Ubiór na stadionach, styl kibicowski.
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Ubiór na stadionach, styl kibicowski.
Na początek tematu fajnie by było jakby ktoś ze starszych kibiców przedstawił taką historię ubierania się na polskich stadionach. Od powiedzmy lat 80/90-tych.
1938
-
W latach 80 tych to kazdy miał w to wyjebane
-
-
W latach 80 to były tylko jakieś spodnie na kant i marynarki z tandetnego materiału dopiero pod koniec lat 80 pojawiły się dżinsowe kurtki i spodnie (można to nawet zobaczyć w piłkarskim pokerze) a zamożni ubierali kurtki skórzane ale zazwyczaj śmigali w nich cinkciarze. Po 90 oczywiście rządziły flyersy, dresy i skóry ale z tego co pamiętam to flyers na bazarze w połowie lat 90 kosztował ok.70.000 zł (przed denominacją) a kurtka skórzana 1.000.000 zł czyli jakieś pół średniej wypłaty
-
Mi osobiście odpowiada styl ultra/casual, ale nie lubię nosić żadnych logo, więc oprócz koszulki z emblematami klubowymi jakieś Fred Perry to nie moja bajka.
[link]
[link]
[link]
[link]
W Polsce wygląda to mniej więcej tak ... połowa koszulki w barwach na kurtki, połowa na czarno, do tego ciuchy Hooligans, La Vida Loca, podobizny psów, o reprezentacji, cylindrach, pióropuszach i wymalowanych gębach nawet nie wspominam...
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
W Polsce wygląda to mniej więcej tak ... połowa koszulki w barwach na kurtki, połowa na czarno, do tego ciuchy Hooligans, La Vida Loca, podobizny psów, o reprezentacji, cylindrach, pióropuszach i wymalowanych gębach nawet nie wspominam...
[link]
[link]
-
Latem koszulka, ale jakaś kibicowska nigdy piłkarska, zimą tylko szal
-
Chyba nie trzeba być szafiarką, żeby nie robić z siebie wieśniaka, a największymi szafiarzami to chyba są chłopcy z ekipy w Armanich i torebkach Hilfigera. Nikt tutaj nie mówi, żeby się stroić na mecze w Gucci czy inne Fred Perry, ale odrobiny wyczucia nie zaszkodzi. Jak jest ciepło koszulki wyglądają jeszcze ok, chociaż sam wolę czarne z klubowym emblematem jeżeli już, ale zimą ta moda na minionka wygląda tragicznie przypomina mi tych kibiców Realu Madryt, którzy zastąpilu Ultras Sur. Chyba widać różnicę kto jest kibicem, a kto clownemjestesmywaszastolica pisze: ↑19.06.2024, 21:22weźcie wyjebcie na jakieś forum szafiarek z takim gównem.
[link]
[link]
-
Moim zdaniem koszulki są stabilne. Noś to, w czym czujesz się komfortowo, ale jeśli chcesz wtopić się w atmosferę, nie daj się zagubić w morzu ludzi.
-
janusz_smoliwąs pisze: ↑19.06.2024, 21:11W latach 80 to były tylko jakieś spodnie na kant i marynarki z tandetnego materiału dopiero pod koniec lat 80 pojawiły się dżinsowe kurtki i spodnie (można to nawet zobaczyć w piłkarskim pokerze) a zamożni ubierali kurtki skórzane ale zazwyczaj śmigali w nich cinkciarze. Po 90 oczywiście rządziły flyersy, dresy i skóry ale z tego co pamiętam to flyers na bazarze w połowie lat 90 kosztował ok.70.000 zł (przed denominacją) a kurtka skórzana 1.000.000 zł czyli jakieś pół średniej wypłaty
Chyba cos pomyliłeś 70.000 to po denominacji bylo 7 zł.Więc raczej 700 000 jeśli już. Pamiętam doskonale że dawniejszy milion to była późniejsza stówa a 1000 zł zdaje sie z kopernikiem odpowiadał późniejszym 10 groszom
-
Ogółem skąd się w Polsce wzięła ta moda na koszulki na kurtki ? Wygląda to mega chujowo ... Jakoś nie wyobrażam sobie Ultrasów Dynama Zagrzeb, Hajduka, Interu, Lazio i innych szanowanych ekip w takim uniformie raczej kojarzy to się z jakimiś Azjatami albo fanami popcornu z NFL
-
Wszyscy w jednym kolorze mają być na stadionie bo to niby mega efekt daje a zimą najłatwiej jest założyć koszulkę na bluze/kurtkę. Pewnie stąd. Stoiska z gadżetami kibicowskimi muszą zarabiać na siebie.
-
Z całym szacunkiem, ale to ma być ten mega efekt ?
[link]
[link]
W porwnaniu np: do tego :
[link]
[link]
[link]
[link]
W porwnaniu np: do tego :
[link]
[link]
-
Chiny jak się patrzy
[link]
[link]
-
Ile Ci groźni w Polsce co tak namawiają i rozpowszechniają modę na Janusza, a sami chodzą w Armanich zrobili awantur na stadionach w ostatnich 10 latach ? Bo chyba 5 bym nie naliczył
-
Niektórzy są groźni, a niektórzy tylko łapami machają
[link]
-
Co do akcji chuligańskich na stadionach to wiadomo, że to są pojedyńcze przypadki w całej Europie, bo teraz stadiony i inwigilacja praktycznie uniemożliwiają wykręcenie czegokolwiek chociaż kila akcji było w ostatnich latach, ale np: rac odpala się sporo więcej na Bałkanach czy w Niemczechpatrickpbt pisze: ↑20.06.2024, 23:19uwielbiam czytac wypociny jakis klaunow i ich zale hahahaha
pokaz te awantury na stadionie w innych krajach? Moze niemcy, gdzie co chwile sie umawiaja na polanie a nie kreca awantur na stadionie? a moze wlosi co to robia akcje poza stadionem ze wszystkim co maja w reku bo łapami nie potrafia machac? a moze ci chorwaci gdzie ich scena to pustyna kibicowska a awantury co chwile to tylko dinamo - hajduk? moze czesi? a moze slowacy? haha
fajnie sie ubieraja, szkoda ze do charakteru czesto niedobierany.
https://www.youtube.com/watch?v=hp8HJxmhfio
https://www.youtube.com/watch?v=Xt6bNkmPT2s
https://www.youtube.com/watch?v=LkkIETDjyaA
https://youtube.com/shorts/vz9Wm-Nm8wY? ... uNARTqDXlK
Poza tym nie rozumiem skoro osoby ubrane na czarno, jak i te, które nakłądają na siebie koszulki jak minionki nic nie kręcą to przynajmniej sektor wygląda na zjednoczony i wygląda po prostu lepiej. Czarne ciuchy dla chuliganów to Polska narracja, żeby koniecznie ubierać się kolorowo i kupować gadżety. Może wygląda to fajnie na wybranym meczu jako element oprawy lub jak jest ciepło, ale na pewno nie, jak połowa sektora jest na czarno, a połowa nakłada 3 numeru za duże koszulki
-
[/quote]
I co z tego filmiku wynika? hahaha piszecie pokaz gdzie polacy kreca afery na stadionie pozniej wrzucaja filmik gdzie polacy kreca awanture na stadionie hahaha. Wezcie wy sie wylogujcie do zycia a nie 24 godz tu przesiadujecie i pierd.olicie te swoje smuty.
[/quote]
To, że macha łapami 100 chłopa, biegnie dwóch i jeden dostaje srogi oklep ?
Właśnie wielu wylogowało się z Ultras Tifo i innych hooligans.de, gdzie wiedziemy prym w napince i zobaczyło, że kraje, które się tam nie udzielają robią robotę na Euro, a my przekonani o swojej wielkosci oglądamy najebanych Januszy
I co z tego filmiku wynika? hahaha piszecie pokaz gdzie polacy kreca afery na stadionie pozniej wrzucaja filmik gdzie polacy kreca awanture na stadionie hahaha. Wezcie wy sie wylogujcie do zycia a nie 24 godz tu przesiadujecie i pierd.olicie te swoje smuty.
[/quote]
To, że macha łapami 100 chłopa, biegnie dwóch i jeden dostaje srogi oklep ?
Właśnie wielu wylogowało się z Ultras Tifo i innych hooligans.de, gdzie wiedziemy prym w napince i zobaczyło, że kraje, które się tam nie udzielają robią robotę na Euro, a my przekonani o swojej wielkosci oglądamy najebanych Januszy
-
W sumie jedyna stadionowa awantura, gdzie w miarę do czegoś doszło w ostatnich latach to Korona-Radomiak z 2023
Zawisza 1946
-
Mnie dzisiejsza moda na stadionach rozpierdala, może dlatego, że zawsze stawiałem na minimalizm. Te wszystkie śmierci, Krugery czy inne groźne postacie, ale też napisy na całe plecy, kicz jak c***. Często ludzie wyglądają jak choinki na święta. Tak samo zabawnie wyglądają chłopaki w EA7 i koniecznie metroseksualnej torebce, tak trochę jak dziewczyny w gimnazjum, każdy taki sam. O kadrze nawet nie mówię, bo każdy widzi jak to wygląda.
-
2006 rok jakos to głownie czasy ortalionu typu : 

w Krakowie dochodziły jeszcze buty Adidas maratony i spodnie dresowe szelesty hah ;D

w Krakowie dochodziły jeszcze buty Adidas maratony i spodnie dresowe szelesty hah ;D

KAWAŁ C.H.U.J.A
-
Mentalność wschodniej Europy. Parke z Rosji lub Polski na wakacjach poznam z daleka. Zrobiona laska i napakowany gość po solarze w koszulce Calvin Kleina na całą klatę, gdy Niemiec czy Szwed w swoich sandałach i koszulce za 10 euro wygląda jak obwieś. Popatrz na katolickie i prawosławne świątynie ociekające złotem, a na protestanckie, które są białe i proste ... W Norwegii milioner może mieszkać w czerwonym domku i jeździć 20 letnim Volvo, a u nas Polak na 2 etatach buduje rezydencje i ma Bete w leasingu
-
https://zapodaj.net/images/b4875901ad662.png
Wyspy, Włochy, Skandynawia tam styl chłonie się od małego, a czy wyglądasz na chuligana czy nie i tak na meczach już nic się nie dzieje
Wyspy, Włochy, Skandynawia tam styl chłonie się od małego, a czy wyglądasz na chuligana czy nie i tak na meczach już nic się nie dzieje
-
Dlatego beka jest z zagranicznych ekip czasem pokroju jakichś ciot z Niemiec czy Holandii, co jak założy czarną kurtkę, to myśli, że chuligan, a dostanie w papę i biegnie na psy
Już pomijam też wschód, gdzie ruskie pizdy ubierają się jakby z meliny dopiero wyszli
Dlatego dobrze, że się ze mną zgadzasz i doceniasz, że Polska ma swój własny styl
-
Polska miała swój styl w latach 90. Teraz to Bundesliga czy tam inny Real Madryt, ale patrząc na sektory zero różnicy
-
Akurat ta plakietka to większe pozerstwo niż ci wyszydzani janusze z pomalowanym ryjem i czapka klauna. W różnych krajach scena inaczej wyglada, a tutaj buldupy, bo wszyscy w białych koszulkach wyglądają chujowiej niż wszyscy w czarnych kurtkach.navijaci88 pisze: ↑21.06.2024, 09:39https://zapodaj.net/images/b4875901ad662.png
:)
-
Dokładnie. Sami Angole mają polewkę ze Stone Thailand :D Taka sama siara jak te wszystkie La Vida Loca i Omerta. Styl casual jak najbardziej tak, ale dyskretny i minimalistyczny
-
Karl Lagerfeld i Armani to pedały. Wymieniłem te firmy, bo często je widać wśród kibiców, a nie wiem, czy wszyscy przed kupnem interesowali się historią czy osobami, które założyły te firmy. To samo The North Face, taka fajna marka, a zaczęli się wspierać psychopatów z LGBT
-
Żal mi tych chlopaków idących w "modzie"z Armanim i innym gòwnem za 6 euro z Turcji, którzy nie mają własnego zdania na temat ubioru.
Moje ulubione marki od ok 25-30 lat, ktore wtedy królowaly na stadionach to Lonsdale i Fred Perry.
Mało kto na tym forum chyba pamięta tamte czasy polówek Fred Perry.
Moje ulubione marki od ok 25-30 lat, ktore wtedy królowaly na stadionach to Lonsdale i Fred Perry.
"...nie pozwól Matko, by szargał Cię semicki pies.."
-
Zapomniałeś o pit bull germany. W tamtych CZASACH w takich ciuchach chodzili kumaci ludzie ze środowiska a nie tak jak dziś byle leszcze poubierani w pitbull west coast albo extreme hobby. Nie jeden wtedy dostał w czambuł za chodzenie w lonsdale london jeśli nie był kibicem/ulicznikiem albo inaczej...podbijało się do takiego osobnika proponując solówkę i jak odmówił to zabierano mu koszulkę czy bluzę i wypłacano lepca na morde. Tak było w wielu miastach.
Natomiast chodzenie dziś w lonsdale london kiedy mamy kilka polskich marek ulicznych do mnie nie przemawia. madman, aquila, fuck the fame, pretorian, dobermans agressive, ofensywa czy extreme adrenaline można wybrać coś konkretnego z konkretnym przekazem.
Jest jeszcze pg wear ale to już raczej typowy casual...
Ja swego czasu śmigałem w ciuchach thor steinar ale ZBOJKOTOWAŁEM tą markę gdy firma została sprzedana arabom z Dubaju. Chwilę po tym do bojkotu zaczeła namawiać grupa action group essen.
Ciuchy thora spaliłem i przerzuciłem się na alpha industries i erik&sons a potem pomyślałem sobie człowieku jesteś Polakiem to wspieraj polski przemysł odzieżowy.
Natomiast chodzenie dziś w lonsdale london kiedy mamy kilka polskich marek ulicznych do mnie nie przemawia. madman, aquila, fuck the fame, pretorian, dobermans agressive, ofensywa czy extreme adrenaline można wybrać coś konkretnego z konkretnym przekazem.
Jest jeszcze pg wear ale to już raczej typowy casual...
Ja swego czasu śmigałem w ciuchach thor steinar ale ZBOJKOTOWAŁEM tą markę gdy firma została sprzedana arabom z Dubaju. Chwilę po tym do bojkotu zaczeła namawiać grupa action group essen.
Ciuchy thora spaliłem i przerzuciłem się na alpha industries i erik&sons a potem pomyślałem sobie człowieku jesteś Polakiem to wspieraj polski przemysł odzieżowy.
-
Odnośnie Ofensywy.Zamawiał ktoś?Zamiast odzieży z nadrukiem Polska Ofensywa przysłali same ofensywa.i kolory też,zamiast niebieskiego to jakies fioletowe.
-
a jakie marki polecacie które robią odzież bez wyjebanych logotypów na pół koszulki ale trzymają dobrą jakość?

-
Ja pamiętam Freda bo sam w nich chodziłem i miałem z tego co pamiętam 3 szt oryginalne kupione w UK a potem początkiem 2000/2001 jak zaczęły się pojawiać na stadionie podróby od kitajcow za 1/5 wartości to zaczęły być coraz bardziej popularne i doszło do tego że chodzili w nich jakieś brudasy i festyniarze mimo że marka była utożsamiana typowo z ruchem SKINHEADS.lobik pisze: ↑25.06.2024, 10:38Żal mi tych chlopaków idących w "modzie"z Armanim i innym gòwnem za 6 euro z Turcji, którzy nie mają własnego zdania na temat ubioru.
Podobna sytuacja była z Lacoste.
-
Po 2000 był przełom jak weszły klimaty na Lonsdale , Everlast, PB, Troublemakers. HZL zostali okrzyknięci najlepiej ubrana ekipa po którymś foto ;) (nie tylko ubrana bo ekipę mieli wtedy top). Jak wjechały klimaty casual to pamiętam że Motor ekipą śmigał w czapkach Burberry z bazaru ale fajnie to wyglądało (oryginalna kosztowała średnią pensję więc tylko banana było stać , a nie chłopaka z trybun). Fajne czasy. To se nevrati
-
-
Henri Lloyd również zajebista firma de facto żeglarska
-
Założona przez polaka. Jednak obecnie nikt w tym już raczej nie chodzi i ciężko dostać w ogóle
-
mój ziomek ma już chyba z 8 lat kangurke i do tej pory wszystko elegancko
-
Ty jako wyznawca tuSSka, czaskowskiego i innych pedało-zdrajców, powinieneś nosić tęczowe ciuszki i stringi z czerwonym piorunemUrzadSkarbowy pisze: ↑29.06.2024, 23:54a jakie marki polecacie które robią odzież bez wyjebanych logotypów na pół koszulki ale trzymają dobrą jakość?
"...nie pozwól Matko, by szargał Cię semicki pies.."
-
xDDDlobik pisze: ↑03.07.2024, 08:34Ty jako wyznawca tuSSka, czaskowskiego i innych pedało-zdrajców, powinieneś nosić tęczowe ciuszki i stringi z czerwonym piorunemUrzadSkarbowy pisze: ↑29.06.2024, 23:54a jakie marki polecacie które robią odzież bez wyjebanych logotypów na pół koszulki ale trzymają dobrą jakość?
znowu leków dziś nie wzięłaś

-
Zauważyłem ,że nowa moda wśród "kiboli biznesmenów " to brody w stylu czeczeńsko -arabskim ala "brodaty z Wisły Sharks " ,co drugi już nosi taką brodę :)