Komentarze dla tematu: Skrojone Flagi, Szale, Dywany ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Komentarze dla tematu: Skrojone Flagi, Szale, Dywany ...
To jeżeli można się dowiedzieć czy ta flaga wisiała tylko w okolicach stadionu Ruchu czy też innych śląskich drużyn?Bo coś tutaj jest nie halo bo jeżeli była wywieszana tylko na meczach Niebieskich czyli wywieszał ją kibic Niebieskich czyż nie tak ?Ode mnie tyle.
-
Jest taka sama ale to nie jest ta która była wywieszona na stadionie.Facet tą flagę zrobił dla siebie więc wychodzi na to ,że Śląsk skroił flagę jemu,a nie Niebieskim.
"Ojczyzna Moja To Ta Ziemia Droga Gdziem Ujrzał Słońce I Gdziem Poznał Boga"
-
ef pisze:Jezeli flaga bylaby calkowicie inna niz ta ktora wisi na stadionie to tlumaczenia Niebieskich mozna by nawet jakos zrozumiec. Ale NIGDZIE na tej fladze nie bylo zaznaczone ze nie nalezy do Ruchu tylko Ruchu Autonomii Śląska, NIGDY kibice Ruchu sie od niej wyraznie nie odcieli a wrecz przeciwnie bo opisywali ja jako element oprawy meczowej no i przede wszystkim to co na wstepie napisalem. Byla to dokladnie taka sama flaga jak kibicowska Ruchu zatem jej skrojenie to normalna zdobycz. Ze nie pilnowaliscie bo macie druga to juz nikogo nie interesuje. Trzeba bylo tamtej nie wywieszac albo powiedziec gosciowi od RAŚ ze ma jej pilnowac lub kazac mu wyraznie zaznaczyc ze ta flaga nie ma nic wspolnego z Ruchem Chorzow.
Jeszcze a propos flagi Slaska zdobytej przez Korone. Zwykly fortel i pomimo iz Slask to moja zgoda uwazam ze stracili normalnie flage. Dawniej od zajebania bylo takich akcji ze ekipa X jechala wczesniej do miasta Y gdzie jezdzila autobusami po miescie, czasem ubrana w szale rywala po czym po zapelnieniu autobusu miejscowymi z szalami ujawniala sie i spuszczala im w*******. Tutaj roznica jedynie taka ze koles zwyczajnie zwial z flaga bo to bylo jego celem zamiast spuszczenie wpierdolu rywalowi. Ale juz od jakiegos czasu celem nr 1 nie jest obicie rywala tylko zdobycie jego flagi co wypaczylo troche dawne standardy gdzie priorytetem bylo obicie geby wroga.
Bardzo mądrze napisane. A jeśli ty tego miciok i tobie podobni nie rozumiesz to szkoda w ogóle pisać.
-
Ok.Rozumiem czyli już niedługo nastanie era robienia po 2 flagi każdego rodzaju żeby draki w razie co nie było.Mój post proszę traktować z przymrużeniem oka :-)
-
Ten link wszystko mówi:
[link]
Dla mnie sprawa jest jasna
Gratki dla Śląska
[link]
Dla mnie sprawa jest jasna
Gratki dla Śląska
-
Zatrzymaj dla siebie swoje narodowe przekonania, oszołomie.Śląsk&Motor pisze:Jeszcze tydzień temu niektórzy bili brawo Koronie za ich akcje,a teraz zarzucają Śląskowi,że sam nie kroił na stadionie.Może nie liczmy i nie mówmy o flagach skrojonych poza stadionem bo to dla niektorych i tak "frajerska" akcja.Trochę konsekwencji panowie.I jeszcze do tych co mówią,że do tak jakby skrojono flagę w barwach narodowych.Może i skrojono,ale to barwy oszołomów którzy jak dla mnie wypierają się polskości i chcą autonomii,czyli to tak jakby skrojono flagę Niemcom albo innym wynalazkom.
-
nie jestem żadnym kumatym kumem hehe ale nie rozumiem jednego...
nawet skoro jak kolega wyżej twierdzi była to dla nich flaga reprezentacyjna to niby czemu nie można jej wykroić? przecież nie uważacie się za polaków... wykrojenie flagi niemcom , angolom czy ruskim też byłoby afrontem ?
(proszę kogos kumatszego ode mnie o odpowiedź)
nie czaje także hipokryzji Niebieskich upierających się że to nie ich flaga jednocześnie przyznając się do niej na oficjalnej swojej stronie hehe
nawet skoro jak kolega wyżej twierdzi była to dla nich flaga reprezentacyjna to niby czemu nie można jej wykroić? przecież nie uważacie się za polaków... wykrojenie flagi niemcom , angolom czy ruskim też byłoby afrontem ?
(proszę kogos kumatszego ode mnie o odpowiedź)
nie czaje także hipokryzji Niebieskich upierających się że to nie ich flaga jednocześnie przyznając się do niej na oficjalnej swojej stronie hehe
jebał pies teściowe!
-
moze i + dla Slaska ale jak wywiesza ja do gory kolami to bedzie smieszne ze "Slazacy" (z historyczna stolica calego Slaska-Wroclaw -Breslau)tak zrobia.Oby nie... chociaz ile osob tam sie poczuwa do bycia Slazakiem(chociaz chyba wiecej niz w Opolu)
-
A idźcie w c*** już z ciągnięciem tematu. Ruch odpula się od flagi. Każdy odbiera to jak chce a przecież kolejne strony tematu nie zmienią stanowiska Ruchu. Dla mnie osobiście to + dla Śląska i z całej sytuacji najśmieszniej wypadł R. Zieliński z zeszłotygodniowym płaczem. Po co powielać poprzednie posty?
-
Nie oszukujmy się,RAŚ zrobił sobie z Ruchu miejsce gdzie reklamuje swoje ugrupowanie.Niebeskim to nie przeszkadza to teraz są tego skutki...I dla niepoinformowanych,kiedy wreszcie dojdzie do Was ze Ślązacy to nie tylko RAŚ??Jest wielu Ślązaków którzy "nie przyjechali na śląsk z walizkami"a żyją tu od pokoleń i nie mają nic wspólnego z tą proniemiecką istytucją.
-
to pierwsza jaką skroicie niech będzie z napisem Toruń albo Łódz :))
-
Jak się chciał Ruch bawić w politykę, to flagę polityczną stracił. Jeśli się Niebiescy z ideami RAŚ utożsamiają, to ich ta strata powinna boleć, niezależnie od tego, ile mają flag z tym wzorem, gdzie one wiszą i kto ich pilnuje. Jakby ktos wytrzepał kibicom Livorno albo St. Pauli flagi lewackie i komusze bez herbu klubu, to nie byłaby to kibicowska zdobycz?
Śląskowi w ogóle niechcący wyszedł fajny numer, bo flagi traci każdy (kto je ma), ale doprowadzić do tego, żeby przeciwnik się ich wypierał to już precedens na scenie. A już wypieranie się fany, która dla innych kibiców tego samego klubu jest "reprezentacyjna" to w ogóle przypadek jeden na milion w galaktyce. Nie wyobrażam sobie,żeby np. Legia tracąc "Wielkie Księstwo Warszawskie" twierdziła, że to fana hobbystów z kółka rekonstrukcji historycznych :)
Odnośnie tej "reprezentacyjności" regionu, to nie widzę nic złego w krojeniu takich flag w tym akurat przypadku. Kibice z tamtych stron wielokrotnie pokazywali, że silne przywiązanie do śląskiej tradycji idzie u nich w parze z postawami pangermańskimi i antypolskimi. Jak ktoś bezcześci polskie symbole narodowe i tradycje, to nie ma prawa później stękać, kiedy dostanie prztyczka w nos podobnymi metodami.
Śląskowi w ogóle niechcący wyszedł fajny numer, bo flagi traci każdy (kto je ma), ale doprowadzić do tego, żeby przeciwnik się ich wypierał to już precedens na scenie. A już wypieranie się fany, która dla innych kibiców tego samego klubu jest "reprezentacyjna" to w ogóle przypadek jeden na milion w galaktyce. Nie wyobrażam sobie,żeby np. Legia tracąc "Wielkie Księstwo Warszawskie" twierdziła, że to fana hobbystów z kółka rekonstrukcji historycznych :)
Odnośnie tej "reprezentacyjności" regionu, to nie widzę nic złego w krojeniu takich flag w tym akurat przypadku. Kibice z tamtych stron wielokrotnie pokazywali, że silne przywiązanie do śląskiej tradycji idzie u nich w parze z postawami pangermańskimi i antypolskimi. Jak ktoś bezcześci polskie symbole narodowe i tradycje, to nie ma prawa później stękać, kiedy dostanie prztyczka w nos podobnymi metodami.
-
Ja to czekam jak będzie tu płacz i lament na forum jak Ruch wywiesi na następnym meczu tą swoją fane Gurny Ślunsk :) znów będzie okazja dogryźć nielubianym Niebieskim prawda dzieciaczki? :)
Zastanawia mnie jedno czemu najwięcej do powiedzenia w sprawie flagi mają osoby 3 nie związane z jednym i drugim klubem :) [link] zakończcie już ten temat bo i tak wasze posty nic nie zmienią... oszołomy zawsze zostaną oszołomami ;)
Zastanawia mnie jedno czemu najwięcej do powiedzenia w sprawie flagi mają osoby 3 nie związane z jednym i drugim klubem :) [link] zakończcie już ten temat bo i tak wasze posty nic nie zmienią... oszołomy zawsze zostaną oszołomami ;)
-
juz niedlugo 1 i 3 maj Polskich flag bedzie duzo tez blisko stadionow.... bedzie lup:)
-
Po co to napisałeś? Teraz wszyscy już się boimy o flagi ;/ . Co to będzie 3 maja na finale PP, gdy Ruch awansuje. Ja się boję ...19__kattowitz__20 pisze:juz niedlugo 1 i 3 maj Polskich flag bedzie duzo tez blisko stadionow.... bedzie lup:)
-----------------
Niektórzy mają nieźle popierdolone we łbie.
d**** koks, tajski boks!!!
-
19__kattowitz__20 pisze:juz niedlugo 1 i 3 maj Polskich flag bedzie duzo tez blisko stadionow.... bedzie lup:)
Czuję w powietrzu bana :)
-
Akcja na plus dla Śląska Wrocław - [link] . Ruch traci flagę na własnym terenie i tyle!!!
-
Chwalili się flagą opisując ją w relacjach z meczów a po stracie całkowicie się odcięli od niej i od kibiców którzy ją zrobili.
Tak to należy rozumieć??
Tak to należy rozumieć??
-
a czego się spodziewałeś ? gdy tylko kogoś najebią to pierwsi na forum się napinaja , a jak zaliczają porażke to nie oni , to nie ich flaga haha żałosne no ale to jest własnie cały ruch chorzow ...
-
a ku*** mać piszcie se dalej dzieciaki i twórzcie więcej kont w d**** to w sumie mam. Stanowisko Ruchu scie poznali i h** wam do tego szczerze bo jak zwykle komputerowcy wszystko wiedzą. dawac argumenty to nie rozumieją i dalej swoje klepią jak jakieś pierdolone wrzody na d****. dziekuje za uwage juz tu wiecej nie pisze
-
jeszcze do gosci co pisza na temat gwizdania na hymnu
DO k**** NEDZY NIE BYŁO ŻADNEGO GWIZDANIA, RUCH SZANUJE POLSKE, BA KIEDYS NAWET JEŹDZIL NA REPREZENTACJE Z TEGO CO WIEM
nie wiem jak można wałkować jeden temat tysiące razy, a potem znów jakiś pajac wyskoczy że było gwizdanie na hymnie no ku*** nóż w kieszeni sie otwiera
DO k**** NEDZY NIE BYŁO ŻADNEGO GWIZDANIA, RUCH SZANUJE POLSKE, BA KIEDYS NAWET JEŹDZIL NA REPREZENTACJE Z TEGO CO WIEM
nie wiem jak można wałkować jeden temat tysiące razy, a potem znów jakiś pajac wyskoczy że było gwizdanie na hymnie no ku*** nóż w kieszeni sie otwiera
-
No i dyskusja powinna się skończyć. A kwintesencją jest : "Chorzowski Ruch stracił flagę na rzecz wrocławskiego Śląska". Amen.
Nienawidzę komunistów, anarchistów, ekologów oraz innej maści lewicowych degeneratów.

-
Akcja Śląska na plus, Ruch w plecy z flagą straconą na swoim terenie...a życie się toczy dalej.
Ruch oficjalnie odciął się od zaistniałej sytuacji, ich prawo, w każdym razie na twarzach większości kibiców w Polsce pojawił się uśmiech politowania - nasze prawo. Każdy średnio, a nawet mniej niż średnio rozwinięty intelektualnie kibic ma jasny obraz tej sytuacji.
Ruch oficjalnie odciął się od zaistniałej sytuacji, ich prawo, w każdym razie na twarzach większości kibiców w Polsce pojawił się uśmiech politowania - nasze prawo. Każdy średnio, a nawet mniej niż średnio rozwinięty intelektualnie kibic ma jasny obraz tej sytuacji.
nie ma że boli...
-
zrodlo: [link]W sobotę 3 kwietnia, w godzinach wieczornych z zajazdu "Batory" w Chorzowie zniknęła żółto-niebieska flaga z napisem "Górny Śląsk", która eksponowana była na elewacji od strony stadionu KS Ruch Chorzów. W budynku zajazdu mieści się od wielu lat siedziba Koła Wielkie Hajduki Ruchu Autonomii Śląska. Zaginiona flaga należała do właściciela zajazdu i członka RAŚ. Nie miała nic wspólnego z ruchem kibicowskim czy z KS Ruch Chorzów. Na elewacji zajazdu, dobrze widocznej podczas transmisji telewizyjnych, wisiała od trzech tygodni.
i wszystko w temacie ! EOT !
-
http://www.youtube.com/watch?v=NmSn7dXq4MEilikeriots pisze:jeszcze do gosci co pisza na temat gwizdania na hymnu
A teraz spytaj sie kolegów jak ściagali flage w barwach Polski na Waszym meczu,tak szanują Polske??Prawda jest taka że probiło sie u Was i tyle...
-
paru najebanych gwizdalo i tyle, byłes na tym meczu? NIE wiec siedz cicho!!!
obeRschlesien
-
Prawda jest taka że Ruch nie chce pisać o swoich porażkach i stratach , a jeżeli ktoś już coś powie na ten temat to się od razu z tego tłumaczą . Bez napinki . Pozdro.
-
Owszem, Ruch stracił flagę - tyle że nie Ruch Chorzów, a Ruch Autonomii Śląska. Konkretnie jego działacz, który jest właścicielem zajazdu (a w zajeździe, jak napisano w komunikacie, mieści się od lat siedziba lokalnego koła RAŚ). Zajazd stoi tuż przy stadionie, ale na terenie prywatnym. Kibice Ruchu nie pilnują prywatnej parceli. Powinni to robić pracownicy zajazdu, ale, jak widać, słabo im to wychodzi.
Opowiadanie o tym, że kibice Ruchu stracili flagę, jest nieuzasadnione. Wiadomo, że chorzowscy fani identyfikują się z barwami Górnego Śląska, ale nie nakłada to na nich obowiązku ochrony flagi, którą ktoś wiesza na swoim prywatnym budynku, nie pytając nikogo o zdanie (bo i dlaczego miałby pytać).
Odpowiadając na niektóre pytania wyjaśniam, że w RAŚ są kibice różnych górnośląskich klubów. Sporo jest również kibiców chorzowskiego Ruchu. Związki RAŚ z Ruchem nie mają zatem oficjalnego charakteru. Wartości regionalne, reprezentowane przez RAŚ, są bliskie części kibiców Ruchu Chorzów, ale trudno, by było inaczej, skoto to górnośląski klub, popularny w typowo śląskich miastach.
Opowiadanie o tym, że kibice Ruchu stracili flagę, jest nieuzasadnione. Wiadomo, że chorzowscy fani identyfikują się z barwami Górnego Śląska, ale nie nakłada to na nich obowiązku ochrony flagi, którą ktoś wiesza na swoim prywatnym budynku, nie pytając nikogo o zdanie (bo i dlaczego miałby pytać).
Odpowiadając na niektóre pytania wyjaśniam, że w RAŚ są kibice różnych górnośląskich klubów. Sporo jest również kibiców chorzowskiego Ruchu. Związki RAŚ z Ruchem nie mają zatem oficjalnego charakteru. Wartości regionalne, reprezentowane przez RAŚ, są bliskie części kibiców Ruchu Chorzów, ale trudno, by było inaczej, skoto to górnośląski klub, popularny w typowo śląskich miastach.
-
jest to jakaś konkretna odpowiedzRAŚ pisze:Owszem, Ruch stracił flagę - tyle że nie Ruch Chorzów, a Ruch Autonomii Śląska. Konkretnie jego działacz, który jest właścicielem zajazdu (a w zajeździe, jak napisano w komunikacie, mieści się od lat siedziba lokalnego koła RAŚ). Zajazd stoi tuż przy stadionie, ale na terenie prywatnym. Kibice Ruchu nie pilnują prywatnej parceli. Powinni to robić pracownicy zajazdu, ale, jak widać, słabo im to wychodzi.
[link]
-
Najpierw się pucujecie do fany:
[link]
A teraz, się od niej odcinacie. Zdecydujcie się.
[link]
A teraz, się od niej odcinacie. Zdecydujcie się.
-
Mają też niemal identyczne szale pasiaki, jak Lech i wyobraź sobie nie pilnują poznańskich. Nie trzyma się kupy, co?
Co znaczy "pucowanie się do flagi"?
Co znaczy "pucowanie się do flagi"?
"Postępowcy zidiociali niech mnie nazwą homofobem,
bo ja homoseksualizm, tak jak grypę i socjalizm, wciąż uważam za chorobę!"
-
Wzór jest ten sam, ale to akurat nie powinno dziwić. Górnośląskie motywy "wędrują" nawet między różnymi ekipami kibicowskimi - zwróć uwagę, że na Ruchu, Górniku czy GKS Katowice pojawia się orzeł górnośląski o takiej samej stylizacji.
Z opisami to faktycznie nieporozumienie. Gdyby to była flaga kibiców Ruchu, nie zostałaby po meczu bez opieki na zajeździe, do którego praktycznie każdy może wejść.
Porównania do flagi PF są zupełnie chybione. Na fladze "Gurny Slunsk" nie było żadnych akcentów klubowych.
Z opisami to faktycznie nieporozumienie. Gdyby to była flaga kibiców Ruchu, nie zostałaby po meczu bez opieki na zajeździe, do którego praktycznie każdy może wejść.
Porównania do flagi PF są zupełnie chybione. Na fladze "Gurny Slunsk" nie było żadnych akcentów klubowych.
-
Daj ty już spokój, wróć do snucia spiskowych teorii, tylko nie dziel się nimi na forum, bo żal czytać takie kalectwo mowy polskiej.
-
Orzeł może mieć różną stylizację. Mówię o ewidentnie tym samym projekcie wykorzystywanym przez kibiców różnych górnośląskich klubów.Śląsk&Motor pisze:RAŚ-akurat symbol Górnego Śląska(wspomniany przez Ciebie orzeł) jest zapewne taki sam dla Ruchu,GKS-u,Piasta czy Górnika(tak mi się przynajmniej wydaje).Chodzi mi raczej o całą flagę,jest ona niemal identyczna kopią.Co do opisów na niebiescy.com czy tam pl. ...chyba nie tworzą ich pierwsi lepsi kibice Ruchu,co?
Co do opisów, trudno mi się wypowiadać. Właściciela flagi z zajazdu (i samego zajazdu) znam, autora opisów nie.
-
Dobrze poczytasz opisy, to znajdziesz też takie ciekawostki jak motolotniarz latający nad stadionem. Dasz wiarę, że nikt z Ruchu nie pilnuje tego sprzętu?
-
wez już nie p****** bo ryczeliście jak świnie górny śląsk podczas hymnu co widać na filmiku, specjalnie żeby zagłuszyć Mazurka, paru najebanych gwizdało hehe reszta miała to w d****....ładne to wasze poszanowanie19baRon20 pisze:paru najebanych gwizdalo i tyle, byłes na tym meczu? NIE wiec siedz cicho!!!
...wrócą ze szpitala to się określą.
-
Aż się się tego czytać nie da.ilikeriots pisze:JASNY GWINT MUSZE TO CHYBA NAPISAC Z CAPS LOCKA BO BYLO 1000 RAZY A DALEJ TO SAMO GADAJĄ
TA FLAGA NIE BYŁA NA STADIONIE, TYLKO NA ZAJEŹDZIE(TEN HOTEL JEST PO PROSTU WIDOCZNY NA STADIONIE!) WYWIESIŁ JĄ WŁAŚCICIEL I TYLE. TO JEST TAK SAMO JAK BY KOLEŚ WYWIESIŁ NA BALKONIE BLOKU FLAGE I BYŁA BY WIDOCZNA ZE STADIONU ŚLĄSKIEGO. HOTEL TO NIE JEST STADION!
To jakby :WYWIESIŁ JĄ WŁAŚCICIEL I TYLE. TO JEST TAK SAMO JAK BY KOLEŚ WYWIESIŁ NA BALKONIE BLOKU FLAGE I BYŁA BY WIDOCZNA ZE STADIONU ŚLĄSKIEGO i pisałoby na niej : "Ruch to skurwiałe cipy" to sobie by tez tak wisiała. I c*** by Ruchowi do niej było.
Pierdoleni idioci.
Nara. I z góry dzięki za bana
-
Jesteś tak bezgranicznie głupi, czy po prostu na żarty doszukałeś się analogii tam, gdzie jej nie ma?Mahazel79 pisze:Aż się się tego czytać nie da.ilikeriots pisze:JASNY GWINT MUSZE TO CHYBA NAPISAC Z CAPS LOCKA BO BYLO 1000 RAZY A DALEJ TO SAMO GADAJĄ
TA FLAGA NIE BYŁA NA STADIONIE, TYLKO NA ZAJEŹDZIE(TEN HOTEL JEST PO PROSTU WIDOCZNY NA STADIONIE!) WYWIESIŁ JĄ WŁAŚCICIEL I TYLE. TO JEST TAK SAMO JAK BY KOLEŚ WYWIESIŁ NA BALKONIE BLOKU FLAGE I BYŁA BY WIDOCZNA ZE STADIONU ŚLĄSKIEGO. HOTEL TO NIE JEST STADION!
To jakby :WYWIESIŁ JĄ WŁAŚCICIEL I TYLE. TO JEST TAK SAMO JAK BY KOLEŚ WYWIESIŁ NA BALKONIE BLOKU FLAGE I BYŁA BY WIDOCZNA ZE STADIONU ŚLĄSKIEGO i pisałoby na niej : "Ruch to skurwiałe cipy" to sobie by tez tak wisiała. I c*** by Ruchowi do niej było.
Pierdoleni idioci.
Nara. I z góry dzięki za bana
-
No i OK, błąd polegał na tym, że nie poinformowano właściciela o zagrożeniach, bądź też on nie poinstruował swojego personelu. Nie zmienia to faktu, że o skrojeniu flagi Ruchu Chorzów nie może być w tym przypadku mowy.
-
Szczegółów Ci w tej chwili nie podam, bo po całym incydencie nie miałem okazji dłużej rozmawiać z właścicielem, ale domyślam się, że autor projektu jest zarazem kibicem Ruchu i sympatykiem lub członkiem RAŚ.