Małopolska kibolska
Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM, Zorientowany
-
Taksepatrze
Re: Małopolska kibolska
Swego czasu pamietam, że w Brzesku było dużo wiślaków. A co tam słychać w Gorlicach? Glinik to w 100% niezalezna ekipa czy są tam osoby pro Wisła/Widzew ?
-
tak tylko pytam
O Gdowie, ktoś coś napisze ? Domyślam się, że nie ma tam nic wielkiego, ale właśnie...widziałem ostatnio wydane gadżety Cracovii z fc Gdów i trochę mnie to zaskoczyło (tak wiem, że wydanie gadżetów, to nic nie znaczy.Zwłaszcza w dzisiejszych czasach).
A czy to prawda że Okocimski i Beskid maja sie ku sobie ? Bo chodzą głosy że Beskid obecny na turnieju w Brzesku
-
subiektywnie
ale kiedy ta lokomotywa jechała? pewnie jeszcze w '90tych?w miare kumaty pisze: 08.09.2026, 12:15 Brzesko całkowicie zdominowane przez Okocimiski Ale kiedyś jednak byli pro-Wisła (Świta mi powrót z jakiegoś meczu Wisły, gdzie szczycili się zdemolowaniem lokomotywy) i bardzo długo mieli kontakty z wiślakami z Bochni. Wydaje mi się, że urwało się to wraz z upadkiem zgody z Unia i początkiem układu Unia-Wisła.
już tyle pokoleń zdążyło sie przemielić że to że kiedyś jakimś starym było blisko nie znaczy że dziś małolaci w wieku ich synów tak samo na to patrzą
a w ostatnich latach reputacja Wisły poleciała na łeb na szyje i nawet takie ekipy którym nigdy nie będzie blisko do Cracovii i teoretycznie bliżej im do Wisły to jednak nie chcą być z nią kojarzone: Okocimski, Glinik, nawet Unia Tarnów chyba już ma dosyć telenoweli jaką kilkukrotnie zapewniała im Wisła a z Podkarpacia to niby dlaczego Polonia Przemyśl wybrała Stal a nie Wisłę?
jedynie dziwi postawa Unii Oświęcim bo akurat ona była cięta na Wisłę kiedy jeszcze nie miała tak spapranej reputacji a paradoksalnie teraz sie zbliżyli no ale wszystko przez Ruch
nie mieli żadnego wsparcia z strony Wisły wiec wybrali w ultimatum Stal Rzeszów, nadal sporo osob z Przemysla jedzi na Wisłe i barwy Wisły są widocznesubiektywnie pisze: 08.09.2026, 16:43ale kiedy ta lokomotywa jechała? pewnie jeszcze w '90tych?w miare kumaty pisze: 08.09.2026, 12:15 Brzesko całkowicie zdominowane przez Okocimiski Ale kiedyś jednak byli pro-Wisła (Świta mi powrót z jakiegoś meczu Wisły, gdzie szczycili się zdemolowaniem lokomotywy) i bardzo długo mieli kontakty z wiślakami z Bochni. Wydaje mi się, że urwało się to wraz z upadkiem zgody z Unia i początkiem układu Unia-Wisła.
już tyle pokoleń zdążyło sie przemielić że to że kiedyś jakimś starym było blisko nie znaczy że dziś małolaci w wieku ich synów tak samo na to patrzą
a w ostatnich latach reputacja Wisły poleciała na łeb na szyje i nawet takie ekipy którym nigdy nie będzie blisko do Cracovii i teoretycznie bliżej im do Wisły to jednak nie chcą być z nią kojarzone: Okocimski, Glinik, nawet Unia Tarnów chyba już ma dosyć telenoweli jaką kilkukrotnie zapewniała im Wisła a z Podkarpacia to niby dlaczego Polonia Przemyśl wybrała Stal a nie Wisłę?
jedynie dziwi postawa Unii Oświęcim bo akurat ona była cięta na Wisłę kiedy jeszcze nie miała tak spapranej reputacji a paradoksalnie teraz sie zbliżyli no ale wszystko przez Ruch
-
subiektywnie
podobno na Okocimski też coś leciało, to już nie wspólnie? nagle sama Tovia? dziwne
Fakt jest taki Że Oświęcimska Unia zbliżyła się do Wisły przez Ruch, Obie strony też zrozumiały że tak będzie lepiej dla każdego w obecnej sytuacji, Ale najciekawiej jest z Wiślackimi Brzeszczami którzy dalej nie są do Unii przekonani, nie jeżdżą do nich na mecze a kiedy Wisła na swoich meczach pozdrawia Oświęcimian to Brzeszcze milcząsubiektywnie pisze: 08.09.2026, 16:43ale kiedy ta lokomotywa jechała? pewnie jeszcze w '90tych?w miare kumaty pisze: 08.09.2026, 12:15 Brzesko całkowicie zdominowane przez Okocimiski Ale kiedyś jednak byli pro-Wisła (Świta mi powrót z jakiegoś meczu Wisły, gdzie szczycili się zdemolowaniem lokomotywy) i bardzo długo mieli kontakty z wiślakami z Bochni. Wydaje mi się, że urwało się to wraz z upadkiem zgody z Unia i początkiem układu Unia-Wisła.
Przez cały czas, który ja pamiętam w Oświęcimiu były chłopaki, które kibicowały Wiśle i hokejowej Unii. Teraz Unia Oświęcim ma swój najlepszy czas i to wykorzystuje. Nie wiem jak długo to potrwa, ale moim zdaniem nie potrwa wiecznie. Pozdrawianie ich na meczu Wisły budzi u mnie jedynie uśmiech i nostalgię za minionymi czasami, gdzie ekipa tego pokroju była co najwyżej mocnym FC.
I nie piszę tego z zazdrosnego "chrzanowskiego" punktu widzenia, bo z tego co wiem, Unia miała powody żeby przyjechać i wyjaśnić moich młodszych kolegów.
I nie piszę tego z zazdrosnego "chrzanowskiego" punktu widzenia, bo z tego co wiem, Unia miała powody żeby przyjechać i wyjaśnić moich młodszych kolegów.
Z tym, że Unia Oświęcim z małego miasta ma lepszy skład niż Wisła :)
-
Zgredek1906
Z tym brakiem pozdrowień ze strony Brzeszcz czy Podhala to mit, wiadomo że każdy ma swoje spostrzeżenia na temat zgód czy układów i jedni mają lepszy kontakt z Oświęcimiem inni z Widzewem a jeszcze inni z Ruchem czy Slovanem ale nie ma z tego powodu żadnych zgrzytów i nie ma się tutaj czego doszukiwać.
-
subiektywnie
rozwaliło mnie jak ktoś podsumował ostatnią relacje Tarnovii z wyjazdu do Gnojnika
padły tam słowa że "lokalsom hasło piłka nożna dla kibiców nie jest obce"
a ktoś skomentował:
- piłka nożna dla kibiców... a na Tarnovii sektor gości zarósł krzakami..
trafione w sedno ;D
padły tam słowa że "lokalsom hasło piłka nożna dla kibiców nie jest obce"
a ktoś skomentował:
- piłka nożna dla kibiców... a na Tarnovii sektor gości zarósł krzakami..
trafione w sedno ;D
Ale po co im sektor gości skoro w tej buraczanej lidze nie ma ekip żadnych i stąd na siłę próbują pompować mecze ze Stróżami czy Gnojnikiem jako "hit". Niedługo najnudniejsze derby. Ciekawe co tym razem pokażą obie strony
-
Taksepatrze
3-4 FC Wisły zebrałyby podobny sklad jak Unia. Np. Bochnia + Sucha + Chrzanów + Brzeszcze. A gdzie reszta FC Wisły :) O Krakowie nawet nie mówie. Bądzmy poważni.Karpiu pisze: 09.09.2026, 14:25 Z tym, że Unia Oświęcim z małego miasta ma lepszy skład niż Wisła :)
To sa wlasnie te farmazony powielane przez wszystkich zawistnych chcacych umniejszyc Wisle. Wy w ogole macie w glowie pojecie skali? Juz nie raz tutaj czytalem, ze jakies male ekipy maja lepszy sklad niz Wisla :) 10 x 10 do lat 16 to i kopciuszek z malej wsi moze najebac reprezentacji z topu. Wisla jest w stanie jezdzic na kilka tys. fanatykow a ilosc ludzi kibicujacych Wisle w Krakowie i malopolsce oznacza, E jak jest potrzeba to zebranie 500 glow dobrego skladu nie stanowi problemu - przynajmniej czesc tego zawistnego antywislackiego forum moglaby sie cyckiem pobawic do takich fotek :) Ja wiem, ze nie beda to zabijaki jak rekiny, ale na takie tuzy jak Glogowy, Leczne i inne napinary wystarczy 1 osiedle z Krakowa albo liczniejsze FC - taka prawda., ale sa inni i beda inni, moze wieksi i silniejsi niz rekiny. Wisla se wzgledu na skale zawsze bedzie w topie i zawsze beda na Wisle ludzie lubiacy mocniejsze wrazenia, wbijcie sobie to do lba raz na zawsze.
Absokutnie nie pije tutaj do wspomnianej Unii, ktora lubie i szanuje, ale przewijalo sie nie raz porownywanie Wisly do klubow z innego swiata sceny i choc Wisle chuligansko na rece daleko do najlepszych w tej chwili przez specyfike miasta, to z wiekszoscia napinaczy poradzilaby sobie gladziutko.
Absokutnie nie pije tutaj do wspomnianej Unii, ktora lubie i szanuje, ale przewijalo sie nie raz porownywanie Wisly do klubow z innego swiata sceny i choc Wisle chuligansko na rece daleko do najlepszych w tej chwili przez specyfike miasta, to z wiekszoscia napinaczy poradzilaby sobie gladziutko.
Które osiedle czy ktore FC banda na bande przejedzie sie po Gorniku Łęczna czy Chrobrym? :)Jackass pisze: 10.09.2026, 00:08 To sa wlasnie te farmazony powielane przez wszystkich zawistnych chcacych umniejszyc Wisle. Wy w ogole macie w glowie pojecie skali? Juz nie raz tutaj czytalem, ze jakies male ekipy maja lepszy sklad niz Wisla :) 10 x 10 do lat 16 to i kopciuszek z malej wsi moze najebac reprezentacji z topu. Wisla jest w stanie jezdzic na kilka tys. fanatykow a ilosc ludzi kibicujacych Wisle w Krakowie i malopolsce oznacza, E jak jest potrzeba to zebranie 500 glow dobrego skladu nie stanowi problemu - przynajmniej czesc tego zawistnego antywislackiego forum moglaby sie cyckiem pobawic do takich fotek :) Ja wiem, ze nie beda to zabijaki jak rekiny, ale na takie tuzy jak Glogowy, Leczne i inne napinary wystarczy 1 osiedle z Krakowa albo liczniejsze FC - taka prawda., ale sa inni i beda inni, moze wieksi i silniejsi niz rekiny. Wisla se wzgledu na skale zawsze bedzie w topie i zawsze beda na Wisle ludzie lubiacy mocniejsze wrazenia, wbijcie sobie to do lba raz na zawsze.
Dopóki się te twoje "terminatory" z nikim nie ustawia i nie sprawdzą, takie twoje pier...enie nie ma sensu i możesz je włożyć między bajki a fantasy.
-
subiektywnie
brawo dla Glinika za niewpuszczenie nożowników z Tarnowa... a nie czekaj.. to nie z tego powodu wczorajsze, wyjazdowe ZERO? ;D
To ciekawe co mówisz, niby taki potencjał a ciężko dostrzec kogoś normalnych gabarytów, a za chuliganów robią upośledzone dzieciTaksepatrze pisze: 09.09.2026, 21:153-4 FC Wisły zebrałyby podobny sklad jak Unia. Np. Bochnia + Sucha + Chrzanów + Brzeszcze. A gdzie reszta FC Wisły :) O Krakowie nawet nie mówie. Bądzmy poważni.Karpiu pisze: 09.09.2026, 14:25 Z tym, że Unia Oświęcim z małego miasta ma lepszy skład niż Wisła :)
-
Taksepatrze
Wiesz co kolego, daleko mi do oceniania chlopakow po gabarytach, ale widzac pierwszy lepszy sklad w/w FC Wisły tudziez np z Suchej Beskidzkiej, to nie wygladają na uposledzonych dzieci ;) To tylko jeden FC. Dodaj do tego ze dwa, trzy FC z innych miast i juz sie uzbiera wizualny oraz ilosciowy sklad Uni Oświęcim. A gdzie reszta FC ktorych Wisła ma od groma? Gdzie cały Kraków? No badz prosze cie powazny.Karpiu pisze: 10.09.2026, 11:50To ciekawe co mówisz, niby taki potencjał a ciężko dostrzec kogoś normalnych gabarytów, a za chuliganów robią upośledzone dzieciTaksepatrze pisze: 09.09.2026, 21:153-4 FC Wisły zebrałyby podobny sklad jak Unia. Np. Bochnia + Sucha + Chrzanów + Brzeszcze. A gdzie reszta FC Wisły :) O Krakowie nawet nie mówie. Bądzmy poważni.Karpiu pisze: 09.09.2026, 14:25 Z tym, że Unia Oświęcim z małego miasta ma lepszy skład niż Wisła :)
https://zapodaj.net/plik-sUFE7hD28W
-
nieskumalemtypa
Na tym zdjęciu stoi między innymi S który z SB nie jest, abstrahując od reszty.
Wiesz co, bardziej kojarzę ekipy "sportowe" krakowskich ekip przez pryzmat tego: https://zapodaj.net/plik-R0G8Iue3h5
I tym podobnym :) Miałem przyjemność poznać parę osób z "klimatu" w dawnych latach, którzy sepleniacym głosem dukali że po co ćwiczyć jak jest Amfa i sprzęty heh
I tym podobnym :) Miałem przyjemność poznać parę osób z "klimatu" w dawnych latach, którzy sepleniacym głosem dukali że po co ćwiczyć jak jest Amfa i sprzęty heh
-
Taksepatrze
Wlasnie ludzie mają błedne myslenie nt. krakusów. Zdzwiwilbys sie ile osob trenuje. Sam sie zdziwilem nie tak dawno temu. Owszem, mlodych chudych i przecpanych chlopakow tez jest od wuja. Tym niemniej jednak gadanie ze ludzie z Oswiecimia maja lepszy sklad niz cala Wisla totalnie mija sie z prawdą, gdzie tak jak mowie jakby sie zabrała Bochnia + Sucha + Zabierzów to wizualnie i liczebnie wygladaliby nie gorzej od chlopakow z calego Oswiecimia. A dodaj do tego Chrzanow, Brzeszcze, Olkusz, Gdow, Myslenice, Jaworzno, cale Podhale, Limanowa, Krzeszowice, Dobczyce, Skawina, Pińczów, Słomniki itd. Itd. to już w ogole nie ma o czym tak naprawde rozmawiać. A gdzie jeszcze sam Kraków :)
także p. z dębnik :D więc foto raczej pomieszanie z poplątaniemnieskumalemtypa pisze: 10.09.2026, 14:13 Na tym zdjęciu stoi między innymi S który z SB nie jest, abstrahując od reszty.
-
subiektywnie
nurtował mnie temat klatki na Tarnovii więc zasięgnąłem języka i okazuje się że stadion jest własnością klubu przez co miasto nie może nic tam zrobić
więc pretensje o jego stan w tym wieloletni brak możliwości przyjmowania gości spada na klub i kibiców co troche gryzie sie z tymi ich hasłami o piłce nożnej dla kibiców...
więc pretensje o jego stan w tym wieloletni brak możliwości przyjmowania gości spada na klub i kibiców co troche gryzie sie z tymi ich hasłami o piłce nożnej dla kibiców...
-
Thuglife1971
Jak wy się bić nie umiecie tylko na sprzęt jesteście mocni a co do zdjęcia Fc sucha to każdy może szpryce przyjąć i 3 miesiące budować formę a i tak c**** to zmieni !Taksepatrze pisze: 10.09.2026, 13:14Wiesz co kolego, daleko mi do oceniania chlopakow po gabarytach, ale widzac pierwszy lepszy sklad w/w FC Wisły tudziez np z Suchej Beskidzkiej, to nie wygladają na uposledzonych dzieci ;) To tylko jeden FC. Dodaj do tego ze dwa, trzy FC z innych miast i juz sie uzbiera wizualny oraz ilosciowy sklad Uni Oświęcim. A gdzie reszta FC ktorych Wisła ma od groma? Gdzie cały Kraków? No badz prosze cie powazny.Karpiu pisze: 10.09.2026, 11:50To ciekawe co mówisz, niby taki potencjał a ciężko dostrzec kogoś normalnych gabarytów, a za chuliganów robią upośledzone dzieciTaksepatrze pisze: 09.09.2026, 21:15
3-4 FC Wisły zebrałyby podobny sklad jak Unia. Np. Bochnia + Sucha + Chrzanów + Brzeszcze. A gdzie reszta FC Wisły :) O Krakowie nawet nie mówie. Bądzmy poważni.
Wyjdźcie do kogoś ale z Honorem o ile wiecie co te słowo znaczy
-
SchabZaBrata
To nie o to chodzi? Przecież wszyscy się jarają zdjęciami z gołymi klatami, jakie wielkie, silne i męskie samce alfa pozują.
A potem wychodzą do lasu - dwa razy w roku, raz 20x20, drugi raz 15x15. A na zdjęciu 100 chłopa :) Ale jak coś to wszyscy trenują!
Zastanów się poważnie o czym w ogóle piszesz i jakie to ma przełożenie na realia.
. Dajcie spokój z tym honorem , gdyby Sosnowiec i Bielsko miało honor nie atakowaliby z zaskoczenia , a tak gaz nie pomógł i groźne niby na salkach z AlgierczykamiSchabZaBrata pisze: wczoraj, 13:11To nie o to chodzi? Przecież wszyscy się jarają zdjęciami z gołymi klatami, jakie wielkie, silne i męskie samce alfa pozują.
A potem wychodzą do lasu - dwa razy w roku, raz 20x20, drugi raz 15x15. A na zdjęciu 100 chłopa :) Ale jak coś to wszyscy trenują!
Zastanów się poważnie o czym w ogóle piszesz i jakie to ma przełożenie na realia.
-
Taksepatrze
Gadka byla o czyms innym - porównaniu wizualnych skladow Uni Oswiecim i Wisły Krakow ;) To raz. Dwa, co masz na mysli piszac o honorze? Lech z Masterem na wakacjach? Pozniej chlopy nawet za to niepogonione, preżące sie na zdjeciach po wygraniu majstra. Śląsk tolerujacy przez lata sprzet na Wiśle, a teraz nagle sie tym srzetem brzydzacy? Legia rozpruwajaca sie na transie czy dojezdzajaca sprzetem Polonie? Ekipy handlujace inżynierami? Ataki na chlopow przy kobietach? Dzganie i bicie kobiet? Trenowanie i trzymanie z opalonymi? Jezdzenie po ciuchu ze sprzetem? Ustawki z ludzmi w skladach co z kibicowaniem nie maja nic wspolnego? Kazdy w Polsce ma cos za uszami. Wszyscy sa hipokrytami. Temu nikt Wiśle nie bedzie ustalał zasad co i jak mają robic. Tak bylo za moich czasow i mam nadzieje, ze tak jest rowniez po dzis dzień.
-
w miare kumaty
Piękna narracja. Sam wymyśliłeś czy juz oficjalna wasza wersja? Teraz trzeba Wisłę wcześniej informować, że planowany jest atak, bo inaczej niehonorowo. W waszym przypadku, to pasuje wysłać jeszcze poslancs z dwoma nagimi mieczami (a jeszcze lepiej fiskarsami).shoe1984 pisze: wczoraj, 15:41. Dajcie spokój z tym honorem , gdyby Sosnowiec i Bielsko miało honor nie atakowaliby z zaskoczenia , a tak gaz nie pomógł i groźne niby na salkach z AlgierczykamiSchabZaBrata pisze: wczoraj, 13:11To nie o to chodzi? Przecież wszyscy się jarają zdjęciami z gołymi klatami, jakie wielkie, silne i męskie samce alfa pozują.
Skoro zaatakowali was niehonorowo, to czemu pozniej nie potrafiliście honorowo wyjasnic sprawy? A no tak, zapomniałem … bo Wisła jest zbyt wielka, żeby ktoś jej dawał propozycje i jeśli już to ma być na waszych warunkach.
Odłóż chłopie Mefedron bo ci szkodzi.
Tu się nie zgodzę kolego, bo kibice Tarnovii sami zrobili klatkę by przyjąć gości z Gorlic. I to by było na tyle z wizyt gości przy Banderowskiego. Chyba że Unia w okolicy stadionu podczas derbów czy jakieś dzieciaki / pikniki. To były początki "nowej" Tarnovii, która miała solidną pakę (kto bywał na kadrze ten widział skład). Wg mnie ogrmny potencjał niestety zmarnowany, a myślałem że powstanie jakaś realna siła w Małopolsce.subiektywnie pisze: 10.09.2026, 20:36 nurtował mnie temat klatki na Tarnovii więc zasięgnąłem języka i okazuje się że stadion jest własnością klubu przez co miasto nie może nic tam zrobić
OKS - Beskid, dwie niezależne ekipy w województwie, fajnie jakby się zmotywowali i wyszli z tego marazmu. Małopolska potrzebuję różnorodności, a nie tylko pod butem wielkiego brata z Krakowa.
Tak jak GKS Tychy do Gieksy w parku lata temu? :)Thuglife1971 pisze: wczoraj, 12:58Jak wy się bić nie umiecie tylko na sprzęt jesteście mocni a co do zdjęcia Fc sucha to każdy może szpryce przyjąć i 3 miesiące budować formę a i tak c**** to zmieni !Taksepatrze pisze: 10.09.2026, 13:14Wiesz co kolego, daleko mi do oceniania chlopakow po gabarytach, ale widzac pierwszy lepszy sklad w/w FC Wisły tudziez np z Suchej Beskidzkiej, to nie wygladają na uposledzonych dzieci ;) To tylko jeden FC. Dodaj do tego ze dwa, trzy FC z innych miast i juz sie uzbiera wizualny oraz ilosciowy sklad Uni Oświęcim. A gdzie reszta FC ktorych Wisła ma od groma? Gdzie cały Kraków? No badz prosze cie powazny.Karpiu pisze: 10.09.2026, 11:50
To ciekawe co mówisz, niby taki potencjał a ciężko dostrzec kogoś normalnych gabarytów, a za chuliganów robią upośledzone dzieci
Wyjdźcie do kogoś ale z Honorem o ile wiecie co te słowo znaczy