Po tym wpisie wnioskuję że chyba za często nie czytasz TMK, bo w ostatnich +/- kilku miesiącach relacje które trafiają do tego magazynu są unikatowe czyli - pisane z danych ekip specjalnie pod tmk, nie publikowane nigdzie na forach, facebookach itp.
TMK
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: TMK
-
Co masz na myśli? Jakie współczesne pytania? Wyobraźnia, przeinaczenia, amnezja – pamiętaj, że to wywiad, więc spojrzenie czysto subiektywne. Cokolwiek by nie powiedział - czyż weryfikacją ekipy nie są liczby wyjazdowe? Górnik Konin chyba nie ma się czego wstydzić, jak na wielkość ekipy, relację do wielkości miasta itp.
Myślałem, że będzie gorzej, aczkolwiek nadal napotyka się bariery. Ciężko pewne opory przełamać. Parę wywiadów już jest zrobionych i czeka na druk, kilka kolejnych już poumawianych – kwestia dojazdu, czasem na drugi koniec kraju… Powoli działając damy radę. Proszę Was o cierpliwość, bo będą wywiady zarówno z mniejszymi ekipami jak i z wielkimi (z którymi – mam wielką taką nadzieję, że macie tego świadomość – wcale nie jest łatwo cokolwiek w takiej kwestii zorganizować). Żałuję, że jest parę bardzo ważnych osób z istotnych ekip na scenie, które zgodziły się na wywiady, ale…na koniec swojej kariery kibicowskiej. Hehehe. Żartownisie ;). Znając te osoby nie nastąpi to nigdy, bo z klubem pójdą do grobu. Wielka szkoda. Natomiast Nowy Rok przyniesie parę małych nowości w „TMK”. Mam nadzieję, że się Wam spodobają.
Informatorzy cię kłamią. Najlepiej byłoby iść samemu przeglądnąć do Empika, ale w sumie rozumiem, że brak czasu cię ogranicza – wszak napierdalanie kolejnych postów na tym zacnym forum zobowiązuje. Natomiast słowo na zakończenie mojego odpisywania twoim napinkowym postom, gdyż ten moment, to jest ostatnia taka sytuacja. Kłamiesz, pomawiasz, bazujesz na domysłach. No i świetnie manipulujesz. Nie nauczyli cię Ludzie z trybun sprzed powstania Teddy Boys, gdy raczkowałeś na Żylecie podstawowych zasad? Masz koło 45 lat, znam twoją przeszłość – autentycznie nie mieści mi się to w głowie, że taki człowiek – prekursor (sic!) mógł upaść tak nisko. Masz świadomość, że swoją aktywnością na tym forum przynosisz wstyd ludziom z Legii? I to nie są moje słowa, lecz ich samych… Jednak z racji zaszłości, zajmowanej kiedyś pozycji, jakiejś tam historii, którą chuligańskiej Legii dałeś – jesteś, jako niereformowalna gwiazda (nomen omen) tego forum traktowany „inaczej”. Zatem, biorąc pod uwagę także i tą podwójną moralność, ja pasuję.DoZo(L)e... pisze: ↑18.12.2019, 22:15Bazuję na streszczeniu mi tekstów przez kogoś, kto was regularnie przegląda (w empiku ;), a ty - na wynikach badania wariografem jAjAjAwORa?
Coraz trudniej kogokolwiek namówić na pisanie. „Wyjazdowicze” byli pisani przez ówczesnych trzydziestoparolatków - dziś te osoby mają po 40-50 i więcej lat. Po pierwsze pamięć już nie ta, po drugie osiągnięty inny etap życiowy. Napisałeś, że dużo dostępne jest w sieci. Mamy takie czasy – obrazkowe. Zobacz co króluje na fejsie czy insta – jeśli ktoś tworzy jakieś dłuższe posty – jest omijany. Liczy się fotka, krótka notka. Do tego zresztą sprowadza się całe nasze życia, tak już przyziemnie obserwując. W „TMK” wiele opisów ma sztampowy układ. Bo są po prostu takie realia. Aczkolwiek uwierz – zdarzają się perełki wśród tych opisów. Parę ekip bardzo sumiennie do sprawy podchodzi i „TMK”, a dzięki temu także i cała scena kibicowska, może na nich zawsze liczyć. Ostatnio mocno mi brakuje rubryki „Sektor Prawa”. „Sektorówka” dostała jednak awans zawodowy na poważne stanowisko i nie wiem czy będzie jeszcze w stanie się angażować w felietony, co uważam, że byłoby dużą stratą dla pisma, bo pisze (pisała?) ciekawie.

-
Ja TMK rzadko kupuję,natomiast TMK plus zawsze wchodzi zajebiście.Jak ktoś nie ma to polecam numer z lata tego roku,w którym był opisany wypad do Argentyny i Chile.Zajebiście się to czytało.
Co do dozola to już nawet Foxx go tu ostatnio olał jak mu truł d*** o jakieś skany.
Co do dozola to już nawet Foxx go tu ostatnio olał jak mu truł d*** o jakieś skany.
-
dokładnie Kolego. Pisemko na duży + i czuć w każdym numerze pasję Redaktora. Choć reportaż z MN mógłby być obszerniejszy :) wiem, nie ma dymów (moim zdaniem b. dobrze), ale w końcu kibole to Patrioci, a my jesteśmy zawsze pokaźną grupą na MN.P.R.O.S.T.O pisze: ↑19.12.2019, 13:21Człowiek prywatny czas poświęca, robi coś z pasją. Jeździ po Polsce robiąc wywiady na żywo. Pismo wygląda jak za czasów najlepszej świetności, ale jeszcze jest źle. Nie rozumiem mentalności niektórych ludzi.
"padający deszcz, wiatr, całkowity zakaz picia alkoholu spowodował, że nasz doping w 2 poł. nie wyglądał najlepiej"
-
Nie podoba mi się, że "tmk" od lat żeruje na czyimś ryzyku bez względu na "redakcyjne" stery. To bardzo źle.Jessica B. pisze: ↑19.12.2019, 16:12Mi się podoba TMK po zmianie sterów. Jest całkiem nieźle.
(...)
ta jESSICA to rzeczywiście faWoryta BORYSa [(z 'lusing baltic) dastroyers '97'], nagrana jakiś 1 rok temu, stworzyła wcześniej 'd(hw'00?)', a teraz całymi dniami i nocami podpisuje protokoły funkcjonariuszy.
Jest pierdolona, ta 'typiara', bo dotykała "łby" dOTYChCZASOwYCH z góry. Albowiem obecnie z namiętnością opisuje ich krągłości (w widzewskiej "połowie Polski" od Koszalina do Wrocławia ;).
https://m.youtube.com/watch?v=s8Px2LI2Frs
Ale osoby, które mnie oszukają ("mnie kłamią", jeśli wolisz, dziennikarzyno ;), są automatycznie usuwane z mojego grona, a żeby twój magazyn powalczył o namiastkę wiarygodności, musiałbyś poświecić prawdopodobnie całość objętości następnych numerów na sprostowania. Uczciwości (nieraz korygowałem swoje nieznaczne omyłki) nauczono mnie, gdy "raczkowałem na ŻY(L)ECIE" na początku lat 80-tych.plemplem81 pisze: ↑19.12.2019, 11:04[…]
Informatorzy cię kłamią. Najlepiej byłoby iść samemu przeglądnąć do Empika, ale w sumie rozumiem, że brak czasu cię ogranicza – wszak napierdalanie kolejnych postów na tym zacnym forum zobowiązuje. Natomiast słowo na zakończenie mojego odpisywania twoim napinkowym postom, gdyż ten moment, to jest ostatnia taka sytuacja. Kłamiesz, pomawiasz, bazujesz na domysłach. No i świetnie manipulujesz. Nie nauczyli cię Ludzie z trybun sprzed powstania Teddy Boys, gdy raczkowałeś na Żylecie podstawowych zasad? Masz koło 45 lat, znam twoją przeszłość – autentycznie nie mieści mi się to w głowie, że taki człowiek – prekursor (sic!) mógł upaść tak nisko. Masz świadomość, że swoją aktywnością na tym forum przynosisz wstyd ludziom z Legii? I to nie są moje słowa, lecz ich samych… Jednak z racji zaszłości, zajmowanej kiedyś pozycji, jakiejś tam historii, którą chuligańskiej Legii dałeś – jesteś, jako niereformowalna gwiazda (nomen omen) tego forum traktowany „inaczej”. Zatem, biorąc pod uwagę także i tą podwójną moralność, ja pasuję.DoZo(L)e... pisze: ↑Bazuję na streszczeniu mi tekstów przez kogoś, kto was regularnie przegląda (w empiku ;), a ty - na wynikach badania wariografem jAjAjAwORa?
[...]
Na opinie 'f7imonów' pokroju twoich fanklubowiczów w stylu Łukasza z "DL", dEE fuckTO itp., dla których jedynym problemem jest mój wiek, "wywalam pęto".
Napisałem więcej niż dwa słowa, ponieważ zamiast merytorycznej dyskusji (np. jakieś kontrargumenty dot. milicyjnych rewizji w "redakcji tmk" i waszej pomocy dla tego resortu w bardziej jawny sposób oraz ws. "pierwszej relacji redakcyjnej" ze Skopje, w której oponentów "czerWonych" oceniliście na 150-250 ludzi) zarzucasz mi bezpodstawnie kłamstwa, pomawianie itd. [przy okazji wystawiając mi 'nolens volens' (L)aurkę, gdyż jesteś napięty zobowiązaniem "napierdalania kolejnych 'post'ów' na tym zacnym forum" (tak jak większość tutejszych "daWidowych gwiazdorów") i wybrałeś "spasowanie"/dezercję, żeby w medialnej ciszy zarabiać pieniądze na potencjalnych kłopotach prawnych uczestników opisywanych/fotografowanych przez was wydarzeń, moralizotorze.
"Połączone siły wspomnianych klubów tworzą koalicję WRWE. Złośliwi nazywają ten alians „koalicją 60-tek”, ponieważ bardzo wielu kiboli Ruchu Chorzów, Wisły Kraków, a ostatnio Widzewa poszło na współpracę z organami ścigania."
www.tvp.info
www.tvp.info
-
DoZo(L)e jest po to tylko by było ciekawie na tym policyjnym forum. Pozdro psy
-
Nie kłam, ty nie myślisz, 'zlew(A)tywaciały', samozwańczy psychiatro.
Marsz do lektury "tmk" (z zeszłego m-ca)!
"Połączone siły wspomnianych klubów tworzą koalicję WRWE. Złośliwi nazywają ten alians „koalicją 60-tek”, ponieważ bardzo wielu kiboli Ruchu Chorzów, Wisły Kraków, a ostatnio Widzewa poszło na współpracę z organami ścigania."
www.tvp.info
www.tvp.info
-
- Major
Ty jesteś chory psychicznie. Masz czterdzieści pięć lat i zachowujesz się jak nastolatek na publicznym forum, serio idź do psychiatry póki nie jest za późno :)DoZo(L)e... pisze: ↑20.12.2019, 09:24Nie podoba mi się, że "tmk" od lat żeruje na czyimś ryzyku bez względu na "redakcyjne" stery. To bardzo źle.Jessica B. pisze: ↑19.12.2019, 16:12Mi się podoba TMK po zmianie sterów. Jest całkiem nieźle.
(...)
ta jESSICA to rzeczywiście faWoryta BORYSa [(z 'lusing baltic) dastroyers '97'], nagrana jakiś 1 rok temu, stworzyła wcześniej 'd(hw'00?)', a teraz całymi dniami i nocami podpisuje protokoły funkcjonariuszy.
Jest pierdolona, ta 'typiara', bo dotykała "łby" dOTYChCZASOwYCH z góry. Albowiem obecnie z namiętnością opisuje ich krągłości (w widzewskiej "połowie Polski" od Koszalina do Wrocławia ;).
https://m.youtube.com/watch?v=s8Px2LI2Frs
Ale osoby, które mnie oszukają ("mnie kłamią", jeśli wolisz, dziennikarzyno ;), są automatycznie usuwane z mojego grona, a żeby twój magazyn powalczył o namiastkę wiarygodności, musiałbyś poświecić prawdopodobnie całość objętości następnych numerów na sprostowania. Uczciwości (nieraz korygowałem swoje nieznaczne omyłki) nauczono mnie, gdy "raczkowałem na ŻY(L)ECIE" na początku lat 80-tych.plemplem81 pisze: ↑19.12.2019, 11:04[…]
Informatorzy cię kłamią. Najlepiej byłoby iść samemu przeglądnąć do Empika, ale w sumie rozumiem, że brak czasu cię ogranicza – wszak napierdalanie kolejnych postów na tym zacnym forum zobowiązuje. Natomiast słowo na zakończenie mojego odpisywania twoim napinkowym postom, gdyż ten moment, to jest ostatnia taka sytuacja. Kłamiesz, pomawiasz, bazujesz na domysłach. No i świetnie manipulujesz. Nie nauczyli cię Ludzie z trybun sprzed powstania Teddy Boys, gdy raczkowałeś na Żylecie podstawowych zasad? Masz koło 45 lat, znam twoją przeszłość – autentycznie nie mieści mi się to w głowie, że taki człowiek – prekursor (sic!) mógł upaść tak nisko. Masz świadomość, że swoją aktywnością na tym forum przynosisz wstyd ludziom z Legii? I to nie są moje słowa, lecz ich samych… Jednak z racji zaszłości, zajmowanej kiedyś pozycji, jakiejś tam historii, którą chuligańskiej Legii dałeś – jesteś, jako niereformowalna gwiazda (nomen omen) tego forum traktowany „inaczej”. Zatem, biorąc pod uwagę także i tą podwójną moralność, ja pasuję.DoZo(L)e... pisze: ↑Bazuję na streszczeniu mi tekstów przez kogoś, kto was regularnie przegląda (w empiku ;), a ty - na wynikach badania wariografem jAjAjAwORa?
[...]
Na opinie 'f7imonów' pokroju twoich fanklubowiczów w stylu Łukasza z "DL", dEE fuckTO itp., dla których jedynym problemem jest mój wiek, "wywalam pęto".
Napisałem więcej niż dwa słowa, ponieważ zamiast merytorycznej dyskusji (np. jakieś kontrargumenty dot. milicyjnych rewizji w "redakcji tmk" i waszej pomocy dla tego resortu w bardziej jawny sposób oraz ws. "pierwszej relacji redakcyjnej" ze Skopje, w której oponentów "czerWonych" oceniliście na 150-250 ludzi) zarzucasz mi bezpodstawnie kłamstwa, pomawianie itd. [przy okazji wystawiając mi 'nolens volens' (L)aurkę, gdyż jesteś napięty zobowiązaniem "napierdalania kolejnych 'post'ów' na tym zacnym forum" (tak jak większość tutejszych "daWidowych gwiazdorów") i wybrałeś "spasowanie"/dezercję, żeby w medialnej ciszy zarabiać pieniądze na potencjalnych kłopotach prawnych uczestników opisywanych/fotografowanych przez was wydarzeń, moralizotorze.

-
Po początkowej krytyce, oddaje pełen szacun za prace nowego redaktora. Fajnie się wszystko czyta i wywiady są tez spoko. Powrócił dział o gan clubach, ale kiedyś to było troszkę lepiej opisane, bo nawet o jednym kibicu Śląska z Łańcuta było wspomniane, a teraz dział traktuje tylko o oficjalnych fc, a szkoda. Ogólnie mimo wszystko na wielki plus!
-
Próżny i pyszny - chyba tak bym siebie określił za poniższy czyn.
Wrzucam, na prośbę ŁG, wywiad, jaki on sam ze mną przeprowadził. Jakby ktoś chciał coś dorzucić do polemiki z moimi wynurzeniami - zapraszam:
[link]
Wrzucam, na prośbę ŁG, wywiad, jaki on sam ze mną przeprowadził. Jakby ktoś chciał coś dorzucić do polemiki z moimi wynurzeniami - zapraszam:
[link]

-
Muszę stwierdzić, że krótki, ale bardzo dobry wywiad. Trochę smutny, bo opisujący naszą rzeczywistość, ale naprawdę dobry.plemplem81 pisze: ↑29.12.2019, 00:46Próżny i pyszny - chyba tak bym siebie określił za poniższy czyn.
[link]
Nie wiem w jaki sposób, ale powinien się znaleźć na łamach TMK. Byłby dostępny większej ilości czytelników.

I jeszcze ostatnia sprawa. Wielkie oburzenie w całej Polsce jak miłośnicy LGBT na swoich spędach, pochodach i demonstracjach niosą plakaty, transparenty z Matką Boską, Chrystusem, papieżem itp. z kolorową tęczą w tle, penisem, tęczową aureolą. Społeczeństwo wielce się burzy. A Legia (patrioci, katolicy) w swoich oprawach, na koszulkach, gadżetach bardzo często dopuszczają się bluźnierstw i wręcz profanacji symboli uważanych przez większość społeczeństwa za święte. Jest to delikatnie pisząc kulawe trochę.
I to zdjęcie z powyższego wywiadu.. Jezus Chrystus w kominiarce.. Ręce opadają..
-
Kulawe to jest kręcenie pustych afer. Daj po jednym przykładzie oprawy, koszulki i gadżetu. Zacznijmy od pojedynczych przykładów jakoś wykraczających poza to, co się pojawia w innych ekipach, a później możemy przejść do tego, co pojawia się bardzo często.23 cm w zwisie pisze: ↑29.12.2019, 13:21(...) A Legia (patrioci, katolicy) w swoich oprawach, na koszulkach, gadżetach bardzo często dopuszczają się bluźnierstw i wręcz profanacji symboli uważanych przez większość społeczeństwa za święte. Jest to delikatnie pisząc kulawe trochę.
Może nie zauważyłeś, ale to prywatny zine i blog Łukasza, a nie publikacje ekipy.23 cm w zwisie pisze: ↑29.12.2019, 13:21I to zdjęcie z powyższego wywiadu.. Jezus Chrystus w kominiarce.. Ręce opadają..
A co tam w komentarzach na Onecie?
-
Posłuchaj Foxx
W zasadzie to te oprawy Legii o takiej tematyce obok dzyndzla mi latają. Natomiast mogę one uderzać w uczucia religijne innych ludzi. Osób wierzących. Ze względu tego, że jestem kibicem drużyny zaprzyjaźnionej to na Legii jestem regularnie od 97r. co jakiś czas na meczach. Wyjazdów mam więcej. Trochę ludzi znam. I proszę, nie każ mi teraz przez dwie godziny szukać zdjęć w sieci. Sam na własne oczy widziałem oprawy, koszulki, plakaty z postacią Jezusa czy dłońmi złożonymi do modlitwy oplecionymi różańcem. O wulgarnych przyśpiewkach na melodie pieśni religijnych nawet nie chce mi się wspominać.
DL jest zinem ogólnodostępnym, każdy może sobie zamówić, kupić. I Twoje tłumaczenie jest tu niezasadne. To tak jakbym obrażał na forach internetowych głowę naszego państwa od najgorszych, rano wpadliby mi na chatę smutni panowie, a ja bym im powiedział - wybaczcie, ale to jest moje prywatne zdanie i wam nic do tego. W ten sposób próbujesz tu bronić Łukasza.
Wystarczy że tutaj tylko ktoś pierdnie coś o Legii i od razu się zjawiasz i bierzesz w obronę każdy argument. A jak przez kilka miesięcy niejaki Dozol z twojej ekipy obraża wszystkich na prawo i lewo od najgorszych to nawet palcem nie ruszysz. Taki to z Ciebie moderator.
To tyle z mojej strony. Uważam że dalej nie mamy o czym dyskutować. Pozdrawiam.
W zasadzie to te oprawy Legii o takiej tematyce obok dzyndzla mi latają. Natomiast mogę one uderzać w uczucia religijne innych ludzi. Osób wierzących. Ze względu tego, że jestem kibicem drużyny zaprzyjaźnionej to na Legii jestem regularnie od 97r. co jakiś czas na meczach. Wyjazdów mam więcej. Trochę ludzi znam. I proszę, nie każ mi teraz przez dwie godziny szukać zdjęć w sieci. Sam na własne oczy widziałem oprawy, koszulki, plakaty z postacią Jezusa czy dłońmi złożonymi do modlitwy oplecionymi różańcem. O wulgarnych przyśpiewkach na melodie pieśni religijnych nawet nie chce mi się wspominać.
DL jest zinem ogólnodostępnym, każdy może sobie zamówić, kupić. I Twoje tłumaczenie jest tu niezasadne. To tak jakbym obrażał na forach internetowych głowę naszego państwa od najgorszych, rano wpadliby mi na chatę smutni panowie, a ja bym im powiedział - wybaczcie, ale to jest moje prywatne zdanie i wam nic do tego. W ten sposób próbujesz tu bronić Łukasza.
Wystarczy że tutaj tylko ktoś pierdnie coś o Legii i od razu się zjawiasz i bierzesz w obronę każdy argument. A jak przez kilka miesięcy niejaki Dozol z twojej ekipy obraża wszystkich na prawo i lewo od najgorszych to nawet palcem nie ruszysz. Taki to z Ciebie moderator.
To tyle z mojej strony. Uważam że dalej nie mamy o czym dyskutować. Pozdrawiam.
-
Ale zauważyłeś, że nie jesteś w stanie wskazać ani jednej takiej oprawy? A podobno profanacje miały miejsce bardzo często.23 cm w zwisie pisze: ↑29.12.2019, 15:38Posłuchaj Foxx
W zasadzie to te oprawy Legii o takiej tematyce obok dzyndzla mi latają. Natomiast mogę one uderzać w uczucia religijne innych ludzi. Osób wierzących.
To nie wspominaj, skoro nie jesteś w stanie przytoczyć, a na tym forum jako "kibic zaprzyjaźnionej drużyny" robisz nam koło pióra. Jeżeli chodzi o pieśni, strickte legijną mieliśmy jedną - i do tego sławiącą Browary Warszawskie, a nie "wulgarną". Wątpię, by forumowicze spoza Warszawy i (raczej starszych) zgód ją nawet kojarzyli.23 cm w zwisie pisze: ↑29.12.2019, 15:38Sam na własne oczy widziałem oprawy, koszulki, plakaty z postacią Jezusa czy dłońmi złożonymi do modlitwy oplecionymi różańcem. O wulgarnych przyśpiewkach na melodie pieśni religijnych nawet nie chce mi się wspominać.
Sorry, ale nie obchodzi mnie Twoja ocena i z niczego się nie tłumaczę, a Łukasz nie potrzebuje obrony. W wielu punktach się z nim nie zgadzam, ale akurat na Legii podział na opinie/inicjatywy prywatne i "ekipowe" jest czytelny. W imieniu ekipy głos zabierają określone osoby, np. na k.net - ja.23 cm w zwisie pisze: ↑29.12.2019, 15:38DL jest zinem ogólnodostępnym, każdy może sobie zamówić, kupić. I Twoje tłumaczenie jest tu niezasadne. To tak jakbym obrażał na forach internetowych głowę naszego państwa od najgorszych, rano wpadliby mi na chatę smutni panowie, a ja bym im powiedział - wybaczcie, ale to jest moje prywatne zdanie i wam nic do tego. W ten sposób próbujesz tu bronić Łukasza.
Cóż, znów oszczędnie gospodarujesz prawdą - o Legii pierdzi się tu niemal non-stop, zwłaszcza ze strony pewnej internetowej armii ;) Jakoś się nie "zjawiam" i nie "biorę w obronę". Nawet dość niedawno napisałem dlaczego.23 cm w zwisie pisze: ↑29.12.2019, 15:38Wystarczy że tutaj tylko ktoś pierdnie coś o Legii i od razu się zjawiasz i bierzesz w obronę każdy argument.
No i znów - nie jestem tu moderatorem. Tyle z całej tej historii. Dozo nie pisze w imieniu ekipy, tylko swoim, co wyraźnie zaznacza. Inna rzecz, że tu 60% aktywnych użytkowników sobie wprost ubliża i serwuje wzajemne heterosceptyczne wrzuty w niepokojącej skali. W żadnym z tych przypadków "palcem nie ruszam". Szkoda mojego czasu - najwyraźniej większość czuje się świetnie akurat w takich klimatach. Znak czasów.23 cm w zwisie pisze: ↑29.12.2019, 15:38A jak przez kilka miesięcy niejaki Dozol z twojej ekipy obraża wszystkich na prawo i lewo od najgorszych to nawet palcem nie ruszysz. Taki to z Ciebie moderator.
A ja uważam, że jeżeli zabierasz głos na temat innej ekipy nie podając żadnego przykładu zarzucanych motywów, powinieneś liczyć się z tym, że nadejdzie odpowiedź ze strony jej przedstawiciela. Tyle.
-
I polskie wyroby spirytusowe ;)Foxx pisze: ↑29.12.2019, 16:11
To nie wspominaj, skoro nie jesteś w stanie przytoczyć, a na tym forum jako "kibic zaprzyjaźnionej drużyny" robisz nam koło pióra. Jeżeli chodzi o pieśni, strickte legijną mieliśmy jedną - i do tego sławiącą Browary Warszawskie, a nie "wulgarną". Wątpię, by forumowicze spoza Warszawy i (raczej starszych) zgód ją nawet kojarzyli.
Jakby nie patrzeć to "Gwizdek sędziego rozpoczyna wielki mecz" też jest na melodię pieśni religijnej.
Zaś co do samego wątku to różnica jest taka, że dla lgbt k**** wykorzystanie symboliki religijnej służy tylko i wyłącznie prowokacji, dla osób ze środowiska ma ono jednak trochę inny wymiar.
Mnie się to średnio podoba, ale żeby robić z tego jakąś gówno aferę to trzeba mieć chyba dużo wolnego czasu :)
-
Ale wiesz, że refren od końca lat '70 był śpiewany na większości stadionów klubów mających dwie sylaby w nazwie, a zwrotka powstała u nas dekady później w czasach Kowalczyka na murawie? ;)jestesmywaszastolica pisze: ↑29.12.2019, 17:56Jakby nie patrzeć to "Gwizdek sędziego rozpoczyna wielki mecz" też jest na melodię pieśni religijnej.
-
I Agencje Towarzyskie.jestesmywaszastolica pisze: ↑29.12.2019, 17:56I polskie wyroby spirytusowe ;)Foxx pisze: ↑29.12.2019, 16:11
To nie wspominaj, skoro nie jesteś w stanie przytoczyć, a na tym forum jako "kibic zaprzyjaźnionej drużyny" robisz nam koło pióra. Jeżeli chodzi o pieśni, strickte legijną mieliśmy jedną - i do tego sławiącą Browary Warszawskie, a nie "wulgarną". Wątpię, by forumowicze spoza Warszawy i (raczej starszych) zgód ją nawet kojarzyli.
Jakby nie patrzeć to "Gwizdek sędziego rozpoczyna wielki mecz" też jest na melodię pieśni religijnej.
Zaś co do samego wątku to różnica jest taka, że dla lgbt k**** wykorzystanie symboliki religijnej służy tylko i wyłącznie prowokacji, dla osób ze środowiska ma ono jednak trochę inny wymiar.
Mnie się to średnio podoba, ale żeby robić z tego jakąś gówno aferę to trzeba mieć chyba dużo wolnego czasu :)
R.Spajderman potrafił :-)
-
Numer 220 "TMK" od tygodnia jest w drukarni, liczę, że 3-4 stycznia będzie dostępny w salonach prasowych. Nie oznacza to, że tak będzie - powtarzać się nie będę dlaczego i co o tym sądzę.

26 fotoreportaży, w tym 4 ze sportów halowych. Wywiad ze "Skwarkiem" z Lechii Dzierżoniów. Myślę, że regionalne ekipy z Dolnego Śląska, ze wskazaniem na Polonię Świdnica, Bielawiankę Bielawa, Górnika Wałbrzych czy Karkonosze Jelenia Góra zagotowane będą czytały słowa tego wywiadu. Żartuję sobie oczywiście, ale faktem jest, że sporo ciekawostek w tym wywiadzie zostało wplecionych. Nie zabrakło trudnych pytań, za co szczególnie dziękuję kibicom Górnika Wałbrzych, którzy bardzo pomogli w ich skonstruowaniu. W "Podzielonym mieście" rządzi Tarnów. O ile opis Tarnovii jest (niestety!) mocno pobieżny, o tyle wersja Unii jest majstersztykiem pod kątem ilości informacji - o bezstronności tu oczywiście nie ma mowy. Jest czysty i bezczelny subiektywizm. Dlatego w tym dziale brak opisu drugiej strony odbiera cały sens polegający na wyciągnięciu wniosków przez odbiorców. W "Old school" galerie Stali Gorzyce, Elany Toruń oraz Najmniejszych, gdzie będą prezentowane ujęcia ekip, których nie udało się zdobyć wśród kolekcjonerów wielu dobrych ujęć (szale w górze, racowiska) do roku 2000, bo tylko do tego okresu traktuje dział "Old school". W rubryce "Mniejsze ekipy" przedstawiona zostaje popularna Maza - czyli Mazovia Mińsk Mazowiecki. Ruszyły też nowe działy. I tak - jest "Przedstawiamy fan cluby" - na dzień dobry Pogoń Szczecin i Stargard. Rubryka ta różni się zarówno od "Wielkie ekipy i ich fan cluby" jak i "Podzielone miasto" z prostych przyczyn - po pierwsze opisywana jest historia jednego konkretnego fan clubu, po drugie większość fan clubów w kraju pochodzi z miast jednolitych, zatem o dzieleniu miasta z inną wrogą ekipą nie ma mowy. Druga z nowości, to krzyżówka z atrakcyjnymi nagrodami (I miejsce - gratisowa roczna prenumerata "TMK" i "TMK+", II miejsce - gratisowa roczna prenumerata "TMK"). Trzecie novum to "Odchamiacz" czyli kącik poezji wsparty komiksem dopasowanym do prezentowanego wiersza - zaczynamy gorącym tematem - Magiczne cyfry.

26 fotoreportaży, w tym 4 ze sportów halowych. Wywiad ze "Skwarkiem" z Lechii Dzierżoniów. Myślę, że regionalne ekipy z Dolnego Śląska, ze wskazaniem na Polonię Świdnica, Bielawiankę Bielawa, Górnika Wałbrzych czy Karkonosze Jelenia Góra zagotowane będą czytały słowa tego wywiadu. Żartuję sobie oczywiście, ale faktem jest, że sporo ciekawostek w tym wywiadzie zostało wplecionych. Nie zabrakło trudnych pytań, za co szczególnie dziękuję kibicom Górnika Wałbrzych, którzy bardzo pomogli w ich skonstruowaniu. W "Podzielonym mieście" rządzi Tarnów. O ile opis Tarnovii jest (niestety!) mocno pobieżny, o tyle wersja Unii jest majstersztykiem pod kątem ilości informacji - o bezstronności tu oczywiście nie ma mowy. Jest czysty i bezczelny subiektywizm. Dlatego w tym dziale brak opisu drugiej strony odbiera cały sens polegający na wyciągnięciu wniosków przez odbiorców. W "Old school" galerie Stali Gorzyce, Elany Toruń oraz Najmniejszych, gdzie będą prezentowane ujęcia ekip, których nie udało się zdobyć wśród kolekcjonerów wielu dobrych ujęć (szale w górze, racowiska) do roku 2000, bo tylko do tego okresu traktuje dział "Old school". W rubryce "Mniejsze ekipy" przedstawiona zostaje popularna Maza - czyli Mazovia Mińsk Mazowiecki. Ruszyły też nowe działy. I tak - jest "Przedstawiamy fan cluby" - na dzień dobry Pogoń Szczecin i Stargard. Rubryka ta różni się zarówno od "Wielkie ekipy i ich fan cluby" jak i "Podzielone miasto" z prostych przyczyn - po pierwsze opisywana jest historia jednego konkretnego fan clubu, po drugie większość fan clubów w kraju pochodzi z miast jednolitych, zatem o dzieleniu miasta z inną wrogą ekipą nie ma mowy. Druga z nowości, to krzyżówka z atrakcyjnymi nagrodami (I miejsce - gratisowa roczna prenumerata "TMK" i "TMK+", II miejsce - gratisowa roczna prenumerata "TMK"). Trzecie novum to "Odchamiacz" czyli kącik poezji wsparty komiksem dopasowanym do prezentowanego wiersza - zaczynamy gorącym tematem - Magiczne cyfry.

-
Krzyżówka super sprawa, dobry pomysł.
-
-
Czyli najwcześniej za tydzień bo niedziela to 12 trochę lipa,a prenumeraty już wysłane?Pytam bo chyba przerzucę się na prenumeratę jeśli fizycznie będzie u mnie w skrzynce wcześniej niż w salonikach prasowych.
Kolejne pytanie zamierzasz zapowiedz numeru wrzucić na oficjalną stronką tmk?
Kolejne pytanie zamierzasz zapowiedz numeru wrzucić na oficjalną stronką tmk?
-
Ani prenumeraty nie dostaną wcześniej, ani salony prasowe, ani nikt. Został popełniony błąd i na jego korygowanie zejdzie dodatkowy tydzień czasu. Tak więc prenumerata nie rozwiązuje sprawy, aczkolwiek prenumeraty są zawsze wysyłane jako pierwsze. Tyle, że tu już potem kwestia szybkości działania poczty - czasem bywa prenumerata szybciej w domu niż magazyny w salonie. Nie można jednak tego uznać za standard - poczta miewa również swoje obsuwy czasowe, co wie każdy, kto z tą instytucją miał kiedykolwiek coś więcej wspólnego.
Jestem wkurwiony, bo stworzyłem krzyżówkę (banalną, zaznaczam - żeby ktoś tam nie doszukiwał się jakiejś wybitnej wzniosłości :D) i w magazynie dałem czas na podesłanie rozwiązania do 20 stycznia, więc będziecie mieć tydzień na odesłanie poprawnej odpowiedzi.
Zapowiedź na stronie i profilu na fejsie pojawi się najpóźniej do 2 dni.
Jestem wkurwiony, bo stworzyłem krzyżówkę (banalną, zaznaczam - żeby ktoś tam nie doszukiwał się jakiejś wybitnej wzniosłości :D) i w magazynie dałem czas na podesłanie rozwiązania do 20 stycznia, więc będziecie mieć tydzień na odesłanie poprawnej odpowiedzi.
Zapowiedź na stronie i profilu na fejsie pojawi się najpóźniej do 2 dni.

-
A jakie nagrody są za poprawne rozwiązanie krzyżówki ?
-
Pierwsza osoba wylosowana - gratisowa roczna prenumerata "TMK" i "TMK+", druga osoba wylosowana - gratisowa roczna prenumerata "TMK".

-
Ooo, to super nagrody :-)
Krzyżówki będą co miesiąc ?
Jedna osoba może wysłać jedno zgłoszenie do losowania nagrody ? Czy można "kombinować" ? ;)
Krzyżówki będą co miesiąc ?
Jedna osoba może wysłać jedno zgłoszenie do losowania nagrody ? Czy można "kombinować" ? ;)
-
Następna będzie w marcu, potem pewnie lato. No pewnie, że możesz kombinować. Wystarczy, że powycinasz kupony z każdego nabytego TMK i wyślesz pod adres redakcji. ;-) Bo tylko takie odpowiedzi - wpisane w kratki na hasło pod krzyżówką, wycięte i wysłane pocztą będą brały udział w losowaniu. Wracamy do old schoolu. To celowe.

-
-
Odniosę się jeszcze do tego, choć temat inny - grafika nie została stworzona do zina, bo jest znana od dawna. W samym zinie (albo na stronie DL, nie pamiętam) zostało także wytłumaczone, skąd pochodzi i jaka jest jej geneza. Niestety nie mam teraz dostępu do wydania, więc nie podam szczegółów.I to zdjęcie z powyższego wywiadu.. Jezus Chrystus w kominiarce.. Ręce opadają..
Stowarzyszenie Kibiców GKS-u Katowice "SK 1964"
[link]
[link]
-
Szkoda że nie dodano do TMK jakis maly kalendarz na sciane
-
Ja też jestem za tym by może w lutowym numerze wyszedł taki kalendarzyk na ścianę jak to miało miejsce w poprzednich latach.
Kolejna sprawa zdziwiłem się że w grudniowym numerze nie było relacji z ostatniej kolejki ekstraklasy(od 19 do 21 grudnia)to samo liga pod lupą ale to pewnie z uwagi na fakt by zapełnić lutowy numer gdzie na bieżaco nic się nie dzieje.
O ile mnie pamięć nie myli w ostaniej w starym roku kolejce ekstraklasy fajny mecz z oprawami z obu stron był podczas spotkania Górnik Zabrze-Jagiellonia Białystok dobrze zaprezentowało się Zagłebie Lubin na meczu z warszawską Legią oraz patriotyczna oprawa LechiI Gdańsk na meczu z Rakowem Częstochowa.Na każdym z tym spotkań zajebiste jak na grudzień liczby wyjazdowe Jagi,Legii czy Rakowa.Czy jest szansa na relacje w tmk z tych spotkań?
Co poza tym czeka nas w następnym numerze?Czy będą podsumowania ekip z rundy jesiennej jak to było rok temu?
Jaki będzie wywiad?Może bedą dwa wywiady?Ja bardzo bym chciał by lutowy numer miał tak jak zawsze 84 strony.
Pozdrawiam Cie bo robisz kawał dobrej roboty widać po wstępniaku do każdego numeru czy przed wywiadem że jesteś pasjonatem kibicowskim z krwi i kości i zawsze bedę cię tutaj wspierał-chociaż jak trzeba będzie to wytknę co mi nie podeszło.
Kolejna sprawa zdziwiłem się że w grudniowym numerze nie było relacji z ostatniej kolejki ekstraklasy(od 19 do 21 grudnia)to samo liga pod lupą ale to pewnie z uwagi na fakt by zapełnić lutowy numer gdzie na bieżaco nic się nie dzieje.
O ile mnie pamięć nie myli w ostaniej w starym roku kolejce ekstraklasy fajny mecz z oprawami z obu stron był podczas spotkania Górnik Zabrze-Jagiellonia Białystok dobrze zaprezentowało się Zagłebie Lubin na meczu z warszawską Legią oraz patriotyczna oprawa LechiI Gdańsk na meczu z Rakowem Częstochowa.Na każdym z tym spotkań zajebiste jak na grudzień liczby wyjazdowe Jagi,Legii czy Rakowa.Czy jest szansa na relacje w tmk z tych spotkań?
Co poza tym czeka nas w następnym numerze?Czy będą podsumowania ekip z rundy jesiennej jak to było rok temu?
Jaki będzie wywiad?Może bedą dwa wywiady?Ja bardzo bym chciał by lutowy numer miał tak jak zawsze 84 strony.
Pozdrawiam Cie bo robisz kawał dobrej roboty widać po wstępniaku do każdego numeru czy przed wywiadem że jesteś pasjonatem kibicowskim z krwi i kości i zawsze bedę cię tutaj wspierał-chociaż jak trzeba będzie to wytknę co mi nie podeszło.