Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
a co ty p**** jesteś że potrzebujesz 3 lat by ochłonąć i wpaść komuś w ramiona? jak się pobijesz z kolegą to się obrażasz na całe życie?mało jest awantur we własnym gronie?osiedla z tych samych klubów też mają czasem zgrzyty i co na to powiesz?
To wy tutaj się sracie o zgodę Wisły z Ruchem, ale jak w życiu bywa najwięcej do roztrząsania na dane tematy mają ci co nie powinni.Mnie to tam pierdoli wasza zgoda, ale jak czytam jak jakiś żabol czy gieksiarz sra się o kontakt Wisły i Ruchu to aż się prosi by to wygarnąć.Nie jesteście nawet ostatni by się o to przyjebać.
To wy tutaj się sracie o zgodę Wisły z Ruchem, ale jak w życiu bywa najwięcej do roztrząsania na dane tematy mają ci co nie powinni.Mnie to tam pierdoli wasza zgoda, ale jak czytam jak jakiś żabol czy gieksiarz sra się o kontakt Wisły i Ruchu to aż się prosi by to wygarnąć.Nie jesteście nawet ostatni by się o to przyjebać.
-
"Bo Kraków to wyjątkowe miasto.Mamy najlepsza akademia Górnicza w kraju (nie tylko) tak więc naturalnie studiuje tu masa ludzi min ze Śląska, w tym wypadku kibice Ruchu chodzą sobie w barwach na mecze Wisły"
To jest jakieś totalne odklejenie. Nie powiem, rozbawiło mnie to. Na uczelniach to jakiś konkretny FC Ruchu wybija się jakoś szczególnie?
Wy się nie biliście z kolegą tylko z waszą kosą z top5. Ich matki to były k**** kilka miesięcy temu.
To jest jakieś totalne odklejenie. Nie powiem, rozbawiło mnie to. Na uczelniach to jakiś konkretny FC Ruchu wybija się jakoś szczególnie?
Wy się nie biliście z kolegą tylko z waszą kosą z top5. Ich matki to były k**** kilka miesięcy temu.
-
no ku*** jak mieszkasz w jakieś pipudówie i jesteś totalnie odizolowany nie znaczy że jesteś normalny.nie znasz realiów takich miast jak Kraków to nie ma co więcej tłumaczyć.Normalni kibice Ruchu których tutaj rzuciło z przyczyn zawodowych, edukacyjnych, przychodzą na mecze.rozumisz?jak nie no to mi przykro.To jest jakieś totalne odklejenie. Nie powiem, rozbawiło mnie to. Na uczelniach to jakiś konkretny FC Ruchu wybija się jakoś szczególnie?
-
To czyli z dnia na dzień nie przeszkadza Ci że z c**** zostałeś przyjacielem hahaha
-
wyzwiskami to się przejmują dzieci, ew młodzież w wieku gimnazjalnym.wraca taki łeb z meczu i zdruzgotany przez tydzień a i wspomnienia do puki nie zmądrzeje:)
-
A jak się liczy w rankingu obrażania taka sytuacja że w sobotę ktoś z kimś jedzie sobie od k****, c**** (normalna kolejka ligowa i typowe nastawienie do siebie większości ekip) itd a w środę stoją ramię w ramię na reprze?
za kim jestes?
-
Na kadrze od wielu lat jest zawieszenie broni. Normalną sytuacją jest że np. Kotwica stoi koło Gwardii Koszalin czy Miedź Legnica obok Chrobrego. Tam jesteśmy przede wszystkim Polakami. Jak widzisz że ktoś z obcego kraju chce skroić flagę np. kadrową Miedzi to obowiązkiem każdego Polaka (bez podziału na klub) jest jej bronić - tak samo jak na mieście widzisz że Polaków zaczepiają to normalnie się wbijasz i pomagasz SWOIM ! Hasło wiele razy wznoszenie na kadrze - Polish Fans Hooligans jest tego potwierdzeniem.
Po Euro 2016 WRWE samo wyeliminowało siebie z uczestnictwa w meczach kadry. Przez to też kilka ekipek co z nimi na lidze sympatyzuje na kadrze nie do końca może czuć się pewnie.
-
Do smieRdzieli: cała Polska to słyszała Wisła c***** cię nazwała! Wisła wam to śpiewała w roku w którym zawarliscie zgodę he. Oczywiście zgoda zrobiona ze strachu bo było coraz więcej oklepu od Gieksy i Górnika :).
-
Dzięki stary za rozjaśnienie sytuacjisiwy123 pisze: ↑26.02.2019, 09:28Na kadrze od wielu lat jest zawieszenie broni. Normalną sytuacją jest że np. Kotwica stoi koło Gwardii Koszalin czy Miedź Legnica obok Chrobrego. Tam jesteśmy przede wszystkim Polakami. Jak widzisz że ktoś z obcego kraju chce skroić flagę np. kadrową Miedzi to obowiązkiem każdego Polaka (bez podziału na klub) jest jej bronić - tak samo jak na mieście widzisz że Polaków zaczepiają to normalnie się wbijasz i pomagasz SWOIM ! Hasło wiele razy wznoszenie na kadrze - Polish Fans Hooligans jest tego potwierdzeniem.
Po Euro 2016 WRWE samo wyeliminowało siebie z uczestnictwa w meczach kadry. Przez to też kilka ekipek co z nimi na lidze sympatyzuje na kadrze nie do końca może czuć się pewnie.
za kim jestes?
-
Nie strach tylko interesyenterorokej pisze: ↑26.02.2019, 10:21Do smieRdzieli: cała Polska to słyszała Wisła c***** cię nazwała! Wisła wam to śpiewała w roku w którym zawarliscie zgodę he. Oczywiście zgoda zrobiona ze strachu bo było coraz więcej oklepu od Gieksy i Górnika :).
-
Huragan WaksmundSam Fisher pisze: ↑21.02.2019, 22:16Sandecja z Wisłą, Okocimskim Brzesko, Unią Tarnów, Glinikiem Gorlice, Podhale Nowy Targ
-
A to nie przypadkiem zgoda Gornik-GKS miała zmienić bardzo szybko sytuację na Slasku?ile lat już minęło...?A to nie przypadkiem spotkanie w Rudzie miało zmienić bieg historii.?enterorokej pisze: ↑26.02.2019, 10:21Do smieRdzieli: cała Polska to słyszała Wisła c***** cię nazwała! Wisła wam to śpiewała w roku w którym zawarliscie zgodę he. Oczywiście zgoda zrobiona ze strachu bo było coraz więcej oklepu od Gieksy i Górnika :).
-
Bywałem na meczach Górnika w czasach, o których mowa powyżej, i jak ktoś pisze, że z GKS od 2002/03 był neutral albo od 2004 układ, to pozwolę sobie nie zgodzić się z takim twierdzeniem. Rozwój wydarzeń był dynamiczny.
https://imprezymasowe.eu - blog o prawnych aspektach imprez masowych
-
uklad to chyba w 2007 przybili na niudanym ataku na pociag Jagi,pozniej chyba stali jak jechalismy na Giekse.tak kojarze ze to mniej wiecej ten czas.ale to od nich niech ktos sie wypowie.
-
Raczej było tak jak piszesz. W 2007 padła zgoda Wisły z Górnikiem, a w tym roku już na 100% był układ.
https://imprezymasowe.eu - blog o prawnych aspektach imprez masowych
-
@ZupełnieZielony Pytanie z ciekawości i bez napinki. Jak to jest na linii Wisłoka-Jarosław? Pamiętam kiedyś nawet oprawy anty z obu stron. Wasza chyba o treści "Wy na nas lejecie? My na was sramy Jarosławskie chamy"
-
-
to ten sam dzien chyba co nasz mecz z tego co pamietam.Jaga byla wczesniej chyba
-
-
2002 kosa z KSG, od 2006 było ocieplenie stosunków, w 2007 układ, który w 2009 roku przerodził się w zgodę. W tym roku minie 10 lat odkąd łączy nas zgoda z Górnikiem, która powstała w sposób naturalny(neutral->układ chuliganów->zgoda dla wszystkich kibiców)
-
Naturalny ?Oberschlesien14 pisze: ↑02.03.2019, 09:482002 kosa z KSG, od 2006 było ocieplenie stosunków, w 2007 układ, który w 2009 roku przerodził się w zgodę. W tym roku minie 10 lat odkąd łączy nas zgoda z Górnikiem, która powstała w sposób naturalny(neutral->układ chuliganów->zgoda dla wszystkich kibiców)
Bądźmy poważni :)
Ten układ był jakby pierwszym takim większym który pokazał że wartości jakie miał ruch kibicowski sam w sobie mówiąc delikatnie PODUPADŁY.
-
To w jaki sposób powinny być zawierane zgody? Gdy doszło do układu nie było między nami żadnych problemów, młodzież po obu stronach była zajarana tym układem. Większość starszych poparła układ. Cel układu był kibicowski. W jaki sposób powstają według Ciebie naturalne zgody?
-
Akurat miałem okazję kiedyś rozmawiać z chłopakiem z GKSy na ten temat. I nie jest tak jak mówisz że obie strony był zajarane.Oberschlesien14 pisze: ↑02.03.2019, 10:09To w jaki sposób powinny być zawierane zgody? Gdy doszło do układu nie było między nami żadnych problemów, młodzież po obu stronach była zajarana tym układem. Większość starszych poparła układ. Cel układu był kibicowski. W jaki sposób powstają według Ciebie naturalne zgody?
Wśród chuliganki GieKSy odbyło się głosowanie i było 16 na 16 czy 18 na 18 odnośnie za/przeciw układowi.
Zdania były mocno podzielone wśród chuliganki (a co dopiero całych młynów) więc nie mów i jakiejś naturalności :)
A jak powstają naturalne zgody ?
Podam najzwyklejszy prosty przykład.
Weź wyobraź sobie że są ekipy które mają jakieś swoje zgody i te zgody też mają swoje zgody. Przykładów w Polsce że ma się np. wspólnego zgodowicza a ze sobą nie ma wrogości jest mnóstwo. Wspomnę też o takich sytuacjach że duże ekipa zrzeszają w swojej rodzinie mniejsze i pomiędzy mniejszymi też zachodzą takie kontakty.
No i jakoś jedna strona zaprasza drugą na jakiś mecz/wyjazd/ turniej/akcję. Ludzie zaczynają się poznawać, dostrzegać wady i zalety danej grupy. Strony wspominają że ktoś pojawił się gościnnie. Powstaje coraz to więcej nowych znajomości, odwiedzin w obie strony. Wiszą flagi, zaczynają się pozdrowienia. No i dochodzi do rozmów że są perspektywy na wspólną przyszłość. Często ostrożnie na początku zawiera się układ (czyli forma relacji z której łatwiej się wycofać). Gdy przez okres układu jest dalej dobrze a zalet jest więcej niż wad to z pewnością przerodzi się to w zgodę.
Bądźmy poważni i obiektywni ale relacje GieKSa-Żabole czy Ruch-Wisła nie można okolicznościami porównywać to zgód typu Stal Bielsko- Zagłębie Sosnowiec czy GKS Tychy - Cracovia. Zgody te są to zgody przykładowe które były "Zawsze" i kluby zawsze były po tej samej stronie barykady / kibicowskich układów(obozów).
-
Przecież napisałem "Większość starszych poparła układ", a nie wszyscy.
Młode strony były zajarane tym układem, co można było zobaczyć po ilości zgodowych barw na meczach. W środowisku kibicowskim nie ma demokracji, ale jednak zdecydowana większość była za, a młodzi którzy wtedy mieli po 18-22 lata, nie mieli żadnych problemów do żaboli bo od dłuższego czasu nie mieliśmy z nimi styczności na zdecydowanej większości terenów naszych lub KSG.
Młode strony były zajarane tym układem, co można było zobaczyć po ilości zgodowych barw na meczach. W środowisku kibicowskim nie ma demokracji, ale jednak zdecydowana większość była za, a młodzi którzy wtedy mieli po 18-22 lata, nie mieli żadnych problemów do żaboli bo od dłuższego czasu nie mieliśmy z nimi styczności na zdecydowanej większości terenów naszych lub KSG.
-
Skoro wszystko było tak cudowne to może nam powiesz czemu 2 młynowych z KSG na pierwszym meczu układowym w 2 lidze zrezygnowało ze swojej funkcji na rzecz protestu?Oberschlesien14 pisze: ↑02.03.2019, 10:09To w jaki sposób powinny być zawierane zgody? Gdy doszło do układu nie było między nami żadnych problemów, młodzież po obu stronach była zajarana tym układem. Większość starszych poparła układ. Cel układu był kibicowski. W jaki sposób powstają według Ciebie naturalne zgody?
-
Starzy którzy sie prali ze soba byli na nie, mlodzi z obu ekip juz byli glownie nakierowani na Ruch ,a ze mlodzi mieli wiecej do gadania ...
Gůrny Ślůnzek, rostomjyuy Hajmatland!
-
Rodzina Ruchu sie powiększa? Wczoraj Unia O. W klatce razem z Elaną w Rybniku
-
Unia od zawsze z Ruchem była.klasa sama w sobie pisze: ↑03.03.2019, 11:40Rodzina Ruchu sie powiększa? Wczoraj Unia O. W klatce razem z Elaną w Rybniku
-
Ależ Ty głupiutki jesteśKSGKSW pisze: ↑03.03.2019, 11:59Unia od zawsze z Ruchem była.klasa sama w sobie pisze: ↑03.03.2019, 11:40Rodzina Ruchu sie powiększa? Wczoraj Unia O. W klatce razem z Elaną w Rybniku
Szombierki Bytom: Szczakowianka Jaworzno, Ruch Radzionków.nowa19ts06huta pisze: ↑03.03.2019, 12:18Takie troche pytanie z egzotyki historycznej, o byle zgody Ruchu Radzionkow, Szombierek Bytom, Hutnika Warszawa, Polar Wrocław, czy kiedys z kims powazniejszym mieli blizsze relacje, jesli nie zgode to przynajmniej dosc pozytywne nastawienie.
Hutnik Warszawa: Kotwica Kołobrzeg, KS Piaseczno, Narew Ostrołęka, KS Łomianki, RKS Ursus, Olimpia Warszawa.
Ruch Radzionków: Dozamet Nowa Sól, Szombierki Bytom.
-
Zapewne przestali na siebie srać i lać i są już w kółku wzajemnej adoracji KSGKS
-
Mieli jakieś kontakty ze Strzelinianką Strzelin (Strzelin to FC Śląska).Polar Wrocław
-
-
Proszę cię, wyszukiwarka nie gryzie a tego typu pytań przez rok było kilka. Jak jest na linii? Może zaczne od genezy, nigdy w historii spotkań JKS nic nam nie zrobił, nie licząc rzucenia racy w kierunku flag. Za to w drugą stronę już coś by się znalazło.
Obecnie zważywszy na przetasowania (ich układ z GKSem) i przystąpienie do "koalicji Resovii" z którą mamy pozytywne kontakty (Resovia). Można by rzec że jest neutralnie.
pseudofan- ciebie się nie spodziewałem że zabierzesz głos. Martw sie lepiej o wasze układy z "rodziną wzajemnej adoracji" jak to nazywasz- tyle że Ruchu.
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
Spadam z tego forum!
-
Czyli i z Resovią są już pozytywne po ustawce i bitkach na granicy?
-
-
Zorientowani wiedzą Gotyk że nie jesteś od spraw h w swojej ekipie ale dajesz do zrozumienia wszystkim ze jako Wisłoka i Siarka trzymajcie z rodziną Resovii tylko nie oficjalnie aby wam nie wypominano
-
Ehh, interpretuj sobie jak chcesz, ja w każdym razie na pytanie zainteresowanego odpowiedziałem na tyle ile mogą "przyjąć kibice.net". Owszem nie jestem ale czy to coś zmienia?
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Spadam z tego forum!
-
W mniejszych ekipach raczej nie zmienia dlatego każdy może sobie wyciągać swoje wnioski i tyle w tym temacie.
-
Wielkość ekipy nie ma nic do znaczenia, ale mniejsza z tym.
ps. Na przyszłość prosze nie kierować do mnie pytań odnośnie tych na granicy wiedzy / nie widzy kibice.net bo to zaczyna już być męczące. Odpowiesz komuś normalnie, to znajdzie sie paru prowokatorów którzy od razu zaczną szukac dziurę w całym. Na forum sa odpowiednie osoby od tego: KSW, Picasso- jak będa chcieli to odpowiedzą ale nie liczył bym raczej.
ps2. pseudofan - jesli już tytułujesz mnie moją prywatną ksywą to moze sam się przedstawisz wszystkim ;)
ps. Na przyszłość prosze nie kierować do mnie pytań odnośnie tych na granicy wiedzy / nie widzy kibice.net bo to zaczyna już być męczące. Odpowiesz komuś normalnie, to znajdzie sie paru prowokatorów którzy od razu zaczną szukac dziurę w całym. Na forum sa odpowiednie osoby od tego: KSW, Picasso- jak będa chcieli to odpowiedzą ale nie liczył bym raczej.
ps2. pseudofan - jesli już tytułujesz mnie moją prywatną ksywą to moze sam się przedstawisz wszystkim ;)
Spadam z tego forum!
Spadam z tego forum!