A co powiesz o zgodach komuchów z "czerwonego Zagłębia"?
[link]
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
W.ypierdalaj z polskiego forum kibicowskiego folksdojczu. Idź na niemieckie forum dla pedałów fanów Rohma czy tam stwórz sobie takie śluńskie autonomiczne.CopA.C.A.B.ana pisze: ↑02.10.2024, 15:47Nie musisz się tłumaczyć ile wisiała, bo mi to lata koło c****, a folksdojcze to cię zbiorowo dupiły drucie. Szczekaj dalej na tematy, o których nie masz pojęcia.
Wiadomo, że na Reichu lepiej stać za flagą Oberschliesen za 5 marek kiedyś, a teraz za 5 euro od BND. To bardziej opłacalne...bez-napinki pisze: ↑02.10.2024, 16:31Weź tam idź stań sobie lepiej pod flagą PATRIOCI i zgrywaj patriotę za 5 PLN.
Na Zagłębiu od lewa do prawa...amaris pisze: ↑02.10.2024, 16:04W.ypierdalaj z polskiego forum kibicowskiego folksdojczu. Idź na niemieckie forum dla pedałów fanów Rohma czy tam stwórz sobie takie śluńskie autonomiczne.CopA.C.A.B.ana pisze: ↑02.10.2024, 15:47Nie musisz się tłumaczyć ile wisiała, bo mi to lata koło c****, a folksdojcze to cię zbiorowo dupiły drucie. Szczekaj dalej na tematy, o których nie masz pojęcia.
![]()
Skąd i z jakiego powodu się wzięło w naszych stronach jakiekolwiek używanie symbolu swastyki? Może mógłby ktoś wyjaśnić, pytanie serio.
Dwa powody:
Dzięki bardzo za odpowiedźPW2014 pisze: ↑02.10.2024, 18:33Dwa powody:
1. Walka z komuną. Naziści to przeciwnicy ideologiczni komunistów. W Polsce od zakończenia wojny wiadomo kto rządził.
2. Moda wynikająca z pierwszego. Nie wszyscy byli NS, większość to Skinheads o prawicowych poglądach i z automatu wszystkich wrzucało się do jednego worka. Celtyków było dużo, swastyk zdecydowanie mniej.
To tak w wielkim skrócie. Raczej nie było innych powodów. NS w Polsce to gatunek wymarły, trafiały się jeszcze pojedyncze egzemplarze na MN sprzed kilku lat.
Tylko skąd takie pchełki jak busta czy amaris czy ten kurczaczek mogą o tym wiedzieć? Wtedy to jeszcze mleko z ojcowskiego cyca pili.Nie mają nawet pojęcia jak to wyglądało w ich klubikach a co dopiero w Polsce.Nie odpisujcie, niech płaczą dalej.
PW2014 pisze: ↑02.10.2024, 18:33Dwa powody:
1. Walka z komuną. Naziści to przeciwnicy ideologiczni komunistów. W Polsce od zakończenia wojny wiadomo kto rządził.
2. Moda wynikająca z pierwszego. Nie wszyscy byli NS, większość to Skinheads o prawicowych poglądach i z automatu wszystkich wrzucało się do jednego worka. Celtyków było dużo, swastyk zdecydowanie mniej.
To tak w wielkim skrócie. Raczej nie było innych powodów. NS w Polsce to gatunek wymarły, trafiały się jeszcze pojedyncze egzemplarze na MN sprzed kilku lat.
Tylko do BMW nie siadaj :)
Bo Cracovia nie jest w WRWE.
Nie zrozumiesz pajacu. :)Pasierb Bogdana pisze: ↑02.10.2024, 17:58Co na wpisy dwóch chorzowskich powyżej mają do powiedzenia ''patrioci za 5 złotych'' czy tam ''pseudo patrioci'' z Widzewa, Wisły i Elany??
bez-napinki to też są patrioci za 5 PLN stojący za flagą w barwach Polski?
Śmiać się chcebez-napinki pisze: ↑02.10.2024, 20:53Nie zrozumiesz pajacu. :)Pasierb Bogdana pisze: ↑02.10.2024, 17:58Co na wpisy dwóch chorzowskich powyżej mają do powiedzenia ''patrioci za 5 złotych'' czy tam ''pseudo patrioci'' z Widzewa, Wisły i Elany??
bez-napinki to też są patrioci za 5 PLN stojący za flagą w barwach Polski?
RAŚ to jednak nie ETA;) Górny Śląsk to Polska, a Ruch to polski klub. Jedyny jak dotąd klub na Śląsku gdzie grają tylko niby Ślązacy to 1.FC Kattowitz (czy jak to się tam to RAŚowe tworzywo nazywa) ani z Ruchem, ani z Chorzowem ani tradycją Śląska nie ma wspólnegoPrawo i pięść pisze: ↑30.09.2024, 20:16(...) Tak samo jak w Hiszpanii baskowie nienawidzą Hiszpanii i chcą autonomii. Identyczny przykład ale tam na dużo większą skalę.
Pudło widzewski gamoniu, jakoś trzeba sobie zracjonalizować to, że się przytulasz do kibiców Reichu Chorzów wspierających autonomie i marzących o powstaniu własnego państwa na GŚ. Bo jeżeli uważają się za naród, to naturalną tego konsekwencją jest to, że jak każdy naród dążą do samoorganizacji w formie własnego państwa. A teraz widzewski pachole i reszta przygłupów "patriotów za 5 PLN" z WRWE śpiewamy: ŚMIERĆ WROGOM OJCZYZNY!Porto.Tekila pisze: ↑02.10.2024, 19:06Tylko skąd takie pchełki jak busta czy amaris czy ten kurczaczek mogą o tym wiedzieć? Wtedy to jeszcze mleko z ojcowskiego cyca pili.Nie mają nawet pojęcia jak to wyglądało w ich klubikach a co dopiero w Polsce.Nie odpisujcie, niech płaczą dalej.
ale ty nawet nie wiesz o czym piszesz.amaris pisze: ↑02.10.2024, 22:49Pudło widzewski gamoniu, jakoś trzeba sobie zracjonalizować to, że się przytulasz do kibiców Reichu Chorzów wspierających autonomie i marzących o powstaniu własnego państwa na GŚ. Bo jeżeli uważają się za naród, to naturalną tego konsekwencją jest to, że jak każdy naród dążą do samoorganizacji w formie własnego państwa. A teraz widzewski pachole i reszta przygłupów "patriotów za 5 PLN" z WRWE śpiewamy: ŚMIERĆ WROGOM OJCZYZNY!Porto.Tekila pisze: ↑02.10.2024, 19:06Tylko skąd takie pchełki jak busta czy amaris czy ten kurczaczek mogą o tym wiedzieć? Wtedy to jeszcze mleko z ojcowskiego cyca pili.Nie mają nawet pojęcia jak to wyglądało w ich klubikach a co dopiero w Polsce.Nie odpisujcie, niech płaczą dalej.
A propos, kibice Reichu Chorzów mieli chyba jakieś wyczucie i ta flaga, oraz Oberschlesien, nigdy nie zawisły podczas meczów zgodowych na stadionach "patriotycznego" Widzewka i Wisełki?
![]()
Ehh, tak nic nie wiem, tylko światli kibice WRWE znają tę ukrytą prawdę, że kibice Reichu to tak naprawdę polscy patrioci, a te flagi To My Naród Śląski i Oberschlesien, gwizdy na hymn, śpiewy o polskich świniach to takie żarciki :D Przygłupie, ocknij się, bo ci pluj do mordy, a ty się cieszysz...
no widzisz idioto, ty nawet nie wiesz czym jest autonomia.amaris pisze: ↑02.10.2024, 23:03Ehh, tak nic nie wiem, tylko światli kibice WRWE znają tę ukrytą prawdę, że kibice Reichu to tak naprawdę polscy patrioci, a te flagi To My Naród Śląski i Oberschlesien, gwizdy na hymn, śpiewy o polskich świniach to takie żarciki :D Przygłupie, ocknij się, bo ci pluj do mordy, a ty się cieszysz...
Kibice Reichu realnie od wielu lat wspierają na różnych polach walkę o autonomie GŚ, więc wychodzi na to, że to ty nic nie wiesz idioto...
Głupku, nie mów mi, co wiem, a czego nie, bo to, że GŚ miał autonomię po I WŚ, to wiedza ma poziomie podstawówki.212 pisze: ↑02.10.2024, 23:18no widzisz idioto, ty nawet nie wiesz czym jest autonomia.amaris pisze: ↑02.10.2024, 23:03Ehh, tak nic nie wiem, tylko światli kibice WRWE znają tę ukrytą prawdę, że kibice Reichu to tak naprawdę polscy patrioci, a te flagi To My Naród Śląski i Oberschlesien, gwizdy na hymn, śpiewy o polskich świniach to takie żarciki :D Przygłupie, ocknij się, bo ci pluj do mordy, a ty się cieszysz...
Kibice Reichu realnie od wielu lat wspierają na różnych polach walkę o autonomie GŚ, więc wychodzi na to, że to ty nic nie wiesz idioto...
nie wiesz, ze ja obiecywali przed przystapieniem do Powstań Śląskich.
tak, ci sami ludzie, ktorzy walczyli o Polskość Górnego Śląska, walczyli o autonomiczny region w ramach RP.
wg twoich teorii to do reichu im bylo blisko.
i co, Górny Śląsk miał ten autonomiczny region w granicach II RP i co sie stalo? jakeis ruchy separatystyczne były?
gwizdy to byly jak ktos sobie dupe hymnem wycieral i stosowal go forme klubowej przepychanki.
z okazji 11 XI, 15 VIII, czy finalow PP gwizdow nie bylo.
no wlasnie nie masz wiedzy.amaris pisze: ↑02.10.2024, 23:33Głupku, nie mów mi, co wiem, a czego nie, bo to, że GŚ miał autonomię po I WŚ, to wiedza ma poziomie podstawówki.212 pisze: ↑02.10.2024, 23:18no widzisz idioto, ty nawet nie wiesz czym jest autonomia.amaris pisze: ↑02.10.2024, 23:03
Ehh, tak nic nie wiem, tylko światli kibice WRWE znają tę ukrytą prawdę, że kibice Reichu to tak naprawdę polscy patrioci, a te flagi To My Naród Śląski i Oberschlesien, gwizdy na hymn, śpiewy o polskich świniach to takie żarciki :D Przygłupie, ocknij się, bo ci pluj do mordy, a ty się cieszysz...
nie wiesz, ze ja obiecywali przed przystapieniem do Powstań Śląskich.
tak, ci sami ludzie, ktorzy walczyli o Polskość Górnego Śląska, walczyli o autonomiczny region w ramach RP.
wg twoich teorii to do reichu im bylo blisko.
i co, Górny Śląsk miał ten autonomiczny region w granicach II RP i co sie stalo? jakeis ruchy separatystyczne były?
gwizdy to byly jak ktos sobie dupe hymnem wycieral i stosowal go forme klubowej przepychanki.
z okazji 11 XI, 15 VIII, czy finalow PP gwizdow nie bylo.
Jeżeli nie rozróżniasz czasów międzywojennych od obecnych, to mi cię po prostu żal. Wtedy na GŚ opcja była bardzo prosta, albo jesteś za PL, albo za DE, autonomiści byli marginesem. Teraz jest zupełnie inaczej.
Zdecydowana większość osób nie rozumie, co robi RAŚ. Oni mają dokładnie taką samą taktykę, jak ruchy LGBT, taktyka salami, powoli realizują swoje cele. Teraz przyzwyczają ludzi do słowa autonomia, kusząc nawet nie-Ślązaków na GŚ tym, że zły polski rząd w Warszawie zabiera z GŚ zbyt wiele podatków, a gdy nastanie autonomia, to te pieniądze zostaną na GŚ i będą lepiej wydawane. Oczywiście gdyby doszło do ustanowienia autonomii, wprowadzą obowiązkowe lekcje śląskiego w szkole i będą tam promowali antypolską historię regionu. W ten sposób chcą wykształcić nowy naród, antypolski śląski naród powiązany silnie z Niemcami.
Co bardzo ważne, ten projekt jest rozpisany na dekady!
Ciekawe czy są, jacy bardziej myślący ludzie, prawdziwi polscy patrioci, a nie pozerzy na Widzewie, Wiśle, Elanie, którzy to zauważają?
Groch z kapustą. Nie wiele zrozumiałeś, ale mnie to nie dziwi. Skręt RAŚ w obyczajowe lewo jest bardzo dobrze przemyślany, społeczeństwo się laicyzuje, więc będą na tym zdobywać punkty w przyszłości, bo tak jak napisałem, projekt RASiu jest rozpisany na dekady. Czy się uda? Nie wiem, na pewno wiele tu zależy od świadomości polskich patriotów na GŚ oraz reszty Polski, od tego czy my rozumiemy, w jaką grę oni grają. A co im w tych separatystycznych główkach siedzi, to wystarczy poczytać wywiady z ich liderami, czy ich pisemka typu Slunski Cajtung, by to ocenić:
Niewiem czy piszesz o Polonii czy o całym tym ruchu, bo ma sie dobrze przynajmniej takie poglądy, pozmieniali tylko nazwy, zdjęli z nóg glany nie afiszują się ze swastykami I swoimi poglądami publicznie ale uwierz że mają się dobrze i trochę ich jest i nie mówię o odległych MNForemny pisze: ↑02.10.2024, 18:45Dzięki bardzo za odpowiedźPW2014 pisze: ↑02.10.2024, 18:33Dwa powody:
Wystarczy poczytać u was, jak bardzo złożenie tego wieńca, zostało źle przyjęte przez większość waszych kibiców. Przemilczysz to oczywiście?zetor pisze: ↑03.10.2024, 00:56Ciekawe dlaczego tak niektórych zapiekł ten Ruch, który pojawił się z flagą pod pomnikiem ofiar ludobójstwa na Wołyniu i złożył wieniec, że wywołało to kilka stron ataku. Chcecie im przypiąć łatkę, a to wydarzenie uderza w waszą propagandę, bo jak widać nie do końca z nimi tak jest jak próbujecie wmówić i stąd taka alergiczna reakcja.
Gdzie o tym piszą? No nie wygląda dobrze ta pro Niemieckość Ruchu, ale to już chyba przeszłość chyba że się maskują, będą mieli świetną okazję 11 listopada pokazać czy są pro Polscy czy nieamaris pisze: ↑03.10.2024, 01:11Wystarczy poczytać u was, jak bardzo złożenie tego wieńca, zostało źle przyjęte przez większość waszych kibiców. Przemilczysz to oczywiście?zetor pisze: ↑03.10.2024, 00:56Ciekawe dlaczego tak niektórych zapiekł ten Ruch, który pojawił się z flagą pod pomnikiem ofiar ludobójstwa na Wołyniu i złożył wieniec, że wywołało to kilka stron ataku. Chcecie im przypiąć łatkę, a to wydarzenie uderza w waszą propagandę, bo jak widać nie do końca z nimi tak jest jak próbujecie wmówić i stąd taka alergiczna reakcja.
Na swoich forach, grupach.Rozsadnychultaj88 pisze: ↑03.10.2024, 01:39Gdzie o tym piszą? No nie wygląda dobrze ta pro Niemieckość Ruchu, ale to już chyba przeszłość chyba że się maskują, będą mieli świetną okazję 11 listopada pokazać czy są pro Polscy czy nie
Użytkownicy przeglądający to forum: danielmdc84, domek7, Grandzik, jednasila88, jelonki, Koper1910, krieger, NG_M, pdkrpk, yazzar i 143 gości