ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
K_G
Dokładnie za miesiąc odbędzie się manifestacja poparcia dla serbskiego Kosowa.
Warszawa, Ogród Saski (róg Marszałkowskiej i Królewskiej)
18.02.2012 (sobota)
Godzina 17:00
Oderwanie od Serbii historycznej dla niej prowincji Kosowo było ciosem zadanym narodowi serbskiemu przed czterema laty przez połączone siły NATO i UE. Polska choć oficjalnie widniała wśród ponad siedemdziesięciu krajów uznających nowe „niepodległe państwo”, w rzeczywistości pozostawała miejscem, z którego nieprzerwanie płynął głos dobitnie ukazujący prawdziwe stanowisko Polaków w kwestii ograbienia bratniego nam narodu z ich ziemi. Dziesiątki demonstracji i pikiet, niezliczone ilości akcji informacyjnych na obszarze całego kraju, transparenty i tematyczne okrzyki na stadionach, stały aktywizm uliczny, czy wreszcie niosące wsparcie wizyty polskich patriotów w Serbii i na terenie Kosowa - to wszystko działo się przez ostatnie cztery lata. Sprawa Kosowa w dalszym ciągu nie straciła na aktualności, przy okazji przenikając się z kilkoma wątkami polskimi, dlatego też podobnie jak w zeszłym roku, warszawscy Autonomiczni Nacjonaliści wspólnie z inicjatywą Polacy na Rzecz Serbskiego Kosowa i stowarzyszeniem Zjednoczony Ursynów organizują demonstrację przypominającą o smutnej rocznicy oderwania Kosowa od Serbii oraz piętnującą obecną sytuację na Bałkanach.
18 lutego przejdziemy najbardziej reprezentatywnymi ulicami Warszawy, aby ukazać nasze duchowe wsparcie dla nieprzerwanych dążeń Serbów do odzyskania kolebki swojej państwowości. Ustawiane od wielu miesięcy serbskie żywe barykady na granicach z Kosowem, stałe fizyczne ataki natowskich sił KFOR na serbskich [link], usilnie wyciszana sprawa rządu quasi-państwa Kosowo składającego się z mafijnej kliki (zamieszanej m.in. w masowe mordy na Serbach, nielegalny handel organami, czy obrót narkotykami i bronią), kontynuacja podjętych w 1999 roku w byłej Jugosławii amerykańskich „humanitarnych bombardowań” w wielu innych krajach na świecie (wszystko to w imię „pokoju i demokracji”), czy represjonowanie przez obecne władze Serbii nacjonalistów przypominających o serbskości Kosowa - obok każdego z tych wątków nie można przejść obojętnie. Wychodząc razem na ulice Warszawy ponownie przypomnimy nasze niezmienne stanowisko w tej sprawie. Kosowo jest serbskie!
Więcej na -
[link]
[youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=6tgMLcUF ... r_embedded[/youtube]
Prośba do modów o podklejenie tematu.
-
bialalodz
Miejmy nadzieje , że bd nas jeszcze więcej niż w tamtym roku. Są w necie jakieś koszulki o tej tematyce , bo nic ciekawego nie moge znalezc?
-
SiaraMan
No Panowie i Panie- mobilizacja!
"Faszyzm nie przejdzie", krzyknął antyfaszysta po czym bohatersko schował się za policją.

-
Monar24
Pojechałbym z chęcią mimo ,że mam 300 km do Warszawy ale termin zły bo 18 luty wypada w weekend kiedy zaczyna 18 kolejka i jadę na mecz
c*** NAS TWOJE ROZKMINKI INTERESUJA , Jeszcze jeden taki kretynski post i wypierdalasz z forum / 1925
-
Świąteczny Karp
autor: Świąteczny Karp » 24.01.2012, 14:56
Dobrze, że nas o tym poinformowałeś.
"Postępowcy zidiociali niech mnie nazwą homofobem,
bo ja homoseksualizm, tak jak grypę i socjalizm, wciąż uważam za chorobę!"
-
pigkiller
bialalodz pisze:Miejmy nadzieje , że bd nas jeszcze więcej niż w tamtym roku. Są w necie jakieś koszulki o tej tematyce , bo nic ciekawego nie moge znalezc?
sprawdz pw
-
K_G
"Serbska walka w obronie Kosowa ma wymiar nie tylko czysto serbski, lecz także międzynarodowy. Agresja NATO w 1999 i narzucony Serbom przemocą traktat rozejmowy w Rambuillet uczyniły sprawę Kosowa sprawą o wymiarze międzynarodowym. Dlatego nasze zaangażowanie w poparcie Serbów nie jest wyłącznie kwestią sympatii dla tego narodu i przejawem naiwnej serbofilii. Jest ono częścią walki z globalną niesprawiedliwością i dyktaturą mocarstw, łamiących prawa i miażdzących wolność narodów Europy i innych części świata. Sprawa Kosowa ma jednak także pewne – nie tylko symboliczne - przełożenia na Polskę i jej problemy. Ktoś, kto tego nie rozumie – nie rozumie niczego."
[link]
-
dzikus_1981
................................................. Nie chce mi sie zbytnio komentowac tego co tu napisales dlatego cala twoja rozkminka poszla w pizdu gdyz po przeczytaniu stawiam diagnoze ze jestes zakompleksionym debilem :/
WON / 25
TYLKO POLSKA
NIE DLA UE
-
pigkiller
tylko ze ani tybet ani afrykanskei kraje nie reprentuja kultury europjeskiej, nie widzisz roznicy?
-
dzikus_1981
pigkiller pisze:tylko ze ani tybet ani afrykanskei kraje nie reprentuja kultury europjeskiej, nie widzisz roznicy?
To była ironia,a kultura europejska cie nie kocha...możesz być pewien moich słów..Otwórzcie oczy Polacy,chcecie silnej Polski to niech wszystko co z nią związane zasłoni wam całą resztę..bo silny naród to ten gdzie obywatele nie zostawiają miejsca dla obcych rzeczy...musi zacząć panować moda na Polskę,a wszystko inne musi pójść w odstawkę,tylko wówczas Polacy będą kupować polskie produkty,tylko wówczas polskie dzieci nie będą biegały po podwórkach w koszulkach barcy czy manchesteru ale w koszulkach polskich klubów tym samym poprawiając kondycję polskich klubów pod każdym względem...
tylko wówczas nicki na polskich forach,także na tym będą brzmieć bardziej Polsko..mógłbym to jeszcze ciągnąć,ale to ostatni mój post tutaj.
Do admina:gówno mnie obchodzi twoja diagnoza,ale zadbam o to byś mógł mi ją powiedzieć w twarz..obraziłeś mnie i na privie masz wiadomość
TYLKO POLSKA
NIE DLA UE
-
ft.
mówię zdrówko, chociaż wiem że nie pójdzie na zdrowie.
-
DrDukeNaJewtubiePL
autor: DrDukeNaJewtubiePL » 06.02.2012, 15:30
http://www.youtube.com/user/DavidDukePLTV#p/u
http://niszczsyjonizm.blogspot.com/
http://www.youtube.com/user/DavidDukePL2
http://www.polskawalczaca.com
-
hejhej
PrawaStronaMiasta pisze:Tu masz koszulke :
[link]
Sam mam taką ;)
ktos moglby sie wypowiedziec na temat tych koszulek? bo wydaja sie w naprawde w przystepnej cenie ale czy to idzie za jakoscia? czy 2 prania i 2 rozmiary mniej ?
-
K_G
Już żeby nie zakładać nowego tematu napisze tutaj. Dzień wcześniej niż w Warszawie, czyli 17 lutego odbędzie się manifestacja solidarności z Serbami w Białymstoku. Manifa organizowana przez NOP Dzielnica Podlaska.
PIERDOLIMY RZĄD I POLITYKĘ TUSKA, KOSOWO JEST SERBSKIE - KRZYCZY CAŁA POLSKA !

-
CMV'91
dzikus_1981 pisze:pigkiller pisze:tylko ze ani tybet ani afrykanskei kraje nie reprentuja kultury europjeskiej, nie widzisz roznicy?
To była ironia,a kultura europejska cie nie kocha...możesz być pewien moich słów..Otwórzcie oczy Polacy,chcecie silnej Polski to niech wszystko co z nią związane zasłoni wam całą resztę..bo silny naród to ten gdzie obywatele nie zostawiają miejsca dla obcych rzeczy...musi zacząć panować moda na Polskę,a wszystko inne musi pójść w odstawkę,tylko wówczas Polacy będą kupować polskie produkty,tylko wówczas polskie dzieci nie będą biegały po podwórkach w koszulkach barcy czy manchesteru ale w koszulkach polskich klubów tym samym poprawiając kondycję polskich klubów pod każdym względem...
tylko wówczas nicki na polskich forach,także na tym będą brzmieć bardziej Polsko..mógłbym to jeszcze ciągnąć,ale to ostatni mój post tutaj.
Do admina:gówno mnie obchodzi twoja diagnoza,ale zadbam o to byś mógł mi ją powiedzieć w twarz..obraziłeś mnie i na privie masz wiadomość
Co do 1 części twojego postu. Czy ty myślisz że Polska samodzielnie mogłaby postawić choćby niemieckiemu imperializmowi. A co do 2 części twojego postu to chodzenie w koszulkach zagranicznych klubów jest akurat bezpieczniejsze :-). A tak wogóle to na tą demonstracje idą ludzie chcący wesprzeć naród serbski w walce o sprawiedliwość.
Mówisz Warszawa Myślisz Legia
-
K_G
Kosowo jest serbskie! - ale dlaczego?
Często spotykamy się w naszym środowisku (jak zresztą w każdym innym) z utartymi sloganami, które rzucone przez kilka osób zyskują popularność i następnie są powtarzane, częstokroć bezrefleksyjnie. Jednym z popularniejszych haseł w ostatnich latach, zarówno w środowiskach stricte nacjonalistycznych, jak i wśród patriotycznie i narodowo nastawionych kibiców piłkarskich*, stało się "Kosowo jest serbskie" ("Kosovo je srpsko"). Skąd jednak wzięło się takie przekonanie, dlaczego tak szanujemy Serbów, a także gdzie właściwie jest to Kosowo?
więcej na
[link]
-
ONRBL
-
Gretzky
[link]
-
dzikus_1981
CMV'91 pisze:dzikus_1981 pisze:pigkiller pisze:tylko ze ani tybet ani afrykanskei kraje nie reprentuja kultury europjeskiej, nie widzisz roznicy?
Co do 1 części twojego postu. Czy ty myślisz że Polska samodzielnie mogłaby postawić choćby niemieckiemu imperializmowi. A co do 2 części twojego postu to chodzenie w koszulkach zagranicznych klubów jest akurat bezpieczniejsze :-). A tak wogóle to na tą demonstracje idą ludzie chcący wesprzeć naród serbski w walce o sprawiedliwość.
miałem już nic nie pisać ale skoro pytasz..
Oczywiście,że by mogła..za mało w tobie wiary w Polske i Polaków
TYLKO POLSKA
NIE DLA UE
-
K_G
Kolejny raz w Warszawie odbędzie się manifestacja solidarności z Serbami w sprawie Kosowa. Tym razem 16 lutego (sobota).
Więcej informacji na stronie Autonomicznych Nacjonalistów -
[link]
-
Zenobiusz1903
Tyle się tu mówi o Polskości to dlaczego nie ma takiej manifestacji poparcia dla polskich Kresów? To jest dokładnie taka sama sytuacja jak z Kosowem i to nie jest ważne czy to było 5 lat temu nam zabrane czy 70. Dodatkowo nadal mieszka tam ponad 3 mln Polaków ale nikt żadnych akcji na ten temat nie robi, a myślę że to jest najważniejsze.
-
Stopa Mnie Boli
autor: Stopa Mnie Boli » 24.01.2013, 16:43
Jestem za taką demonstracją, ale powinna ona być drugorzędna w stosunku do innych manifestacji. Wkurwia mnie niemiłosiernie to całe podniecanie się tym Kosowem i Serbami. Fajny naród itp., ale do k**** nędzy jesteśmy POLAKAMI i dlaczego nie organizujemy manifestacji, marszy lub wieców z okazji np. hołdu pruskiego lub ruskiego, bitwy pod Wiedniem,Kircholmem lub Kłuszynem. Dlaczego nie Czcimy tak bardzo konstytucji 3-go maja, Unii Lubelskiej lub bitwy warszawskiej? Panowie musimy zarażać ludzi patriotyzmem na lokalnym podwórku bo jeżeli będziemy walczyć o Serbów i ich sprawy to u nas społeczeństwo pójdzie w stronę modelu zachodniej europy i będziemy mieli to samo u nas. Uważam, że żeby komuś pomagać musimy lepiej działać na własnym podwórku. Priorytetem dla nas powinna być Polska i jej historia. Potem Węgry i dopiero po nich inne kraje słowiańskie i białe.
weselny klimat, tak się zaczyna, jest biały welon a w nim dziewczyna.... strumienie wódki i trochę wina.Zarżnięta świnia...i ten tłusty bit
Zarżnięta Świnia!!!

-
ft.
Przeciez od paru lat co i rusz sa patriotyczne pikiety, manifestacji itd. Jak czegos brakuje to czemu nie zorganizujesz jeden z drugim? Manifestacja apropo Kosowa jest raz w roku i tyle, a jeczycie jakby co tydzien ktos Wam kazal krzyczec Kosowo jest Serbskie.
Dwa tyg pozniej bedzie dzien pamieci Żołnierzy Wyklętych. Organizujcie juz dzis cos na ta okazje.
Pozdrawiam.
mówię zdrówko, chociaż wiem że nie pójdzie na zdrowie.
-
Barnet
ja sie pytam poraz kolejny, czy w Serbii sa organizowane jakiekolwiek, chociaz raz w roku, manifestacje na temat Smolenska? Bo to dla Nas Polakow tez bardzo wazna sprawa.
-
Viclav
dlaczego nie ma takiej manifestacji poparcia dla polskich Kresów? To jest dokładnie taka sama sytuacja jak z Kosowem
jeżeli będziemy walczyć o Serbów i ich sprawy to u nas społeczeństwo pójdzie w stronę modelu zachodniej europy
czy w Serbii sa organizowane jakiekolwiek, chociaz raz w roku, manifestacje na temat Smolenska? Bo to dla Nas Polakow tez bardzo wazna sprawa.
Aż w kalendarz spojrzałem, bo myślałem że już kwiecień się zaczyna.
A tak poważnie: jak się komuś nie podoba to niech nie przychodzi. Są przecież
[link], co kto lubi.
Kosovo je Srbija!
"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata Kozidrak
-
Lonely Rider
Podano informację o manifestacji na rzecz serbskiego Kosova, a nie temat pt. "Jakich manifestacji brakuje". Kto czuję potrzebę, ten się pojawi, kto nie chce niech nie przychodzi. Jeśli komuś brakuje demonstracji/manifestacji/pikiet na dany temat, to zawsze może wziąć na siebie organizację. Jak to za duża sprawa, to zawsze można skrzyknąć ziomków, albo zorganizować jakąś akcję ulotkową/plakatową itp. Do krytykowania zawsze jest mnóstwo osób, ale samemu coś zrobić, to już ciężko.
-
Averno
Blizej nam polakow jest do chorwatów.
Serbowie wiekszosci to rusofoby, ciekawe czy oni by robili takie akcje.
Dlatego nie popieram demonstracji!!!
-
WnukEdwarda
ta rusofoby...
Niemiec, Moskal nie osiędzie,
gdy jąwszy pałasza,
hasłem wszystkich zgoda będzie
i ojczyzna nasza.
-
Barnet
w Polsce wartości rodzinne odchodzą do lamusa, bo media promują lewactwo i dewiacje, kościół mieszany z błotem i upadlany na każdym kroku, propaganda rządu, który niszczy kraj na naszych oczach o innych wałach nie wspominając, a biali żołnierze z celtykami i napisami Polska dla Polaków głośno krzyczą Kosovo je Serbia, bo przecież mamy sztamę z Serbami i trzeba być ziomkiem.
Inni walczą o swoje i nie oglądają się na Nas, a my jak zwykle w d*** bez masła. Dopóki my Polacy nie przestaniemy stawiać obcych spraw ponad swoimi własnymi, Polska nigdy nie będzie normalnym krajem.
-
Stopa Mnie Boli
autor: Stopa Mnie Boli » 24.01.2013, 23:13
To chyba wiąże się z tradycją walki za wolność naszą i waszą. Tyle, że za naszą wolność to już nie jest tak wielu skorych do walki tak jak u nas. Nigdzie nie napisałem, że ta manifestacja jest zła ani niepotrzebna. Napisałem, że denerwuje mnie robienie z tego Kosowa jednej z naszych priorytetowych spraw. Obok MN i pomniejszych manifestacji z okazji np. powstania Warszawskiego widać, że ludzie na tym się skupiają. Nie mówię tu tylko o demonstracji, ale są też koszulki, vlepki itp. Panowie chwała wam za organizacje tego zacnego marszu ale pomyślcie też nad historią Polski i jej rocznicami takimi jak 3 maja lub bitwa Warszawska.
weselny klimat, tak się zaczyna, jest biały welon a w nim dziewczyna.... strumienie wódki i trochę wina.Zarżnięta świnia...i ten tłusty bit
Zarżnięta Świnia!!!

-
MW LKS
Nie porównujcie historii do aktualności! Jakby ruch narodowy miał organizować marsz w rocznicę każdej Polskiej bitwy, to bylibyśmy kółkiem historycznym a nie ruchem społecznym. Praktycznie każda ważna rocznica jest w jakiś sposób upamiętniana. Historia jest ważna, ale nie można się tylko na niej skupiać, trzeba walczyć o dziś i jutro. Demonstracja poparcia dla Serbskiego Kosowa tym właśnie jest, musimy wyrazić solidarność z braćmi Słowianami, którzy zostali pozbawieni własnych ziem. Gdyby teraz nam ktoś ziemie odebrał, wyrzucając Polaków z ich domów, każdy przejaw solidarności z nami byłby dla nas bardzo ważny, tak jak nasza solidarność z Serbami jest dla nich ważna. Wierzę, że dziś na Serbów mógłbym liczyć, byłem więcej niż raz w tym kraju i za każdym razem spotykam się z większą życzliwością tych "Rusofili", nawet na jednej ulicy w Belgradzie kibice(nie pamiętam, która ekipa) namalowali dużą flagę Polski i Serbii obok siebie. W sklepie pewnej Serbskiej marki nacjonalistycznej jest flaga Polski a na meczu Zvezdy pojawił się transparent "Śląsk zawsze Polski", to nic nie znaczy? Pomijając fakt, że o autonomię Śląska ubiega się garstka jej mieszkańców, całkiem odmiennie jak było w przypadku Kosowa. Mógłbym podawać więcej przykładów "kochania" się w Polsce u Serbów ale po co? W 1956 roku z Poznaniem wyraził solidarność Budapeszt i nie z tego powodu, że Węgrzy mają w d**** swoje rocznice tylko czuli taką potrzebę solidarności z innym bratnim narodem, na dodatek oni mieli pod górkę, bo wiedzieli czym taka solidarność może się dla nich skończyć, my dziś spokojnie przemaszerujemy krzycząc "Kosowo jest Serbskie!" i rozejdziemy się do domów. Poczytajcie trochę o tym co się dzieje na świecie, bo np. Szwedzcy nacjonaliści jakiś czas temu wyrazili jak bardzo nas kochają, w rocznicę wprowadzenia stanu wojennego. I za przeproszeniem co ma wspólnego z tematem rozkminka, czy nam bliżej do Serbów czy Chorwatów?
KOSOWO JEST SERBSKIE!
[link]
-
SiaraMan
Opanujcie się z tymi porównaniami Serbów z Chorwatami....
Serbowie potrzebują wsparcia międzynarodowego z przyczyn dla każdego wiadomych. Znajdują się w takiej sytuacji, w jakiej niedługo będzie Paryż, Londyn, Kopenhaga, Oslo czy Berlin (ale oni ściągają arabów na własną prośbę). My mamy takie szczęście w nieszczęściu, że jesteśmy trochę biedniejsi od zachodu i mamy "gorszą"opinię więc imigranci do nas nie lecą jak arab po zasiłek.
W Serbii państwa NATO siłą nakazali oderwanie się części narodu i przekazanie jej w ręce islamskich terrorystów z UCK (których uprzednio sami wyszkolili i opłacili). Serbia jest za słaba na arenie międzynarodowej aby samodzielnie przywrócić konstytucyjny porządek a Rosja (z którą faktycznie mają sojusz ale asymetryczny) nie chce się mieszać aby nie wkurwić USA (które było inicjatorem powstania wolnego Kosova).
Serbowie wcale nie kochają Rosji. Trzymają z nimi z przymusu (zachód ich odrzucił, więc została Rosja). Cały świat jest właściwie podzielony tak jak dawniej na dwa wrogie obozy USA vs Rosja i jeżeli ktoś z Was myśli, że zimna wojna się skończyła to jest w błędzie. Oba te państwa obstawiają się dookoła innymi narodami tak aby w razie konfliktu, nie prowadzić działań zbrojnych na własnym terenie- stąd właśnie walka o strefy wpływów, którą obecnie Rosja przegrywa na wszystkich frontach i kurczowo trzyma się Syrii.
Podejrzewam, że niewielu z Was zna prawdziwych Chorwatów. Gdy byłem w tym kraju specjalnie nie pojechałem na zachodnie wybrzeże gdzie wszyscy są dla Ciebie mili bo masz portfel wypchany euro i za pieniądze Ci wejdą w d*** a za plecami oplują. Polecam wybrać się do Chorwacji północno- wschodniej np. w okolicę miasta Osijek żeby zobaczyć na własnej skórze co tak naprawdę o Polakach myślą normalni Chorwaci i jak bardzo nas nie lubią (bo jesteśmy bogatsi, bo mamy fajniesze samochody, większe mieszkania, więcej kasy z UE itp. itp.). Natomiast gdy byłem w Serbii to ludzie byli naprawdę bardzo przyjaźni dla nas. Bardzo pomocni, chętni do rozmowy na wszelkie tematy (nawet historyczne) i bez wychwalania Rosji. Co prawda infrastruktura kuleje tam niesamowicie ale przynajmniej się starali aby obcokrajowcowi żyło się tam dobrze i była to życzliwość bezinteresowna.
"Faszyzm nie przejdzie", krzyknął antyfaszysta po czym bohatersko schował się za policją.

-
mariuszstalowa
autor: mariuszstalowa » 25.01.2013, 10:12
Kosovo powinno wrocic do Serbii. Pamietam jak kolega mial wlepki i naklejal ze Kosovo jest Serbskie w Anglii. Albanczycy odrazu sie wkurwi.... i probowali zdzierac. Co mysle o tym narodzie po spotkaniu z nimi ,ze sa kretacze ,zlodzieje , lenie przewaznie szukaja polek aby dostac papiery . Sami mowili ze chca wchlaniac regiony tak jak Kosovo by stac sie imperum jak za dawnych czasow .
-
pigkiller
Blizej nam polakow jest do chorwatów.
Serbowie wiekszosci to rusofoby, ciekawe czy oni by robili takie akcje.
Dlatego nie popieram demonstracji!!!
rusofile chyba, z chorwatami jedynie religia nas laczy, my nie koleborowalsmy z hitlerem, nie budowlismy obozow konceracyjnych, my nie wyrzeklismy sie nigdy slowianszczyzny
Serbia dla kazdego nacjilanlisty jest pewnym symbolem walki z islamem , przez wieki walczyli z turkami, bosniakami teraz szychatarami.. to manifestacja nie w obrobie serbi ale przede wszytskim europy
-
xniebieskix
Może Serbowie chcą mieć dobre kontakty z Rosją w końcu tylko oni mogą im zagwarantować jakiś byt w tej okolicy.Przecież na nasz rząd by nie mogli liczyć w razie "czegoś"...
-
Viclav
Przyjaźń serbsko-rosyjską porównałbym do polsko-węgierskiej. To nie tylko bieżąca polityka, to kwestie historyczne. Co oczywiście nie ma wpływu na postrzeganie Polaków. Tak samo jak my w większości nie darzymy nienawiścią do Serbów, Słowaków itd (czego pewnie chcieliby Węgrzy, hehe). Zresztą nie wiem po co wątek Rosji w ogóle został poruszony. Niektórzy chyba myślą, że jak ktoś darzy ich sympatią to pewno anty-Polak.
A skoro zrobił się offtop (temat i tak ma złą datę) wrzucam kawałek nagrany przez Polaków i Serbów[youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=fmMuXwTDNYQ[/youtube]
"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata Kozidrak
-
K_G
Temat ma złą datę, ponieważ dotyczył manifestacji z poprzedniego roku, nie chciałem zakładać nowego i wrzuciłem info w tym temacie. Prośba do modów o zmianę daty w nazwie na 16 lutego.