Legendarni kibole

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
hedans

Re: Legendarni kibole

Post autor: hedans » 12.05.2012, 18:33

mocart pisze:Meksyk z Cracovii, może ktoś coś napisać o Nim? Jedras z Widzewa, niedawno wpad mi w ręce artykuł o Nim z Super Expresu.... Z tego co wiem gość swego czasu poważany na Widzewie...

Co by nie powiedzieć Widzew zawsze miał szczęście do "charakternych konkretnych przywódców" ..... Jędras, wcześniej Potar, jeszcze wcześniej Bliźniak. :)

Pierwszy sprzedał na psach pół bojówki, drugi przekręcił wszystkich na kasę, a z trzeciego śmiała się cała Polska, więc przedstawiać go nie trzeba ..

iparts.pl
Objat

Post autor: Objat » 13.05.2012, 12:31

hedans pisze:
mocart pisze:Meksyk z Cracovii, może ktoś coś napisać o Nim? Jedras z Widzewa, niedawno wpad mi w ręce artykuł o Nim z Super Expresu.... Z tego co wiem gość swego czasu poważany na Widzewie...

Co by nie powiedzieć Widzew zawsze miał szczęście do "charakternych konkretnych przywódców" ..... Jędras, wcześniej Potar, jeszcze wcześniej Bliźniak. :)

Pierwszy sprzedał na psach pół bojówki, drugi przekręcił wszystkich na kasę, a z trzeciego śmiała się cała Polska, więc przedstawiać go nie trzeba ..
można coś więcej o tym Bliźniaku ?

osiedlowy wirażka

Post autor: osiedlowy wirażka » 13.05.2012, 18:12

Potar-czy to ten który parę lat temu pracował w Arce ?

defqon

Post autor: defqon » 13.05.2012, 19:20

Objat pisze:można coś więcej o tym Bliźniaku ?
http://www.youtube.com/watch?v=8prG-_l_5M0 od 2:07
osiedlowy wirażka pisze:Potar-czy to ten który parę lat temu pracował w Arce ?
Ten sam.

cpc88

Post autor: cpc88 » 14.05.2012, 08:21

Moze ktos przyblizyc sylwetke S.P Iwana z Wisly?

detari

Post autor: detari » 15.05.2012, 20:24

BYŁY PRZYWÓDCA WISŁY WYDAJE KSIĄŻKĘ!!!
Obrazek

Rekawice

Post autor: Rekawice » 16.05.2012, 16:36

Byli jacyś legendarni kibice z Dozametu Nowa Sól?

Theo_08

Post autor: Theo_08 » 16.05.2012, 20:26

Tak.
czajnik pisze:Nazywacie Widzew wieśniakami ? OK, nazywacie komuchami ? OK

jacy88

Post autor: jacy88 » 16.05.2012, 21:41

Moze cos na temat kogos z Apatora albo NN88 z Włókniarza? Falubaz ma jakies legendy? Polonia Bydgoszcz? O ekipach zuzlowych ciszej w tym temacie

-P-(FhZG)

Post autor: -P-(FhZG) » 24.05.2012, 00:04

Z legendarnych postaci na żużlu to przynajmniej w Zielonej Górze osoby najbardziej zasłużone nie przeszły jeszcze na emeryturę więc to nie czas i miejsce, aby pisac o nich w czasie przeszłym...
YELLOW-WHITE-GREEN

Fanatycy_Wilczaka

Post autor: Fanatycy_Wilczaka » 28.05.2012, 20:18

POLONIA BYDGOSZCZ

Obrazek

Na Polonię w szalu Grzegorz zaczął chodzić na początku lat 90tych. Grzechu to był kibicowski spryciarz. Już 1992 r. dał się poznać jako dobry kombinator. Polonia zdobyła mistrza Polski.
Grzegorz współinicjował działalność tzw. DL (Drobnej Lujozy z Wilczaka- nastolatkowie – fani Polonii z tej dzielnicy Bydgoszczy). Wilczakowcy zrobili flagę–trans Drobna Lujoza oraz zaczęli pro-żużlowy nurt kibiców Polonii kierować na rzeczywistość piłkarską, zainicjowali pierw zgodę z Ravią Rawicz, następnie Odrą Opole i Stomilem Olsztyn, regularnie jeździli na piłkarską kadrę narodową. DL-ka aktywnie działała w połowie lat 90tych co tu ukrywać w porównaniu do czasu dzisiejszego szalonych, dzikich kibicowsko.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AdEa90tS ... r_embedded[/youtube]

Grzegorz od około 2008 r. parał się z chorobą nowotworową. Pomimo różnych diagnoz wierzył że po prostu będzie dobrze. Miał on plany założenia rodziny. Ustatkował się, narzeczona, spokojny tryb życia. Onegdaj zagorzały fanatyk Polonii, kilka dobrych lat temu gdy zbliżył się do trzydziestki w kibicowaniu wyciszył się, choć o klubie nie zapominał.Umarł bardzo młodo, bo w wieku zaledwie 33 lat.

Obrazek
Obrazek

KSC-JG

Post autor: KSC-JG » 28.05.2012, 22:51

Makos - chłopak z os. Albertyńskiego, zginął podczas walki na noże z Wisłą.
Warto dodać,że chłopak miał zaledwie 17 lat i jako legendy bym go nie zakwalifikował aczkolwiek trochę krwi napsuł Wiślakom z KZM.

Nie ma sensu tu wymieniać wszystkich poległych w Krakowie takie to już specyficzne kibicowsko miejsce.Nie należy też przesadzać z tymi walkami na sprzęt bo gdyby tak było to przez te wszystkie lata zginęłoby więcej ludzi niż pod Grunwaldem.Ot tak zdarzają się takie akcje ale tak jak już pisałem nie na każdym kroku.
BYŁY PRZYWÓDCA WISŁY WYDAJE KSIĄŻKĘ!!!
Ciekawe co na to Wiślacy i dlaczego nie protestują w takiej sprawie?przecież takie coś może zrobić przypał bardzo wielu osobom nie tylko po naszej stronie.

Ultras_Widzew_RDG

Post autor: Ultras_Widzew_RDG » 28.05.2012, 23:21

hedans pisze:

widze że kolega zoriętowany najlepiej w temacie Widzewa ale wyprostuje Cie jak już takie brednie piszesz

Jedras jest pierdolona parówą i cała Polska kibicowska o tym wie, śmierć frajerowi

co do Potara to owszem wrzucił wiele swoich prywatnych pieniędzy w życie kibicowskie Widzewa ( i dalej to robi ) a oprócz tego przekazał młodemu pokoleniu RTSu niezliczoną ilość energii i haryzmy to tak a poropos Twojego posta koleszko

z Bliźniaka śmiała się cała Polska hmmm to ciekaw jestem ile masz lat bo na poczatku lat 90tych Bliźniacy byli jednymi z najlepszych prowadzących i rozkręcających doping w Polsce:)

Pasiasty Kraków

Post autor: Pasiasty Kraków » 30.05.2012, 03:25

Z Hutnika bandy kojarzę Pchełę, Golara, Belmondo.
Pcheła z tego co wiem sp (z 10lat pewnie już będzie).
Może ktos napisac dwa słowa o tych osobach?

Hutnicze

Post autor: Hutnicze » 30.05.2012, 10:04

Pcheła - zginął tragicznie w 1998 roku - niedawno minęło 14 lat.
Niesamowity chłopak, bardzo zaangażowany w sprawy Hutnika.
W czasach gdy każdy wyjazdowicz musiał być ultrasem i chuliganem mimo stosunkowo młodego wieku - był wzorem do naśladowania dla wielu.
Dawał się mocno we znaki kibicom innych krakowskich klubów, ale cieszył się (jak sądzę) sporym szacunkiem z ich strony, o czym świadczy obecność ich delegacji na pogrzebie.

Belmond - zginął tragicznie w 2005 roku.
Zawsze pogodny, uśmiechnięty, prawdziwa skarbnica opowieści i wspomnień kibicowskich. Podczas wyjazdów potrafił młodszym kolegom przekazać tchnienie dawnych czasów. Kibicował również AS ROMA, zazwyczaj na meczach Hutnika pojawiał się w koszulce lub charakterystycznej czapeczce włoskiego klubu. Mimo łagodnego usposobienia nie wahał się brać udziału w (jak to się teraz mówi) sportowych aspektach kibicowskiego życia.

Golara - znany tez jako Goldi, Złoty, Łysy - zginął tragicznie w 2010 roku.
Nieszablonowa postać - mimo przekroczonej czterdziestki prawie do końca czynnie uczestniczył w życiu kibicowskim (wyjazdy, turnieje). W latach 90-tych mocno związany z ruchem skinheads, podobno można odnaleźć jego wizerunek w książce "Krucjata łysogłowych". W tamtych czasach w moich oczach był facetem zawsze w pierwszej linii ataku. Pamiętam kilka starć, gdy inicjował akcję mimo przeważających sił strony przeciwnej. Miał wtedy niesamowitą petardę w ręce.

TYLKO HUTNIK
http://nh2010.pl

W-G

Post autor: W-G » 30.05.2012, 12:06

KSC-JG pisze:
Warto dodać,że chłopak miał zaledwie 17 lat i jako legendy bym go nie zakwalifikował aczkolwiek trochę krwi napsuł Wiślakom z KZM.
No po chuju fest. Większośc znała go z potylicy, jakie osiedle taki i on, i tak też zginął.

HNH1950

Post autor: HNH1950 » 30.05.2012, 12:09

W-G pisze:
KSC-JG pisze:
No po chuju fest. Większośc znała go z potylicy, jakie osiedle taki i on, i tak też zginął.
zamlicz
Obrazek

kropek

Post autor: kropek » 30.05.2012, 14:03

Ultras_Widzew_RDG pisze:
hedans pisze:

widze że kolega zoriętowany najlepiej w temacie Widzewa ale wyprostuje Cie jak już takie brednie piszesz

Jedras jest pierdolona parówą i cała Polska kibicowska o tym wie, śmierć frajerowi

co do Potara to owszem wrzucił wiele swoich prywatnych pieniędzy w życie kibicowskie Widzewa ( i dalej to robi ) a oprócz tego przekazał młodemu pokoleniu RTSu niezliczoną ilość energii i haryzmy to tak a poropos Twojego posta koleszko

z Bliźniaka śmiała się cała Polska hmmm to ciekaw jestem ile masz lat bo na poczatku lat 90tych Bliźniacy byli jednymi z najlepszych prowadzących i rozkręcających doping w Polsce:)
Szkoda, że nie przekazał Wam wiedzy ze słownika :)
Obrazek

halodrol

Post autor: halodrol » 30.05.2012, 15:04

W ogóle nie powinniście odpowiadać na pytania o chłopaków którzy są cały czas w grze a autorzy powinni być banowani.
Bo jeśli ktoś pyta o chłopaków w wieku przykładowo 17-26 lat to albo jest psem z tego miasta albo 13-letnim gimbusem.
Nie ma opcji, żeby ktoś z np Szczecina czy Rzeszowa pytał o chłopaków z Krakowa, których "legenda" to jeżdżenie od roku w bojówce i pocięcie X lub Y z przeciwnej ekipy.

Panczenista

Post autor: Panczenista » 30.05.2012, 15:52

Słyszałem, że swoistą legendą jest "Pyrek" z KS Piaseczno.
Od kilkunastu lat nie opuścił zadnego wyjazdu, nadaje rytm całości działalności kibicowskiej w Piasecznie. Ostry zawodnik z niego, ponoć od 4 lat nikt nie widział go trzeźwego.

kruk_mateusz

Post autor: kruk_mateusz » 31.05.2012, 15:20

kropek pisze:
hedans pisze:
a z trzeciego śmiała się cała Polska, więc przedstawiać go nie trzeba ..
Szkoda, że nie przekazał Wam wiedzy ze słownika :)
A prop "charakternych, konkretnych przywódców" to dobrze, że Wasz listonosz jest takim kozakiem i nikt się z niego wcale nie śmieje ;- )

Schalke04

Post autor: Schalke04 » 02.06.2012, 20:47

Skony z Widzewa?

Żyrardów

Post autor: Żyrardów » 11.06.2012, 23:28

Co do POTARA to fajnie jest się wypowiadać na tematy, o których się przeczytało w necie..
Chłopak charakterny a na hajs nie przewalił, jędras (celowo z małej litery) wykręcił chorą aferę.

Duży Chrząszcz

Post autor: Duży Chrząszcz » 12.06.2012, 00:11

Dowiem się coś o śp. Iwanie z Wisły? Moze byc priv

hjacynt08

Post autor: hjacynt08 » 21.06.2012, 18:12

W Grudziądzu byli/są jacyś legendarni ? Może być pw,

gibonPL

Post autor: gibonPL » 23.06.2012, 23:33

A Pluto ze Śląska? żyje jeszczę ?.zawsze jego opowieści mnie jako dzieciaka strasznie insiprowały by wyruszać w Polskę za swoją drużyna,kręcił się też przy młodzieżowych drużynach Śląska,znał każdego utalentowanego chłopaka.
[link]

FF_

Post autor: FF_ » 24.06.2012, 07:09

gibonPL pisze:A Pluto ze Śląska? żyje jeszczę ?.zawsze jego opowieści mnie jako dzieciaka strasznie insiprowały by wyruszać w Polskę za swoją drużyna,kręcił się też przy młodzieżowych drużynach Śląska,znał każdego utalentowanego chłopaka.
żyje, mimo, że zdrowie kiepskie to Pluto gdy jest organizowany wyjazd specem, pojawia się.

wSzokuMarysia

Post autor: wSzokuMarysia » 01.07.2012, 16:47

Siwy ze Śląska to naprawde jakas "legenda"?
Czy w tv znow koloryzuja ?

butoniera

Post autor: butoniera » 01.07.2012, 18:09

Siwy ze Śląska to naprawde jakas "legenda"?
Czy w tv znow koloryzuja ?
[link]

Przeczytaj sobie razem z komentarzami.

Boig Noi

Post autor: Boig Noi » 01.07.2012, 21:15

Legendarnie, to on jest P*********** :). Siedzimy kiedyś u mnie na chacie (lata 90') pijemy wódeczkę w 3 lub 4 osoby, nagle Siwy "może wypierdolimy telewizor, będzie śmiesznie?" 6 piętro, na dole tramwaje - taki typowy żarcik z tamtych czasów. Mam nadzieję, że to przeczytasz i skumasz akcje. Pozdro i zdrowia :).
Jeżeli jesteś idiotą który nie potrafi zmienić języka klawiatury, to nie pisz, że jesteś za granicą.O emigracji i tak już krążą chujowe opinie.

Wrocław - stolica Śląska
Obrazek

polishpride

Post autor: polishpride » 02.07.2012, 00:44

To prawda że za udział w filmie został pogoniony z ekipy ?

NicNieWidzialem

Post autor: NicNieWidzialem » 02.07.2012, 10:29

Komendant nie wie ?

kibic0

Post autor: kibic0 » 02.07.2012, 12:32

Legenda kibiców Górnika Wałbrzych oraz Polonii Świdnica "Magilla" ma swój nagrobek.

[link]
Biało-niebieskie w herbie się mieni.....

emigrant1922

Post autor: emigrant1922 » 09.07.2012, 17:30

Surówa z Lecha Poznań

SzB

Post autor: SzB » 16.10.2012, 06:30

Dufo z Lechii Gdańsk widziany oczyma legijnych przyjaciół, warto aby każdy przeczytał wspomnienie o tym NAPRAWDĘ legendarnym kibolu:

http://forum.legionisci.com/showthread.php?t=14006

RoyberpakaOdrodzenie

Post autor: RoyberpakaOdrodzenie » 31.10.2012, 07:03

Wczoraj tj. 30.10.2012r. o godzinie 15:05 zszedł z tego świata jeden z najbardziej lubianych i jeden z najbardziej le\G/endarnych kibiców Górnika Zabrze "Benek".
P.S.
Musiałem to napisać na tej stronie bo wiem że bardzo wielu kibiców z całej Polski go znało , a część z nich będzie mu zapewne chciała towarzyszyć w ostatniej drodze.
info o pogrzebie ,jak tylko coś będzie wiadomo.
http://www.youtube.com/watch?v=BsUjr1qqdVw

RoyberpakaOdrodzenie

Post autor: RoyberpakaOdrodzenie » 31.10.2012, 07:12

ŚMIERĆ ''BENKA''
W dniu dzisiejszym (30.10.2012.) zmarł legendarny kibic zabrzańskiego Górnika, znany nam wszystkim jako ''Benek''.
Był jednym z najbardziej znanych i rozpoznawalnych kibiców Górnika. W latach 80-tych i 90-tych uznawany był za jednego z liderów,który nadawał ton trójkolorowym trybunom.W późniejszym okresie wraz z innymi swoimi kompanami założył grupę ''Stara Gwardia'',zrzeszającą starszą część kibicowskiej braci.
Przez wszystkie lata swojej kibicowskiej działalności zjeździł za swoją drużyną setki kilometrów,zaliczając ogromną liczbę wyjazdów.
Dla nas jego śmierć to olbrzymia strata... Odszedł od nas ktoś,kto zapisał się złotymi literami w historii kibiców Górnika.
Nigdy o Tobie nie zapomnimy!
http://www.youtube.com/watch?v=BsUjr1qqdVw

greg75-75

Post autor: greg75-75 » 31.10.2012, 07:19

niestety dobre chłopaki odchodzą....mimo ,że KSG to duża kosa szkoda człenia
Jestem Polakiem – więc całą rozległą stroną swego ducha żyję życiem Polski, Jej uczuciami i myślami, Jej potrzebami, dążeniami i aspiracjami. Im więcej nim jestem tym mniej z jej życia jest mi obce i tym silniej chcę, żeby to, co w mym przekonaniu uważam za najwyższy wyraz życia stało się własnością całego narodu....R.Dmowski

AMF1948

Post autor: AMF1948 » 31.10.2012, 09:39

jego druga miłością była Arka Gdynia.
Pamięć to twarda skała wśród naszej wspólnej pamięci
Fac Fideli Sis Fidelis

roza

Post autor: roza » 31.10.2012, 13:37

Benek...i Jego Gooorniku..smutna wiadomość.
Arka Gdynia Stara Gwardia,wyrazy szacunku.

ODPOWIEDZ