Mniejsze ekipy - FC większych

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

JerseyStilon

Re: Mniejsze ekipy - FC większych

Post autor: JerseyStilon »

Stilon Gorzów: Orzeł Międzyrzecz, Lubniewiczanka Lubniewice.
iparts.pl
moranka

Post autor: moranka »

GŚ1920 pisze:
Darłoviak pisze:Północna Polska
Lechia- KP Starogard, Chojniczanka, Pomezania Malbork
Arka- Orkan Rumia, Kaszubia Kościerzyna, Gryf Wejherowo
Legia- Wielim Szczecinek
Pogoń-Piast Choszczno, Dąb Dębno, Odra Chojna
Rega Trzebiatów, do rodziny Pogonii.

sosna1 pisze:GieKSa - Górnik 09 Mysłowice,MK Górnik Katowice,MKS Lędziny
pytam z ciekawosci bo sie nie orientuje - czy te druzyny maja 'mlyny' u siebie i jezdza na wyjazdy?
No do Pogonii można zaliczyć więcej miast typu Gryfino, Police, Stargard, Przecław, Mirosławiec, Drawsko Pomorskie, Wałcz, jest tam sporo kibiców Pogonii, którzy wolą jeździć na T-Mobile Ekstraklasę niż na iść na swoje mecze w niższych ligach ; )
Jurand ze Spychowa

Post autor: Jurand ze Spychowa »

Czy kibice Kuźni Ustroń, bo wiem, że tacy są, udzielają się na jakiejś drużynie ?
dziecko armageddonu

Post autor: dziecko armageddonu »

Ruch Radzionków sympatyzowal kiedyś z Górnikiem Zabrze? Bo o FC chyba nie ma co mówic, ale cos mi świta że kiedyś w latach 90 na meczu coś krzyczeli o KSG

Post autor: oRt »

dziecko armageddonu pisze:Ruch Radzionków sympatyzowal kiedyś z Górnikiem Zabrze? Bo o FC chyba nie ma co mówic, ale cos mi świta że kiedyś w latach 90 na meczu coś krzyczeli o KSG
We wczesnych latach 90-tych Radzionków jeszcze jako dzielnica Bytomia była kojarzona z Ksg jako czysty FC (flaga). Potem pojawiła się drużyna Cidrów w EX i chlopaki z biegiem czasu poszli swoją drogą, choć co u nie których sympatie pozostały. Do dzisiaj jest neutral. (choć może to nie ta liga kibicowska).
Lewy SieR/Rpowy

Post autor: Lewy SieR/Rpowy »

Jako czysty FC Górnika to Radzionków był kojarzony ale nie na poczaku lat 90-tych lecz w drugiej połowie lat 80-tych kiedy Górnik hurtowo zdobywał mistrzostwa Polski.
Na poczatku lat 90-tych mieliśmy do czynienia z precedensem że na płotach na Narutowicza 11 wisiały flafi Radzionkowa, Polonii i Górnika a kibice Cidrów skandowali hasła i piosenki sławiące wszystkie te trzy kluby. Ot ,taka ówczesna specyfika.
A kto dzisiaj na Cidrach sympatyzuje prywatnie innym śląskim druzynom?
To chyba indywidualna i prawatna sprawa sprawa każdego z nas.
konter1948

Post autor: konter1948 »

altgr pisze:A chlopaki z Walcza zdecydowali sie juz komu kibicuja po upadku zgody Legia/Pogon bo chlopaki w mysl zasady BSNT twierdzili, ze sa fc zarowno Legii jak i Pogoni ?

Jeszcze się zastanawiamy,ale obiecujemy,że jak już się zdecydujemy to ty pierwszy będziesz o tym wiedzieć! Pasuje ? ps. ku*** co za typ..
sajders

Post autor: sajders »

A od kiedy coś się dzieje w Ziębicach na Sparcie
tMK.

Post autor: tMK. »

19SZ27 pisze:
tMK. pisze:no może i tak, ale chłopaki z WM nadal jeżdżą na mecze.
Raptem kilka osób może jeździć na Jagę z Ruchu WM(dosłownie na palcach jednej ręki policzysz tych jeżdżących), reszta została pogoniona w c*** i nie mamy z nimi nic wspólnego.
a tak zapytam z ciekawości dzieje się jeszcze coś kibicowsko na Ruchu?
ATU

Post autor: ATU »

tMK. pisze:
19SZ27 pisze:
tMK. pisze:no może i tak, ale chłopaki z WM nadal jeżdżą na mecze.
Raptem kilka osób może jeździć na Jagę z Ruchu WM(dosłownie na palcach jednej ręki policzysz tych jeżdżących), reszta została pogoniona w c*** i nie mamy z nimi nic wspólnego.
a tak zapytam z ciekawości dzieje się jeszcze coś kibicowsko na Ruchu?
Od dawna nie dzieje się tam nic. Jeżeli coś mi umknęło niech mnie ktoś poprawi.
ŚNIEŻNY WARAN

Post autor: ŚNIEŻNY WARAN »

sajders pisze:A od kiedy coś się dzieje w Ziębicach na Sparcie
Zbierają się u siebie czasami w kilkanaście osób, wywieszą flagę, pośpiewają, powyzywają. Ostatnio wybrali się na wyjazd który podobno coś źle się dla nich skończył ;)
Mirek Jowisz

Post autor: Mirek Jowisz »

Ziębice oficjalnie nie są FC Śląska i tak jak pisze Śnieżny Baran. Raczej nie wspominają tego wyjazdu najlepiej
sajders

Sporo osób można spotkać na wrocłąwskich trybunach z tej miejscowości mowa o Ziębicach.
SPS1

Post autor: SPS1 »

a ja chciałbym zapytać o taką ciekawostke, czy na jakiejś ekipie z większego miasta (powiedzmy od 50tys w góre) ma ktoś jeden z najlepszych FC na dzielnicy złożonej z samych domków jednorodzinnych?
monterinio

Post autor: monterinio »

haha rozjebał system
piter

Post autor: piter »

post roku 2013, a na pewno jeden z kandydatów :) buhahah
sajders

rodzina Kowalskich ma 7 domów na jednym osiedlu w Gliwicach i kibicują TORCIDZIE
Pitfas

Post autor: Pitfas »

Okay idąc Twoim tokiem myślenia ,taki Ruch,Górnik czy Legia mieli by po setki takich "fc" . Widzisz miałem przyjemność być na kilku meczach drużyn które wymieniłeś i tam się nic nie dzieje.
Okay

Post autor: Okay »

Kolejny fanklub naszej Odry robi szale, jest progres.
http://naprzodkrzyzkowice.futbolowo.pl/ ... liki-.html
chiacyntjagoda

Post autor: chiacyntjagoda »

Czy Naprzod Jedrzejow dziala wciaz samotnie czy jest FC Korony? Jesli osobno to czy sa jacyc koroniarze w Jedrzejowie i jakie sa stosunki miedzy nimi a kibicami Naprzodu.

Dzieki za odpowiedz.
daniKSC

Post autor: daniKSC »

Okay pisze:Kolejny fanklub naszej Odry robi szale, jest progres.
http://naprzodkrzyzkowice.futbolowo.pl/ ... liki-.html
no progres pierwsza klasa, przejmujecie Śląsk
Peoes
Kontakt:

Post autor: Peoes »

Mój Boże.
Richat

Post autor: Richat »

Lewy SieR/Rpowy pisze:Jako czysty FC Górnika to Radzionków był kojarzony ale nie na poczaku lat 90-tych lecz w drugiej połowie lat 80-tych kiedy Górnik hurtowo zdobywał mistrzostwa Polski.
Na poczatku lat 90-tych mieliśmy do czynienia z precedensem że na płotach na Narutowicza 11 wisiały flafi Radzionkowa, Polonii i Górnika a kibice Cidrów skandowali hasła i piosenki sławiące wszystkie te trzy kluby. Ot ,taka ówczesna specyfika.
Pare lat wstecz nie było przypadkiem ustawki w małych liczbach pomiędzy Cidrami, a Torcidą? Jeśli coś pomieszałem to przepraszam, ale tak mi sie coś kojarzy.
DiglettOi

Post autor: DiglettOi »

chiacyntjagoda pisze:Czy Naprzod Jedrzejow dziala wciaz samotnie czy jest FC Korony? Jesli osobno to czy sa jacyc koroniarze w Jedrzejowie i jakie sa stosunki miedzy nimi a kibicami Naprzodu.

Dzieki za odpowiedz.
Naprzód skupia się tylko na swoim klubie, nie jest niczyim FC. Pewnie pare osób czasem odwiedza stadion w Kielcach, swego czasu Naprzód był FC Korony a i dobrze trzymają się z chłopakami z Sędziszowa, którzy są FC Korony, są zapraszani na turnieje w Kielcach, bywały wspólne akcje, więc stosunki jak najbardziej pozytywne. Koroniarze na pewno jacyś w Jędrzejowie są, ale większość fanatyków wspiera swój lokalny klub.
Gerrarrd

Post autor: Gerrarrd »

Richat pisze:
Lewy SieR/Rpowy pisze:Jako czysty FC Górnika to Radzionków był kojarzony ale nie na poczaku lat 90-tych lecz w drugiej połowie lat 80-tych kiedy Górnik hurtowo zdobywał mistrzostwa Polski.
Pare lat wstecz nie było przypadkiem ustawki w małych liczbach pomiędzy Cidrami, a Torcidą? Jeśli coś pomieszałem to przepraszam, ale tak mi sie coś kojarzy.
Owszem, parę dobrych lat temu była.
Natomiast mam wrażenie, że w Radzionkowie z większych klubów to jesteśmy darzeni największą sympatią (lub też najmniejszą antypatią ;) ). Być może jest to jeszcze związane właśnie z latami 80/90.
Zresztą u nas też nigdy nie było jakiegoś ciśnienia na Cidry. Przede wszystkim to całkiem inna liga, a druga sprawa, dla kibiców Górnika z tych okolic kosą nr 1 jest zdecydowanie Polonia.
ODPOWIEDZ