Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
zgody i kosy Sandecji wypisze ktoś?
-
racja,zapomniałem. CHEMIK I RAKÓW BANDA WARIATÓWLolo92 pisze:Zapomniałeś kolego o jednym z największych wrogów obok Widzewa - Polonii Bytom.Berto R pisze:Kosy Rakowa wg mnie prócz Ruchu to Widzew,Odra,Resovia,Legia,Radomiak,Falubaz,Arka,Pogoń i inni...SinNombre pisze:Tak faktycznie zgadza się. Powrót też był dla kilku FC przedłużony...
Pamięć czasem zawodzi.
Wracając do tematu.
Może ktoś poza Ruchem patrząc na ostatnie wydarzenia wymienić największe kosy Rakowa ?
W sumie gdzie by się nie obejrzeć Raków ma wszędzie kosy.
-
Zgody:obiektywnyFAN pisze:zgody i kosy Sandecji wypisze ktoś?
-Cracovia
-Korona Kielce
-Stal Mielec
-Polonia Warszawa
-GKS Tychy
-
Co do kos to na pewno Wisla ;) Myślę że nie mają też po drodze z ekipami typu Okocimski , Glinik , Unia itp. ;)obiektywnyFAN pisze:zgody i kosy Sandecji wypisze ktoś?
-
Zapomniałeś o naszych braciach z Jasła, także jeszcze Czarni Jasłointernethooligans pisze:Zgody:obiektywnyFAN pisze:zgody i kosy Sandecji wypisze ktoś?
-Cracovia
-Korona Kielce
-Stal Mielec
-Polonia Warszawa
-GKS Tychy
Pzdr
SĄDECKA DUMA
-
Miałem to pisać ale nie byłem pewny czy Sandecja z Czarnymi dalej trzyma czy nie. Jakoś dawno nie słyszałem żeby Czarni byli w Nowym Sączu lub na odwrót, ale najwyraźniej nie jestem doinformowany.Timador pisze:Zapomniałeś o naszych braciach z Jasła, także jeszcze Czarni Jasłointernethooligans pisze:Zgody:obiektywnyFAN pisze:zgody i kosy Sandecji wypisze ktoś?
-Cracovia
-Korona Kielce
-Stal Mielec
-Polonia Warszawa
-GKS Tychy
Pzdr
Skoro weszliśmy na ten temat to pytanie odnośnie tego czy Jasło dalej z Mielcem i Kielcami coś łączy czy nie
-
prywatne kontakty dzięki byłym i obecnym zgodom.co do kos Sączersów to na bank krakowska Wisła,Gumiory z Nowej Huty,cały Tarnów i wszystkie ekipy pro Wisła a do tego kilka ekip z Podkarpacia jak Resovia,Stalówka,Stal Rzeszów.a i zapomniał bym o jednej z ważniejszych kos Sandecji ze względu na flagę i ich zachowanie w walce o ta flagę,Legia Warszawa.
Za literówki przepraszam wszystkich po filologii polskiej. Pośpiech i pisanie z telefonu.
-
Ciekawe rzeczy piszesz, tyle że nie było żadnej walki o flagę ...
Po stracie flagi mieliśmy wyjazd na Ząbki, który odpuściliśmy wybierając spotkanie z Legią po drodze. Tyle.
Po stracie flagi mieliśmy wyjazd na Ząbki, który odpuściliśmy wybierając spotkanie z Legią po drodze. Tyle.
-
do internethooligans:
17 marca 2017 roku wspieraliśmy w Zabrzu Sandecję na Górniku w bodajże 50 lub 52 osoby.
W NS też bywamy i Sandecja w Jaśle też czy na wyjazdach naszych (tydzień temu w Nisku byli w 12 osób).
Ze Stalą Mielec dalej mamy zgodę bo niby czego mamy nie mieć ?
Z Koroną nic nas nigdy nie łączyło ale kontakty są poprawne no bo jak inaczej mam być skoro mają zgodę z naszymi dwoma zgodami i bardzo często czy w Mielcu czy w Nowym Sączu się spotykamy.
Mam nadzieję że już się doinformowałeś, pozdro :))
17 marca 2017 roku wspieraliśmy w Zabrzu Sandecję na Górniku w bodajże 50 lub 52 osoby.
W NS też bywamy i Sandecja w Jaśle też czy na wyjazdach naszych (tydzień temu w Nisku byli w 12 osób).
Ze Stalą Mielec dalej mamy zgodę bo niby czego mamy nie mieć ?
Z Koroną nic nas nigdy nie łączyło ale kontakty są poprawne no bo jak inaczej mam być skoro mają zgodę z naszymi dwoma zgodami i bardzo często czy w Mielcu czy w Nowym Sączu się spotykamy.
Mam nadzieję że już się doinformowałeś, pozdro :))
http://www.youtube.com/user/czarni
-
Co do Wisła-Pogoń to już zdaje się że na następnym meczu, na którym starszyzna Pogoni była u starszyzny Wisły, w Szczecinie Wisła czuła się dość swobodnie pod kasami łażąc samopas, parę nieprzypadkowych osób zebrało lanie, w tym chyba dość znana persona na Wiśle z pająkiem (?) na głowie. Choć z drugiej strony na którymś kolejnym meczu w Krakowie, przy zamkniętym sektorze gości, Wisłą Sharks wyczaja kilkunastoosobową grupę szczecinian na trybunach ale poza rozmowami nic się nie dzieje.
-
-
Skoro tak mówisz to tak było.widocznie znajomy jebnął mi głupotą albo ja źle zapamiętałem(różnie przy alko bywa).sory za babola.ale to nie miejsce na gadanie o konkretach
Za literówki przepraszam wszystkich po filologii polskiej. Pośpiech i pisanie z telefonu.
-
Barwy Lecha w młynie Spartaka (17.05.2017)

-
krzycho_ASR pisze:Barwy Lecha w młynie Spartaka (17.05.2017)
co na to koledzy z łks i reszta gimbazy którzy tu na forum i innych fejsbukach wypisywali opinie, że ''trzeba nie być Polakiem zeby kolegować się z ruskim ścierwem'' itp.
-
sokół pisze:krzycho_ASR pisze:Barwy Lecha w młynie Spartaka (17.05.2017)
co na to koledzy z łks i reszta gimbazy którzy tu na forum i innych fejsbukach wypisywali opinie, że ''trzeba nie być Polakiem zeby kolegować się z ruskim ścierwem'' itp.[/quote
Po pierwsze to nazwę klubu z dużej litery poproszę "chuliganie", a po drugie to jeśli bierzesz pod uwagę opinie kibiców,ktorzy podczas ostatnich derbow walczyli dzielnie na necie to nie ma o czym rozmawiać.
-
Strach pomyśleć co napisze teraz...

Flagi Spartaka na sektorze gości przy Łazienkowskiej na meczu z Lechem, albo flagi Lecha w Bratysławie na pucharach..
Te znajomości trwaja chyba nawet dłużej, niż Widzewa z CSKA, ale nie kojarze, żeby kiedykolwiek było z tego coś oficjalnego..

Flagi Spartaka na sektorze gości przy Łazienkowskiej na meczu z Lechem, albo flagi Lecha w Bratysławie na pucharach..
Te znajomości trwaja chyba nawet dłużej, niż Widzewa z CSKA, ale nie kojarze, żeby kiedykolwiek było z tego coś oficjalnego..
Przemoc pisze:c***, może masz rację. Za dużo dziś wypiłem.
-
Z Wisłą nie po drodze, ale wiadomo, nie ta liga. Glinik i Unia odwieczne kosy w regionie, choć wiadomo, że były bardziej i mniej gorące czasy (bywały mecze z Unią, co się nawet bluzgać nie chciało). Tarnovia "odziedziczyła" kosę z Sandecją po Unii, gdy się z niej wyodrębniła, choć akurat tym ekipom jest po drodze. Był czas, że była wielka kosa, później relacje niechętno-neutralne pod patronatem KSC. Okocimski to inna bajka - raz dał Sandecji prztyczek w nos w malutkiej ustawce, ale stawianie ich w jednym szeregu z Unią i Glinikiem to przesada.Gumis1312 pisze:Co do kos to na pewno Wisla ;) Myślę że nie mają też po drodze z ekipami typu Okocimski , Glinik , Unia itp. ;)
-
leniwiec pisze:Co do Wisła-Pogoń to już zdaje się że na następnym meczu, na którym starszyzna Pogoni była u starszyzny Wisły, w Szczecinie Wisła czuła się dość swobodnie pod kasami łażąc samopas, parę nieprzypadkowych osób zebrało lanie, w tym chyba dość znana persona na Wiśle z pająkiem (?) na głowie. Choć z drugiej strony na którymś kolejnym meczu w Krakowie, przy zamkniętym sektorze gości, Wisłą Sharks wyczaja kilkunastoosobową grupę szczecinian na trybunach ale poza rozmowami nic się nie dzieje.
Dobrze zrozumiałem, że starzy balowali razem ze sobą w Krakowie, a w Szczecinie mlodsi dali sobie po glowach ? Leniwiec masz moze relacje z tego meczu z 2005 ? Tak czy siak to mimo kosy, nadal mysle, że Szczecin ze wszystkich północnych miast jest najlajtowniej nastawiony do Wisły, przekuwając nienawiść zdecydowanie w kierunku Cracovii i Triady. Pozdro i dzieki za normalne odpowiedzi.
-
Nikt nie balował,były to czasy ,kiedy trwała przebudowa stadionu i nie było sektora gości.I kilka osób ze Szczecina z flagą zostało wpuszczonych do nas na sektor.A co do tych paru nieprzypadkowych w Szczecinie ,które dostały lanie ,to były to 2 osoby ,a nie parę i dostali po strzale i przybiegły psy,wielkiego uszczerbku nie ponieśli.Byli to stali wyjazdowicze,którzy zaliczali większość wyjazdów w tamtych latach.W rewanżu u nas jak była Pogoń (też nie było jeszcze sektora,byli incognito)to proponowano im solówki,ale nie chcieli się bić i tyle.lyskacz pisze:leniwiec pisze:Co do Wisła-Pogoń to już zdaje się że na następnym meczu, na którym starszyzna Pogoni była u starszyzny Wisły, w Szczecinie Wisła czuła się dość swobodnie pod kasami łażąc samopas, parę nieprzypadkowych osób zebrało lanie, w tym chyba dość znana persona na Wiśle z pająkiem (?) na głowie. Choć z drugiej strony na którymś kolejnym meczu w Krakowie, przy zamkniętym sektorze gości, Wisłą Sharks wyczaja kilkunastoosobową grupę szczecinian na trybunach ale poza rozmowami nic się nie dzieje.
Dobrze zrozumiałem, że starzy balowali razem ze sobą w Krakowie, a w Szczecinie mlodsi dali sobie po glowach ? Leniwiec masz moze relacje z tego meczu z 2005 ? Tak czy siak to mimo kosy, nadal mysle, że Szczecin ze wszystkich północnych miast jest najlajtowniej nastawiony do Wisły, przekuwając nienawiść zdecydowanie w kierunku Cracovii i Triady. Pozdro i dzieki za normalne odpowiedzi.
-
Pogoń - Arka, Cracovia mocna kosa, od lat 80 z Arką wchodzili sobie w drogę, Władcy Północy vs Duma Pomorza, potem Pogoń obita przez Arkę, dużo bluzgów. Z Cracovią wiadomo dlaczego duże ciśnienie, ale jak jest Pogoń - Lech? Są jakieś styczne tereny, ale czy nie jest tak, że Pogoń nie chce za bardzo wchodzić w drogę?
-
Na północy masz Piłę (FC Lecha), a 20 km od niej Wałcz, już w zachodniopomorskim, czyli FC Pogoni.albtraum pisze:Pogoń - Arka, Cracovia mocna kosa, od lat 80 z Arką wchodzili sobie w drogę, Władcy Północy vs Duma Pomorza, potem Pogoń obita przez Arkę, dużo bluzgów. Z Cracovią wiadomo dlaczego duże ciśnienie, ale jak jest Pogoń - Lech? Są jakieś styczne tereny, ale czy nie jest tak, że Pogoń nie chce za bardzo wchodzić w drogę?
Września 100% Lech Poznań!
-
Pogoń gościła na sektorze Wisły już w latach 90-tych kiedy Wisła pałętała się po niższych ligachlyskacz pisze:leniwiec pisze:Co do Wisła-Pogoń to już zdaje się że na następnym meczu, na którym starszyzna Pogoni była u starszyzny Wisły, w Szczecinie Wisła czuła się dość swobodnie pod kasami łażąc samopas, parę nieprzypadkowych osób zebrało lanie, w tym chyba dość znana persona na Wiśle z pająkiem (?) na głowie. Choć z drugiej strony na którymś kolejnym meczu w Krakowie, przy zamkniętym sektorze gości, Wisłą Sharks wyczaja kilkunastoosobową grupę szczecinian na trybunach ale poza rozmowami nic się nie dzieje.
Przykład Gorzów Wlkp
-
Kiedyś w Pile byli kibice Pogoni, dziś Piła 100% Lech. W Wałczu również Pogoń i Lech, w 2006 r. Lech kroi flagę Pogoń&Legia od tamtego czasu raczej spokój, ani jedni ani drudzy nie są jakoś zorganizowani. Ostatnio Szczecinek był miejscem gdzie takowe koneksje mogły mieć miejsce z uwagi na to, że całkiem do niedawna było to miasto opanowane przez Legię a z racji położenia i zgody z Pogonią to i w Szczecinie byli częstym gościem, zgoda ta jednak nie przetrwała więc obecnie jest tam dalej Legia i w mniejszej części FC Lecha, który jednak rozwija się patrząc na ostatnią aktywność, liczby i młodzież która w tym uczestniczy.albtraum pisze:Pogoń - Arka, Cracovia mocna kosa, od lat 80 z Arką wchodzili sobie w drogę, Władcy Północy vs Duma Pomorza, potem Pogoń obita przez Arkę, dużo bluzgów. Z Cracovią wiadomo dlaczego duże ciśnienie, ale jak jest Pogoń - Lech? Są jakieś styczne tereny, ale czy nie jest tak, że Pogoń nie chce za bardzo wchodzić w drogę?
Na innych terenach raczej nie ma bezpośrednich styków, ale brak okazji do konfrontacji nie oznacza, że nie chcą za bardzo wchodzić sobie w drogę :-)
-
Apator-Arka czy obie grupy jeszcze coś łączy?
-
Jak na linii Raków - Stomil?
-
GKS Bełchatów kiedyś miał dobre relacje z Radomiakiem, nadal są dobre ??
To samo pytanie w kwestii Radomiaka i Stali Rzeszów ?? Jakie relacje ??
To samo pytanie w kwestii Radomiaka i Stali Rzeszów ?? Jakie relacje ??
LPH od lat utrzymuje kontakty z Unionem i GF (ekipy H Spartaka), więc nie wiem skąd to zdziwienie
[link]
[link]
-
ku*** mać, Tarnovia (1909) nie "wyodrębniła się" z Unii (1927)" bo po pierwsze jest klubem starszym i piłkarsko bardziej zasłużonym, zaś w latach 90-tych dominowała zdecydowanie na tarnowskich ulicach. Potem niestety sytuacja się odwróciła, ale wraca na właściwy tor ;)kat. pisze:Tarnovia "odziedziczyła" kosę z Sandecją po Unii, gdy się z niej wyodrębniła
Proponuję niektórym forumowiczom pierdolniecie się młotkiem w głowę lub kubeł zimnej wody, zanim znów napiszą coś "mondrego"!
STOP INTERNETOWEJ NAPINCE!
Katyński las- ponury grobowiec, gdzie nasi Żołnierze- legli z kulą w głowie...
STOP INTERNETOWEJ NAPINCE!
Katyński las- ponury grobowiec, gdzie nasi Żołnierze- legli z kulą w głowie...
-
Myślę, że chodziło bardziej o to że Tarnovia wyodrębniła się z Unii jako byli kibice Unii przechrzczeni na Tarnovie
-
Sugerujesz ze w Tarnowie wracają lata 90-te? I Tarnovia robi przewagę ?Loco_Locass pisze: zaś w latach 90-tych dominowała zdecydowanie na tarnowskich ulicach. Potem niestety sytuacja się odwróciła, ale wraca na właściwy tor ;)
-
Kosy Tarnovii to ? (nie licząc UT i Wisły)
-
Sandecja Nowy Sącz, Wisłoka Dębica, Glinik Gorlice, Okocimski Brzesko, Pogoń Leżajsk.qwepoi pisze:Kosy Tarnovii to ? (nie licząc UT i Wisły)
Jak gdzieś się jebłem, albo zapomniałem o kimś to poprawcie
Ostatnio zmieniony 25.05.2017, 20:14 przez OsowianinGKS, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Tak, tylko o to mi chodziło. Przed tymi latami 90., kiedy, zgoda, Tovia rządziła, ruch kibicowski w Tarnowie to tylko Unia i TSW.Sam Fisher pisze:Myślę, że chodziło bardziej o to że Tarnovia wyodrębniła się z Unii jako byli kibice Unii przechrzczeni na Tarnovie
Glinik Gorlice jeśli już, a w Dębicy ostatnio raczej Igloopol, niż Wisłoka + parę prounijnych / prowiślackich miasteczek w regionie, ale to już niech sami doprecyzują.
-
To w Debicy Wisloka coraz slabsza I Igloopol przejmuje wladze?kat. pisze:Tak, tylko o to mi chodziło. Przed tymi latami 90., kiedy, zgoda, Tovia rządziła, ruch kibicowski w Tarnowie to tylko Unia i TSW.Sam Fisher pisze:Myślę, że chodziło bardziej o to że Tarnovia wyodrębniła się z Unii jako byli kibice Unii przechrzczeni na Tarnovie
Glinik Gorlice jeśli już, a w Dębicy ostatnio raczej Igloopol, niż Wisłoka + parę prounijnych / prowiślackich miasteczek w regionie, ale to już niech sami doprecyzują.
RUCH 1920 CHORZÓW
-
Jeszcze raz - wrogie kontakty na linii Tarnów - Dębica, układają się bardziej na linii Unia - Wisłoka, Tarnovia - Igloopol. W czasach świetności Tovii większą kosą była Wisłoka, ale to tylko dlatego, że Igloopol był w kryzysie (chyba wtedy posypał im się klub). Wcześniej mieli z KSW zgodę i oddali im flagę, w której posiadaniu byli jako ex-Uniści.
Odwrotnie Unia - z Igloopolem były lepsze kontakty (zarówno w latach 80., jak i niedawnych), z Wisłoką od zawsze kosa.
Odwrotnie Unia - z Igloopolem były lepsze kontakty (zarówno w latach 80., jak i niedawnych), z Wisłoką od zawsze kosa.
-
A jak to wygląda na linii Pogoń - Torcida/GieKSa?
-
Prywatne kontaktyverde pisze:A jak to wygląda na linii Pogoń - Torcida/GieKSa?
-
... ale żeście namieszali. Wisłoka - Tarnovia kosa!
Tyle tylko że ostatnimi czasy przez zmianę pokoleń nieco zelżała, a młodzieżowcy to o Tarnovii słyszeli ale... z opowieści bo troche lat ich nie było. Ktoś kiedyś użył określenia "tępa kosa" więc coś w tym rodzaju. Oczywiście to z naszej strony (Wisłoka), bo nie koniecznie jest / bywa z drugiej ;)
Tyle tylko że ostatnimi czasy przez zmianę pokoleń nieco zelżała, a młodzieżowcy to o Tarnovii słyszeli ale... z opowieści bo troche lat ich nie było. Ktoś kiedyś użył określenia "tępa kosa" więc coś w tym rodzaju. Oczywiście to z naszej strony (Wisłoka), bo nie koniecznie jest / bywa z drugiej ;)
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
-
Z kim Stal Stalowa Wola ma zgody/układy?
-
Mam pytanie odnośnie relacji na linii GKS Jastrzębie - Stal Stalowa Wola.Jak ogólnie wiadomo obie ekipy mają dobre stosunki.Jest to układ czy tylko prywatne kontakty?
[link]
[link]
Kod: Zaznacz cały
''Niewykluczone, że kibiców z Jastrzębia w sobotę będą wspierali w Pawłowicach Śląskich sympatycy Stali Stalowa Wola, która dwie godziny wcześniej (15.00) rozpocznie w Bytomiu mecz w ramach II ligi z miejscową Polonią.''