TMK
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: TMK
Czy tylko ja jestem ciekaw, ile się tu jeszcze wpisze funkcjonariuszek, które informacje pozyskane w (redakcji) "tmk" ukrywa(ły) w aktach zakończonych lub obecnie prowadzonych śledztw/postępowań karnych pod tajemniczym pojęciem "wiedzy operacyjnej"?
"Połączone siły wspomnianych klubów tworzą koalicję WRWE. Złośliwi nazywają ten alians „koalicją 60-tek”, ponieważ bardzo wielu kiboli Ruchu Chorzów, Wisły Kraków, a ostatnio Widzewa poszło na współpracę z organami ścigania."
www.tvp.info
www.tvp.info
-
-
-
Czy mógłbyś przynajmniej tu potwierdzić anonsowane przez "Nawigatora" w innym temacie badanie jAjAjAwORa na przełomie sierpnia i września 2020 r. (a nie, jak omyłkowo podałem w wątku w-wskim, lipca i sierpnia br.)?
"Połączone siły wspomnianych klubów tworzą koalicję WRWE. Złośliwi nazywają ten alians „koalicją 60-tek”, ponieważ bardzo wielu kiboli Ruchu Chorzów, Wisły Kraków, a ostatnio Widzewa poszło na współpracę z organami ścigania."
www.tvp.info
www.tvp.info
-
DozoL zadajesz niewygodne pytania... Nie wiem czy pamiętasz ale w pierwszych numerach TMK robiło ankietę na stronie a w piśmie na następny miesiąc podawano wyniki i omawiano za i przeciw. Teraz zrobiono dwumiesięcznik ale widocznie temat odświeżenia ankiet uznano za niegodny. Gdyby forumowicze byli chętny zgodził byś się jako drugi do podpięcia? I tak będziesz w komisji więc logistycznie żadne utrudnienie :)
-
Nie wiem, co miałeś na myśli, pisząc "podpięcia", bo ja ... "pierwszy wkładam", natomiast w (pierwszych/wielu) numerach "tmk" zapamiętałem niezasłonięte tzn. 'niepikslowane' twarze (oraz inne charakterystyczne elementy wizerunku) sprawców penalizowanych czynów, więc jeśli faktycznie ustaliłeś z redakcją magazynu wstępnie badanie, które ma się odbyć sierpień-wrzesień tego roku, to masz moje "zieLone światło", a ja spróbuję wygospodarować trochę czasu, aby dołączyć na tą akcję. Pomyśl także o innych zainteresowanych, albowiem organizując imprezę biletowaną, możesz zarobić np. na odprawę dla ... pLUMpLUMa18. ;)Nawigator pisze: ↑05.05.2020, 21:24DoZo(L)e..., zadajesz niewygodne pytania... Nie wiem, czy pamiętasz, ale w pierwszych numerach TMK robiło ankietę na stronie, a w piśmie na następny miesiąc podawano wyniki i omawiano za i przeciw. Teraz zrobiono dwumiesięcznik, ale widocznie temat odświeżenia ankiet uznano za niegodny. Gdyby forumowicze byli chętni, zgodziłbyś się jako drugi do podpięcia? I tak będziesz w komisji więc logistycznie żadne utrudnienie :)
www.tvp.info
www.tvp.info
-
Szanowny Dozo,
Wówczas można było także zakupić negatywy owych zdjęć lub wymieniać się na nie za inne materiały kibicowskie, dziś zapewne dla wielu to sentymentalna rzecz. Z tego co pamiętam to Legiunia nigdy nie pozowała do grupowego zdjęcia na potrzeby TMK.
Kontaktu z redakcją nie mam, nie posiadam takiej siły przebicia jak Ty. Jestem jedynie wstępnym koordynatorem projektu
Wówczas można było także zakupić negatywy owych zdjęć lub wymieniać się na nie za inne materiały kibicowskie, dziś zapewne dla wielu to sentymentalna rzecz. Z tego co pamiętam to Legiunia nigdy nie pozowała do grupowego zdjęcia na potrzeby TMK.
Kontaktu z redakcją nie mam, nie posiadam takiej siły przebicia jak Ty. Jestem jedynie wstępnym koordynatorem projektu
-
Nie widzę większego sensu w Twoim dalszym biciu piany (o starych kliszach, wymianach itp.), bo jeżeli masz mniejszą siłę przebicia ode mnie, to nie bardzo rozumiem, na jakiej podstawie wskazałeś termin weryfikacji jAjAjAwORa w temacie złożonym przez "jarkamarka", dot. najgorszego, widzewskiego K.O.szmaru.Nawigator pisze: ↑06.05.2020, 08:41Szanowny DoZo... ,
Wówczas można było także zakupić negatywy owych zdjęć lub wymieniać się na nie za inne materiały kibicowskie, dziś zapewne dla wielu to sentymentalna rzecz. Z tego co pamiętam to Legi...a nigdy nie pozowała do grupowego zdjęcia na potrzeby TMK.
Kontaktu z redakcją nie mam, nie posiadam takiej siły przebicia jak Ty. Jestem jedynie wstępnym koordynatorem projektu.
www.tvp.info
www.tvp.info
-
-
W empikach jest już chyba od paru tygodni, ale pewnie ciekawscy czekają na wariograf (u) jAjAjAwORa, więc pLUMpLUM18 musi tu robić nachalną reklamę.
www.tvp.info
www.tvp.info
-
Czy ty musisz każdy temat rozpierdalać kretynieDoZo(L)e... pisze: ↑12.05.2020, 19:27W empikach jest już chyba od paru tygodni, ale pewnie ciekawscy czekają na wariograf (u) jAjAjAwORa, więc pLUMpLUM18 musi tu robić nachalną reklamę.
j**** urkaine
-
czy tak robiles uciekajac przed widzewem na murawie lazienkowskiej i z tego powodu kaseta vhs nie ujrzy swiatla dziennego?
czy to pozostalosci po wizytach arki w warszawie?
moze to po desce,precie,butelce,nozu,bejsbolu albo panicznym tratowaniu kolegow na wolskiej?
-
Widzę, że ormo czuwa?
www.tvp.info
www.tvp.info
-
Załatwiasz jakiś upust przy pakiecie badań, uwzględniając również poligraf dla pLUMpLUMa18? ;)
www.tvp.info
www.tvp.info
-
Witam. Czy jest możliwość kupna numerów archiwalnych w wersji elektronicznej ?
-
Od poniedziałku powinno być już w salonach prasowych.
Salut! Nie będzie takiej opcji, "TMK" nie wejdzie z archiwalnymi numerami do e-kiosków.Londyn1234 pisze: ↑13.05.2020, 12:52Witam. Czy jest możliwość kupna numerów archiwalnych w wersji elektronicznej ?

-
Liga Ultras to mocny punkt TMK fajnie ze wrocila w takiej formie...
Nie bede sie rozpisywał kto za wyskoko kto za nisko ;)
Plemplem czy 80 ekip - wynika z braku miejsca na kolejne czy uważasz że potem to sie rozmywa i ciezko wskazac kolejna 20?
Nie bede sie rozpisywał kto za wyskoko kto za nisko ;)
Plemplem czy 80 ekip - wynika z braku miejsca na kolejne czy uważasz że potem to sie rozmywa i ciezko wskazac kolejna 20?
-
Ależ właśnie to byłoby zajebiście, gdyby jednak wypisywać swoje obserwacje i przemyślenia, kto powinien być wyżej, a kto nie. Ten ranking jest czysto subiektywny i w dużej mierze to zabawa, ale jednak jakieś ramy powagi chyba trzyma, jak myślicie?
Mówiąc szczerze TOP 100 brakowało mi bardzo od czasu, gdy przestał tym zajmować się Ś.P. "Łysy". Jego styl był niedościgniony i to on wytyczył pewne tory. Liga Ultras to jedynie kopia pomysłu "Łysego". Jednakże podsumowanie sezonu w wykonaniu ekip to świetna rzecz dajmy na to po 10 latach pod rząd prowadzenia takiego zestawienia.
80 ekip wynika z faktu, że te z dalszych miejsc to już z mnóstwem zer wyjazdowych. W sumie zestawienie zawsze tworzę dla około 110-120 ekip, które działają i z nich leci wybór 80 najlepszych polskich grup kibicowskich.
Mówiąc szczerze TOP 100 brakowało mi bardzo od czasu, gdy przestał tym zajmować się Ś.P. "Łysy". Jego styl był niedościgniony i to on wytyczył pewne tory. Liga Ultras to jedynie kopia pomysłu "Łysego". Jednakże podsumowanie sezonu w wykonaniu ekip to świetna rzecz dajmy na to po 10 latach pod rząd prowadzenia takiego zestawienia.
80 ekip wynika z faktu, że te z dalszych miejsc to już z mnóstwem zer wyjazdowych. W sumie zestawienie zawsze tworzę dla około 110-120 ekip, które działają i z nich leci wybór 80 najlepszych polskich grup kibicowskich.

-
Na Górnym Śląsku tyż dziś kupiłem.
-
Kupiłem nowy numer TMK i po zakupie wywaliło mi z "moje tytuły" poprzedni numer, ktoś też tak ma?
Czytam właśnie wywiad z Powiślanką, Panowie nie widzieliście pod kasami trzech osób z Radomiaka kupujących bilety na Litwa-Polska, a konkretniej to nie wszyscy reprezentowali barwy RR:)...no i oczywiście od innej ekipy za chwilę padło ostrzeżenie, że się tam kręcicie;)
Czytam właśnie wywiad z Powiślanką, Panowie nie widzieliście pod kasami trzech osób z Radomiaka kupujących bilety na Litwa-Polska, a konkretniej to nie wszyscy reprezentowali barwy RR:)...no i oczywiście od innej ekipy za chwilę padło ostrzeżenie, że się tam kręcicie;)
HUTNIK&MAZOVIA
-
Uważam za całkowicie normalne (w sensie przypadkowe) pominięcie czegoś lub ucięcie cyfry (abstrahując od rzetelności) przy opisywaniu takiej ilości ekip. Natomiast czy przewidziana jest "errata" w przypadku wyjścia najbliższego numeru (na co oczywiście liczę), gdyby tych błędów kilka się nazbierało?
-
Kolejna, narazie ostatnia część - z rokiem 2019:BRYNOW1964 pisze: ↑03.04.2020, 22:03KOLEJNE CZĘŚCI:BRYNOW1964 pisze: ↑29.01.2016, 20:21Tak w ramach ciekawostki - na stronie kibiców [link] powstała seria artykułów opisująca kibicowską historię GieKSy na podstawie skanów z TMK. Zeskanowana jest każda relacja/informacja/zdjęcie związane z GieKSą ze wszystkich numerów, począwszy od 0 :)
1. [link]
2. [link]
3. [link]
4. [link]
5. [link]
6. [link]
7. [link]
8.[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
-
No to skoro sobie dywagujemy-dla mnie Hutnik Kraków bardziej III liga niż II.Ależ właśnie to byłoby zajebiście, gdyby jednak wypisywać swoje obserwacje i przemyślenia, kto powinien być wyżej, a kto nie.
Nie wiem,czy nie dałbym za aktywność i trochę jednak na zachętę I ligi BKS-owi Bielsko zamiast nieco zgnuśniałych Lubinków albo Jagiellonii.
Ale to tylko moje subiektywne przemyślenia.
-
Jest przewidziana errata, ale w innej kwestii. Zawiedziony natomiast jestem, że Nawigator dopiero teraz wyszukał jakiegoś błędu. Mimo korekty całego magazynu przed oddaniem niemalże zawsze wkradnie się jakaś literówka, przejęzyczenie itp. Do dzieła - teraz czekam na kolejne strzały z wcześniejszych "moich" numerów, od 208 począwszy. :)
Fajnie, że napisałeś. Dobrze trafiłeś, bo BKS jest najważniejszą ekipą zgłaszającą swój pierwszoligowy akces. Liga Ultras to jednak pełne zestawienie - wszystkich czynności ekip. Analizuję to, przetwarzam, oglądam, jeżdżę na mecze po Polsce, więc mam możliwość naocznie przekonywać się o formach przeróżnych ekip. I z BKS-em Stalą Bielsko-Biała jest jeden problem. To ekipa o skrajnie chuligańskim profilu. Ja osobiście nie kojarzę drugiej takiej ekipy, która kompletnie zaprzestała dbałość o całościową sferę ultra'. Mam świadomość, że nazwa bandy zobowiązuje ;), ale kurde, no bez przesady. Doping, młyn, oprawy - to nieodłączny element tej gry. Oprawy to tam jeszcze c***, wytnie się. Ale młyn i doping... Przecież to ekipa, która spokojnie co mecz może zbierać młyn, tyle, że ich charakter działania powoduje, że nie ma tam totalnie parcia na te kwestie. Wielka szkoda, bo gdyby uruchomili w końcu ten element (przecież za decyzją góry poszłaby cała masa małolatów mających parcie na lżejszą sferę kibicowania - choćby samo wyżycie się dopingiem), to tak jak mówisz - byłaby I liga kosztem kogoś najsłabszego z najwyższej ligi. Chuligańsko jednak to jest szpica polskiej sceny, a w połączeniu z Zagłębiem Sosnowiec to aktualnie od kilku lat numer 1 w kraju. Wiadomo, że sił korespondencyjnie nie da się określić, dlatego nade wszystko liczy się aktywność, nawet gdy nie zawsze kończy się sukcesem. Może to nieco naiwnie zabrzmi, ale wierzę w siłę Beskidu Andrychów, że pociągną BKS w tą jasną stronę działalności kibicowskiej, bo ciemna, to domena bielszczan i gdyby to Beskid tam został wchłonięty, to byłaby katastrofa. Ideał - jedni i drudzy uzupełniają się w poszczególnych tematach. Wątpię jednak, by BKS-owi na czymkolwiek takim zależało, tym bardziej w tak gównianej lidze i bez perspektyw (miasto zdecydowanie nie jest sprzymierzeńcem sekcji piłkarskiej - to tak delikatnie tylko akcentując) czyli meczami z rywalami bez kibiców. Czas wszystko wyklaruje - ja jestem szczególnie ciekawy mariażu Beskidu z BKS-em. To jak taki poniekąd mezalians :) - mam wrażenie, że dotychczas niespotykany na naszej scenie, by tak silna chuligańsko rasowa banda łączyła się z (wydawałoby się - podkreślam ten zwrot) kopciuszkiem.Bączyński pisze: ↑17.05.2020, 11:30No to skoro sobie dywagujemy-dla mnie Hutnik Kraków bardziej III liga niż II.Ależ właśnie to byłoby zajebiście, gdyby jednak wypisywać swoje obserwacje i przemyślenia, kto powinien być wyżej, a kto nie.
Nie wiem,czy nie dałbym za aktywność i trochę jednak na zachętę I ligi BKS-owi Bielsko zamiast nieco zgnuśniałych Lubinków albo Jagiellonii.
Ale to tylko moje subiektywne przemyślenia.
Jeśli Zawisza Bydgoszcz i Zagłębie Lubin wypadają z I ligi, to oprócz BKS-u Stali Bielsko-Biała kto jeszcze wchodzi do najwyższej ligi? Odra Wodzisław będzie w 2 lidze, jak dostaną dalsze wyjazdy krajowe. Chrobry już jest sprawdzony w temacie i jeździ wszędzie. To ekipa mająca ultra' we krwi. Odrę pamiętam z lat gry w ekstraklasie i nie było tam tak różowo - teraz się bardzo mocno wyrobili, stąd ciekawe, jakby wyglądali w dalszych eskapadach. A jeśli Hutnik Kraków w III lidze, to kto za nich? Bo rozumiem, że Odra wskoczyłaby za Chrobrego.

-
W podobnym charakterze próbował działać Chemik K-K...Ok-przyjmuję twoją argumentację co do BKS,sam pamiętam ich przyjazd parę lat temu na Oporowską-mecz ze Śląskiem II.Starzy poszli na trybunę spotkać się ze znajomymi z WKS,na sektorze gości zamówili sobie szamkę z knajpy,później kilka okrzyków,pozdrowień i gdzieś w trakcie 2 połowy zawijka z sektora do domu ;) Specyficznie...I z BKS-em Stalą Bielsko-Biała jest jeden problem. To ekipa o skrajnie chuligańskim profilu. Ja osobiście nie kojarzę drugiej takiej ekipy, która kompletnie zaprzestała dbałość o całościową sferę ultra'.
-
Trochę z innej beczki: Polonia Warszawa i Igloopol Dębica aż tak cieniutko, że poza Top 80? Wiem, że to cienie ekip sprzed lat, mocni rywale w mieście, w przypadku Igloopolu dochodzi jeszcze emigracja, ale myślałem że do tej IV ligi się załapią.
RKS MOTOR LUBLIN
-
Co do Ligi Ultras, wiadomo każdy ma swój światopogląd i swoje kryteria oceny, ale czytałem aż dwukrotnie na temat Glinika Gorlice i Stali Sanok, bo za pierwszym razem myślałem, że coś mi umknęło. Po drugim razie powtórzyłem sobie jednak pytanie, z jakiej niby racji te dwie ekipy znalazły się w "III lidze Ultras"...no i Korona w II lidze, a Zawisza w I? Ci drudzy w buraczanej lidze są to z tego powodu trzeba ich gloryfikować?
PS: U nas nie wstawiono wyjazdu do Grajewa i OPP w Śniadowie. W tym już zakończonym dla nas sezonie zaliczamy wszystkie swoje wyjazdy oraz Sparty Szepietowo.
PS: U nas nie wstawiono wyjazdu do Grajewa i OPP w Śniadowie. W tym już zakończonym dla nas sezonie zaliczamy wszystkie swoje wyjazdy oraz Sparty Szepietowo.
-
Z tego powodu gałganie malinowy ze cały czas utrzymywaliśmy wysoki poziom, a twoja ekipa co sobą prezentuje?Łomżyca pisze: ↑20.05.2020, 19:39Co do Ligi Ultras, wiadomo każdy ma swój światopogląd i swoje kryteria oceny, ale czytałem aż dwukrotnie na temat Glinika Gorlice i Stali Sanok, bo za pierwszym razem myślałem, że coś mi umknęło. Po drugim razie powtórzyłem sobie jednak pytanie, z jakiej niby racji te dwie ekipy znalazły się w "III lidze Ultras"...no i Korona w II lidze, a Zawisza w I? Ci drudzy w buraczanej lidze są to z tego powodu trzeba ich gloryfikować?
j**** urkaine
-
Ale ja Wam tego nie zarzucam, że nie utrzymujecie dobrego poziomu. W mojej opinii co najmniej Korona zasługuje bardziej niż Wy swoimi liczbami i (H) na bycie w I lidze. I po co ta piłeczka odbita w naszą ekipę? To dwa różne światy.Kkrawczyk pisze: ↑20.05.2020, 21:36Z tego powodu gałganie malinowy ze cały czas utrzymywaliśmy wysoki poziom, a twoja ekipa co sobą prezentuje?Łomżyca pisze: ↑20.05.2020, 19:39Co do Ligi Ultras, wiadomo każdy ma swój światopogląd i swoje kryteria oceny, ale czytałem aż dwukrotnie na temat Glinika Gorlice i Stali Sanok, bo za pierwszym razem myślałem, że coś mi umknęło. Po drugim razie powtórzyłem sobie jednak pytanie, z jakiej niby racji te dwie ekipy znalazły się w "III lidze Ultras"...no i Korona w II lidze, a Zawisza w I? Ci drudzy w buraczanej lidze są to z tego powodu trzeba ich gloryfikować?