Wymarłe Ekipy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
ST1971

Re: Wymarłe Ekipy ...

Post autor: ST1971 » 01.04.2012, 19:56

Skawa Wadowice ? Jak wyglada u nich sytuacja . Poswiecili sie Wisle ??
"...ludziom trzeba od podstaw wpajać, że GKS TYCHY jest najważniejszy..." Krzysztof Bizacki

iparts.pl
Fanatyk_1919

Post autor: Fanatyk_1919 » 01.04.2012, 20:07

ST1971 pisze:Skawa Wadowice ? Jak wyglada u nich sytuacja . Poswiecili sie Wisle ??
Nie działają.

TYLKO DYSKOBOLIA

Post autor: TYLKO DYSKOBOLIA » 01.04.2012, 20:22

8xl pisze:Mam pytanie o Dyskobolie Grodzisk. Mógłby ktoś przybliżyć sylwetkę tej ekipy za czasów ekstraklasy i teraz. Chodzi przede wszystkim o liczby na wyjazdach, jak i u siebie, zgody/kosy, stosunek do Lecha itp. Może posiada ktoś filmiki (ew. fotki) z dopingiem, bo na yt jest dość ubogo.
przejrzyj caly temat to znajdziesz odpowiedzi na nurtujace Cie pytania.
Wice Mistrz Polski 2003 ; 2005
Zdobywca Pucharu Polski 2005 ; 2007

nieznajomy_89 pisze: co do Rakowa to z moich zródeł informacji na tym wyjeżdzie było 1/2 bądz 2/4 malolatów

Viclav

Post autor: Viclav » 01.04.2012, 21:25

A w Krotoszynie? Ta cała Cobra jeszcze istnieje?
Obrazek"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata KozidrakObrazek

adalek

Post autor: adalek » 01.04.2012, 21:32

Na Piaseczyńskim KS się coś dzieje?
Olimpia Elbląg

Sardinero

Post autor: Sardinero » 01.04.2012, 21:47

[link]
[link]
Moje Serce Bije z Prawej Strony...
Good Night Left Side..!

Nazwa_Wlasna

Post autor: Nazwa_Wlasna » 01.04.2012, 22:02

Ja mam pytanie o Hetman Zamość działają jakoś szczególnie wieksze wyjazdy itp czy bardziej piknikowo?

Lunar

Post autor: Lunar » 01.04.2012, 22:07

pigkiller pisze:warta zawiercie:)
Nazwy piszemy Dużymi Literami. Trochę szacunku kolego. WARTA nie jest wymarła.

est966

Post autor: est966 » 01.04.2012, 22:12

Świrnięty pisze:Jak tam w Janowie Lubelskim?
Janów Lubelski to przede wszystkim FC Stalówki,o miejscowej Janowiance cisza.
Nazwa_Wlasna pisze:Ja mam pytanie o Hetman Zamość działają jakoś szczególnie wieksze wyjazdy itp czy bardziej piknikowo?
Hetman działa i ma się dobrze.Nie prędko o nim przeczytacie w tym temacie.

z e(L)ka w sercu

Post autor: z e(L)ka w sercu » 02.04.2012, 07:46

adalek pisze:Na Piaseczyńskim KS się coś dzieje?
Niestety troszkę wszystko się u Nas posypało.Na mecze w Piasecznie zbieramy się w tragicznych liczbach,nie wystawiając młyna.Wyjazdy zaliczane,aczkolwiek nie wszystkie i nie w liczbach,które by Nas satysfakcjonowały.
Dopadł Nas spory kryzys,ale do wymarłych ekip się nie zaliczamy.
Z przedmieść sto(L)icy..Legii fanatycy PIASECZNO 100% LEGIA

TYLKO DYSKOBOLIA

Post autor: TYLKO DYSKOBOLIA » 02.04.2012, 13:19

W najnowszym numerze TMK bedzie mozna o nas przeczytac.

nieznajomy_89 pisze: co do Rakowa to z moich zródeł informacji na tym wyjeżdzie było 1/2 bądz 2/4 malolatów

Igloopol1978

Post autor: Igloopol1978 » 02.04.2012, 18:07

Dzieki za odpowiedzi.
Ponownie pytam o Pogoń Leżajsk bo nikt nie odpisal.Wiem ze kiedys calkiem niezle dzialali a ostatnio slabo.Chociaz na sektorze gosci w Jaroslawiu widzialem ich vlepy,wygladaly na swieze.Byli na JKS w ostatnim czasie?

YBronx

Post autor: YBronx » 02.04.2012, 18:22

Pogoń na pewno nie wymarła.Wlepki po meczu w tamtym roku Pogoni ok. 50 nas 40(OP). Ostatnio z Resovia także zorganizowali młyn.

Lunar

Post autor: Lunar » 02.04.2012, 23:47

TYLKO DYSKOBOLIA pisze:
8xl pisze:Mam pytanie o Dyskobolie Grodzisk. Mógłby ktoś przybliżyć sylwetkę tej ekipy za czasów ekstraklasy i teraz. Chodzi przede wszystkim o liczby na wyjazdach, jak i u siebie, zgody/kosy, stosunek do Lecha itp. Może posiada ktoś filmiki (ew. fotki) z dopingiem, bo na yt jest dość ubogo.
Jak dla mnie przenieśli się z klubem do Warszawy. Jeżeli chodzi o liczby, wyjazdy i ogólną działalność to trzeba by sprawdzić stronę kibiców: [link]

G21

Post autor: G21 » 03.04.2012, 02:17

Lunar pisze:
TYLKO DYSKOBOLIA pisze:
Jak dla mnie przenieśli się z klubem do Warszawy. Jeżeli chodzi o liczby, wyjazdy i ogólną działalność to trzeba by sprawdzić stronę kibiców: [link]
ha ha ha zabawne, a tak na poważnie z tego co wiem, bo mam koleżankę z Dyskoboli to trzymają się dobrze i jakiś czas temu na jakimś swoim wyjeździe pogonili jakieś Fc Lecha. Ekipa 100% żyjąca.
Latynosek pisze:Czy za noszenienie koszulki CHWDP mozna dostac mandat albo wyrok?Jak nie to gdzie moge kupic?Czy ktos tutaj ma w ofercie?

TYLKO DYSKOBOLIA

Post autor: TYLKO DYSKOBOLIA » 03.04.2012, 10:24

Na Polonii jest licencja Drzymaly. A to, ze ktos ja chcial sprzedac a ktos inny ja kupic to juz nie nasza sprawa.

Ten fakt powinien raczej bolec chlopakow z K6, wiec od nas trzy chuje w bok.

takietam

Post autor: takietam » 03.04.2012, 14:53

TYLKO DYSKOBOLIA pisze:Amica/Błękitni Wronki - krecili cos w pierwszym sezonie po "spadku" z pierwszej ligi.
Ale ich "glowna ekipa" wolala jezdzic do Holandii na NEC wkrecajac sobie zgode a mlodzi dali sobie skroic fane w Gostyniu, a po kilku meczach u siebie byli gonieni przez wycieczki 5-10 osobowe z Grodziska. Chwile pozniej odpuscili sobie zabawe w kibicow.
W chwili obecnej we Wronkach jest co oczywiste najwiecej kibicow Lecha, a pozniej rzekomo Legia i Widzew.

Grom Wolsztyn - nie dzieje sie tam nic.
W Wolsztynie oprocz mlodej i dosc licznej ekipy FCWolsztyn (Lech), chlopaki smigaja tez na pilke reczna(Wolsztyniak) , gdzie dosc czesto wystawiaja mlyn.

co do nas... kolega (D) wyjasnil chyba wszystko.

Szkoda tylko, ze juz teraz rozkminia sie nas w temacie wymarle ekipy, skoro od "spadku" do 4 ligi mozna powiedziec, ze jako taka ekipe mamy.
Niestety realia i fakt, ze od kilku tygodni jestesmy na ostrzu policyjnego noza nie napawa optymizmem.
coś tam się jednak dzieje, a właściwie dopiero zaczyna dziać :)

3 pierwsze wyjazdy w rundzie wiosennej

Pleszew - ok. 20 osób - flaga + doping
Września - ok. 20 osób - flaga + doping
Kościan - ok. 30 osób - flaga + doping
Wspieraj Lokalny Klub!

takietam

Post autor: takietam » 03.04.2012, 15:03

zeszły weekend

[link]
Wspieraj Lokalny Klub!

TYLKO DYSKOBOLIA

Post autor: TYLKO DYSKOBOLIA » 03.04.2012, 15:41

Sam przyznasz racje, ze nie jest to jakies wielce rozgarniete towarzystwo.
Z tego co mi wiadomo w Wolsztynie na Gromie sa ambitne plany awansu do 3-ligi, stad pewnie ta nagla aktywnosc.

Zobaczymy jak to sie potoczy.

takietam

Post autor: takietam » 03.04.2012, 15:55

Fakt, przyznam Ci rację ale od czegoś trzeba zacząć ;)
Wspieraj Lokalny Klub!

Viclav

Post autor: Viclav » 03.04.2012, 16:04

A co się stało z FC Dyskobolii w Wolsztynie? Pamiętam, że mieli flagę (chyba nawet niejedną) i jeździli w całkiem niezłych liczbach.
Obrazek"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata KozidrakObrazek

BezimiennyCzłek

Post autor: BezimiennyCzłek » 03.04.2012, 16:09

Czasem FC Lecha z Wolsztyna nie skroił flagi Wolsztyniaków z KSD ?
c*** z podpisem

kropek

Post autor: kropek » 03.04.2012, 16:17

Jak dobrze pamiętam stracili flage na rzecz Lecha, później już chyba słuch po nich zaginął.
Obrazek

takietam

Post autor: takietam » 03.04.2012, 16:23

Przetrwali najwierniejsi ;)
Wspieraj Lokalny Klub!

TYLKO DYSKOBOLIA

Post autor: TYLKO DYSKOBOLIA » 03.04.2012, 20:49

Nasze fc z Wolsztyna stracilo flage na rzecz FCW Lecha, bodaj po derbach w pucharze ekstraklasy(?) na jednym z wolsztynskich osiedli.

Kilku osob nadal jezdzi na Dyskobolie, ale dobrze wiemy, ze do Lecha w Wolsztynie nie moga miec polotu.

ziomek

Post autor: ziomek » 03.04.2012, 23:21

Viclav pisze:A w Krotoszynie? Ta cała Cobra jeszcze istnieje?
W Krotoszynie jest Astra... aleobecni bardziej jako klub piłkarski. Kibicowanie lokalnej drużynie chyba się skończyło i został tylko Lech. W każdym bądź co bądź razie w zeszłym sezonie podczas meczu z KKSem Kalisz (czyli najważnejszą dla nich kiedyś kosą) - miejscowi kibicowsko byli nieobecni (no chyba, ze w tym czasie byli na Lechu).
[link]

Darek890098

Post autor: Darek890098 » 04.04.2012, 15:53

Czy nadal istnieją kibice Concordi Piotrków Trybunalski ? Bo z tego co słyszałem dominuje tam tylko Widzew.

pattaya man

Post autor: pattaya man » 05.04.2012, 01:06

BRZESKO dziala cos?maja awans w kieszeni a praktycznie o ich dzialalnosci cicho sza.kryzys czy moze odpuszczono kibolke w miescie piwa?

Psycha Mi Siada

Post autor: Psycha Mi Siada » 07.04.2012, 17:34

ziomek pisze:
Viclav pisze:A w Krotoszynie? Ta cała Cobra jeszcze istnieje?
W Krotoszynie jest [link]... aleobecni bardziej jako klub piłkarski. Kibicowanie lokalnej drużynie chyba się skończyło i został tylko Lech. W każdym bądź co bądź razie w zeszłym sezonie podczas meczu z KKSem Kalisz (czyli najważnejszą dla nich kiedyś kosą) - miejscowi kibicowsko byli nieobecni (no chyba, ze w tym czasie byli na Lechu).
Jakieś dwa lata temu na pytanie o Cobrze tak odpowiedziała Ostrovia - "kolesie pokończyli szkoły średnie i rozjechali się po Polsce głównie na studia i nie widać ich tak często jak kiedyś w Ostrowie. W mijającym roku byli może z 3-4 razy na meczu."

Dodam że Cobra to kibice z Krotoszyna sympatyzujący z Ostrovią, przez to na linii Ostrovia - Astra były drobne nieporozumienia, chociaż o żadnej wrogości ma mowy

Co do Astry to jak kolega napisał wyżej istnieją, ale jako klub piłkarki, można ich umieścić w dziale, wymarłe ekipy. Kiedy klub grał dobrze to i kibice byli, młynek u siebie, wyjazdy zaliczane, najważniejsze to derby powiatu z Białym Orłem Koźmin Wielkopolski gdzie wraz z Jarocinem (Jarota / FC Lecha z tego miasta) zjawiali się w liczbie +/- 100 osób. Co ciekawe KKS uznają jako kosą ale najważniejsze są dla nich mecze właśnie z Białym Orłem (ekipa pro Lech, także wymarła a swego czasu mieli młynek i flagę). Zgodę mają z Jarotą Jarocin, swego czasu wspomagali także Kanię Gostyń i Ostrovię na ich wyjazdach w Kaliszu, obecni z flagą, brali udział w akcjach koalicji antykaliskiej. Jakieś dwa-trzy lata temu coś próbowali działać, umilając wizytę kibicom Stali Pleszew u siebie w mieście, później przy okazji ich kolejnego wyjazdu ustawiając się na nich koalicją krotoszyńsko-jarocińską na trasie. Obecnie Krotoszyn skupia się chyba już tylko na Lechu, u siebie nawet nie tworzą młyna, słuch o nich zaginął. Podczas ostatniej wizyty KKSu w Krotoszynie młyn tworzyły 13 letnie dzieciaki w liczbie 15 osób. Wcześniejsze 3 wizyty w Krotoszynie, także nie zaowocowały widokiem miejscowych kibiców.

ST1971

Post autor: ST1971 » 07.04.2012, 21:30

chyba wiele ekip w woj wielkopolskim wybralo bycie FC Lecha niz wlasna dzialalnosc. Przed inwazja Lecha broni sie chyba tylko Kalisz, bo juz Ostrow Wlkp i nawet ostatnio o Koninie mowiono pro-Lech.

Jesli sie myle to mnie poprawcie. Nie wiem jak Kepno ??
"...ludziom trzeba od podstaw wpajać, że GKS TYCHY jest najważniejszy..." Krzysztof Bizacki

BozeChronFanatykow

Post autor: BozeChronFanatykow » 07.04.2012, 21:45

ST1971 pisze:chyba wiele ekip w woj wielkopolskim wybralo bycie FC Lecha niz wlasna dzialalnosc. Przed inwazja Lecha broni sie chyba tylko Kalisz, bo juz Ostrow Wlkp i nawet ostatnio o Koninie mowiono pro-Lech.

Stal Pleszew to konfidencka ekipka wystawili Astre psiarni. Astra ma takze uklad zLKS Czarnylas

rozdajacy

Post autor: rozdajacy » 07.04.2012, 21:49

Ostrów od zawsze pro Lech

leszczynianin

Post autor: leszczynianin » 07.04.2012, 22:13

W Lesznie pomimo Fc Lecha i flagi, która wisi na każdym meczu TYLKO UNIA i nie raz to było/jest udowadniane. Nie mają przewagi (o ile tak można to nazwać) na żadnym osiedlu i na żadnym murze w mieście, ba, legenda niesie, że ich flaga nigdy do naszego pięknego miasta nawet nie dotarła. Po mieście nie widać ich noszących barw, a i wśród piknikowej części naszego miasta ten trend wygasa (nie ma wyników nie ma kibiców sukcesu). TO mi wystarczy aby napisać, że Leszno 100% Unia !!

PS. Opis ten bez napinki ukazujący jak aktualnie wygląda sytuacja w Lesznie.

AK!

Post autor: AK! » 07.04.2012, 22:13

Darek890098 pisze:Czy nadal istnieją kibice Concordi Piotrków Trybunalski ? Bo z tego co słyszałem dominuje tam tylko Widzew.
Concordia to FC Widzewa.

Psycha Mi Siada

Post autor: Psycha Mi Siada » 08.04.2012, 12:01

ST1971 pisze:chyba wiele ekip w woj wielkopolskim wybralo bycie FC Lecha niz wlasna dzialalnosc. Przed inwazja Lecha broni sie chyba tylko Kalisz, bo juz Ostrow Wlkp i nawet ostatnio o Koninie mowiono pro-Lech.

W Wielkopolsce tylko KKS Kalisz, Dyskobolia i Unia Leszno są to ekipy samodzielne, nie symaptyzujące z Lechem. W Kaliszu niby jacyś kibice Lecha są działający jako FC ale raczej jako fan-club widmo, jedyna osoba śmigająca w barwach Lecha po Kaliszu to miejscowy pies. Leszno wiem że tam jest FC Lecha z którym Unia nie wchodzi sobie w drogę od jakiegoś czasu, tak zostało między nimi uzgodnione (trochę to dziwne), na meczu Polska - WKŚ podbili do osób z flagą Unii w barwach Polski i wymieniali w delikatny sposób argumenty słowne. Ostrów Wlkp. to bastion Lecha Poznań od zawsze, miejscowi działają na meczach Ostrovii, na wyjazdach i u siebie wspierani często przez okoliczne FC Lecha (Nowe Skalmierzyce, Jarocin, Gostyń, Kępno), chociaż na derbach z KKSem obecna też Cracovia czy Zagłębie Lubin. Mają zgodę z Kanią Gostyń (mocny FC Lecha). Kępno to dosyć znany FC Lecha, działali także na Polonii, wspierając swoją zgodę czyli Pogoń Nowe Skalmierzyce ale ostatnio słuch o nich zaginął, zresztą jeździli tylko w okolice bliskie swojego miasta. Jak napisałem wcześniej Astra wymarła mimo że potencjał jako taki mieli, Jarocin to mocny FC Lecha na miejscową Jarotę chodzą tylko jednostki mimo że klub gra w II lidze zachodniej (obydwie ekipy łaczy zgoda i kosa ze Stalą Pleszew). Działa także Kania Gostyń ale info odnośnie ich dokonań póki co od dawna nie mam, Tur Turek to piknikowa ekipa swego czasu kibicowanie wybił im Górnik Konin, miasto pro Lech chociaż jeszcze niedawno pro Widzew, ich drużyna gra w II lidze zachodniej, czasami się zbiorą w jakiś mały młynek. Obra Kościan ciekawa sprawa, ekipa aktywna zaliczane wyjazdy, zgoda z Wartą Poznań, mieli także zgodę z Ravią Rawicz (Rawicz kolejny znany FC Lecha), ale zerwaną przez część ekipy. Natomiast drugą część nadal trzyma z Ravią. Na meczach Obry widoczna flaga FC Kościan. Ravia Rawicz także działa, chociaż to ekipa głównie skierowana w stronę FC Lecha, Obra jak i Ravia mają kosę z Unią Leszno. Grom Wolsztyn coś tam robi, ale z tego co widziałem to ekipa ewidentnie piknikowa, jeżdżą bo klub osiąga wyniki piłkarskie (na mieście FC Lecha nie związane z Gromem), podobnie wygląda to z Polonią Środa Wielkopolska. LKS Czarnylas to ekipa maks 10 osób, wyjazdy zaliczane (prócz Kalisza) zgoda z Jarotą Jarocin, Astrą Krotoszyn, jakieś kontakty z Polonią Leszno (o ile Polonia jeszcze coś działa) i jakimś serbskim wynalazkiem, podobnie małą ekipką jest CKS Zbiersk (miejscowość między Kaliszem a Koninem, nie symaptyzują z innymi drużynami, posiadają 2 -3 flagi) Kasztelania Brudzew (widoczne barwy Lecha, podobno mają jakiś układ z Turem Turek), Olimpia Brzeziny (pro kaliskie sympatie, czasmi młnek wsytawią tak jak na meczu z KKSem w około 30 osób) LKS Gołuchów (ekipa pro kaliska) oraz CKS Zduny (FC Astry, dawno o nich nie słyszałem swego czasu dym u siebie i na wyjeździe z Pogonią Nowe Skalmierzyce). Stal Pleszew ekipa raczej piknikowa, w mieście FC Lecha, kibice zaliczali wyjazdy, młyn u siebie ale po tym jak zaliczyli przegrane starcie u siebie z Obrą/Ravią/Wartą to słuch o nich zaginął, zresztą klub też gra słabo a kibice reaktywowali swoją działalność kiedy były wyniki. Jak ktoś wyżej napisał wystawili ekipę krotoszyńsko-jarocińskom na blokadę psiarni, posypały się mandaty, ktos z Pleszewa zadzwonił po wąsów widząc co się święci, ale to jak wspomniałem ekipa w 90% piknikowa także czego można było się spodziewać. Victoria Września ekipa pro Lech, mieli wyjazdy w dosyć dobrych liczbach, ale wybił im je KKS Kalisz krojąc ich z dwóch flag w Gołuchowie. Działali też jako FC Ostrovii (flaga Wrześni w barwach Ovii), wspierając ich na meczach. Obecnie coś tam jeźdżą, ale śladowych liczbach. Osobna sprawa to Gónik Konin mają dobre stosunki z Ostrovią czy chociażby Gostyniem, swego czasu działali pro Lech zresztą mają flagę Pyrlandia z (h), wspólne akcje z Ostrovią i Lechem z Gostynia/Jarocina na KKS. Obecnie zgoda z Gwardią Koszalin. Działają samodzielnie, istnieje tam FC Lecha, ale nie jest jakiś mocny (podobno Lech miał zawsze do nich pretensje, że Konin miasto duże a ekipa na Lecha jeździ mała). Wiara w Koninie jest zdecydowanie pro Górnik, chociaż o jakiś niesnaskach na linii Lech - Górnik Konin mowy nie ma. Natomiast tarcia były na linii Górnik Konin - Victoria Września tudzież Tur Turek (oczywiście pomijam relację z KKSem Kalisz).

_neutralny_

Post autor: _neutralny_ » 08.04.2012, 14:06

Do wymarłych ekip można też zaliczyć Flote Ś. mieli jakiś konflikt z zarządem

kuntakinte3

Post autor: kuntakinte3 » 09.04.2012, 11:15

Sam jesteś wymarły. Legioniści też mieli konflikt zarządem i jakos nikt ich/nas nie uznawał za wymarłą ekipę...
Bielany !

Zajad

Post autor: Zajad » 09.04.2012, 12:08

Psycha Mi Siada pisze:

Grom Wolsztyn coś tam robi, ale z tego co widziałem to ekipa ewidentnie piknikowa, jeżdżą bo klub osiąga wyniki piłkarskie (na mieście FC Lecha nie związane z Gromem), podobnie wygląda to z Polonią Środa Wielkopolska.
Patrząc 4-5 lat wstecz. Dzisiaj trochę inaczej u nas to wygląda.
Obrazek
Siłą "h" nie jesteśmy, ale określenie piknikowa ekipa trochę boli :)

takietam

Post autor: takietam » 09.04.2012, 12:46

Wrzuć jakąś fotkę waszego młynka :)
Wspieraj Lokalny Klub!

Igloopol1978

Post autor: Igloopol1978 » 10.04.2012, 17:32

Dzieje sie cos wogole w Dąbrowie Tarnowskiej pod wzgledem kibicowskim?

ODPOWIEDZ