Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

JurekKiler77

Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.

Post autor: JurekKiler77 »

Z kim najbliżej do oficjalnych kontaktów (układu) z Jagą? Bo ostatnio sporo się słyszy o kontaktach z innymi ekipami Orlęta i Górnik (Pojawiają się na wydarzeniach związanych z Jagą, oficjalnie wspierają ich chociażby w Lublinie, a i Jaga pojawia się na ich meczach), ŁKS Łódz (obecni na meczu z Widzewem, Jaga natomiast w Łodzi na meczu bodajze z Ruchem), Górnik Konin (Też dużo się słyszy o wzajemnych kontaktach, Górnik często pojawia się na meczach Jagielloni)
iparts.pl
Abrakadabra1410

Post autor: Abrakadabra1410 »

Jaga to żadna tajemnica ma bardzo dobre stosunki z ŁKS. Orlęta i Górnik Łęczna od kilku lat też waflują się z Jagiellonią. Ciekawi mnie co na to Motor? Bo raz nie są już ekipą nr 1 na wschodzie Polski. Dwa pod nosem, konkretnie w Łęcznej, mają teraz przeciwny obóz. Nie sądzę żeby Jaga odpuściła teren🙂.
Stachu Wirażka

Post autor: Stachu Wirażka »

Jaga w końcu się określiła i zaczęła mieć jakieś poważne kosy poza Legią i Pogonią z tych większych ekip. Jeszcze z 10-20 lat temu z większością kraju neutralne stosunki. Przyjechał do nich Górnik to chlali bimber, miesiąc później Ruch z Widzewem to z nimi też pochlali.
TajemniczyFanatyk

Post autor: TajemniczyFanatyk »

Stachu Wirażka pisze: 12.08.2026, 21:44 Jaga w końcu się określiła i zaczęła mieć jakieś poważne kosy poza Legią i Pogonią z tych większych ekip. Jeszcze z 10-20 lat temu z większością kraju neutralne stosunki. Przyjechał do nich Górnik to chlali bimber, miesiąc później Ruch z Widzewem to z nimi też pochlali.
Poważne kosy to kogo masz na myśli? Cracovia od dawna, bo osoby z Jagi miały z nimi do czynienia przy okazji wyjazdów do Krakowa za czasów zgody z Wisłą i ciśnienie zostało. Teraz z racji znacznego ocieplenia stosunków z ŁKS doszedł wcześniej długo neutralny Widzew. Ktoś jeszcze z takich większych?
Fakt faktem, było wcześniej tak, że większość polskiej sceny kibicowskiej była Jagiellonii neutralna i wszystkie kosy można było wymienić na palcach jednej ręki.
.szakal.

Post autor: .szakal. »

TajemniczyFanatyk pisze: 16.08.2026, 00:26
Stachu Wirażka pisze: 12.08.2026, 21:44 Jaga w końcu się określiła i zaczęła mieć jakieś poważne kosy poza Legią i Pogonią z tych większych ekip. Jeszcze z 10-20 lat temu z większością kraju neutralne stosunki. Przyjechał do nich Górnik to chlali bimber, miesiąc później Ruch z Widzewem to z nimi też pochlali.
Poważne kosy to kogo masz na myśli? Cracovia od dawna, bo osoby z Jagi miały z nimi do czynienia przy okazji wyjazdów do Krakowa za czasów zgody z Wisłą i ciśnienie zostało. Teraz z racji znacznego ocieplenia stosunków z ŁKS doszedł wcześniej długo neutralny Widzew. Ktoś jeszcze z takich większych?
Fakt faktem, było wcześniej tak, że większość polskiej sceny kibicowskiej była Jagiellonii neutralna i wszystkie kosy można było wymienić na palcach jednej ręki.
Należy dodać Legia, ŁKS Łomża, Stomil, Lechia
Carcassonne

Post autor: Carcassonne »

Jagiellonia to pacyfiści.
Promil88

Post autor: Promil88 »

No aktualne kosy Jagi: Legia, Widzew, Radomiak, Korona, Pogoń, Wisła, ŁKS Łomża, Polonia Warszawa, Stomil, Olimpia. Także nie wiem czy takie niepoważne ekipy.
łajdaczyna

Post autor: łajdaczyna »

Polonia Warszawa, Łomża?
(S)

Post autor: (S) »

Mnie bardziej ta Pogoń interesuje choć Korona jako kosa też zaskoczeniem. Reszta takie oczywiste ;)
StonkaZiemniaczana

Post autor: StonkaZiemniaczana »

Swoją drogą, doszło kiedyś do starcia bezpośredniego Stomil vs Jaga? Bez wsparcia, zgód i układów tak jednych, jak i drugich. Były różne akcje z Mazurem, Łomżą, Polonią Bydgoszcz, Warmią itp, chyba większość na korzyść Stomilu? Bez obrazy dla jednych i drugich, ekipy z dosyć podobnym potencjałem, pomimo oczywistej różnicy w kontekście piłkarskim
costam

Post autor: costam »

Promil88 pisze: 16.08.2026, 22:38
No aktualne kosy Jagi: Legia, Widzew, Radomiak, Korona, Pogoń, Wisła, ŁKS Łomża, Polonia Warszawa, Stomil, Olimpia. Także nie wiem czy takie niepoważne ekipy.
Kosą Jagiellonii też jest Cracovia.
Zresztą, Jaga będąc w Amsterdamie na meczu z Ajaxem, ganiała się z Cracovią po mieście. To raz. A dwa. Jaga pojechała jakiś czas temu na turniej do ŁKSu i były tam różne ekipy, ale Jaga powiedziała, że nie chce by była Cracovia i nie było ich.
Zresztą oststni mecz między nimi pokazał, że nadal jest kosa
RicardoKaka

Post autor: RicardoKaka »

Co nie przeszkadza chłopakom z Jagi i Craxy być na jednym obozie w górach.
WodaGazowanaZpluszem

Post autor: WodaGazowanaZpluszem »

Wsparcie zgód Zagłębia Sosnowiec w Rybniku -Czuwaj 60 ,BKS Bielsko 54 ,20 Slavia Praga i UWAGA 4 Legia .Zastanawia mnie tak słabe wsparcie Legii na meczach ZS ,to nie chodzi tylko o ten mecz ,bo zauważyłem ,że w bardzo skromnych liczbach wspierają Zagłębie ,to na dużo lepsze wsparcie może liczyć np. Podlasie Biała Podlaska,a ZS zawsze, szczególnie na Śląsku dobrymi liczbami wspomaga Legię . Dla Zagłębia mecz z ROWem to najważniejszy mecz w sezonie ,bo poza nimi mają jeszcze tylko Stilon i Karkonosze z ciekawszych meczów ,ale to już nie to ciśnienie co potyczka z ROWem .Trochę to dziwne jak dla mnie ..
Stpne

Post autor: Stpne »

:) UWAGA - sprawdź może poprzedni sezon, bo coś Ci się woda z pluszem nie rozmieszała :)
WodaGazowanaZpluszem

Post autor: WodaGazowanaZpluszem »

Stpne pisze: 17.08.2026, 23:55 :) UWAGA - sprawdź może poprzedni sezon, bo coś Ci się woda z pluszem nie rozmieszała :)
Proszę :

Unia Skierniewice – Zagłębie, 100 Legionistów(60 km )
Stal Stalowa Wola – Zagłębie kilkunastu Legionistów
Sandecja – Zagłębie -25 Legionistów
Sokole Kleczew było 10 Legionistów,

To Twoim zdaniem dobre wsparcie jak na kibiców z Warszawy i może odnieś się jeszcze do tego meczu sezonu ROW -ZS i tego czteroosobowego wsparcia :)
Stpne

Post autor: Stpne »

WodaGazowanaZpluszem pisze: 18.08.2026, 00:18 Proszę :

Unia Skierniewice – Zagłębie, 100 Legionistów(60 km )
Stal Stalowa Wola – Zagłębie kilkunastu Legionistów
Sandecja – Zagłębie -25 Legionistów
Sokole Kleczew było 10 Legionistów,
Nie sprawdzałem tych liczb, bo mi się nie chce... Chyba pominąłeś pojemność "sektorów dla przyjezdnych", ale przecież "w życiu nie chodzi o drobne" ;)
WodaGazowanaZpluszem pisze: 18.08.2026, 00:18 To Twoim zdaniem dobre wsparcie jak na kibiców z Warszawy i może odnieś się jeszcze do tego meczu sezonu ROW -ZS i tego czteroosobowego wsparcia :)
Ale, że na tym forum mam się tłumaczyć wodzie gazowanej? :) To jest bardzo skomplikowane - Zagłębie głównie nas wspiera w swoich okolicach, a my Zagłębie w swoich (i FC). Dorzucisz nasze wizyty w Sosno?
89piotrekski

Post autor: 89piotrekski »

StonkaZiemniaczana pisze: 17.08.2026, 13:32 Swoją drogą, doszło kiedyś do starcia bezpośredniego Stomil vs Jaga? Bez wsparcia, zgód i układów tak jednych, jak i drugich. Były różne akcje z Mazurem, Łomżą, Polonią Bydgoszcz, Warmią itp, chyba większość na korzyść Stomilu? Bez obrazy dla jednych i drugich, ekipy z dosyć podobnym potencjałem, pomimo oczywistej różnicy w kontekście piłkarskim
To była zgoda obecnie Jagiellonia by się przebiegła po Stomilu
Mr.Big

Post autor: Mr.Big »

😅😅😅
zero osiem

Post autor: zero osiem »

RicardoKaka pisze: 17.08.2026, 22:52 Co nie przeszkadza chłopakom z Jagi i Craxy być na jednym obozie w górach.
a nawet zawisza obok lecha i co z tego przeciez to nie zbrodnia lubic lks a raczej trudno go nie lubic :)
StonkaZiemniaczana

89piotrekski pisze: 18.08.2026, 08:19
StonkaZiemniaczana pisze: 17.08.2026, 13:32 Swoją drogą, doszło kiedyś do starcia bezpośredniego Stomil vs Jaga? Bez wsparcia, zgód i układów tak jednych, jak i drugich. Były różne akcje z Mazurem, Łomżą, Polonią Bydgoszcz, Warmią itp, chyba większość na korzyść Stomilu? Bez obrazy dla jednych i drugich, ekipy z dosyć podobnym potencjałem, pomimo oczywistej różnicy w kontekście piłkarskim
To była zgoda obecnie Jagiellonia by się przebiegła po Stomilu

Dosyć odważna teoria, muszę przyznać.
FWS**

Post autor: FWS** »

WodaGazowanaZpluszem pisze: 17.08.2026, 23:48 Wsparcie zgód Zagłębia Sosnowiec w Rybniku -Czuwaj 60 ,BKS Bielsko 54 ,20 Slavia Praga i UWAGA 4 Legia .Zastanawia mnie tak słabe wsparcie Legii na meczach ZS ,to nie chodzi tylko o ten mecz ,bo zauważyłem ,że w bardzo skromnych liczbach wspierają Zagłębie ,to na dużo lepsze wsparcie może liczyć np. Podlasie Biała Podlaska,a ZS zawsze, szczególnie na Śląsku dobrymi liczbami wspomaga Legię . Dla Zagłębia mecz z ROWem to najważniejszy mecz w sezonie ,bo poza nimi mają jeszcze tylko Stilon i Karkonosze z ciekawszych meczów ,ale to już nie to ciśnienie co potyczka z ROWem .Trochę to dziwne jak dla mnie ..
Czuwaj w dobrej liczbie bo to mała ekipa i dla nich zgoda z taką topowa ekipa jak Zagłębie to dar niebios więc pokazują się jak tylko mogą. Bielsko i Slavia mają stosunkowo blisko. Sam zauważyłeś, że Zagłębie wspiera dobrymi liczbami Legię głównie na Śląsku czyli tam gdzie mają blisko. Tak bym to interpretował.
BekazWas

Post autor: BekazWas »

Podobny potencjał? Białystok jest miastem prawie dwa razy większym od Olsztyna, więc chociażby po samej liczbie ludności potencjał Białostocki jednak "troszkę" większy.
telewizor z tcl

Post autor: telewizor z tcl »

Na Czuwaj jeszcze niedawno nikt nie chodził poza dziadkami. Nagle mają 60 typa na wsparcie ukladowicza hehe. Rynek przygraniczny przejęła koalicja ZS-Legiunia z rąk WRWE. Stąd nagły odpływ na Polonii a przypływ na Czuwaju.
Boni8

Post autor: Boni8 »

Abrakadabra1410 pisze: 12.08.2026, 17:23 Jaga to żadna tajemnica ma bardzo dobre stosunki z ŁKS. Orlęta i Górnik Łęczna od kilku lat też waflują się z Jagiellonią. Ciekawi mnie co na to Motor? Bo raz nie są już ekipą nr 1 na wschodzie Polski. Dwa pod nosem, konkretnie w Łęcznej, mają teraz przeciwny obóz. Nie sądzę żeby Jaga odpuściła teren🙂.
To jeśli nie Motor to kto według Ciebie jest ekipą numer jeden na wschodzie? Pytam poważnie, bo mimo że daleko mi do Motoru to dla mnie wschód to od zawsze Motor (nie mówię o koalicjach, familiach czy innych układach tylko danej ekipie).
costam

(S) pisze: 17.08.2026, 11:15 Mnie bardziej ta Pogoń interesuje choć Korona jako kosa też zaskoczeniem. Reszta takie oczywiste ;)
Pogoń kosa była od dawna, ale szale przechyliła, akcja kiedy Pogoń pojechała za Jaga zobaczyć gdzie są flagi i potem sprzedała info Legii, a Ci tydzień czy 2tyg później skroili.
A wtedy Pogoń była na zakazie w Białymstoku. Jaga gościnnie ich wpuściła, a ci tak się odwdzięczyli ;)
costam

Nie zabrała.
Wystarczyłoby, ze Pogoń na przyczajce poczekała po meczu i pojechała za nimi.

Zreszta swiezo po tej sprawie Pogoń sama oświadczyła, ze podpowiedziała Legii.
Wtedy jeszcze zgoda była
Stadionowy

Post autor: Stadionowy »

costam pisze: 19.08.2026, 10:49 Nie zabrała.

Wtedy jeszcze zgoda była
No nawet tego dnia był mecz zgodowy. Ciekawe czemu razem nie pojechali ?Tak jak myślałem nie połączyłeś faktów i wymyśliłeś „oświadczenie „.

Żeby nie spamować
Jagiellonia Siarka neutralne relacje po zakończonej przyjaźni ?
TajemniczyFanatyk

Post autor: TajemniczyFanatyk »

Stadionowy pisze: 19.08.2026, 12:00

Wtedy jeszcze zgoda była
No nawet tego dnia był mecz zgodowy. Ciekawe czemu razem nie pojechali ?Tak jak myślałem nie połączyłeś faktów i wymyśliłeś „oświadczenie „.

Żeby nie spamować
Przecież to jest zbyt logiczne, żeby było nieprawdziwe. Skąd Legia miałaby informację o dokładnej lokalizacji magazynu poza stadionem? Pogoń była w Białym na zakazie 2 tygodnie wcześniej, w trakcie pobytu pewnie mieli zadanie, żeby sprawdzić skąd są przywożone flagi. Wyczaili i przekazali info. Dwa tygodnie później wpadła Legia, ówczesna zgoda Pogoni. Z pewnością przypadek, zbieg okoliczności.
Stadionowy

Post autor: Stadionowy »

TajemniczyFanatyk pisze: 19.08.2026, 15:12
Stadionowy pisze: 19.08.2026, 12:00

Wtedy jeszcze zgoda była

Żeby nie spamować
Przecież to jest zbyt logiczne, żeby było nieprawdziwe. Skąd Legia miałaby informację o dokładnej lokalizacji magazynu poza stadionem? Pogoń była w Białym na zakazie 2 tygodnie wcześniej, w trakcie pobytu pewnie mieli zadanie, żeby sprawdzić skąd są przywożone flagi. Wyczaili i przekazali info. Dwa tygodnie później wpadła Legia, ówczesna zgoda Pogoni. Z pewnością przypadek, zbieg okoliczności.
Aaaaa takie rozkminki. Nie no tak ,ciekawe kto Widzewowi wyczaił gdzie czekać na flagi Lecha albo Zagłębiu gdzie wbić po Polonii Bytom itd ,itp
StonkaZiemniaczana

Wracając jeszcze do wschodu, ktoś kilka dni temu w innym temacie pytał o zniknięcie Chełmianki wśród zaprzyjaźnionych ekip w Białymstoku. Robią się ciekawe obozy w tej części Polski i przeplatanka lubelsko-podlaska, jeżeli to nie tajemnica to Chełmianka sama odbiła?
Wan1910

Post autor: Wan1910 »

Uwielbiam te legendy z kibicowskich akcji po latach , zaraz się okaże , że to Łukaszenko rozkminil magazyn Jagi .
zero osiem

Post autor: zero osiem »

ogolnie jestem po stronie ekipy ktora ma wielokrotnie wiecej flag zdobytych niz straconych w tym najwazniejsze lokalnego rywala ale mimo to uwazam ze wiekszym wstydem niz strata flagi na rzecz jakiegos spryciuli ktory podpierdoli ja z bagaznika na stacji i szybko ucieknie w las jest odmowienie wyjasnienia tej straty kiedy poszkodowana ekipa dzwoni do zdobywcow i chce sie honorowo bic a ci bohaterscy nowi wlasciciele barw sie obsrywaja
Wan1910

Post autor: Wan1910 »

Flagi były jumane od lat 90tych, większość na spontanie i patencie , dopiero teraz nastały jakieś durne "zasady" herosów z internetu , że o te barwy trzeba "honorowo" walczyć
ODPOWIEDZ