Rugby kibicowsko
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Rugby kibicowsko
Mysle ze temat sceny kibicowskiej na tej dyscyplinie nie byl poruszany, a ciekawi mnie bo pamietam ze swego czasu u mnie w miescie działali kibice Budowlanych Lublin bardzo skromnie ale jednak byl i dopingował jakis młynek,nawet zaliczyli jakis wyjazd.Jak wyglada stuacja w innych miastach na rugby?
-
Re: Rugby kibicowsko
W Warszawie był swego czasu w miarę regularnie młyn na AZS AWF. Teraz raczej tylko na jakichś ważniejszych meczach coś się dzieje. Obecnie rugby są traktowane trochę jak taki wesoły dodatek w wolnych chwilach, kibicowsko chłopaki skupili się na Hutniku (AZS i Hutnik to ci sami ludzie)

-
Na Arce Rugby jest młyn.
Galeria Arka Gdynia Rugby Club
http://www.arkowcy.pl/galeria,5,1,rc-arka-gdynia.tag
Strony
Arka Gdynia Rugby Club
[link]
Arka Rumia Rugby Club
[link]
Arka Gdynia Rugby Girls
[link]
Galeria Arka Gdynia Rugby Club
http://www.arkowcy.pl/galeria,5,1,rc-arka-gdynia.tag
Strony
Arka Gdynia Rugby Club
[link]
Arka Rumia Rugby Club
[link]
Arka Gdynia Rugby Girls
[link]
-
w Łodzi na Budowlanych klimat raczej piknikowy byłem kilkanaście razy to tylko na meczach finałowych można liczyć na jakieś "większe" atrakcje jak piro czy coś. Wiem że na finały do Gdyni jakaś grupka kibiców pojechały za rugbistami. Charakterystyczny jak dla mnie jest tam wszech obecny unoszący się zapach skuna. Sympatycy KSB chyba twierdzą że Joint i sport to nierozłączna para ;-)

"U prząśniczki siedzą jak anioł dzieweczki,przędą sobie, przędą jedwabne niteczki."
Chojeńskie serca biją pod Zegarem!
ŚŻK - Śmierć Żebrackiej Kurwie!
-
Jak wyglądają teraz Ekipy Rugby pod względem Klubu Kibica??
-
R.C. ARKA GDYNIA - R.C. Lechia Gdańsk

[link]

[link]
-
Na Juvenii Kraków (stadion na terenie Błoń Krakowskich) towarzystwo Wiślackie. Zawodnicy (wychowankowie) to z reguły kibice Wisły. Od strony kibicowskiej raczej na zasadzie pooglądania sobie widowiska.
BARWY cRACOVII TO NASZA PASJA
WISŁA KRAKÓW
NAJSTARSZY POLSKI KLUB W KRAKOWIE !
WISŁA KRAKÓW
NAJSTARSZY POLSKI KLUB W KRAKOWIE !
-
widziałem na Juvenii gości w koszulkach Arki więc nie pisz juz , że Juvenia taka Wiślacka jestNowa Huta 1906 pisze:Na Juvenii Kraków (stadion na terenie Błoń Krakowskich) towarzystwo Wiślackie. Zawodnicy (wychowankowie) to z reguły kibice Wisły. Od strony kibicowskiej raczej na zasadzie pooglądania sobie widowiska.
-
mainroad pisze:widziałem na Juvenii gości w koszulkach Arki więc nie pisz juz , że Juvenia taka Wiślacka jestNowa Huta 1906 pisze:Na Juvenii Kraków (stadion na terenie Błoń Krakowskich) towarzystwo Wiślackie. Zawodnicy (wychowankowie) to z reguły kibice Wisły. Od strony kibicowskiej raczej na zasadzie pooglądania sobie widowiska.
A ja na Lechii gościa w czapce Jagiellonii i co z tego? Taki klimat rugby w Polsce.
-
Ogniwo Sopot. Z reguły cisza, nic zorganizowanego, czasem spontan. Piknikowy klimat. Mają jedną flagę.
-
Arka Rugby Mistrzem Polski !!!
Krótka relacja z wyjazdu do Łodzi:
http://www.arkowcy.pl/artykul,3650,1,re ... istrza.tag
Krótka relacja z wyjazdu do Łodzi:
http://www.arkowcy.pl/artykul,3650,1,re ... istrza.tag
Moje wypowiedzi są oficjalnym stanowiskiem tylko i wyłącznie mojej osoby.
-
Ja mam takie pytanie czy jakies grupy czy to ŁKSu czy Widzewa sa powiazane z Budowlanymi?
Zagłębie Lubin Po Życia Kres !!
-
Nie. Największą częścią widowni są osoby z okolic stadionu (Bałuty), a że tereny są czerwone to siłą rzeczy na mecze Budowlanych przychodzą głównie kibice Widzewa, co można było zobaczyć chociażby na finałowym meczu z Arką. Dużo osób w barwach, race oraz transparenty "Donald matole", "Tolas trzymaj się" i "Łódzki Widzew".Ratay1946 pisze:Ja mam takie pytanie czy jakies grupy czy to ŁKSu czy Widzewa sa powiazane z Budowlanymi?

Pani prezydent, która pragnie rozgrywania meczów rugby na stadionie miejskim przy al. Unii (stadion ŁKS) została bardzo ładnie przywitana przez ponad 3 tys. publiczność... gwizdami.
Widzew Łódź - Bałuty Pany
asc pisze:podobno kibice Widzewa się pojawili w Warszawie ? Dlaczego ??
-
Nowa Huta 1906 pisze:Na Juvenii Kraków (stadion na terenie Błoń Krakowskich) towarzystwo Wiślackie. Zawodnicy (wychowankowie) to z reguły kibice Wisły. Od strony kibicowskiej raczej na zasadzie pooglądania sobie widowiska.
to ciekawe bo kiedyś gadałem z typkiem, który gra w Juvenii i oznajmił, że nie ma podziałów kto jest za kim.
-
Gdynia - większość pochodzi z piłki nożnej, troche z koszykówki i troche strikte z rugby
Gdańsk - ostatnio praktycznie tylko osoby związane z rugby
Juvenia - to już wspominane wyżej pare osób z Wisły
Posnania - pojęcia nie mam
Łódź - troche osób z ŁKS-u o ile się nie myle, ale mało
Sopot - Troche osób z Gda i Sop., obecnie ciężkie czasy nastały (finansowo i frekwencjyjnie)
Gdańsk - ostatnio praktycznie tylko osoby związane z rugby
Juvenia - to już wspominane wyżej pare osób z Wisły
Posnania - pojęcia nie mam
Łódź - troche osób z ŁKS-u o ile się nie myle, ale mało
Sopot - Troche osób z Gda i Sop., obecnie ciężkie czasy nastały (finansowo i frekwencjyjnie)
-
W tamtym sezonie widziałem bodajże mecz na TVP Sport Budowlani - Lechia. Zdziwiła mnie dość spora grupa kibiców Lechii z barwami oraz wieloma flagami. Wyglądało mi to jakby kibice z Gdańska byli u siebie, rozrzuceni po całym stadionie..... W czasie meczu i po był spokój ??
-
Na Budowlanych przychodzi Widzew masz wyżej napisane, po co prowokujesz i robisz [link]? Może i jakiś sympatyk Łksu się znajdzie wśród kibiców ale nie wychyla się na bank. Parę razy byłem na meczach KSB ogółem atmosfera piknikowa, nie raz widziane barwy i twarze z meczów Widzewa.costt pisze:Łódź - troche osób z ŁKS-u o ile się nie myle, ale mało
Łks ma chyba jakąś swoją drużynę rugby którą odwiedza, ale to ktoś od nich niech już opisze.
-
cost pisał o graczach rugby w tych miastach, ty Thor o kibicach
jeśli jednak jakiś gracz Budowlanych jest kibicem ŁKSu to ... dziwne :-) warto dodać, że szanowna Pani Prezydent Zdanowska chce ukraść ten klub z terenu Widzewa i przenieść na teren rodowitych Łodzian
jeśli jednak jakiś gracz Budowlanych jest kibicem ŁKSu to ... dziwne :-) warto dodać, że szanowna Pani Prezydent Zdanowska chce ukraść ten klub z terenu Widzewa i przenieść na teren rodowitych Łodzian
Nasze są miasta, miasteczka, wsie i osady !!! Widzew Łódź
-
A to sorka za pomyłkę, nie napisał nic o graczach stąd mój błąd.
-
Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale raper O.S.T.R kibic LKS-u, nagrał o nich kawałek, też nagrał kawałek o Budowlanych Lódz.
-
ŁKS ma swoją sekcję ŁKS Rugby Club, co nie zmienia faktu, że niektórzy na KSB się pojawiają. Nie ma jednak jakiegoś ciśnienia, wiadomo, że w barwach chodzą tylko Widzewiacy, a jeśli ktoś od nas tam trafia to wyłącznie pooglądać dobry sport i się zrelaksować. Tak jak wspomniany wyżej kibic ŁKS-u, Adam Ostrowski ;)
I moim zdaniem jeśli Budowlanych przenieśli by na tereny ŁKS-u to sytuacja by się odwróciła. Na rugby w Łodzi nie ma fanatycznego klimatu i pewnie osoby z tej czerwonej części Bałut na której rozgrywane są mecze nie jeździłyby na spotkania na tereny ełkaesiackie.
Niech ktoś jeszcze się tu wypowie, bo ja na rugby jestem sporadycznie, a moją opinię opieram na tym co widziałem ja i moi znajomi, oraz na zwyczajnych rozmowach z ludźmi z obu stron, którzy na Budowlanych się pojawiają.
I moim zdaniem jeśli Budowlanych przenieśli by na tereny ŁKS-u to sytuacja by się odwróciła. Na rugby w Łodzi nie ma fanatycznego klimatu i pewnie osoby z tej czerwonej części Bałut na której rozgrywane są mecze nie jeździłyby na spotkania na tereny ełkaesiackie.
Niech ktoś jeszcze się tu wypowie, bo ja na rugby jestem sporadycznie, a moją opinię opieram na tym co widziałem ja i moi znajomi, oraz na zwyczajnych rozmowach z ludźmi z obu stron, którzy na Budowlanych się pojawiają.
-
Kibicowsko to zdecydowanie numer jeden na rugby Arka Gdynia, odkąd pamiętam Arkowcy jako pierwsi zaliczali wyjazdy na rugby i to w dobrych liczbach, potem próbowali swoich sił Lechiści, z ciekawszych spotkań na rugby pod względem kibicowskim na których miałem okazje być to 2002 rok Lechia-Budowlani (obecni na meczu Rugbyści Arki) potem ciekawe derby Lechia-Arka, kto był to pamięta:) (ganianki przed meczem, w której brali udział również Rugbyści Arki) i potem już mniej ciekawe derby chyba w 2003 roku na stadionie Bałtyku Arka-Lechia, Lechia obecna była wtedy w 100 osób w tym kilku chłopaków z Czarnych Słupsk. W 2002 na Lechia-Arka 5 osób z Czarnych Słupsk. Później już nie bywałem na meczach Rugby ale z tego co się orientuje to na Lechii raczej nie ma ciśnienia na rugby

-
Potwierdzam na Budowlanych w barwach tylko Widzew .
-
W Poznaniu atmosfera raczej piknikowa , bez zorganizowanego dopingu. Frekfencja na stadionie nawet dobra. Ludzie , którzy przychodzą na Posnanie to głównie fani rugby.
-
Finał Pucharu Polski BUDOWLANI vs RC ARKA, grupa GB'09

-
Fotorelacja z meczu Lechia Gdańsk - Arka Gdynia (17.09.2011)
http://lechia.net/index.php?option=com_ ... le&id=4346
http://lechia.net/index.php?option=com_ ... le&id=4346

-
-
Całkiem dobrze to wyszło jestem zaskoczony ze w Nowym Saszu tylu fanów jajowatej piłki.
-
też jestem zaskoczony, szkoda, że ten sport jest tak mało popularny u nas w kraju
-
Oglądając mistrzostwa świata w rugby z Nowej Zelandii nasuwają mi się dwie kwestie
1. Brak jakichkolwiek animozji i tak jest raczej wszędzie na świecie (u nas ciężko)
2. Naprawdę jest na co popatrzeć (walka, zaangażowanie, radość z choć jednego przyłożenia, no i emocje przy hymnach narodowych)
1. Brak jakichkolwiek animozji i tak jest raczej wszędzie na świecie (u nas ciężko)
2. Naprawdę jest na co popatrzeć (walka, zaangażowanie, radość z choć jednego przyłożenia, no i emocje przy hymnach narodowych)
ZAWISZA 4EVER
-
Na początku pazdziernika byłem w Krakowie i wstąpiłem na Juvenia-Orkan Sochaczew.Na meczu obecna ok.15-20 osobowa grupa kibiców przyjezdnych,którzy prowadzą doping.
-
Niezbyt kumam o co Ci chodzi z tymi animozjami. Z czym u nas ciężko?Adam 1946 pisze:Oglądając mistrzostwa świata w rugby z Nowej Zelandii nasuwają mi się dwie kwestie
Widać nie bywasz na meczach rugby, bo inaczej byś wiedział że na trybunach nie ma żadnych spin, żadnych bluzgów itp. Jeśli nie wierzysz zapraszam na derby Trójmiasta, na każdym meczu derbowym obecna kilkunasto/kilkudziesięcio osobowa grupa gości, siedząca na jednej trybunie z gospodarzami w pełni pokojowej atmosferze.

-
Chodziło mi o popularność (taką jak np w NZ)
Nie mówię że tak musi być ale przy większej publice ... raczej byłbym pesymistą
Byłem tylko dwa razy na meczu rugby w Polsce
Nie mówię że tak musi być ale przy większej publice ... raczej byłbym pesymistą
Byłem tylko dwa razy na meczu rugby w Polsce
ZAWISZA 4EVER
-
Ja bym sobie zyczył aby klimat ze stadionów pilkarskich nigdy nie pojawil sie na meczach rugby.To po prostu inny swiat...tzn chcialbym aby na stadionach bylo wiecej ludzi i sam sport byl bardziej popularny,ale po prostu swiat rugby jest inny niz ten futbolowy.
Sam gralem w rugby,czasami była ostra młocka na boisku 15 na 15,ale po meczu wszyscy podawali soebie rece ,a czesto szli na piwo...
mecze rugby na swiecie to radosc z ogladania twardej walki,najczesciej z piwkiem i gietą-i niech tak zostanie ;)
Sam gralem w rugby,czasami była ostra młocka na boisku 15 na 15,ale po meczu wszyscy podawali soebie rece ,a czesto szli na piwo...
mecze rugby na swiecie to radosc z ogladania twardej walki,najczesciej z piwkiem i gietą-i niech tak zostanie ;)

-
Oficjalne video z meczu reprezentacji Polska - Czechy
[link]
[link]
-
Wie ktoś o której godzinie jest mecz Polska-Niemcy w Gdańsku(19.11.11)?
-
mecz już dzisiaj o 19:30 na starym stadionie Lechii w Gdańsku. Transmisja w Polsacie Sport. POLSKA!Sławol79 pisze:Wie ktoś o której godzinie jest mecz Polska-Niemcy w Gdańsku(19.11.11)?
"...wiesz co ich boli?? nie dam się zniewolić... Mężczyzna, Hetero, Polak, Katolik !"
-
POLSKA-Niemcy dzisiaj w gdańsku o 19:30 warto zaznaczyć że wstęp jest bezpłatny, mam nadzieje że stadion się wypełni, i będzie wspaniały doping, liczę na kibiców Lechii.
Warto wspierać ten męski sport!
Warto wspierać ten męski sport!
-
Derby z Lechią w Gdańsku, grupa GB'09:

"DLA NAS DALEJ JESTEŚCIE MISTRZEM"
Słabe zdjęcia. Szkoda przegranej , zostaje nam walka o 3 miejsce.

"DLA NAS DALEJ JESTEŚCIE MISTRZEM"
Słabe zdjęcia. Szkoda przegranej , zostaje nam walka o 3 miejsce.
Gdyńskie Buldogi '09 ... Rugby to Wielka Sprawa !
-
Na Polsacie Sport właśnie leci finał ligi. Wydaje się, że sporo ludzi na trybunach.
Jesteśmy biali,
jesteśmy czerwoni,
jesteśmy C R A C O V I A !
A kim są oni?
jesteśmy czerwoni,
jesteśmy C R A C O V I A !
A kim są oni?