Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM, Zorientowany
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
___Legenda Bez Końca Która Dobiegła Końca___
-
poludniowapolska
chciałbyś mieć tyle wyjazdów, akcji na trasie czy ustawek co to "warzywo"KAT200 pisze: 11.05.2018, 21:13Banujcie takie warzywa bo aż wstyd dopuszczać je do głosu tutaj.poludniowapolska pisze: 11.05.2018, 20:43 Ruch w 100 osób boi się bez sprzętu wjechać do Katowic ? Naprawdę duży spadek formy. Polonia z Góralem dwa razy byli bez psów w Katowicach i bez sprzętu. Ruch chyba nie czuję się za pewnie ale po porażce od L&ZS&R boi się kolejnej bo runąłby mit.
Za dużo ci po głowie skakalipoludniowapolska pisze: 11.05.2018, 21:33chciałbyś mieć tyle wyjazdów, akcji na trasie czy ustawek co to "warzywo"KAT200 pisze: 11.05.2018, 21:13Banujcie takie warzywa bo aż wstyd dopuszczać je do głosu tutaj.poludniowapolska pisze: 11.05.2018, 20:43 Ruch w 100 osób boi się bez sprzętu wjechać do Katowic ? Naprawdę duży spadek formy. Polonia z Góralem dwa razy byli bez psów w Katowicach i bez sprzętu. Ruch chyba nie czuję się za pewnie ale po porażce od L&ZS&R boi się kolejnej bo runąłby mit.
KAT200 pusciles już totka na sobota ?
Fakt. Piast korzysta ze sprayu i wlepek.puste miasto pisze: 10.05.2018, 23:28Źle rozumiesz i najlepiej nie pisz już nic więcej na tym forum. Piast Gliwice nie korzysta ze sprzętu.przypalowiec z forum pisze: 10.05.2018, 22:21czyli rozumiem że już prawie całe GŚ walczy ze sprzętem ? KSGKS, Ruch, Piast, Polonia.. niezle trzeba chlopy u góry mają tam na bani...Oberschlesien14 pisze: 10.05.2018, 21:14
Kup sobie okulary. Sprzęt po obu stronach. Wręcz całe arsenały
https://www.youtube.com/watch?v=cLHTiLu ... e=youtu.be
Gdyby ktoś jeszcze nie widział :)
Gdyby ktoś jeszcze nie widział :)
100 chlopa do spalenia jednej flagi a tacy niecierpliwi ze te race tak dlugo sie palą a juz by chcieli prysnąć... .
-
CopA.C.A.B.ana
Masz rację. Chcieliśmy jak najszybciej stamtąd pitnąć, bo baliśmy się, że wpadnie Khan z ekipą z k.net.
-
SturmgewehR 44
A gdzie ja napisałem że na Ruchu nie ma napisów/gadżetów anty? Prawda jest taka że wy zaczęliście "modę" anty i każdy to potwierdzi. 60% wynika z czystego szacunku, jeżeli większość waszych prac/gadżetów dotyczy Ruchu. Zresztą u was nawet oficjalne gadżety png muszą mieć albo JR albo odwrócone R co o czymś świadczy.LordNelson pisze: 12.05.2018, 08:22 Faktycznie, na Ruchu nie ma gadżetów anty, o napisach nie wspominając. Nawet jak są, to tylko 57.5%, więc akceptowalnie. Wszystko powyżej tego to już kurestwo.
Zanim coś napiszesz, to najpierw to może przemyśl, jeżeli potrafisz, bo robisz z siebie kompletnego przygłupa. Jeżeli jednak o to co chodzi, to dobra robota, kontynuuj!
Zresztą mi nie chodziło w tym wszystkim o to kto to zaczął czy o same procenty, bo równie dobrze może być i 70% lub 40%, tylko chodziło mi o sam fakt że kontury swojego herbu przerabiacie na nasze, ale po tobie einsteinie akurat się nie spodziewałem tego że to zrozumiesz...
-
SturmgewehR 44
to rzuć wacusiu okiem na ten czarno-srebrny herbik z instruktażu (https://www.youtube.com/watch?v=PkprpN8UQ68), następnie sobie go odwróć zmień literkę z g na R i powiedz co ci przypomina?wacus.. pisze: 12.05.2018, 08:52
O ku***... zaokrąglanie herbu na podobiznę herbu Ruchu, nie No prze kozak jesteś.
Swoją drogą nigdy bym nie przypuszczał, że z tak różnych pod każdym względem herbów idzie zrobić bliźniaka :)
-
Oberschlesien14
Kolejny farmazon. Kolor niebieski kosztuje tyle samo co żółty i zielony. Spadasz coraz niżej typie
-
Oberschlesien14
Hahaha. Rozjebał.
Żeby Ci odpowiedzieć na twoim poziomie absurdu to powiem tylko że faktycznie kopiujemy herb tylko że Rapidu Orzeł Wełnowiec
http://3.bp.blogspot.com/-zCTwiuJWcgM/U ... ria009.jpg
Żeby Ci odpowiedzieć na twoim poziomie absurdu to powiem tylko że faktycznie kopiujemy herb tylko że Rapidu Orzeł Wełnowiec
http://3.bp.blogspot.com/-zCTwiuJWcgM/U ... ria009.jpg
Napisze tylko tyle że Ksg na swój wyjazd bodajże Lechie chyba dwa sezony temu mieli gadżet wyjazdowy koszulke anty ,co nam sie by nigdy nie wydarzyło taka różnica między nami
-
poprzeczny
Mnie tylko zastanawia, dlaczego w Chorzowie nie potrafią sprzedać wszystkich biletów skoro mają tyle fan clubów i zgód. Dziwne, a to dopiero pierwszy rok po za ekstraklasą. bez napinki
Bez -napinki to Ci zaraz pewnie odpisze jakaś super opowieść :)poprzeczny pisze: 12.05.2018, 12:10 Mnie tylko zastanawia, dlaczego w Chorzowie nie potrafią sprzedać wszystkich biletów skoro mają tyle fan clubów i zgód. Dziwne, a to dopiero pierwszy rok po za ekstraklasą. bez napinki
A tyle beki było jak grali w Katowicach, jak to chorzowscy się śmiali ze na GieKSie idzie słabo sprzedaż biletów.
-
SturmgewehR 44
To chyba oczywiste, że w momencie gdy Ruch ma pewny spadek(rok po roku i pierwszy raz do tak niskiej klasy rozgrywkowej) i gra o pietruszkę, a do tego piłkarzyki stali się największą kompromitacją klubu od 1920 roku przegrywając z każdym, to taki stan rzeczy odstraszy pikników i nie jednego fanatyka, dla którego ważniejsze jest zdrowie niż oglądanie kolejnej porażki do tego z lokalnym wrogiem który dodatkowo kroczy po awans?poprzeczny pisze: 12.05.2018, 12:10 Mnie tylko zastanawia, dlaczego w Chorzowie nie potrafią sprzedać wszystkich biletów skoro mają tyle fan clubów i zgód. Dziwne, a to dopiero pierwszy rok po za ekstraklasą. bez napinki
Zresztą mecz się jeszcze nie zaczął i nie wiadomo jaka będzie ostatecznie frekwencja. Ci co mają być to będą.
Zresztą nie bój się o nas, a naszą formę sprawdź jak zacznie się nowa runda - wtedy pogadamy.
-
towarzyszszczewo
Naprawdę nie widzisz różnicy między tymi dwoma meczami?wacus.. pisze: 12.05.2018, 12:15Bez -napinki to Ci zaraz pewnie odpisze jakaś super opowieść :)poprzeczny pisze: 12.05.2018, 12:10 Mnie tylko zastanawia, dlaczego w Chorzowie nie potrafią sprzedać wszystkich biletów skoro mają tyle fan clubów i zgód. Dziwne, a to dopiero pierwszy rok po za ekstraklasą. bez napinki
A tyle beki było jak grali w Katowicach, jak to chorzowscy się śmiali ze na GieKSie idzie słabo sprzedaż biletów.
-
Oberschlesien14
Różnica owszem jest - wy gracie pierwszy rok poza ekstraklasą, my gramy 13 lat. Po roku raczej nie powinno wam ubyć aż tak kibiców by nie umieć nabić kompletu na derby z GieKSą, pomimo chujowej sytuacji w tabeli. Tu idzie czasami przeczytać, że z samych Katowic jesteście w stanie zrobić liczby oscylujące w granicach 2000 ludzi.
Podsumowywując rok w wykonaniu Ruchu Chorzów
1. Zajebali flagi w mocno kontrowersyjny sposób
2. Spadli do I Ligi
3. Nie zebrali 44k od pół roku na oprawę w najważniejszym dla nich meczu( chociaż podobno GKS to nie jest dla nich jakaś ogromna kosa). Może dozbierają na meczu, jednak tego typu nakręcane zbiórki są kończone z reguły mocno przed czasem
3. Nie zrobili kompletu nawet na derby z GKS( wiadomo, nic nie znaczący klubik, FC ich głównej kosy ;)). Oczywiście mogą dziś sprzedać bilety przed meczem, ale od takiej marki wymagane jest chyba zrobienie kompletu dużo wcześniej. Przypomnę, że grają na stadionie na który wchodzi obecnie chyba 8k?
4. Spadli do II Ligi
Podsumowywując rok w wykonaniu Ruchu Chorzów
1. Zajebali flagi w mocno kontrowersyjny sposób
2. Spadli do I Ligi
3. Nie zebrali 44k od pół roku na oprawę w najważniejszym dla nich meczu( chociaż podobno GKS to nie jest dla nich jakaś ogromna kosa). Może dozbierają na meczu, jednak tego typu nakręcane zbiórki są kończone z reguły mocno przed czasem
3. Nie zrobili kompletu nawet na derby z GKS( wiadomo, nic nie znaczący klubik, FC ich głównej kosy ;)). Oczywiście mogą dziś sprzedać bilety przed meczem, ale od takiej marki wymagane jest chyba zrobienie kompletu dużo wcześniej. Przypomnę, że grają na stadionie na który wchodzi obecnie chyba 8k?
4. Spadli do II Ligi
-
Oberschlesien14
Co z tego co wymieniłem nie jest prawdą, że tak podniosło Ci to ciśnienie? Matematycznie możecie jeszcze się utrzymać więc odszczekam to jeśli dojdzie do waszego utrzymania.
-
Wyjazdowicz 64
konkret ekipa na Nikiszu ....rosyjsko jezyczna czyżby Cska się pojawiło.???
-
GieKSa_MCE
A jest jakaś różnica?Czyli mam rozumieć że u nas to były derby a u was nietowarzyszszczewo pisze: 12.05.2018, 13:50Naprawdę nie widzisz różnicy między tymi dwoma meczami?wacus.. pisze: 12.05.2018, 12:15Bez -napinki to Ci zaraz pewnie odpisze jakaś super opowieść :)poprzeczny pisze: 12.05.2018, 12:10 Mnie tylko zastanawia, dlaczego w Chorzowie nie potrafią sprzedać wszystkich biletów skoro mają tyle fan clubów i zgód. Dziwne, a to dopiero pierwszy rok po za ekstraklasą. bez napinki
-
lesnydzban
Oprawa Ruchu nie wchodzi na stadion. Psy nie zgadzają się.
skąd ta pewność?
-
lesnydzban
Bo jestem na meczu. Na meczu delegacje Partizana i CSKA.
-
darek.drek
Nie rozumiem takiegk klepania sie na sile z wieloma ekipami wpuszczania ich do siebie na stadion i pozwolenie na wywieszenie flagi jak tak mozna dobra ok sa prywatne kontakty ale dla mnie na powieszenie flagi to trzeba sobie zasluzyc
-
bez-napinki
bez-napinki nie napisze Ci żadnej super opowieści. ;)wacus.. pisze: 12.05.2018, 12:15Bez -napinki to Ci zaraz pewnie odpisze jakaś super opowieść :)poprzeczny pisze: 12.05.2018, 12:10 Mnie tylko zastanawia, dlaczego w Chorzowie nie potrafią sprzedać wszystkich biletów skoro mają tyle fan clubów i zgód. Dziwne, a to dopiero pierwszy rok po za ekstraklasą. bez napinki
Nie odnosiłem się tutaj nigdy do frekwencji GKSy, bo nasze liczby z 1-szej ligi (lata 2001-2004) znam i pamiętam, więc generalnie nie wiem o c*** Ci chodzi.
(sorry, że teraz - wiesz jak jest, deRby). :)
-
Polish Power
Czy jakieś flagi GieKSy wczoraj płonęły na Cichej ??
"Młody wyjazdowicz" - pechowe derby powiadasz?;-) Pojawiłem się na ul. Cichej razem ze swoim synem po 11 latach przerwy. To już nie ekstraklasa, mecze z końcówki lat 80 czy całe lata 90. Poziom piłkarski nie ten sam ale emocje jakby z tamtych lat (mimo iż bez przyjezdnych). Miło było zobaczyć dużo młodych chłopaków w koszulkach F.C. Katowice a także nowego narybku. Chwała Wam że jeżdzicie, trwacie mimo iż wszystko się zmienia. Wierzę że nasz spadek (cholera wie o ile klas niżej) przyniesie nową falę ludzi na Ruch, przede wszystkim tych młodych. Tak było zawsze po każdym naszym spadku. Działajcie, mobilizujcie się... To jest RUCH, pokolenia kibiców przez te wszystkie lata, tradycja, sukcesy, morze naszych F.C. To są rzeczy ktorych nam zawsze zazdroszczono i rzeczy nie osiągalne dla klubu gdzies na Dębie... JESTESMY RUCH! Nikomu nici nigdzie nie musimy udowadniać a tym bardziej Wam koleżanki z Dębu. Wiem, łatwiej ubrać kominiarki i pobazgrać po murach odpalając piro i wrzucając film na youtube, niż podjechac 3 przystanki busem z Giszowca (skoro czekała tam Wasza super ekipa) na Nikisz, do Szopienic czy choćby na PKP w centrum Katowic...A Wasze barwy płoną i płonąć będą. A Wy co??? Kibice.net... Byliście, jesteście i będziecie zawsze w naszym cieniu. AmenWyjazdowicz 64 pisze: 10.05.2018, 19:29bo dla nich to bedą pechowe derby...jak ta cyfra 13. juz sie ubezpieczają na wszelki wypadek...a data byla juz ostateczna podana z dwa tygodnie temu...szwadron97 pisze: 10.05.2018, 16:42 Zapowiedź Ruchu z Nikisza nawet niewiedzą kiedy są derby na transparencie 13 maj haha a mecz 12 mają:-)
Zagłębie Sosnowiec w razie awansu gdzie bedzie grac?
-
Oberschlesien14
Jedyny klub na Śląsku z nowym stadionem i prezydentem miasta nastawionym na Śląsk są Tychy. Będą zapewne kolejki cudów tak jak rok temu przy awansie Górnika. Według mnie Stal Mielec lub GKS Tychy awansują z drugiego miejsca. GKS Katowice i Zagłębie znowu podarują punkty wszystkim jak leci w ostatnich kolejkach.
-
odblaskowe_mokasyny
poprostu dbamy o wASZE smartfony :d hau hau
Bzdura, Ruch będzie miał od jesieni budowany nowy stadion, więc będzie burzony, nie spełni wymogów. Prędzej będą grali w Tychach lub na Śląskim.Jessica B. pisze: 14.05.2018, 14:37 Zagłębie nie awansuje bo odpuszczą tak jak rok temu :) A jak jakimś cudem awansują to mają ponoć grać na Ruchu.
-
Oberschlesien14
Ktoś u was w to wierzy, że wybudują wam stadion? Pytam bez żadnych animozji. Dużo bogatsze miasta przeliczają kazdą złotówkę po kilka razy zanim wydadzą ją na stadion, a w Chorzowie, w klubie nad którym wisi widmo upadku z powodu braku $ oraz mający Stadion Śląski( wiem doskonale, że to ogromne koszta wynajęcie takiego kolosa) postawi jeszcze jeden nowoczesny stadion?
Wydaje mi się, że prędzej niż Ruchowi i GieKSie nowy stadion zostanie wybudowany w Sosnowcu
Wydaje mi się, że prędzej niż Ruchowi i GieKSie nowy stadion zostanie wybudowany w Sosnowcu
Mówie Ci jako osoba znająca realia miasta, że wybudują, jest ogromne parcie ma to. Właściwie w Chorzowie już został wyłoniony wykonawca robót i jak wszystko dobrze pójdzie w okolicach listopada będzie wbita pierwsza łopata. Inna sprawa, że z racji właśnie małych funduszy stadion będzie powstawał etapami jak w Zabrzu czy Łodzi a w całości do użytku ma zostać oddany dopiero w połowie 2021 roku.Oberschlesien14 pisze: 14.05.2018, 17:36 Ktoś u was w to wierzy, że wybudują wam stadion? Pytam bez żadnych animozji. Dużo bogatsze miasta przeliczają kazdą złotówkę po kilka razy zanim wydadzą ją na stadion, a w Chorzowie, w klubie nad którym wisi widmo upadku z powodu braku $ oraz mający Stadion Śląski( wiem doskonale, że to ogromne koszta wynajęcie takiego kolosa) postawi jeszcze jeden nowoczesny stadion?
-
R.E. Bells
W Sosnowcu, z tytułu spełniania wszystkich wymogów stadionu grały Wisła, Cracovia, był przymierzany też Górnik, także spokojna twoja rozczochrana. A że stadion oldskulowy to inna sprawa.Jessica B. pisze: 14.05.2018, 14:37 Zagłębie nie awansuje bo odpuszczą tak jak rok temu :) A jak jakimś cudem awansują to mają ponoć grać na Ruchu.
-
bez-napinki
Od prawie 20 lat budują nam nowy stadion, więc powinieneś brać poprawkę na to co piszesz. Zwłaszcza w roku, w którym będą wybory. Żadnej łopaty nie będzie wbitej w tym roku.oli1988 pisze: 14.05.2018, 17:43Mówie Ci jako osoba znająca realia miasta, że wybudują, jest ogromne parcie ma to. Właściwie w Chorzowie już został wyłoniony wykonawca robót i jak wszystko dobrze pójdzie w okolicach listopada będzie wbita pierwsza łopata. Inna sprawa, że z racji właśnie małych funduszy stadion będzie powstawał etapami jak w Zabrzu czy Łodzi a w całości do użytku ma zostać oddany dopiero w połowie 2021 roku.Oberschlesien14 pisze: 14.05.2018, 17:36 Ktoś u was w to wierzy, że wybudują wam stadion? Pytam bez żadnych animozji. Dużo bogatsze miasta przeliczają kazdą złotówkę po kilka razy zanim wydadzą ją na stadion, a w Chorzowie, w klubie nad którym wisi widmo upadku z powodu braku $ oraz mający Stadion Śląski( wiem doskonale, że to ogromne koszta wynajęcie takiego kolosa) postawi jeszcze jeden nowoczesny stadion?
Łagodny pisze: 11.04.2018, 09:12 Ten ten przerzut z Siemianowic. Już o nim kiedyś tu była gadka, materiały zostały przekazane nawet z obecnym adresem zamieszkania, a pała dalej jeździ na Ruch Chorzów.
![]()

ALe w ciagu tych 20 lat nie udalo sie wylonic szefa kontraktu a teraz i owszem, budowa sie rozpocznie jeszcze w 2018.bez-napinki pisze: 14.05.2018, 18:19Od prawie 20 lat budują nam nowy stadion, więc powinieneś brać poprawkę na to co piszesz. Zwłaszcza w roku, w którym będą wybory. Żadnej łopaty nie będzie wbitej w tym roku.oli1988 pisze: 14.05.2018, 17:43Mówie Ci jako osoba znająca realia miasta, że wybudują, jest ogromne parcie ma to. Właściwie w Chorzowie już został wyłoniony wykonawca robót i jak wszystko dobrze pójdzie w okolicach listopada będzie wbita pierwsza łopata. Inna sprawa, że z racji właśnie małych funduszy stadion będzie powstawał etapami jak w Zabrzu czy Łodzi a w całości do użytku ma zostać oddany dopiero w połowie 2021 roku.Oberschlesien14 pisze: 14.05.2018, 17:36 Ktoś u was w to wierzy, że wybudują wam stadion? Pytam bez żadnych animozji. Dużo bogatsze miasta przeliczają kazdą złotówkę po kilka razy zanim wydadzą ją na stadion, a w Chorzowie, w klubie nad którym wisi widmo upadku z powodu braku $ oraz mający Stadion Śląski( wiem doskonale, że to ogromne koszta wynajęcie takiego kolosa) postawi jeszcze jeden nowoczesny stadion?
-
LordNelson
Ale żeś mu pojechał. +10 w lidze chuliganów, brawo!
-
siedze cicho
Czy wybór inżyniera kontraktu jest równoznaczny z rozpoczęciem budowy? Czy czasem nie trzeba jeszcze wyłonić generalnego wykonawcy? To tak poza tym wszystkim a propos stadionu w Chorzowie.
Ostatnia kolejka e-klasy, finały niższych lig, potem sezon ogórkowy. Będzie mi brakowało tych inwektyw ;)
Ostatnia kolejka e-klasy, finały niższych lig, potem sezon ogórkowy. Będzie mi brakowało tych inwektyw ;)