łomżabarabaszinho pisze: 20.08.2024, 00:04 Siemanko, trafiłem na fotkę z meczu ŁKS Łomża - Olimpia Zambrów z 2003 roku, wisi tam flaga Olimpii Warszawa. Ktoś coś wie więcej czy byla jakaś zgoda/układ/dobre relacje?
![]()
-
lubię czytać książki
Kiedyś ŁKS Łomża był dość pozytywnie nastawiony do Legii. Wszystko zmieniło się po meczu rezerw Legii z ŁKS-em w Warszawie, na który wpadli TB i skroili ełkaesiaków. W sumie Legia w dość głupiej sytuacji postawiła Olimpię, bo kroili im braci i nic nie mogli zrobić.
ŁKS Łomża poszedł w stronę układu ze Stomilem, więc odpowiedź nasuwa się sama, jak nastawiona jest Legia. W Łomży jest sporo pikników/kibiców piłki nożnej którzy są za Legią, też dużo osób z tego miasta przeprowadziło się do W-wy.
-
barabaszinho
Coś wiadomo o byłym układzie między Olimpią Warszawa a Wigrami Suwałki?
Chyba miałeś na myśli grudziądzką Olimpię.barabaszinho pisze: 20.08.2024, 11:12 Coś wiadomo o byłym układzie między Olimpią Warszawa a Wigrami Suwałki?
Dokładnielupiezszatana88 pisze: 19.08.2024, 22:12mówisz o tym? https://imgur.com/a/gW9bBVksandro88 pisze: 19.08.2024, 20:27 Jeden chłop zrobił taką fajną mapkę z układami i sojuszami. Kto z kim i kiedy i za ile(chodzi o czas i pieniądze). Z ciekawości obejrzałem "Furiozę" bo wczoraj w TV leciało, no i jak tutaj był ten film j***** to reżyser scenariusz wziął z tego forum. No kurvva mać, niech jeden pajac z drugim pojedzie za granicę i niech pokaże kto z kim i dlaczego, to tego za c**** nie zrozumie jakimi jesteście zjebami. Chyba w 2010 w TMK był zajebisty felieton pod tytułem "Wyjazd 2020", śmieszne to było ale okazało się prawdziwe. Powodzenia hulsy
Chłopcze Górnik z Hetmanem przez Motor był w stosunkach normalnych ,bez żadnych spin bez spięć a z szacunkiem i koleżeństwem, układ Motor Górnik rozpadł się przez coś calkiem innego ,przez sprawę o ktorej doskonale wie jedynie właśnie Górnik i Motor i na tym zakończmy :)brawosport22 pisze: 16.07.2024, 07:28 A jak to się stało że po tylu latach Motor zerwał sztamę z Chełmianka po czym przybił z największym wrogiem Chełmianki czyli Hetmanem?
I czy zerwaniw relacji na linii Motor - Łęczna było przez to że Gks lojalnie został przy Chelmiance a nie poszedł w ciemno za wielkim bratem?
-
czas_na_okulary
Zgoda Olimpii z ŁKS Łomża padła z powodu tarć frakcyjnych w TB. Sytuacja na kilku meczach była dość napięta. Finalnie kilka osób z TB zerwało flagę ŁKS podczas meczu. Ciekawostką jest fakt, że w tym samym czasie o względy Legii mocno zabiegał drugi ŁKS, ten z Łodzi.barabaszinho pisze: 20.08.2024, 10:41Mam znajomych w Łomży, którzy kibicują Legii - ale w Warszawie nastawienie raczej negatywne. Legia kiedyś skroiła ŁKS z flag.localfootballfanatic pisze: 20.08.2024, 08:08A generalnie w Łomży jakie jest nastawienie do Warszawy i do Legii? I w drugą stronę, jak Legia nastawiona jest do ŁKS Łomża?
-
barabaszinho
Ktoś coś wie o byłej zgodzie Legii Warszawa z Hetmanem Zamość?
Nie było niczego takiego.
Coś mi świta że było ,ale pewien nie jestem. Z takich ciekawostek to z Legią Warszawa miał zgodę też Ruch Chorzów. Było to bardzo dawno bo jakoś chyba 1975 długo to nie trwało jakieś 3 lata. To znam z opowieści chłopa co ze mną pracował, takie coś można też znaleźć na forum żylety.
-
kapitan_swir_planeta
czy ktoś może przybliżyć historię zgód Polonii Warszawa z:
-Arka
-ŁKS
- Lechem
- Korona
- Zawisza?
Polonia zawsze wydawała mi się pewnym fenomenem.
Trzymała z wieloma ekipami prezentującymi wysoki poziom, a w ciągu 30 lat została nie tylko sama lecz i skłócona ze wszystkimi byłymi zgodowiczami.
Może poza Cracovią i nie wiem jak jest z Zawiszą i Koroną.
To dość specyficzna sytuacja, nie kojarzę ekipy która z mnogości zgód przeszła do stanu permanentnej wojny z praktycznie całą Polską.
-Arka
-ŁKS
- Lechem
- Korona
- Zawisza?
Trzymała z wieloma ekipami prezentującymi wysoki poziom, a w ciągu 30 lat została nie tylko sama lecz i skłócona ze wszystkimi byłymi zgodowiczami.
To dość specyficzna sytuacja, nie kojarzę ekipy która z mnogości zgód przeszła do stanu permanentnej wojny z praktycznie całą Polską.
Banda antykomuna!
Zgoda z Ruchem to co innego, efekt ówczesnej z Wisłą i faktycznie 1975. Niżej opis wszystkich naszych byłych zgód, stan na 2010:KSGKSW pisze: 23.08.2024, 15:47Coś mi świta że było ,ale pewien nie jestem. Z takich ciekawostek to z Legią Warszawa miał zgodę też Ruch Chorzów. Było to bardzo dawno bo jakoś chyba 1975 długo to nie trwało jakieś 3 lata. To znam z opowieści chłopa co ze mną pracował, takie coś można też znaleźć na forum żylety.
http://zyleta.info/?p=943
To są właśnie historię i wspomnienia.Stpne pisze: 23.08.2024, 15:54Zgoda z Ruchem to co innego, efekt ówczesnej z Wisłą i faktycznie 1975. Niżej opis wszystkich naszych byłych zgód, stan na 2010:KSGKSW pisze: 23.08.2024, 15:47Coś mi świta że było ,ale pewien nie jestem. Z takich ciekawostek to z Legią Warszawa miał zgodę też Ruch Chorzów. Było to bardzo dawno bo jakoś chyba 1975 długo to nie trwało jakieś 3 lata. To znam z opowieści chłopa co ze mną pracował, takie coś można też znaleźć na forum żylety.
http://zyleta.info/?p=943
Jak wyglądały relacje Wisły Kraków z Zagłębiem Sosnowiec, Motorem i Miedzią Legnica przed upadkiem TKWM?
Ruch lewostronny jest dla lewaków
Z Motorem kosapikol_EZD pisze: 23.08.2024, 17:43 Jak wyglądały relacje Wisły Kraków z Zagłębiem Sosnowiec, Motorem i Miedzią Legnica przed upadkiem TKWM?
-
lupiezszatana88
wisła motora jebała, j****, i będzie j****pikol_EZD pisze: 23.08.2024, 17:43 Jak wyglądały relacje Wisły Kraków z Zagłębiem Sosnowiec, Motorem i Miedzią Legnica przed upadkiem TKWM?
Cały Raków dzisiaj na sektorach z Lechią. Układ zamienił się w zgodę?
Może nie pamiętasz tych czasów,ale w pewnym momencie Wisła miała zgodę z Motorem , pokłócili się o flagę Śląska. Po czym Wisła odnowiła kontakty ze Śląskiem. Tamte czasy to inne zgody,inaczej tworzone.lupiezszatana88 pisze: 23.08.2024, 20:11wisła motora jebała, j****, i będzie j****pikol_EZD pisze: 23.08.2024, 17:43 Jak wyglądały relacje Wisły Kraków z Zagłębiem Sosnowiec, Motorem i Miedzią Legnica przed upadkiem TKWM?
-
Wr0cławianin
Wygląda na to, że zgoda.hugo1 pisze: 23.08.2024, 20:41 Cały Raków dzisiaj na sektorach z Lechią. Układ zamienił się w zgodę?
Nie zawszelupiezszatana88 pisze: 23.08.2024, 20:11wisła motora jebała, j****, i będzie j****pikol_EZD pisze: 23.08.2024, 17:43 Jak wyglądały relacje Wisły Kraków z Zagłębiem Sosnowiec, Motorem i Miedzią Legnica przed upadkiem TKWM?
-
barabaszinho
czyli jakas bajka, dzieki.
Zgoda z czasów dawnych więc wiele nie powiem, ale mam 100% pewności jak padła. ŁKS w którymś z zinów zamieścił zdanie "zgoda z Polonią jest potrzebna jak kurwie dziecko" i w ten sposób zgoda przestała istnieć. Później przy spotkaniu na K6 chyba w III lidze starsi kibice mówili żeby nie bluzgać na ŁKS bo dawna zgoda jednak goście zarzucili "łódzcy kibice p******* całą stolicę"kapitan_swir_planeta pisze: 23.08.2024, 15:51 czy ktoś może przybliżyć historię zgód Polonii Warszawa z:
-Arka
-ŁKS
- Lechem
- Korona
- Zawisza?
Pytanie, w jakich latach Zawisza miał zgody z Górnikiem Zabrze i z Polonią Bytom? Upadły chyba obie mniej więcej w tym samym czasie, w latach 94-95(?), a kiedy się zaczęły?
Dodatkowo, kiedy przybita została zgoda Zawiszy z GKS-em Tychy?
-
pangrzegorz1975p
Zgoda Polonii z Zawiszą trwała na przełomie lat 80- 90,skończyła się w roku 1994...Stosunki zaczęły być złe..Po wymianie pokoleń ociepliło się Zetka jest szanowana na PB ,Zawisza został wpuszczony w 2013 roku na swój mecz w Bytomiu,gdzie świętował awans do Ekstraklasy(Na tym meczu było obecnych ok.1300 kibiców Zetki)brzych pisze: 24.08.2024, 14:48 Pytanie, w jakich latach Zawisza miał zgody z Górnikiem Zabrze i z Polonią Bytom? Upadły chyba obie mniej więcej w tym samym czasie, w latach 94-95(?), a kiedy się zaczęły?
-
kapitan_swir_planeta
Olimpia to była zgoda Lechii.barabaszinho pisze: 19.08.2024, 19:08moim zdaniem bez szans, Legii na drodze do dogadania się z Lechią i Śląskiem stoi Elbląg, który jak wiemy z Lechią mają na pieńku.kapitan_swir_planeta pisze: 17.08.2024, 21:46 Popsuje Wam zabawę.
Jak ktoś parę stron temu zauważył, wszyscy wyżej wymienieni są w „uniwersum zielonych barw”.
Legia to była zgoda i Motoru, i Śląska i Lechii.
I ma albo miała niedawno kontakty z Czuwajem Przemysl.
ŁKS godzi się z Arka, Zawisza z Lechem, Wisła z Ruchem i Widzewem a Legiunia może się dogada z resztą „zielonej armii”.
historia zatacza koło i tyle, nie rozumiem fali zaskoczenia i łapania się za głowę.
Ale co ja tam wiem, teraz są takie czasy że kiedyś wrogu dzisiaj bracie..... w dodatku jeszcze Motor skonfliktowany z Radomiakiem, Legia raczej nie zleje Radomiaka i Elbląga dla takiej koalicji.
Stomil miał jakieś kontakty z Legią w latach 90.
Z akcentem na „jakieś”.
Największy problem to linia Radom - Lublin. To podobno wielowiekowa niechęc.
Ale skoro Cracovia umiała przybić zgodę z Polonią a Wisła z Legią, to nie ma rzeczy niemożliwych.
Niczego nie wróżę. Po prostu nie ma sensu tak odpalać się na samą myśl o przetasowanjach, bo te domniemane uklady, relacje, zgody i neutrale, to nie jest abstrakcja. Nikt tu nie pisze o zgodzie Arki z Legią ani o Lech - Elana.
Co będzie, to czas pokaże.
Żaden post na forum ani niczego nie przyspieszy ani nie opóźni.
Banda antykomuna!
-
Kalafior11
Nie wstyd Górnikowi że Cracovia ich kopnela w dupe i Lech zrobił to samo? Cracovia dostała ciśnienia na Zaboli ze względu na Tychy i PB?
I jak tam przekumaci rozkminiacze- coś tam się pozmieniało między Śląskiem a Legią po wczorajszym meczu? Był neutral, albo nieśmiałe próby integracji? XD
-
lupiezszatana88
zgoda przybita, nie ma co sie pierdolic i od jakiegos neutrala zaczynac, niedlugo Lechia dołączą i powrót Gdańsk Warszawa - wspólna sprawa,Bączyński pisze: 26.08.2024, 15:52 I jak tam przekumaci rozkminiacze- coś tam się pozmieniało między Śląskiem a Legią po wczorajszym meczu? Był neutral, albo nieśmiałe próby integracji? XD
-
Stanisława Worcella
Jak na dzień dzisiejszy wyglądają relacje na liniach danych ekip:
Odra Opole - Arka Gdynia
Motor Lublin - Górnik Łęczna
Polonia Bytom - Ruch Chorzów
Fajnie jakby wypowiedziały się osoby które są w temacie, z góry dzięki za kulturalne odpowiedzi.
Odra Opole - Arka Gdynia
Motor Lublin - Górnik Łęczna
Polonia Bytom - Ruch Chorzów
Fajnie jakby wypowiedziały się osoby które są w temacie, z góry dzięki za kulturalne odpowiedzi.
Żyjąc w ciągłym stresie na ulicznym marginesie najwygodniej śmigać w dresie.
-
lupiezszatana88
odra sie lubi z tymi gorszymi z trojmiasta, motor z gornikiem to maja nawet wspolnego grafa gdzies widzialem ostatnio, polonia trzyma z arka to raczej z ruchem sie nie lubi, TO NIE TEATR ku*** TU NIE MA KULTURY
Polonia z Ruchem kosa???
Wydaję mi się, że pakt o nieagresji nadal obowiązuje.
Bynajmniej było tak stosunkowo "niedawno".
Ale po przybiciu WRWE sporo mogło się zmienić, niech ktoś ewentualnie mnie poprawi. Jeśli piorą się tam po mordach na linii Bytom-Chorzów.
Wydaję mi się, że pakt o nieagresji nadal obowiązuje.
Bynajmniej było tak stosunkowo "niedawno".
Ale po przybiciu WRWE sporo mogło się zmienić, niech ktoś ewentualnie mnie poprawi. Jeśli piorą się tam po mordach na linii Bytom-Chorzów.
Nie jestem kumaty