mampytanie pisze: 07.06.2020, 10:53
Jaka jest historia kosy Podbeskidzie Bielsko-Biała ze Szczakowianką Jaworzno?
A jaka jest historia zgody Podbeskidzia i Termaliki? A jaka jest historia Grażyny ze stoiska nr 5 sprzedająca fasolke, ziemniaki i groszek a panem Romualdem, który handluje koperkiem, rukolą i kminkiem na stoisku nr 9? Te pytania to niektórzy mają niezłe...
mampytanie pisze: 25.06.2020, 17:21
Jakie są relacje pomiędzy Polonią Bytom a Igloopolem Dębica ?
Twoje pytania są coraz bardziej zaskakujące. Stawiam że wielu kibiców Polonii Bytom nie wie o istnieniu Iglopolu.
Brak kontaktów ogólnie rzecz biorąc..Pamiętam jak w 1990 roku Igloopol robił awans do Ekstraklasy(ówczesnej I ligi)to było ich na Polonii 5 osób
Ja pamiętam zabawną sytuację, gdy jechaliśmy 9 maja 1987 roku na mecz ze Stalą Mielec i mieliśmy jakiś czas czekania w Dębicy na pociąg. W piwiarniach piwo nam stawiały osoby mieniące się kibicami obydwu drużyn z tego miasta. :) Ale to było już mega dawno gdy inaczej wyglądały nawet zgody.
tego wyjazdu (oprócz dobrego wyniku) zapamiętałem też komunikat z radia w jakimś barze w Mielcu i chwilę po nim wybiegające zapłakane osoby z jakiegoś wieżowca. Spadł Ił-62 pod Warszawą
Qlturalny pisze: 11.07.2020, 15:36Ja pamiętam zabawną sytuację, gdy jechaliśmy 9 maja 1987 roku na mecz ze Stalą Mielec i mieliśmy jakiś czas czekania w Dębicy na pociąg. W piwiarniach piwo nam stawiały osoby mieniące się kibicami obydwu drużyn z tego miasta. :) Ale to było już mega dawno gdy inaczej wyglądały nawet zgody.
No tak, to było bardzo dawno temu i zupełnie inne realia. W tamtych czasach ludzie znali się zarówno z jednej jak i drugiej strony, niejednokrotnie chlejąc razem. Tym bardziej jak mieszkali na tym samym osiedlu. Na szczęście te czasy dawno przeminęły a i tereny wpływów koło PKP (od strony centrum) się zmieniły. Od prawie 20 lat jest tam już tylko Wisłoka.
ps. Nie wiem jaki klub reprezentujesz ale Wisłoka miała wtedy zgodę z Polonią Bytom (w każdym razie "zgodę" jak na tamte czasy)
Moim prywatnym zdaniem to kosa mniejsza bądź większa jest z całym województwem poza Ruchem i klubami prochorzowskimi typu KS Myszków. Oczywiście kosą numer jeden jest koalicja KSGKS, natomiast na kluby takie jak Polonia czy Piast ciśnienie jest dużo, dużo mniejsze.
300 pisze: 21.09.2020, 21:06
Jasło jest już oficjalnie fc Cracovii? Pytam w kontekście relacji z wyjazdów KSC regularnie wrzucanych przez gościa z Czarnych Jasło.
Do mnie pijesz.
Jakie regularnie? z wyjazdu jest jedno video z tej niedzieli i jedno z Lublina z finału PP więc się z prawdą mijasz.
No chyba że za wyjazd uważasz mecz Wisła - CRACOVIA ;)
Fakt jest taki że pomimo braku zgody relację z Cracovią są poprawne i na ciekawszych meczach zawsze ktoś z Jasła jest nie licząc jaślaków mieszkających w Krakowie.
Bez odbioru.
Ostatnio zmieniony 22.09.2020, 14:19 przez N_, łącznie zmieniany 1 raz.
LejTeCole pisze: 26.05.2020, 21:34
Sytuacja podobna jak niegdyś Gieksy i Górnika, nie radzili sobie z Ruchem to sobie układ zrobili.
Ciekawe..Czyli Wisła zwąchała się z Ruchem z jakiego powodu ? Może też coś w temacie paktu o nieagresji między Ruchem a Polonią Bytom ? Też bez powodu ?
Sytuacja podobna jak niegdyś Gieksy i Górnika, nie radzili sobie z Ruchem to sobie układ zrobili.
Ciekawe..Czyli Wisła zwąchała się z Ruchem z jakiego powodu ? Może też coś w temacie paktu o nieagresji między Ruchem a Polonią Bytom ? Też bez powodu ?
Jesli mówimy o Ruchu i Wisśle to chyba raczej nie radzili sobie z interesami a nie sprawami kibicowskimi, mimo wszystko przyznaje Ci że to mega chujowe into nie podlega wątpliwosci. Tak z Polonią Bytom masz rację aczykolwiek to chyba nie była tak medialna kosa. To przyznaje że zgoda Górnika i Gieksy rodziła się cierpliwie i obecnie jest bardzo mocna. Nie była z dnia na dzień jak układ PsychoSharks.
Jesli mówimy o Ruchu i Wisśle to chyba raczej nie radzili sobie z interesami a nie sprawami kibicowskimi, mimo wszystko przyznaje Ci że to mega chujowe into nie podlega wątpliwosci. Tak z Polonią Bytom masz rację aczykolwiek to chyba nie była tak medialna kosa. To przyznaje że zgoda Górnika i Gieksy rodziła się cierpliwie i obecnie jest bardzo mocna. Nie była z dnia na dzień jak układ PsychoSharks.
Szacun za obiektywną wypowiedz. To trochę dziwne ostatnio na tym portalu. Tym samym szacun jeszcze większy.
UrzadSkarbowy pisze: 04.11.2020, 10:53
jak po tych wszystkich "wydarzeniach" trzyma się dalej WRWE? Układ zmierza bardzie ku upadkowi czy wszystko w normie?
Myślę, że mimo wszystko zgody Ruchu z Widzewem czy Elanom przetrwają, bo to zgody budowane przez lata. Elana również z Widzewem znają się "mimowolnie" bardzo długo przy Ruchu. Wisła się nie odłączy, bo zostanie sama i myślę, że z tego samego względu nie odbili jak rozpoczęło się to konfidenckie domino. Więc reasumując stabilnie.
zdrowa krowa pisze: 05.11.2020, 09:58
Pytanko tutaj, bo nie mogę znaleźć wątku o FC. Czy jest jakaś miejscowość gdzie aktywnie działa/działały FC Legii i Lecha jednocześnie?