Pamiętam to tak, że ochrona oddała flagę Polonii ci odrzucili ją Legii, na co została odrzucona Polonii, więc aby nie przedłużać siatkówki, ustalono, że już nigdy nie zostanie wywieszona.Beha pisze: 10.11.2017, 23:38 Mniej więcej tak. Chyba 2000 r lub rok później. Ochrona zwróciła fanę włascicielom, ci jej nie przyjeli - bynajmniej ja to tak pamiętam. Ktoś starszy moźe niech mnie poprawi.
Legendarni kibole
Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM, Zorientowany
-
wielkipigmej
Re: Legendarni kibole
Ktoś kumaty, pamiętający czasy lat 80/90 może opisać wymienione postacie? Hans, Sisi, Lodzio, Oskar - GKS Katowice... Może być na pw
https://www.youtube.com/watch?v=EjcqgBBhlVImagura pisze: 28.11.2017, 14:21 Dzisiaj zmarł Krzysztof Bara "Bufet", swego czasu bardzo ważna postać wśród kibiców Resovii
Ps. Mogłby ktos tego Pana opisac? Ktos z Rzeszowa? Skrobnąc cos wiecej? Moze byc priv.
pozdrawiam.
29:50 sek., młynowy Lecha oddaje fartuch na licytacje .... lewaka Owsiaka. Masakra.
https://www.youtube.com/watch?v=JmM8ZfxCYX8
https://www.youtube.com/watch?v=JmM8ZfxCYX8
Takie pytanie do kibiców Pasów. W latach 90 na Cracovii działał gość o imieniu Mirek. Kiedyś na Polsacie był taki program chyba egzamin maturalny się nazywał. W jednym odcinku był Prezes Pasów chyba Łopata się nazywał. Było z nim 3 fanów Pasów, w tym Mirek. Spotkałem go 2 razy, raz jak kilku kibiców Cracovii jechało na pierwszy wyjazd po awansie do 1 lig na Jage (wtedy trochę wypiliśmy), a drugi raz na Polska -Rumunia w Zabrzu. Wtedy Pasy z Arką miały na tym meczu chyba najlepszą bandę.można o jego ksywę
A kojarzy ktos czy jeszcze bracia Niunkowie chodza na Chelmianke? Swego czasu jak byly derby z nami to czesto ich geby bylo widac czy to u nas czy w Chelmie...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
No tak w Gdansku nozownicy/alfonsi czyz nie?
Czep się swoich kolegów "pseudogangsterów" obsrańców.
jeden nadal aktywny mimo emigracjiBardak pisze: 04.01.2018, 23:15 A kojarzy ktos czy jeszcze bracia Niunkowie chodza na Chelmianke? Swego czasu jak byly derby z nami to czesto ich geby bylo widac czy to u nas czy w Chelmie...
Pozdrawiam
drugi widywany tylko na meczach u siebie
Rembol z ŁKS-u czy można go nazwać legendą?
-
Sylwester89
Skrobnie ktoś coś o Śp.Historyku, z Motoru, był tu kiedyś jakiś watek odnośnie tej osoby ale mało napisane.
-
nieproszeni goście
Wariat jakich mało:) akurat w 90 latach zaczynałem chodzić na mecze, więc kilka akcji pamiętam. Młodszy Historyk regularnie na Wesołej Ferajnie do dziś.Sylwester89 pisze: 07.03.2018, 13:27 Skrobnie ktoś coś o Śp.Historyku, z Motoru, był tu kiedyś jakiś watek odnośnie tej osoby ale mało napisane.
w jego przypadku okreslenie wariat pasuje idealnie,uosobienie lat 90'.znany rowniez z zadym z brudasami ktore ze wzgledu na"specyficzny";)wyglad , poznawaly go nawet w kominiarce;) .na pewno wielu wrogow go zapamietalo na dlugo.w pozniejszych latach chyba nie za bardzo mogl sie odnalesc,szkoda ze w sumie mlodym zakonczylo sie jego zycie.
-
diabelsky wschód
Doktor pisze: 07.03.2018, 17:56 w jego przypadku okreslenie wariat pasuje idealnie,uosobienie lat 90'.znany rowniez z zadym z brudasami ktore ze wzgledu na"specyficzny";)wyglad , poznawaly go nawet w kominiarce;) .na pewno wielu wrogow go zapamietalo na dlugo.w pozniejszych latach chyba nie za bardzo mogl sie odnalesc,szkoda ze w sumie mlodym zakonczylo sie jego zycie.
[/quote
Raz widziałem jak pod saskim wyskoczył na solo z jednym gościem który co prawda nie był brudasem ale obracal się w towarzystwie pankow, gość mimo młodego wieku miał już medale mpj w kickboxingu, jak Śp. Historyk zobaczył po ruchach gościa że umie się bić zajebal mu z czuba z martensa dwa razy w piszczel i po walce.
Dokładnie.Historyk był człowiekiem na którego zawsze można było liczyć i nigdy nie kucał na robocie.Nie patrzył czy było ich więcej czy mniej nigdy nie uciekał.Wolał dostać niż dać krok w tył.Prawdziwy chuligan i wspaniały człowiek.Nigdy się nie wywyższał i nie nabijał z małolatów.Człowiek z zasadami zawsze i do końca
Pytanie do kogos z Chelmianki:
Czy jezdzi z Wami badz sie pojawia gosc co go zwa Bombiorz czy jakos tak? Niezly wariat z tego co pamietam hehe Pilem z nim na jednym turnieju w Chelmie...
Czy jezdzi z Wami badz sie pojawia gosc co go zwa Bombiorz czy jakos tak? Niezly wariat z tego co pamietam hehe Pilem z nim na jednym turnieju w Chelmie...
a może bomba? bo jak tak to pojawia się i dosyć znana postać np w Lublinie
w kominiarce... hm, nie przypominam sobie Wojtka w kominiarce...Doktor pisze: 07.03.2018, 17:56 w jego przypadku okreslenie wariat pasuje idealnie,uosobienie lat 90'.znany rowniez z zadym z brudasami ktore ze wzgledu na"specyficzny";)wyglad , poznawaly go nawet w kominiarce;) .na pewno wielu wrogow go zapamietalo na dlugo.w pozniejszych latach chyba nie za bardzo mogl sie odnalesc,szkoda ze w sumie mlodym zakonczylo sie jego zycie.
-
JedynaSiłaMiasta
Takie coś znalazłem na temat braci Historyków kilka stron wczesniej.Cziko pisze: 31.03.2014, 22:51Chodzilem z Historykami na mecze i powiem nic nadzwyczajnego potrafili pociagnac doping ale jezeli chodzi o inne kibicowskie aspekty to slabiutko do tego chlopacy nasmiewali sie z nich ze uprawiaja braterska milosc...Co do wariatow z Motoru to wtedy czyli lata 94-01 do najwiekszych nalezeli Siwy,Maxio,Flacha,Czajnik,Hitler i gosc ktory znokautowal Uszola na meczu reprezentacji w Zabrzu niepamietal jak sie nazywal wtedy to byl rok bodajze 95 Lech siedzial obok nas i byl spokoj az ktos od nas krzyknal Lech Kolejorz Pierdolniorz i sie zaczelo Lech ruszyl na nas ale od nas wariaci sie postawili i miedzy innymi byla powyzsza akcja z Uszolem do tego zostala podarta na strzepy jedna z flag Lecha.Piekne czasy.Maxia na pewno pamietaja kibice Lechii Gdansk wtedy czesto sie u nich pojawial.Bajer pisze:również podpinam się pod tego posta, czasem się słyszało od starszych wspominki i chętnie bym poczytał[M] pisze:Macie jakieś info o działalności braci Historyków z Motoru w jakich latach działali ??
w 2001 roku zaden z wyzej wymienionych sie nie udzielal oprocz Maxia ktory jezdzil na wyjazdy czasami
-
Stary Wyjazdowicz
Takie osoby jak Szmata ...Czoper. Josek. Kowal czy Alex to jeszcze dzialaja czy juz kibicowska emeryturaDoktor pisze: 01.04.2018, 23:49 w 2001 roku zaden z wyzej wymienionych sie nie udzielal oprocz Maxia ktory jezdzil na wyjazdy czasami
Czy ktoś z Korony mógłby napisać coś więcej o fanatyku o ksywce Killer ? Udziela się jeszcze ? Słyszałem swojego czasu kilka opowieści z nim w roli głównej :)
Pewnie z opowiadań Pawełka na legionisci.com :)kmwtwpdk pisze: 07.04.2018, 13:34 Czy ktoś z Korony mógłby napisać coś więcej o fanatyku o ksywce Killer ? Udziela się jeszcze ? Słyszałem swojego czasu kilka opowieści z nim w roli głównej :)
-
wichrowe wzgorze
Jacyś legendarni byli na Jagiellonii?
Doctor kiedy Marian Kowalski odbil od Motoru i przestal chodzic na mecze? W Tv IPP wspominal juz kilka razy ze tez byl swego casu kibolem Motoru
Jak to ten sam typ co wystapilw teledysku Malego od Was to o tego mi chodzi.K_RKS pisze: 29.03.2018, 10:58 a może bomba? bo jak tak to pojawia się i dosyć znana postać np w Lublinie
Raczej mi sie przwdstawial jako Bombiorz a nie Bomba
Pozdro
-
dziuraweportki
Jest gdzieś na necie jakieś zdjęcie Abbadona z Cracovii?
-
PanCodzito
Gdy strzelił z uchaBardak pisze: 01.05.2018, 03:05 Doctor kiedy Marian Kowalski odbil od Motoru i przestal chodzic na mecze? W Tv IPP wspominal juz kilka razy ze tez byl swego casu kibolem Motoru
W temacie krakowskim szukaj, tam jest.
-
kierowca_pks
Czy to prawda że "Nikoś" był kibicem Lechii Gdańsk i jeździł na mecze?
-
szobiszowicefanatic
Z głębokim żalem zawiadamy że zmarł nasz kolega, fanatyk Piasta Piotr.B „Nene" albo jak kto woli „Lechista” ,wszelkie informacje dotyczace pogrzebu dodamy wkrótce ,,,Pokój Jego duszy,,,,
Ober ŁKS
Nie wiem czy był "legenda" Na pewno znana ksywka czy ktoś może mi coś o chlopaku skrobnąć?
Pamiętam jak jechaliśmy na Widzew-Ślask rok ?
To do nas chciał na sektor wejść ,właśnie ten chłopak znający parę osób z Wrocławia pamiętam że z nami wracał na główny po meczu.
Nie wiem czy był "legenda" Na pewno znana ksywka czy ktoś może mi coś o chlopaku skrobnąć?
To do nas chciał na sektor wejść ,właśnie ten chłopak znający parę osób z Wrocławia pamiętam że z nami wracał na główny po meczu.
-
Tata psychopata
Tym wpisem wywołałeś mnie do tablicy, postaram się przybliżyć sytuację jak najlepiej można.96hhhhhh pisze: 30.06.2018, 00:42 Ober ŁKS
Ober, postać znana, dobry świr, "waryjat" czy jak to określić, ale jego epoka to lata 90'te.
Zresztą ma swój rozdział w książce Romka Zielińskiego i stąd też jego ksywa może być tak rozpoznawalna.
Z tamtych czasów aktywnie zostało nas dosłownie kilku którzy byli ze Śląskiem zawsze i wszędzie.
Pewnego razu nawet ktoś z Wrocławia zapytał mnie czy przeprowadziłem się do Wrocka?
Taki urok naprawdę dobrej zgody, tydzień Wrocław, tydzień Łódź.
W chwili obecnej Ober nie ma nic wspólnego z ŁKS-em poza tym ze jest eŁKSiakiem i kibicowsko zapisał się w jego historii.
Od jakichś średnio 15 lat a może i więcej nie bywa nawet na meczach domowych.
Typowe pochłonięcie przez rodzinę i życie codzienne.
Widujemy się co jakiś czas przypadkiem, średnio raz w roku, co u Ciebie i każdy w swoją stronę.
Takich postaci jak on, oczywiście nie ujmując nic Oberowi, na ŁKS-ie było dużo więcej.
Zapowiadali się na Super Fanatyków, oddanych klubowi i danej ekipie a po iluś tam latach słuch o nich zaginął.
Osobiście uważam że na miano legendy ŁKS-u nie zasługuje, owszem miał swoje pięć minut, ale jest dużo więcej chłopaków którzy nawet po zniknięciu na kilka lat wrócili i są do dziś.
Pozdro dla Starej ekipy Ślaska! Heja WKS, Heja ŁKS.
Trochę nie na temat, ale w ktorym roku i z jakich przyczyn poszła ta zgoda? 98 rok?Tata psychopata pisze: 30.06.2018, 10:29Tym wpisem wywołałeś mnie do tablicy, postaram się przybliżyć sytuację jak najlepiej można.96hhhhhh pisze: 30.06.2018, 00:42 Ober ŁKS
Ober, postać znana, dobry świr, "waryjat" czy jak to określić, ale jego epoka to lata 90'te.
Zresztą ma swój rozdział w książce Romka Zielińskiego i stąd też jego ksywa może być tak rozpoznawalna.
Z tamtych czasów aktywnie zostało nas dosłownie kilku którzy byli ze Śląskiem zawsze i wszędzie.
Pewnego razu nawet ktoś z Wrocławia zapytał mnie czy przeprowadziłem się do Wrocka?
Taki urok naprawdę dobrej zgody, tydzień Wrocław, tydzień Łódź.
W chwili obecnej Ober nie ma nic wspólnego z ŁKS-em poza tym ze jest eŁKSiakiem i kibicowsko zapisał się w jego historii.
Od jakichś średnio 15 lat a może i więcej nie bywa nawet na meczach domowych.
Typowe pochłonięcie przez rodzinę i życie codzienne.
Widujemy się co jakiś czas przypadkiem, średnio raz w roku, co u Ciebie i każdy w swoją stronę.
Takich postaci jak on, oczywiście nie ujmując nic Oberowi, na ŁKS-ie było dużo więcej.
Zapowiadali się na Super Fanatyków, oddanych klubowi i danej ekipie a po iluś tam latach słuch o nich zaginął.
Osobiście uważam że na miano legendy ŁKS-u nie zasługuje, owszem miał swoje pięć minut, ale jest dużo więcej chłopaków którzy nawet po zniknięciu na kilka lat wrócili i są do dziś.
Pozdro dla Starej ekipy Ślaska! Heja WKS, Heja ŁKS.
Pisząc przyczyny mam na myśli np. Zmiany zgód na inne, a nie ploty ze ten oszukał tego czy tamtego ..
Jeśli pytasz o rok upadku zgody Śląsk - ŁKS to był to 1994.
-
WidzewskaCharyzma
Genezę konfliktu na linii Wks-Łks w miarę prawdziwą ,opisał R.Zieliński w swej książce.Trochę nie na temat, ale w ktorym roku i z jakich przyczyn poszła ta zgoda? 98 rok?
Pisząc przyczyny mam na myśli np. Zmiany zgód na inne, a nie ploty ze ten oszukał tego czy tamtego ..
-
otto.magico
" Bardzo smutna informacja. Artur znany wszystkim jako "Żaba", w dniu dzisiejszym odszedł do sektora niebo. Legenda Zagłębiowskiego ruchu kibicowskiego , pomimo przeciwności zdrowotnych jeszcze w Lubinie dopingował piłkarzy z perspektywy sektora gości. O szczegółach ceremonii pogrzebowej poinformujemy w osobnym poście. "
źródło : Ultras Zagłębie .
eh.
źródło : Ultras Zagłębie .
eh.
Peja dalej bryluje na lewackich salonach i poznaje kolejne resortowe dzieci
https://www.pudelek.pl/artykul/134601/p ... _nie_zyja/
https://www.pudelek.pl/artykul/134601/p ... _nie_zyja/
-
Jurgen von Bacterius
Rychu Peja to dalej dobry ziąą i ulicznik tylko chce trochę jeszcze siana natrzepać zanim odejdzie na zasłużoną emeryturę.Ma okazję niech sobie chłopaczyna zarobi.Ja też go słuchałem i na zawsze pozostanie u mnie na piedestale za całokształt twórczości.No i za stare czasy kiedy był również chuliganem.Wyszedł na ludzi,jak to czytasz to szacun Rychu.