Jak wygląda sytuacja w ?
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Jak wygląda sytuacja w ?
zakończcie temet GŚ bo każdy i tak bd miał swoje zdanie na ten temat
i zbędna napinka tylko się robi
jedno jest pewne są 3 dobre ekipy Ruch Górnik i GieKSa każdy ma swoje bastiony
i są miejsca gdzie przewagi nie ma nikt siły są wyrównane
mógłby ktoś opisać jak wygląda sytuacja w Gorzowie Toruniu Trzebinii Muszynie i Częstochowie ?
i zbędna napinka tylko się robi
jedno jest pewne są 3 dobre ekipy Ruch Górnik i GieKSa każdy ma swoje bastiony
i są miejsca gdzie przewagi nie ma nikt siły są wyrównane
mógłby ktoś opisać jak wygląda sytuacja w Gorzowie Toruniu Trzebinii Muszynie i Częstochowie ?
-
Czy ktoś konkretnie ,odpowie,małolat 10 lat w swoich barwach (jakich) po jakich dzielnicach Rudy Śląskiej i Śiemianowickich,Katowickich osiedlach może bez obaw latać?
oszołomstwo niewypowiadać się!
-
BALEO pisze:Czy ktoś konkretnie ,odpowie,małolat 10 lat w swoich barwach (jakich) po jakich dzielnicach Rudy Śląskiej i Śiemianowickich,Katowickich osiedlach może bez obaw latać?
Ja obiektywnie i pewnie mogę opisać tylko Rude Śląską. Ogólnie to wygląda że na żadnej dzielnicy nie można się czuć pewnie, bo wystarczy że ktoś wyskoczy z auta i po szaliku. Najłatwiej spotkać barwy Ruchu na Kochłowicach, Bykowinie i Chebziu. Z kolei trójkolorowi kibice czują się najpewniej na Orzegowie, Goduli i Bielszowicach. Reszta dzielnic jest podzielona (Wirek-ze wskazaniem na KSG, Halemba- ze wskazaniem na Ruch, Ruda 1- ze wskazaniem na KSG , Nowy Bytom- 50% na 50%)
To jest prsty i mocno ogólnikowy opis. Ciągnąć tematu RŚL raczej nie warto bo jest to temat idealny na kilkanaście stron napinki

Pozdrawiam
p.s. Z jednej strony się ciesze że wznowiona zostawała aktywacja kont, ale z drugiej prosze o rygorystyczne banowanie bo już zaczyna się zlot nethoolsów

-
Siemianowice Śląskie to miasto położone w centrum Górnośląskiego Okręgu Przemysłowego. Bezpośrednio graniczą z Chorzowem, Piekarami, Katowicami oraz Czeladzią. Zamieszkiwane są przez około 80 tyś mieszkańców . Podzielone są na pięć dzielnic: Centrum, Bytków, Michałkowice, Bańgów, Przełajka. Potocznie i w skrócie miasto nazywane jest Siemcami.
Siemianowice są jednym z najstarszych i największych Fan Clubów Ruchu Chorzów.
To własnie ekipa "sportowa" z Siemianowic założyła organizacje anty katowicką (słynne OAK) która to miała wiele udanych akcji na Katowickie dzielnice Gks-u. Siemce są bardzo aktywnym fan clubem Ruchu który to jest bardzo dobrze widoczny na wyjazdach niebieskich oraz wydaje mnóstwo gadżetów min. szaliki , koszulki , bluzy , vlepki , smycze itp. posiadają też fany których to ukazało sie już 6 od początku istnienia FC w tym jedna dzielnicowa "Bytków" oraz osiedlowa "Wezłowiec" (osiedle Bytkowskie) Warto też dodać że z Siemianowic jest trzy razy bliżej na stadion naszego lokalnego rywala zza miedzy niż na Cichą , lecz prawie nikomu jak widać ten akurat "dyskomfort" nie przeszkadza .
W każdej z pięciu wyżej wymienionych dzielnic w dość znaczący sposób dominuje Ruch szczególnie Centrum , Michałkowice i Przełajka gdzie śmiało można stwierdzić że te dzielnice są w 100% niebieskie licząc aktywnych i widocznych kibiców ;] co do Bytkowa i Bańgowa róznią sie tylko tym od pozostałych dzielnic że znajdoją sie na nich również kibice Gks-u Katowice którzy są lecz słabo widoczni ze względu na dominacje Ruchu który to jest coraz cześciej wybierany przez młodych kibiców zarówno na Bańgowie jak i Bytkowie nawet na tych dzielnicach nie spotka sie nikogo innego w barwach prócz nibiesko białych
Podsumowując Siemianowice są bardzo dużym i znaczącym FC. Mieszkają w tym mieście tysiące fanów Niebieskiej eRki. Są kibice młodsi i starsi, którzy wspólnie, zawsze i bardzo licznie przychodzą na mecze. Można powiedzieć, że miłość do Ruchu przekazuje się tu z pokolenia na pokolenie.
Siemianowice najlepsi Ruchu kibice !!!
PS małolaci moga chodzic po każdej dzielnicy Siemianowic w barwach Ruchu oprocz "dzielnicy" getto
Siemianowice są jednym z najstarszych i największych Fan Clubów Ruchu Chorzów.
To własnie ekipa "sportowa" z Siemianowic założyła organizacje anty katowicką (słynne OAK) która to miała wiele udanych akcji na Katowickie dzielnice Gks-u. Siemce są bardzo aktywnym fan clubem Ruchu który to jest bardzo dobrze widoczny na wyjazdach niebieskich oraz wydaje mnóstwo gadżetów min. szaliki , koszulki , bluzy , vlepki , smycze itp. posiadają też fany których to ukazało sie już 6 od początku istnienia FC w tym jedna dzielnicowa "Bytków" oraz osiedlowa "Wezłowiec" (osiedle Bytkowskie) Warto też dodać że z Siemianowic jest trzy razy bliżej na stadion naszego lokalnego rywala zza miedzy niż na Cichą , lecz prawie nikomu jak widać ten akurat "dyskomfort" nie przeszkadza .
W każdej z pięciu wyżej wymienionych dzielnic w dość znaczący sposób dominuje Ruch szczególnie Centrum , Michałkowice i Przełajka gdzie śmiało można stwierdzić że te dzielnice są w 100% niebieskie licząc aktywnych i widocznych kibiców ;] co do Bytkowa i Bańgowa róznią sie tylko tym od pozostałych dzielnic że znajdoją sie na nich również kibice Gks-u Katowice którzy są lecz słabo widoczni ze względu na dominacje Ruchu który to jest coraz cześciej wybierany przez młodych kibiców zarówno na Bańgowie jak i Bytkowie nawet na tych dzielnicach nie spotka sie nikogo innego w barwach prócz nibiesko białych
Podsumowując Siemianowice są bardzo dużym i znaczącym FC. Mieszkają w tym mieście tysiące fanów Niebieskiej eRki. Są kibice młodsi i starsi, którzy wspólnie, zawsze i bardzo licznie przychodzą na mecze. Można powiedzieć, że miłość do Ruchu przekazuje się tu z pokolenia na pokolenie.
Siemianowice najlepsi Ruchu kibice !!!
PS małolaci moga chodzic po każdej dzielnicy Siemianowic w barwach Ruchu oprocz "dzielnicy" getto

-
Zejdz na ziemie. Nie zdziwie sie jezeli nawet stamtad nie jestes. Liczy sie tam Cracovia, sa jednak jednostki za Wisła (jak i całe osiedle kiedys przed fala przerzutów) i poza jakimis pedałami-studentami także w porzadku chłopaki. A co do wezwan, to albo p********* albo mowisz o ww pedałach co czasem skocza na mecz dla lansu lub z ojcem. Jednak nie ma co ukrywac, lubicie se jakis leszcze pierdolnac i sie pozniej napiąć.na Piastów tylko Cracovia ... Szaliki vlepki itp znajda sie wszedzie nikogo konkretnego od nich nie ma same malolaty z ktorymi jak sie stanie twarza w twarz to wyrzekaja sie klubu a jak dostanie ******** to odrazu czekamy na wezwanie na policje ... a teraz zdanie sam sobie wyrob
Taj jestem z Huty.
Tak jestem za Wisłą.
Ogólnie gorąco na osiedlu jest często mimo Waszej dominacji.
-
Muszyna-fc Cracovii tzw.sekcja Muszyna
Trzebinia-GKS Katowice,Wisła,Zagłębie Sosnowiec/Legia i Cracovia ze swoją osławioną Bandą Trzebinia,na temat której nawet osoby z kręgu KSC mają swoje zdanie
Trzebinia-GKS Katowice,Wisła,Zagłębie Sosnowiec/Legia i Cracovia ze swoją osławioną Bandą Trzebinia,na temat której nawet osoby z kręgu KSC mają swoje zdanie
-
Sama idea przekrzykiwania sie kto co i gdzie jest pozbawiona sensu ale twoj post przebil wszystko co ostatnio czytalempgn pisze:tu to może się postawicie. w Rudzie i Gliwicach może nie jesteście siłą nr 1 ale macie dużo do powiedzenia. w reszcie miast Ruch was goni jak w Odrę w RybnikugiovanniKSG pisze:19:20 pisze:Andrzejku jesteś obcykany w temacie ,w takim razie z dużą obiektywizmu uświadom wszystkich forumowiczów kto jest siłą numer jeden na GŚ i w okolicach.
Jeśli uraczysz nas swoja odpowiedzią chciałbym aby na niej zakończyła się ta pojebana dyskusja.
P.S. Nikt z nas nie twierdzi że "karty rozdajemy wszędzie"
To moze napiszesz gdzie to rozdajecie karty,jade od zachodniej czesci Gś:
-Strzelce Op
-Kedzierzyn K
-Pyskowice
-Gliwice
-Knorow
-Czerwionka Leszczyny
Rybnik
-Radlin
-Rydultowy
-wodzislaw
Zory
Orzesze
Mikolow
Zabrze
Bytom
Tarnowskie G
Miasteczko Sl
Kalety
Ruda sl
Swietochlowice
Chorzow
Siemianowice
Katowice
Myslowice
Laziska
Pszczyna
chyba wrzystkie wiekrze miejscowosci GS
to gdzie to tak wymiatacie?
-
- ostatnie ostrzeżenie
Wieloryb pisze:przypominam się.Wieloryb pisze:Jak wygląda sytuacja w miejscowościach nad zalewem Czorsztyńskim? (Czorsztyn, Niedzica, Kluszkowce i w największej w okolicy Szczawnicy)
ostatnia próba/prośba
WŁADCY OCEANÓW
-
mi się najbardziej podoba pisownia tego niby dorosłego(33 lata) kibica Górnika,"tu marz wrzystkie" no chyba że to śląska gwara ale nie wydaje mi się
-
W żadnym wypadku , to jest gwara analfabety albo dyslektykanicpon 88 pisze:mi się najbardziej podoba pisownia tego niby dorosłego(33 lata) kibica Górnika,"tu marz wrzystkie" no chyba że to śląska gwara ale nie wydaje mi się

-
Słuchaj no giovanni z Pyskowic ja nie chciałem żeby mi andzrzej wymieniał miasta na GŚ tylko napisał kto w naszych okolicach (czyt.Górny Śląsk) może się pochwalić najlepszą ekipą więc proszę cię zamknij atlas ,wyłącz komputer i ogarnij się chłopie.
PS. I nie mów mi że twój górnik tak dużo znaczy w takich miastach jak Wodzisław,Bytom,Świętochłowice,Mysłowice (gdyby nie ten wasz śmieszny układ) i Pszczyna
PS. I nie mów mi że twój górnik tak dużo znaczy w takich miastach jak Wodzisław,Bytom,Świętochłowice,Mysłowice (gdyby nie ten wasz śmieszny układ) i Pszczyna
-
Gwarantuje Ci, że SHIFT nie boli19:20 pisze:Słuchaj no giovanni z Pyskowic ja nie chciałem żeby mi andzrzej wymieniał miasta na GŚ tylko napisał kto w naszych okolicach (czyt.Górny Śląsk) może się pochwalić najlepszą ekipą więc proszę cię zamknij atlas ,wyłącz komputer i ogarnij się chłopie.

-
Wieloryb co do Szczawnicy to znam osoby i za Cracovią i za Wisłą więc raczej podzielone ale chyba nic zorganizowanego,z Kluszkowic znam parę osób jeżdżących na Wisłę i to chyba tyle.
B. napisałeś że z Rajczy jeżdżą osoby do Was na Podbeskidzie,ja myślałem że tam prędzej będą kibicować Góralowi bo Żywiec jest bliżej.
a takie śląskie miejscowości jak Goczałkowice Zdrój,Kobiór,Wyry komu kibicują?
B. napisałeś że z Rajczy jeżdżą osoby do Was na Podbeskidzie,ja myślałem że tam prędzej będą kibicować Góralowi bo Żywiec jest bliżej.
a takie śląskie miejscowości jak Goczałkowice Zdrój,Kobiór,Wyry komu kibicują?
-
Jak wygląda sytuacja w miejscowościach nad zalewem Czorsztyńskim
Moim zdaniem z racji bliskości znajdują się fani Podhala i zapewne znajdzie się też jakiś sympatyk krakowskich drużyn nie są to duże miejscowości więc cudów nie ma.
Moim zdaniem z racji bliskości znajdują się fani Podhala i zapewne znajdzie się też jakiś sympatyk krakowskich drużyn nie są to duże miejscowości więc cudów nie ma.
-
w Pszczynie jest wielkie księstwo pszczyńskie czyli niebieski bastion który zanotował wpadkę na rzecz Tychów,ale znając niektóre osoby z Ruchu to zaraz będzie dużo tłumaczenia że to pikniki itp.Ogólnie to proponuje trochę samokrytyki na linii Górnik-Ruch-GKS bo czasami o nią bardzo ciężko niestety
-
czytając takie bzdury aż źle. jeżeli chodzi o "KP' księstwo Pszczyńskie była to organizacja jednorazowa po deRbach przestałą działać z wiadomych względów nie wszystkie osoby się tam należały na Pszczynie można spotkać dużo jednostek przewagą jest Ruch nie tylko w Pszczynie ale w całym Powiecie Pszczyńskim dla kumatych tyle.
-
Goczałkowice Zdrój,Kobiór,Wyry
Goczałkowice Zdrój - istniała ekipa która się pojawiała na Ruchu do tej pory jeżdżą może nie taka liczną grupa jak kiedyś. Jeżeli chodzi o Górnik to można tam spotkać osoby.
Kobiór - z tego co mi wiadomo to Gks Tychy
Goczałkowice Zdrój - istniała ekipa która się pojawiała na Ruchu do tej pory jeżdżą może nie taka liczną grupa jak kiedyś. Jeżeli chodzi o Górnik to można tam spotkać osoby.
Kobiór - z tego co mi wiadomo to Gks Tychy
-
To ze Gornika w Łaziskach jest 4-5 familokow to nie znaczy ze maja tu co kolwiek do powiedzenia. barwy to chyba ino po cimoku nosza 

-
- ostatnie ostrzeżenie
-
Nie przesadzaj, to duze osiedle i nie przypominam sobie by kiedykolwiek było w 100% za jakimś klubem, zwłaszcza za Wisłą. Na dziś dzień są tam fani 3 drużyn, dominacja Pasów, a sytuację z przeszłości i to jak jest dzisiaj znają wszyscy zainteresowani, więc nie pisz bzdur.JASH pisze:Zejdz na ziemie. Nie zdziwie sie jezeli nawet stamtad nie jestes. Liczy sie tam Cracovia, sa jednak jednostki za Wisła (jak i całe osiedle kiedys przed fala przerzutów) i poza jakimis pedałami-studentami także w porzadku chłopaki. A co do wezwan, to albo p********* albo mowisz o ww pedałach co czasem skocza na mecz dla lansu lub z ojcem. Jednak nie ma co ukrywac, lubicie se jakis leszcze pierdolnac i sie pozniej napiąć.na Piastów tylko Cracovia ... Szaliki vlepki itp znajda sie wszedzie nikogo konkretnego od nich nie ma same malolaty z ktorymi jak sie stanie twarza w twarz to wyrzekaja sie klubu a jak dostanie ******** to odrazu czekamy na wezwanie na policje ... a teraz zdanie sam sobie wyrob
Taj jestem z Huty.
Tak jestem za Wisłą.
Ogólnie gorąco na osiedlu jest często mimo Waszej dominacji.
-
Jeżeli chodzi , Tobie o BKS , to nie znam osoby z Rajczy , która jeździ na Ich meczeB. pisze:Bywam tam dość często, bo mam rodzinkę parę km dalej. Nie zwróciłem uwagi na nikogo w barwach, zdarzają się jakieś barwy, ale to raczej przyjezdnych. Na samej wiosce na pewno nie ma zorganizowanej grupy (pewnie są jednostki które jeżdżą do nas bo to 1 liga, jak i na mecze drugiej drużyny z Bielska)Hati pisze:Również ciekawi mnie sytuacja w Rajczy

-
Ostatnio byłem w Szczawnicy i chyba jednak jak chodzi o organizacje to Cracovia góruje, napisy chwalące Wisłe zrobione z miesiąc wcześniej poniszczone, wszędzie vlepki SzczAWnica itp. 10 znakównicpon 88 pisze:Wieloryb co do [link] to znam osoby i za Cracovią i za Wisłą więc raczej podzielone ale chyba nic zorganizowanego.
TS WISŁA KRAKÓW
-
19:20 pisze:Słuchaj no giovanni z Pyskowic ja nie chciałem żeby mi andzrzej wymieniał miasta na GŚ tylko napisał kto w naszych okolicach (czyt.Górny Śląsk) może się pochwalić najlepszą ekipą więc proszę cię zamknij atlas ,wyłącz komputer i ogarnij się chłopie.
nic nie pisalem na temat tego gdzie my panujemy,pytalem jedynie gdzie to tak rzadzicie,bo cos tam pisales o waszym panowaniu na GS wiec spytalem gdzie.bo moim zdaniem panujecie juz tylko w Chorzowie Swionach Siemach I Mikolow+Pszow i Radlin na poludniu.jak to jest caly GS to chyba sie cos skurczyl ten nasz Slask na tym obrzarze zyje max 350000 ludzi.wydaje mi sie ze na Slasku ogolnie zyje ich wiecej i to sporo wiecej.Co do ekipy to moze macie i lepsza od Legii co nie znaczy ze rzadzicie w Warszawie
-
Sztygar pisze:W żadnym wypadku , to jest gwara analfabety albo dyslektykanicpon 88 pisze:mi się najbardziej podoba pisownia tego niby dorosłego(33 lata) kibica Górnika,"tu marz wrzystkie" no chyba że to śląska gwara ale nie wydaje mi siędo tego koleś nawet niewie ile ludzi mieszka w jego mieście więc niema co go poważnie traktować
wiadomosc dla nicponia,napisalem 32l a to ze pare literek pomylilem to fakt ale chodzi o meritum sprawy a nie o polonistyke.sztygarowi moge jedynie napisac ze jest idiota i tak juz raczej zostanie.twoj post jedynie mial na celu obrazic mnie,kompletnie nie wniosl nic do omawianej sprawy
-
Sztygar pisze:W żadnym wypadku , to jest gwara analfabety albo dyslektykanicpon 88 pisze:mi się najbardziej podoba pisownia tego niby dorosłego(33 lata) kibica Górnika,"tu marz wrzystkie" no chyba że to śląska gwara ale nie wydaje mi siędo tego koleś nawet niewie ile ludzi mieszka w jego mieście więc niema co go poważnie traktować
na jakiej podatwie sztygarku stwierdziles ze niewiem ilu ludzi mieszka w moim miasteczku?priv prosze
-
giovanni ile jeszcze postów pod rząd napiszesz ?
spamer
spamer
-
Te dżjowani "obrzarze"
ty chyba jesteś ku*** niedorozwinięty.Weź lepiej się nie wpierdalaj bo robisz tylko dużo szumu.Wypisujesz mi tu jakieś bzdury o miastach gdzie my panujemy,że może i mamy lepszą ekipę od Legii a w Warszawie nie rządzimy.O co ci chodzi krupnioczku albo lepiej kaszaneczko bo ty na pewno z emigracji jesteś skoro tak kaleczysz naszą gwarę.Napisz lepiej gdzie to wy panujecie a na twój górnik szkoda mi shiftu i tyle w temacie.
P.S. i myśl zanim coś napiszesz bo zajebałeś swoimi wypocinami dwie strony tematu

P.S. i myśl zanim coś napiszesz bo zajebałeś swoimi wypocinami dwie strony tematu
-
niedorozwiniety jestes raczej ty,piszesz glupoty o tym jak to rzadzicie na GS a potem nie potrafisz okreslic gdzie i na czym to polega.pisz juz na priv jak cos.Ps nigdy nie jem krupniokow,nie lubie.19:20 pisze:Te dżjowani "obrzarze"ty chyba jesteś ku*** niedorozwinięty.Weź lepiej się nie wpierdalaj bo robisz tylko dużo szumu.Wypisujesz mi tu jakieś bzdury o miastach gdzie my panujemy,że może i mamy lepszą ekipę od Legii a w Warszawie nie rządzimy.O co ci chodzi krupnioczku albo lepiej kaszaneczko bo ty na pewno z emigracji jesteś skoro tak kaleczysz naszą gwarę.Napisz lepiej gdzie to wy panujecie a na twój górnik szkoda mi shiftu i tyle w temacie.
-
Dlatego napisałem, że "pewnie" jeżdżą...kps. pisze:Jeżeli chodzi , Tobie o BKS , to nie znam osoby z Rajczy , która jeździ na Ich meczeB. pisze:Bywam tam dość często, bo mam rodzinkę parę km dalej. Nie zwróciłem uwagi na nikogo w barwach, zdarzają się jakieś barwy, ale to raczej przyjezdnych. Na samej wiosce na pewno nie ma zorganizowanej grupy (pewnie są jednostki które jeżdżą do nas bo to 1 liga, jak i na mecze drugiej drużyny z Bielska)Hati pisze:Również ciekawi mnie sytuacja w Rajczy
-
Skończcie już pieprzyć o tym GŚ, żałosna jest ta cała niebieska propaganda, że z was takie kozaki. I ogólnie te kłótnie między KSG a Ruchem i GieKSą zasmiecają temat. Dajcie se spokój
-
jak wyglada sytuacja w radzionkowie?
-
mógłbym prosić o opisanie sytuacji w Łańcucie?
-
-
Może ktoś napisać jak wygląda sytuacja w Jeleniej Górze i Hrubieszowie ??
-
w Hrubieszowie jest Unia.
-
-
Stary nie rób siary na forum.Michał_KSG pisze:Rydułtowy za kim?
Naprzód Rydułtowy FC Górnik Zabrze
Gůrny Ślůnzek, rostomjyuy Hajmatland!
-
jest tez stara gwardia, Spartacus, za Górnikiem Wałbrzychzych pisze:A w Jeleniej Górze Karkonosze.
-
nikt nie opisal wiec spruboje opisac,mieszkam niedaleko.miasteczko mocno podzielone miedzy miejscowy Ruch R a Polonie Bytom,ale przewage chuliganska raczej dosc mocno po stronie polonistow i miasteczko powoli przechyla sie raczej na ich strone,byc moz tez wplyw na to ma fakt ze Polonia gra w ekstraklasie a RR od wielu lat doluje pilkarsko.pojedyncze jednostki i grupki KSG i Ruchu ChBG1930 pisze:jak wyglada sytuacja w radzionkowie?