Żużel 2012
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Żużel 2012
yogi1920 zapomniałeś dopisac, że spalona flaga Falubazu to płócienko, które nigdy nie wisiało na płocie w Zielonej Górze czy meczu wyjazdowym, a jedynie na plecach jednego z piknikowców, których na żużlu wiadomo ilu jest, tak gwoli ścisłości.
p.s. będąc w ZG możesz sobie kupic taką flage w jednym z dwóch sklepów kibica :)
p.s. będąc w ZG możesz sobie kupic taką flage w jednym z dwóch sklepów kibica :)
YELLOW-WHITE-GREEN
-
sluchaj ta 10 byla od was czego sie wypierac nie mozecie bo sa to osoby nam znane wiekszosc wyzyny , pisalem juz yogiemu ksywy kilku osob na pw. , jak pisalem byly z plecakami wiec albo ta grupa nie pojechala do Czestochowy lub byla to grupa ktora wrocila z Olsztyna , nie zdarzylismy sie ich zapytac o to skad wracaja lub gdzie jada bo wszyscy uciekaja , jesli tez masz obiekcje ze to nie wasi ,tez moge ci napisac ich ksywki na pw. ,ale wydaje mi sie ze poprostu nie wygodne jest sie do czegosc przyznac , z reszta to juz u was moim zdaniem standard. Chociaz wydarzen piatkowych nie komentujecie bo to juz by byl smiech na sali , jak widzicie nikt o was nie zapomina , pilnujemy nie tylko wojewodztwa ale i porzadku w miescie . tyle ode mnie , moze cie pisac sobie co chcecie my wiemy swoje. po(Z)drawiam
-
No nie rosmieszaj mnie prosze.Jak wy chcieliscie trafic ekipe w piatek jak oni wyjechali do Rzeszowa w sobote nad ranem furami,gdzie melduja sie 12 osób.Pozniej piszesz ze trafiacie 10 osób z Polonii z plecakami z Wyzyn,ktora mogła wrocić z meczu Stomilu lub nie dojechała do Czewy z powodu odwołanego meczu(mecz o 16 odwłany!!!),a zaplnowany na 17.30!!!Wiec jak to jest?Pytam sie jeszcze raz.Czy na pewno to byli Polonisci,czy przypadkowe osoby?kibic_21_ pisze:sluchaj ta 10 byla od was czego sie wypierac nie mozecie bo sa to osoby nam znane wiekszosc wyzyny , pisalem juz yogiemu ksywy kilku osob na pw. , jak pisalem byly z plecakami wiec albo ta grupa nie pojechala do Czestochowy lub byla to grupa ktora wrocila z Olsztyna , nie zdarzylismy sie ich zapytac o to skad wracaja lub gdzie jada bo wszyscy uciekaja , jesli tez masz obiekcje ze to nie wasi ,tez moge ci napisac ich ksywki na pw. ,ale wydaje mi sie ze poprostu nie wygodne jest sie do czegosc przyznac , z reszta to juz u was moim zdaniem standard. Chociaz wydarzen piatkowych nie komentujecie bo to juz by byl smiech na sali , jak widzicie nikt o was nie zapomina , pilnujemy nie tylko wojewodztwa ale i porzadku w miescie . tyle ode mnie , moze cie pisac sobie co chcecie my wiemy swoje. po(Z)drawiam
Bo wydaje mi sie chłopcze,ze siejesz zamet i propagande typowa dla Was!
-
szkoda gadac pogadaj z Borkosiem lub Milakiem niech ci opowiedza, skad wracali i dla czego z kolegami uciekali , przeciez mi nie dasz wiary ale znajomym po szalu chyba tak , a pisalem ze sa z wyzyn bo kilku , mialo klucze do klatek schodowych w ktorych sie zamykaja , nie chce mi sie dalej z toba polemizowac , my tylko piszemy swoje , wy swoje , przy jakims najblizszym spotkaniu napewno obie strony sobie wszystko wyjasnia i mysle ze na tym zakonczymy bo bez sensu ciagniemy ten temat.pozdrawiam
-
Zakończone ?? Ciekawe :) . Skoro tylko grupa ultras zawieszała działalność to dlaczego pytając się kilku kumatych to odpowiadali że nic nie działają, strach ?autor_widmo pisze:Wypadałoby Ci napisać DRUKOWANYMI LITERAMI skoro nie rozumiesz faktu (o czym pisałem w tym temacie kilkanaście dni temu), że kibice Włókniarza NIE ZAWIESZALI działalności. Takie zawieszenie dotyczyło TYLKO i WYŁĄCZNIE grupy ultras UF'04, której działanie w dotychczasowym kształcie zostało oficjalnie zakończone z dniem 23 lutego 2012. A co sobie kto o tym myśli [link] to już jego osobista sprawa. Mam nadzieję, że wątek "zawieszenia działalności Włókniarza" nie będzie już więcej kontynuowany na tym forum.szybka.akcja pisze:Pytanie do Włókniarza. Jak Wasza obecna działalność ma sie do zawieszenia jej w zeszłym sezonie i stosunku Rakowa do Was? Pytanie bez napinki.
-
Rzeczywiście pisałeś. Nie zauważyłem. Sorry. Powodzenia na kibicowskim szlaku!autor_widmo pisze:Wypadałoby Ci napisać DRUKOWANYMI LITERAMI skoro nie rozumiesz faktu (o czym pisałem w tym temacie kilkanaście dni temu), że kibice Włókniarza NIE ZAWIESZALI działalności. Takie zawieszenie dotyczyło TYLKO i WYŁĄCZNIE grupy ultras UF'04, której działanie w dotychczasowym kształcie zostało oficjalnie zakończone z dniem 23 lutego 2012. A co sobie kto o tym myśli to już jego osobista sprawa. Mam nadzieję, że wątek "zawieszenia działalności Włókniarza" nie będzie już więcej kontynuowany na tym forum.szybka.akcja pisze:Pytanie do Włókniarza. Jak Wasza obecna działalność ma sie do zawieszenia jej w zeszłym sezonie i stosunku Rakowa do Was? Pytanie bez napinki.
-
proponuje wam zmieniac miejsce zamieszkania i zakonczyc te jebane rozkminki bo r************* malo rozjebany temat ...
Ps j**** EURO
Ps j**** EURO
EMIGRANTES TEAM F.A.L.U.B.A.Z ESPANA
-
kibic_21_ pisze:szkoda gadac pogadaj z Borkosiem lub Milakiem niech ci opowiedza, skad wracali i dla czego z kolegami uciekali , przeciez mi nie dasz wiary ale znajomym po szalu chyba tak , a pisalem ze sa z wyzyn bo kilku , mialo klucze do klatek schodowych w ktorych sie zamykaja , nie chce mi sie dalej z toba polemizowac , my tylko piszemy swoje , wy swoje , przy jakims najblizszym spotkaniu napewno obie strony sobie wszystko wyjasnia i mysle ze na tym zakonczymy bo bez sensu ciagniemy ten temat.pozdrawiam
"Kibice Net, na c*** Wam jechać na wyjazd. Co w radiu usłyszę na necie napiszę, w kafejce nie dostane w ryja !!!..."
Kolego weź mi pierw udowodnij że mnie pogonileś, a jak Ci się nasze mordy mylą to lepiej zacznij dokładniej studiować nasze zdjecia które macie !! a nie puszczasz fame ze kto kolwiek mnie pogonił !!!! możę następnym razem uda Wam sie kogoś od Nas trafić, i nie martwcie sie... my sie do tego przyznamy... (S)erdeczne (P)ozdrawiam
-
tak tak a swistak siedzi i zawija je w sreberka :) konczymy to ja zostaje przy swoim ze spierdalaliscie a wy zostajecie przy swoim w swiecie nibylandi:)
-
kibic_21 wczoraj był wyjazd a ty tu k.rwa siedziałeś i pisałeś jakies pierdoły, ogarnij się!
-
pamietaj chloplczyku ze sa takie osoby ktore maja zakazy i nie mogly jechac ,nawet u was na zuzelku owakie sa :)
-
tak tylko,że ja byłem w Łęcznej..
-
Apator Toruń – Wybrzeże Gdańsk
Pierwszy mecz wyjazdowy, jaki przypadł kibicom Wybrzeża, to spotkanie w Toruniu. Spodziewaliśmy się, że wybierze się nas duża liczba osób (ostatecznie blisko 800), dlatego decydujemy się na wykonanie sporych rozmiarów sektorówki. Podróżujemy 3 autokarami i niezliczoną ilością osobówek. Przed stadionem ochrona trzepie każdy centymetr oprawy oraz wszystkie flagi. Jak to bywa, znaleźli się też tacy, którzy nie posłuchali dobrych rad i zostali przed bramami, ze względu na brak umiaru. Na moment przed prezentacją spuszczamy, z górnej trybuny, sektorówkę, na której widnieje czacha na tle serca w płomieniach, a pod nią napis ”Zabójcza miłość do barw”. Jej wymiary to 21x25 m.
Chwilę później, na naszym sektorze, trochę dymu ze świec spowodowało, w niewiadomym celu, krótką wizytę ochrony. Apator reaguje na to odpowiednimi przyśpiewkami. Na płocie tego dnia wieszamy 5 flag i przy pomocy bębna od początku rozkręcamy doping. Najpierw prowadzony z dołu, później zaś z piętra. Wyczyny naszych „zawodowców” na torze nie ułatwiały nam zadania, ale mimo to śpiewamy od pierwszego do ostatniego biegu. Prowadzenie dopingu na takim stadionie to nie lada wyczyn. Poza rykiem motorów, głosem spikera i wciąż przewijających się reklam, nie da się usłyszeć kompletnie nic! Dlatego też Apator u nas słyszalny momentami. Poziom jaki zaprezentowali tego dnia zawodnicy wołał o pomstę do nieba. Po zakończonym spotkaniu wychodzą na chwile ze spuszczonymi głowami, odśpiewujemy „Czy wygrywasz czy nie...” i wracamy do siebie.
Pierwszy mecz wyjazdowy, jaki przypadł kibicom Wybrzeża, to spotkanie w Toruniu. Spodziewaliśmy się, że wybierze się nas duża liczba osób (ostatecznie blisko 800), dlatego decydujemy się na wykonanie sporych rozmiarów sektorówki. Podróżujemy 3 autokarami i niezliczoną ilością osobówek. Przed stadionem ochrona trzepie każdy centymetr oprawy oraz wszystkie flagi. Jak to bywa, znaleźli się też tacy, którzy nie posłuchali dobrych rad i zostali przed bramami, ze względu na brak umiaru. Na moment przed prezentacją spuszczamy, z górnej trybuny, sektorówkę, na której widnieje czacha na tle serca w płomieniach, a pod nią napis ”Zabójcza miłość do barw”. Jej wymiary to 21x25 m.
Chwilę później, na naszym sektorze, trochę dymu ze świec spowodowało, w niewiadomym celu, krótką wizytę ochrony. Apator reaguje na to odpowiednimi przyśpiewkami. Na płocie tego dnia wieszamy 5 flag i przy pomocy bębna od początku rozkręcamy doping. Najpierw prowadzony z dołu, później zaś z piętra. Wyczyny naszych „zawodowców” na torze nie ułatwiały nam zadania, ale mimo to śpiewamy od pierwszego do ostatniego biegu. Prowadzenie dopingu na takim stadionie to nie lada wyczyn. Poza rykiem motorów, głosem spikera i wciąż przewijających się reklam, nie da się usłyszeć kompletnie nic! Dlatego też Apator u nas słyszalny momentami. Poziom jaki zaprezentowali tego dnia zawodnicy wołał o pomstę do nieba. Po zakończonym spotkaniu wychodzą na chwile ze spuszczonymi głowami, odśpiewujemy „Czy wygrywasz czy nie...” i wracamy do siebie.
-
Mam pytanie do kolegi z Wybrzeża lub kogoś innego z Gdańska :
Jak jest sytuacja między Lechią, Wybrzeżem a Stoczniowcem ? Wiadomo , ze Lechia jest najwieksza siła miasta. A kto jest potem .
Jak jest sytuacja między Lechią, Wybrzeżem a Stoczniowcem ? Wiadomo , ze Lechia jest najwieksza siła miasta. A kto jest potem .
-
3. kolejka Ekstraligi - 22 kwietnia 2012 (niedziela)
Wybrzeże Gdańsk - Polonia Bydgoszcz (14:30)
Unia Leszno - Sparta Wrocław (16:00)
Unia Tarnów - Włókniarz Częstochowa (17:00)
Stal Gorzów Wielkopolski - Stal Rzeszów (18:00)
Apator Toruń - Falubaz Zielona Góra (19:00)
3. kolejka I ligi - 22 kwietnia 2012 (niedziela)
Ostrovia Ostrów Wielkopolski - Orzeł Łódź (15:00)
Start Gniezno - Motor Lublin (16:00)
Lokomotiv Daugavpils - GKM Grudziądz - 10 czerwca
3. kolejka II ligi - 22 kwietnia 2012 (niedziela)
KSM Krosno - Kolejarz Rawicz (15:00)
Wanda Kraków - Kolejarz Opole (15:00)
ROW Rybnik - Victoria Piła (16:00)
Wybrzeże Gdańsk - Polonia Bydgoszcz (14:30)
Unia Leszno - Sparta Wrocław (16:00)
Unia Tarnów - Włókniarz Częstochowa (17:00)
Stal Gorzów Wielkopolski - Stal Rzeszów (18:00)
Apator Toruń - Falubaz Zielona Góra (19:00)
3. kolejka I ligi - 22 kwietnia 2012 (niedziela)
Ostrovia Ostrów Wielkopolski - Orzeł Łódź (15:00)
Start Gniezno - Motor Lublin (16:00)
Lokomotiv Daugavpils - GKM Grudziądz - 10 czerwca
3. kolejka II ligi - 22 kwietnia 2012 (niedziela)
KSM Krosno - Kolejarz Rawicz (15:00)
Wanda Kraków - Kolejarz Opole (15:00)
ROW Rybnik - Victoria Piła (16:00)
-
pytanie do tych co dzialaja na zuzlu.zawsze byly takie obostrzenia odnosnie wyjazdow?
[link]
szczegolnie ciekawi mnie punkt 13-a co sie stanie,jelsi kibice:
1)utkna w korku
2)zostana zatrzymani do dokladnego trzepania
3)stwierdza,ze chca byc na meczu np na prezentacji
4).......(tutaj mozna wpisac tysiace innych powodow)
czy jest/bylo to jakos egzekwowane?ja rozumiem,ze beda tlumaczenia typu-jestes gosciem wiec dostosuj sie do regul gospodarza ale traca to delikatna represja
[link]
szczegolnie ciekawi mnie punkt 13-a co sie stanie,jelsi kibice:
1)utkna w korku
2)zostana zatrzymani do dokladnego trzepania
3)stwierdza,ze chca byc na meczu np na prezentacji
4).......(tutaj mozna wpisac tysiace innych powodow)
czy jest/bylo to jakos egzekwowane?ja rozumiem,ze beda tlumaczenia typu-jestes gosciem wiec dostosuj sie do regul gospodarza ale traca to delikatna represja
-
Nie, nigdy nie było takich obostrzeń. Skurwysyny coraz bardziej sobie poczynają.
Zwykle to Co było wprowadzone w piłce, potem wprowadzali u nas.
Pierw zakaz piro, potem represje, teraz nasze wyjazdy niczym się nie różnią od tych piłkarskich. 2 sezony temu podczas wyjazdu autokarowego do Gorzowa "pilnowała" nas antyterrorka.
Ale to to nowość. k**** z GKSŻ chyba chciały tym co wkleiłeś wylizać dupsko tuskowi i pewnie im się to uda. Taki żużlowy pzpn.
Zwykle to Co było wprowadzone w piłce, potem wprowadzali u nas.
Pierw zakaz piro, potem represje, teraz nasze wyjazdy niczym się nie różnią od tych piłkarskich. 2 sezony temu podczas wyjazdu autokarowego do Gorzowa "pilnowała" nas antyterrorka.
Ale to to nowość. k**** z GKSŻ chyba chciały tym co wkleiłeś wylizać dupsko tuskowi i pewnie im się to uda. Taki żużlowy pzpn.
Moje posty nie przedstawiają oficjalnego stanowiska żadnej z grup kibicowskich Falubazu Zielona Góra.
buchar55 pisze:witam za parę dni IDE z kolegami na przypałi moje pytanie jest takie jak uciekać przed policją czy macie jakieś pomysły i triki ?:) aha jeszcze taka sprawa ze jetem najwolniejszy z kolegów wiec muszę się gdzieś schować a nie uciekać jak na szybciej i jak najdalej
-
Trzeba kupowac bilety na sektory gosci :)
Jedno z dwóch oficjalnych kont kibiców Falubazu
-
Sytuacja jaka panuje w Gdańsku miedzy tymi 3 klubami pozostaje od lat bez żadnych zmian. Nie ma między nami żadnej spiny, a nastawienie do siebie ma charakter pokojowy. Także nie ma miejsca tu żadna rywalizacja i trudno określić kto stoi w hierarchii wyżej a kto niżej.UL 1938 pisze:Mam pytanie do kolegi z Wybrzeża lub kogoś innego z Gdańska :
-
Z pewnością .CNZ pisze:Zakończone ?? Ciekawe :) . Skoro tylko grupa ultras zawieszała działalność to dlaczego pytając się kilku kumatych to odpowiadali że nic nie działają, strach ?autor_widmo pisze:Wypadałoby Ci napisać DRUKOWANYMI LITERAMI skoro nie rozumiesz faktu (o czym pisałem w tym temacie kilkanaście dni temu), że kibice Włókniarza NIE ZAWIESZALI działalności. Takie zawieszenie dotyczyło TYLKO i WYŁĄCZNIE grupy ultras UF'04, której działanie w dotychczasowym kształcie zostało oficjalnie zakończone z dniem 23 lutego 2012. A co sobie kto o tym myśli to już jego osobista sprawa. Mam nadzieję, że wątek "zawieszenia działalności Włókniarza" nie będzie już więcej kontynuowany na tym forum.szybka.akcja pisze:Pytanie do Włókniarza. Jak Wasza obecna działalność ma sie do zawieszenia jej w zeszłym sezonie i stosunku Rakowa do Was? Pytanie bez napinki.
Patryk128 pisze:Siemanko mam takie pytanie czy widzieliscie moze kiedys albo i nawet teraz tyce albo kogoś znanego z cracovii albo wisły czy mieliscie stycznosc z nimi rozmawiac i jacy oni sa ???
-
zuzlofanie piczki szukaj w rodzinnym domu,kolo c**** mi lata caly ten wasz zuzel ale wpisac sie musialem bo nie bedzie mi zadna motomysza od "piczek tarnowskich" pojezdzac,Baron co kolejke wuwuzela w jednej lapie popcorn w drugiej a pozniej na forum kozaka trzeba pozgrywac co...Baron_FSW pisze:Unia Tarnów - Sparta Wrocław
sytuacja powtarza po zakończeniu meczu kiedy to maciuś- tarnowska piczka lekko się spina. Z kibicowskiego obowiązku- na sektorze ogółem ok. 70 osób z Wrocławia, Unia z oprawą i czasami z naszej perspektywy słyszalnym dopingiem.
]
-
Wojtas_ZKS pisze:zuzlofanie piczki szukaj w rodzinnym domu,kolo c**** mi lata caly ten wasz zuzel ale wpisac sie musialem bo nie bedzie mi zadna motomysza od "piczek tarnowskich" pojezdzac,Baron co kolejke wuwuzela w jednej lapie popcorn w drugiej a pozniej na forum kozaka trzeba pozgrywac co...Baron_FSW pisze:Unia Tarnów - Sparta Wrocław
sytuacja powtarza po zakończeniu meczu kiedy to maciuś- tarnowska piczka lekko się spina. Z kibicowskiego obowiązku- na sektorze ogółem ok. 70 osób z Wrocławia, Unia z oprawą i czasami z naszej perspektywy słyszalnym dopingiem.
]
uwierz, nam żużel też lata "koło c****" ale jak widać Tobie nie do końca, gdybyś umiał czytać ze zrozumieniem to z nadanego kontekstu zrozumiałbyś, że chodzi o "maciusia ( czyt. janowskiego )- tarnowską piczkę" , w zamyśle ma on obrażać nie mieszkańców Tarnowa, ale ex- wrocławianina, teraz "tarnowianina", więc następnym razem przeczytaj 3 razy ze zrozumieniem tekst zamiast się spinać o popcornie i wuwuzelach.
Tuskostan - mityczny stan na zielonej wyspie, gdzie 28-latek, milioner z 6 wyrokami zakłada linie lotniczą oraz parabank...aby żyło się lepiej!
-
Panowie, doszły mnie słuchy o zajściach na stadionie i na mieście w Gorzowie na i po meczu Stali.
Można coś więcej nt. ?
Można coś więcej nt. ?
Polish Groundhopper
-
Do Szklanka:
Układ z Kotwicą? Wybacz ale takie pisanie niema sensu. Jak nie masz pewnego infa to zostaw dla siebie takie "informacje".
Układ z Kotwicą? Wybacz ale takie pisanie niema sensu. Jak nie masz pewnego infa to zostaw dla siebie takie "informacje".
-
Apator-Falubaz
Nas ok.500 z kilkoma flagami, ultrasi autokarami, ekipa osobno bez wahadła, cisza, spokój jak co sezon...
Nas ok.500 z kilkoma flagami, ultrasi autokarami, ekipa osobno bez wahadła, cisza, spokój jak co sezon...
YELLOW-WHITE-GREEN
-
Drugi mecz Stali u siebie w tym sezonie i drugi raz zamieszki w mieście i ganianki z chłopakami ze Stilonu? Ciekawie.. a mógłby ktoś stamtąd opisać jak wygląda rozkład sił w mieście, na osiedlach, kogo jest więcej? Czy jest jakiś jasny podział osiedlami - te należące do Stilonu i te należące do Stali?
-
Stal Gorzów ogranicza się do wrzucania opisów i czasem prostowania internetowych fanów często też swoich. tyle
[link]
-
Tak, 300 zł za informacje z k.net ...lepszastronamedalu pisze:Pan komisarz premie Ci oferuje :)?szklanka pisze:Panowie, doszły mnie słuchy o zajściach na stadionie i na mieście w Gorzowie na i po meczu Stali.
Można coś więcej nt. ?
;)
Polish Groundhopper
-
Jak wygląda sprawa fan clubów Stali Gorzów są jakieś oficjalne? I jak wygląda sprawa Słubic bo niby działa tam jakieś FC Falubazu a bliżej mają chyba do Stali
-
Starszym bliżej do Stali , Młodszym do Falubazu myślę że 50/50 .
Działa tam FC Falubazu
Działa tam FC Falubazu
Jedno z dwóch oficjalnych kont kibiców Falubazu
-
Ile Polonii B. w Gdańsku?
-
Unia Leszno - Sparta Wrocław
Nas na tym wyjeździe 25 osób autokarem. W pierwszą stronę jedziemy bez psów. Odpalamy sporo petard przed stadionem. W klatce około 70 osób z Wrocławia. Wywieszamy 2 flagi: Sparta On Tour, oraz nową "czaszkę". Prowadzimy sporadyczny doping. Powrót z psiarnią aż do samego Wrocławia.
PS
Jeszcze jedna ważna informacja co do stowarzyszenia "Spartanie" które działa we Wrocławiu. Nie jest to grupa z która mamy cokolwiek wspólnego, całkowicie się od nich odcinamy. Piszemy to dlatego, ze osoby które się tam znajdują mają ciągotki pro policyjne, mianowicie swój wyjazd zgłosili policji, dodatkowo podając inne informacje których podawać nie powinni. Radzimy więc wszystkim trzymać się od nich z daleka.

Nas na tym wyjeździe 25 osób autokarem. W pierwszą stronę jedziemy bez psów. Odpalamy sporo petard przed stadionem. W klatce około 70 osób z Wrocławia. Wywieszamy 2 flagi: Sparta On Tour, oraz nową "czaszkę". Prowadzimy sporadyczny doping. Powrót z psiarnią aż do samego Wrocławia.
PS
Jeszcze jedna ważna informacja co do stowarzyszenia "Spartanie" które działa we Wrocławiu. Nie jest to grupa z która mamy cokolwiek wspólnego, całkowicie się od nich odcinamy. Piszemy to dlatego, ze osoby które się tam znajdują mają ciągotki pro policyjne, mianowicie swój wyjazd zgłosili policji, dodatkowo podając inne informacje których podawać nie powinni. Radzimy więc wszystkim trzymać się od nich z daleka.

-
Start - GKM
Długo przyszło nam czekać na pierwszy wyjazd tego sezonu, ale za to od razu mecz na sportowym szczycie. Łącznie do Gniezna zjechało ponad 400 żółto-niebieskich!
My główną grupą wyruszamy autokarami, podróż mało ciekawa, bo niebiescy ubzdurali sobie że nie ma postojów na stacjach a jedynie po lasach. Do pierwszej stolicy Polski docieramy około godziny przed meczem – nasze autokary i fury - jakieś 200 osób. Już wjeżdżając na pobliski parking korzystamy z braku czujności mundurowych i z pierwszego autokaru wysypuje się ok. 20-30 osób, którym udaje się między budynkami wbić pod stadion. Wjazd pod kasy i okoliczny sklepik gdzie zawsze przed meczem spijają piwo miejscowi. Większość ucieka lub chowa się właśnie w sklepie, ci co nie zdążyli dostają klapsy. Do przodu 3 szale i koszulka Startu. Później już wpada policja, również AT, ale na szczęście obyło się bez jakichkolwiek konsekwencji. Do głównej grupy dołączają spóźnialscy, zajmujemy cały sektor plus bufor, łącznie około 420 osób plus 10 zakazowiczów ( psy kierują ich do autokaru i tam trzymają nie pozwalając im z niego wyjść). Na prezentacji skromna oprawa naszych ultrasów: sektorówka-pasiak oraz transparent „Grudziądzanie”. Sektor szczelnie oflagowany 5 płótnami. Doping na naprawdę bardzo wysokim poziomie, z bardzo krótkimi przestojami. Nie obyło się bez wymiany uprzejmości z miejscowymi, jak i pozdrowień dla naszego „ulubionego” zawodnika o nieeuropejskim kolorze skóry, który w tym roku jeździ w Starcie.
Miejscowi tego dnia świętują którąś tam rocznice powstanie żużla w Gnieźnie. Na prezentacji okolicznościowy transparent i spora sektorówka plus drobne piro. Szkoda, ze sektorówka z motywem bardzo podobnym do zaprezentowanego swego czasu przez nas. Młyn Startu 200-250 osób, cały czas klaszczą i coś tam śpiewają.
Mecz cały czas na styku, kończy się remisem. Po meczu małe przetrzymanie na sektorze w powrotnej drodze na parking napinka miejscowych gimnazjalistów i żuli zza pleców policji. Ze względu na ilości mundurowych nic w tym momencie nie działaliśmy. Powrót do Grudziądza znów z wahadlem i postoje po lasach. Jednak pierwszy autokar „terroryzuje” kierowcę do tego stopnia że ten wreszcie zjeżdża na stację. Psom trochę obija w tym momencie choć „zakupy” udaje się zrobić. W tym czasie reszta wycieczki zatrzymana przez psy wśród lak i pól... Powrót do Grudziądza przed północą. Na mieście cisza i spokój. Z nami tego dnia 15 bydgoskich Polonistów. Wielkie dzięki!!
Długo przyszło nam czekać na pierwszy wyjazd tego sezonu, ale za to od razu mecz na sportowym szczycie. Łącznie do Gniezna zjechało ponad 400 żółto-niebieskich!
My główną grupą wyruszamy autokarami, podróż mało ciekawa, bo niebiescy ubzdurali sobie że nie ma postojów na stacjach a jedynie po lasach. Do pierwszej stolicy Polski docieramy około godziny przed meczem – nasze autokary i fury - jakieś 200 osób. Już wjeżdżając na pobliski parking korzystamy z braku czujności mundurowych i z pierwszego autokaru wysypuje się ok. 20-30 osób, którym udaje się między budynkami wbić pod stadion. Wjazd pod kasy i okoliczny sklepik gdzie zawsze przed meczem spijają piwo miejscowi. Większość ucieka lub chowa się właśnie w sklepie, ci co nie zdążyli dostają klapsy. Do przodu 3 szale i koszulka Startu. Później już wpada policja, również AT, ale na szczęście obyło się bez jakichkolwiek konsekwencji. Do głównej grupy dołączają spóźnialscy, zajmujemy cały sektor plus bufor, łącznie około 420 osób plus 10 zakazowiczów ( psy kierują ich do autokaru i tam trzymają nie pozwalając im z niego wyjść). Na prezentacji skromna oprawa naszych ultrasów: sektorówka-pasiak oraz transparent „Grudziądzanie”. Sektor szczelnie oflagowany 5 płótnami. Doping na naprawdę bardzo wysokim poziomie, z bardzo krótkimi przestojami. Nie obyło się bez wymiany uprzejmości z miejscowymi, jak i pozdrowień dla naszego „ulubionego” zawodnika o nieeuropejskim kolorze skóry, który w tym roku jeździ w Starcie.
Miejscowi tego dnia świętują którąś tam rocznice powstanie żużla w Gnieźnie. Na prezentacji okolicznościowy transparent i spora sektorówka plus drobne piro. Szkoda, ze sektorówka z motywem bardzo podobnym do zaprezentowanego swego czasu przez nas. Młyn Startu 200-250 osób, cały czas klaszczą i coś tam śpiewają.
Mecz cały czas na styku, kończy się remisem. Po meczu małe przetrzymanie na sektorze w powrotnej drodze na parking napinka miejscowych gimnazjalistów i żuli zza pleców policji. Ze względu na ilości mundurowych nic w tym momencie nie działaliśmy. Powrót do Grudziądza znów z wahadlem i postoje po lasach. Jednak pierwszy autokar „terroryzuje” kierowcę do tego stopnia że ten wreszcie zjeżdża na stację. Psom trochę obija w tym momencie choć „zakupy” udaje się zrobić. W tym czasie reszta wycieczki zatrzymana przez psy wśród lak i pól... Powrót do Grudziądza przed północą. Na mieście cisza i spokój. Z nami tego dnia 15 bydgoskich Polonistów. Wielkie dzięki!!
-
Na zdjeciu jakas chulganska bluza... Na Starcie cos sie ruszylo pod tym wzgledem?
-
Było już pisane. Ich chuliganka kończy się na zakładaniu takich właśnie bluz.jacy88 pisze:Na zdjeciu jakas chulganska bluza... Na Starcie cos sie ruszylo pod tym wzgledem?
-
Pozatym takie bluzy można na allegro sobie kupić, i może je nosić każdy..
WWW.PSDESIGN.VGH.PL Wykonujemy projekty vlepek, smyczek, szali, flag, buttonów, bannerów, PROJEKTY W WEKTORACH !! ZAPRASZAMY!
-
Tymczasem w Gorzowie ... duuuuużo piro ze strony Falubazu, achtungi robią hałas .
Brawo Falubaz.
Brawo Falubaz.
Patryk128 pisze:Siemanko mam takie pytanie czy widzieliscie moze kiedys albo i nawet teraz tyce albo kogoś znanego z cracovii albo wisły czy mieliscie stycznosc z nimi rozmawiac i jacy oni sa ???
-
Mecz przerwany, jeden z żużlowców z Rzeszowa zmarł.