Cytujesz posta sprzed miesiąca ? Jesteś jebnieta ? Tak myślałem, że Twój ojciec to Fritz i wychodzisz z piwnicy jak stary idzie po nowe gumki do sklepu
Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
navijaci88
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
-
Ie_suiveur
Zakładam, że tak ;)navijaci88=suomi=katanaczio pisze: 09.12.2025, 20:44Cytujesz posta sprzed miesiąca ? Jestem jebnieta ? Tak myślałam, że mój ojciec zdechł na raka i wychodzę z piwnicy jak stara idzie po nowe pół litra do sklepu
Poziom godny ligi.... piaskownicy.
-
factoryproject
Trapi mnie to że dzisiaj 3 rocznica a nikt nawet już nie pamięta o tak zacnych postaciach sceny kibicowskiej...
Wiadomo że z czasem o każdym się zapomni, ale jednak pokazuje to też zmiany jakie zachodzą i w życiu i tutaj na forum...
https://www.youtube.com/watch?v=77uMhK0bgyQ
Wiadomo że z czasem o każdym się zapomni, ale jednak pokazuje to też zmiany jakie zachodzą i w życiu i tutaj na forum...
https://www.youtube.com/watch?v=77uMhK0bgyQ
Czy Gniezno jest jedynym miastem rzędu tej wielkości w Polsce, gdzie miejscowa drużyna piłkarska nie ma W OGÓLE zorganizowanej grupy kibiców? Nie przypominam sobie innych miast o podobnej wielkości i liczbie ludności, gdzie tak wieje nudą na meczach lokalnej drużyny.
Piła jest większa niż GnieznoBaryła90s pisze: 15.01.2026, 18:39 Czy Gniezno jest jedynym miastem rzędu tej wielkości w Polsce, gdzie miejscowa drużyna piłkarska nie ma W OGÓLE zorganizowanej grupy kibiców? Nie przypominam sobie innych miast o podobnej wielkości i liczbie ludności, gdzie tak wieje nudą na meczach lokalnej drużyny.
A Piła ma drużyne piłkarską?
W Pile to chyba wszyscy na żużel chodzą jeśli chodzi o lokalny sport
Inowrocław,większy od Gniezna , Cuiavia,która gra 3 klasy wyżej od Goplanii nie ma kibiców.
No, ale Goplania ma zorganizowanych kibiców, nie zrozumiałeś pytania, poza tym Gniezno i Inowrocław mają do siebie bardzo zbliżona liczbę ludności, około 65 tysięcy.
Dąbrowa Górnicza chyba przoduje
-
plemplem81
Jak najbardziej miejscowa drużyna z Gniezna ma swoją zorganizowaną grupę kibicowską. Mieszko Gniezno. To ekipa, która nie powstała wczoraj, działają na kibicowskiej mapie od początków XXI wieku. Są zaprzyjaźnieni z kibicami Nielby Wągrowiec i Zamku Gołańcz. Główna kosa - Jarota Jarocin. Mają w swoim posiadaniu old schoolową długą flagę "Miecho Fans". Dawniej (w swoich początkach) byli nastawieni propoznańsko. Połączeni są zgodą z Nielbą, więc trend propoznański z początkowych lat istnienia już raczej nie istnieje (podobnie jak na trybunach Nielby - ekipy niezależnej, niezwiązanej z wągrowieckim fan clubem Lecha Poznań, choć w swojej pierwotnej wersji grupy jak najbardziej patrzącej w stronę trybun Kolejorza).Baryła90s pisze: 15.01.2026, 18:39Czy Gniezno jest jedynym miastem rzędu tej wielkości w Polsce, gdzie miejscowa drużyna piłkarska nie ma W OGÓLE zorganizowanej grupy kibiców? Nie przypominam sobie innych miast o podobnej wielkości i liczbie ludności, gdzie tak wieje nudą na meczach lokalnej drużyny.

Obecnie klubem piłkarskim Piły, na którym udzielają się jacykolwiek kibice jest KP Piła. Słabiuteńko to tam wygląda, ale jakoś egzystują. Legion Piła odcina się od wspierania lokalnej drużyny.

Dawniej funkcjonował klub MKP 1999 Piła, na którym pilscy kibice tworzyli młyn i jeździli też na wyjazdy. Ich ruch kibicowski zaczął zaraz na początku nowego milenium. Wychodziło im w sumie całkiem zgrabnie, bo zbierali się w młynie w 4-5 dych na najlepszych meczach.

Klub MKP 1999 Piła upadł w 2007 roku. Później przez kolejne lata nie było żadnego klubu piłkarskiego w Pile, na trybunach którego pojawiłby się jakikolwiek pierwiastek kibicowski. Zmieniło się to wraz w powstanie KP Piła w 2017 roku. Od początku tam kibiców z flagami nie było. To twór ostatnich kilku lat.
Tyle, że w Dąbrowie Górniczej są/byli kibice miejscowego klubu. Nawet trzech. Pierwszy z nich to Zagłębie Dąbrowa Górnicza, który w latach 1997-2016 występował pod nazwą Zagłębiak Dąbrowa Górnicza. Kibice na trybunach aktywni byli z 15 lat temu.

Drugi z klubów z Dąbrowy Górniczej posiadający swoich kibiców to Unia Strzemieszyce (zapisywana też jako Unia Dąbrowa Górnicza). Na scenie aktywni raz mniej, raz bardziej, ale są. Działają od początków XXI wieku.
https://www.youtube.com/watch?v=GxHzC-h0nTo
Ostatni z dąbrowskich klubów, który posiada swoją grupę kibicowską to Unia Ząbkowice. Ten temat to jest najświeższy motyw. Grupa młodych kibiców zbiera się co mecz na domowych spotkaniach, jeżdżą na wszystkie wyjazdy, zrobili też ostatnio sojusz kilku mniejszych ekip ze swoich rewirów (Iskra Psary, KS Preczów, KS Wysoka, Łazowianka Łazy, RKS Grodziec, Zagłębiak Tucznawa) i śmigają pod nazwą Zjednoczony Region.

jak Legion Piła (Biała Siła) zapatruje się na chyba juz oficjalnie układ/zgodę chuliganów Lecha i ŁKSu z niggerami z Flamengo?
Lodzermensch pisze:WTC też Hutnik rozjebał na wyjeździe.
Pieniądze są ważniejsze od rasizmu.
ŚMIERĆ RUSKIM k***** I PUTINOWI
Nie ma się o co dojebać to trzeba się dojebać o ekipę z Brazylii.
Więc chodź pomaluj mój świat na żółto i na niebiesko...
Znacznie wcześniej to byl Ajax z Cracovia gdzie w Amsterdamie na młynie jest "kolorowo". Z ćwierć wieku temu to moze i ktoś by widział problem. Teraz nikt nie zawraca sobie głowy głupotami.DiglettOi pisze: 16.01.2026, 18:33 jak Legion Piła (Biała Siła) zapatruje się na chyba juz oficjalnie układ/zgodę chuliganów Lecha i ŁKSu z niggerami z Flamengo?
A czy bułgar w ekipie jest spoko?DiglettOi pisze: 16.01.2026, 18:33 jak Legion Piła (Biała Siła) zapatruje się na chyba juz oficjalnie układ/zgodę chuliganów Lecha i ŁKSu z niggerami z Flamengo?
nie bardzo, ale przynajmniej bułgarzy sa rasą białą
ja sie nie chce wlasnie dopierdalac, pytam z ciekawości, niedawno nie do pomyślenia w PL latać z czarnuchami, i dlatego mnie to trapi, gdzie sie podzialy te wartości...
Lodzermensch pisze:WTC też Hutnik rozjebał na wyjeździe.
Chodzi o takiego "ciemniejszego" bułgara. Takiej karnacji jak ronaldinhoDiglettOi pisze: 16.01.2026, 22:59nie bardzo, ale przynajmniej bułgarzy sa rasą białą
ja sie nie chce wlasnie dopierdalac, pytam z ciekawości, niedawno nie do pomyślenia w PL latać z czarnuchami, i dlatego mnie to trapi, gdzie sie podzialy te wartości...
To może Siemianowice lub Żory?plemplem81 pisze: 16.01.2026, 09:12Jak najbardziej miejscowa drużyna z Gniezna ma swoją zorganizowaną grupę kibicowską. Mieszko Gniezno. To ekipa, która nie powstała wczoraj, działają na kibicowskiej mapie od początków XXI wieku. Są zaprzyjaźnieni z kibicami Nielby Wągrowiec i Zamku Gołańcz. Główna kosa - Jarota Jarocin. Mają w swoim posiadaniu old schoolową długą flagę "Miecho Fans". Dawniej (w swoich początkach) byli nastawieni propoznańsko. Połączeni są zgodą z Nielbą, więc trend propoznański z początkowych lat istnienia już raczej nie istnieje (podobnie jak na trybunach Nielby - ekipy niezależnej, niezwiązanej z wągrowieckim fan clubem Lecha Poznań, choć w swojej pierwotnej wersji grupy jak najbardziej patrzącej w stronę trybun Kolejorza).Baryła90s pisze: 15.01.2026, 18:39Czy Gniezno jest jedynym miastem rzędu tej wielkości w Polsce, gdzie miejscowa drużyna piłkarska nie ma W OGÓLE zorganizowanej grupy kibiców? Nie przypominam sobie innych miast o podobnej wielkości i liczbie ludności, gdzie tak wieje nudą na meczach lokalnej drużyny.
Obecnie klubem piłkarskim Piły, na którym udzielają się jacykolwiek kibice jest KP Piła. Słabiuteńko to tam wygląda, ale jakoś egzystują. Legion Piła odcina się od wspierania lokalnej drużyny.
Dawniej funkcjonował klub MKP 1999 Piła, na którym pilscy kibice tworzyli młyn i jeździli też na wyjazdy. Ich ruch kibicowski zaczął zaraz na początku nowego milenium. Wychodziło im w sumie całkiem zgrabnie, bo zbierali się w młynie w 4-5 dych na najlepszych meczach.
Klub MKP 1999 Piła upadł w 2007 roku. Później przez kolejne lata nie było żadnego klubu piłkarskiego w Pile, na trybunach którego pojawiłby się jakikolwiek pierwiastek kibicowski. Zmieniło się to wraz w powstanie KP Piła w 2017 roku. Od początku tam kibiców z flagami nie było. To twór ostatnich kilku lat.
Tyle, że w Dąbrowie Górniczej są/byli kibice miejscowego klubu. Nawet trzech. Pierwszy z nich to Zagłębie Dąbrowa Górnicza, który w latach 1997-2016 występował pod nazwą Zagłębiak Dąbrowa Górnicza. Kibice na trybunach aktywni byli z 15 lat temu.
Drugi z klubów z Dąbrowy Górniczej posiadający swoich kibiców to Unia Strzemieszyce (zapisywana też jako Unia Dąbrowa Górnicza). Na scenie aktywni raz mniej, raz bardziej, ale są. Działają od początków XXI wieku.
https://www.youtube.com/watch?v=GxHzC-h0nTo
Ostatni z dąbrowskich klubów, który posiada swoją grupę kibicowską to Unia Ząbkowice. Ten temat to jest najświeższy motyw. Grupa młodych kibiców zbiera się co mecz na domowych spotkaniach, jeżdżą na wszystkie wyjazdy, zrobili też ostatnio sojusz kilku mniejszych ekip ze swoich rewirów (Iskra Psary, KS Preczów, KS Wysoka, Łazowianka Łazy, RKS Grodziec, Zagłębiak Tucznawa) i śmigają pod nazwą Zjednoczony Region.
![]()
a jak zapatrujecie się na ukrainców śmigających na wyjazdy i trenujący z ekipą?
Jak najbardziej pozytywnie, to nasi bracia w walce z bolszewicką bestią.jelonki pisze: 17.01.2026, 09:23 a jak zapatrujecie się na ukrainców śmigających na wyjazdy i trenujący z ekipą?
ŚMIERĆ RUSKIM k***** I PUTINOWI
-
Śnieżnobiały
Chyba twoi pedale.
-
Taksepatrze
Dziwie sie, że są takie przypadki o jakich wspominasz powyzej w swoim pytaniu. Dobrze, ze mnie to juz niedotyczy, bo nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby stać z ukraińcem ramie w ramie na sektorze. Okropny naród, okropni ludzie.jelonki pisze: 17.01.2026, 09:23 a jak zapatrujecie się na ukrainców śmigających na wyjazdy i trenujący z ekipą?
mnie też dziwi, ale niestety są i takie przypadkiTaksepatrze pisze: 17.01.2026, 14:54Dziwie sie, że są takie przypadki o jakich wspominasz powyzej w swoim pytaniu. Dobrze, ze mnie to juz niedotyczy, bo nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby stać z ukraińcem ramie w ramie na sektorze. Okropny naród, okropni ludzie.jelonki pisze: 17.01.2026, 09:23 a jak zapatrujecie się na ukrainców śmigających na wyjazdy i trenujący z ekipą?
ja,kondon pisze: 16.01.2026, 19:34Nie ma się, o co 'dojebać', to trzeba się czepiać o ekipę naszych zaprzyjażnionych murzynków z Brazylii.GiletteOi pisze: 16.01.2026, 18:33 Jak "Legion Piła (Biała Siła)" zapatruje się na chyba już oficjalnie układ/zgodę chuliganów Lecha i ŁKS-u z 'nigger-ami' z Flamengo?

To ... omena mensah musi lubić i twoja kochanka, "nisc", ... która po promocji "czekoladowych" w 'zin(i)e' pt. "to my, kolorowi" [więc ... tu od dawna wystepuje już pod nowym "wabikiem" ("danielA.wsza"?)] też to ceni, wy, apolityczne "skiny" od ... muzyki ska. :D

A bliżej ciebie były też inne ... czarne, powspominasz? :)

Co do czekoladowych to zapytaj Kaczego ile ma ziomków ''nigger-ów'' :D
Co do Skinów od muzyki ska to twoje ziomki z Sosnowca coś o tym wiedzą. Horroshow. Mówi ci to coś? :D
Co do Skinów od muzyki ska to twoje ziomki z Sosnowca coś o tym wiedzą. Horroshow. Mówi ci to coś? :D
Więc chodź pomaluj mój świat na żółto i na niebiesko...
Nie zmieniaj tematu, neGrofilko! ;)ja,kondon pisze: 20.01.2026, 17:45Co do "czekoladowych", to zapytaj "Kaczego", ile ma znajomych 'nigger'ów' w UK. :)DZnr1 pisze: 19.01.2026, 20:40ja,kondon pisze: 16.01.2026, 19:34
[...]
Nie ma się, o co 'dojebać', to trzeba się czepiać o ekipę naszych zaprzyjażnionych murzynków z Brazylii.
To ... omenaa mensah musi lubić i twoja kochanka, "nisc", ... która po promocji "czekoladowych" w 'zin(i)e' pt. "to my, kolorowi" [więc ... tu od dawna wystepuje już pod nowym "wabikiem" ("danielA.wsza"?)] też to ceni, wy, apolityczne "skiny" od ... muzyki ska. :D
A bliżej ciebie były też inne ... czarne, powspominasz? :)
![]()
Co do "skinów" od muzyki ska, to twoje ziomki z Sosnowca coś o tym wiedzą. "Horroshow", mówi ci to coś? :D
Dlaczego KKS Kalisz ma przydomek Cebulorz?
Chodzi o uprawę cebuli w tej okolicy.
-
elokwętny_lizak
Dobra bo ciekawi dlaczego na chłopaków z Hutnika mówi się gumiory ?
-
maczetatata
Kiedys tak sie mowilo na budowniczych i mieszkancow nowej chuty, pozniej to przylgnelo do kibicow.
Pewnie od jakiejś fabryki w której pracowało większość kibiców.
protektormalopolska pisze: ↑Nikt tu z Zagłębia czy Bielska nie lamentuje
protektormalopolska pisze: ↑to wybrali ostra ekipę i teraz lament
protektormalopolska pisze: ↑to wybrali ostra ekipę i teraz lament
-
plemplem81
W najnowszym miesięczniku "TMK" znajdziesz wywiad z kibicami Hutnika Kraków i tam jest ten wątek wyjaśniony. Polecam :)elokwętny_lizak pisze: 21.01.2026, 18:13Dobra bo ciekawi dlaczego na chłopaków z Hutnika mówi się gumiory ?

-
Dżolo Rypandolo
To numer styczniowy czy lutowy ?plemplem81 pisze: 21.01.2026, 20:27W najnowszym miesięczniku "TMK" znajdziesz wywiad z kibicami Hutnika Kraków i tam jest ten wątek wyjaśniony. Polecam :)elokwętny_lizak pisze: 21.01.2026, 18:13Dobra bo ciekawi dlaczego na chłopaków z Hutnika mówi się gumiory ?
Lutowy wyjdzie w połowie lutego mniej więcej.Dżolo Rypandolo pisze: 21.01.2026, 21:07To numer styczniowy czy lutowy ?plemplem81 pisze: 21.01.2026, 20:27W najnowszym miesięczniku "TMK" znajdziesz wywiad z kibicami Hutnika Kraków i tam jest ten wątek wyjaśniony. Polecam :)elokwętny_lizak pisze: 21.01.2026, 18:13Dobra bo ciekawi dlaczego na chłopaków z Hutnika mówi się gumiory ?
elokwętny_lizak pisze: 21.01.2026, 18:13 Dobra bo ciekawi dlaczego na chłopaków z Hutnika mówi się gumiory ?

To ma związek z historią Nowej Huty, która była zbudowana i zasiedlona przez chłoporobotników, którzy początkowo często chodzili jeszcze właśnie w gumofilcach i zdarzało się, że na Placu Centralnym pasły się krowy i albo ktoś trzymał świnie w łazience w bloku. Takie pogardliwe określenia były używane przez Krakusów, którzy nie lubili Nowej Huty i traktowali jej zbudowanie obok ‘mieszczańskiego’ Krakowa jako karę od komunistów. Przezwisko naturalnie przeszło na kibiców Hutnika, a teraz już raczej poza kontekstem kibicowskim stereotyp zaniknął.elokwętny_lizak pisze: 21.01.2026, 18:13 Dobra bo ciekawi dlaczego na chłopaków z Hutnika mówi się gumiory ?
-
elokwętny_lizak
Tak sobie kiedyś rozmyślałem czy jakaś Polska ekipa miała zgodę /układ z kibicami jakiegoś klubu z Grecji ,bo nie przypominam sobie ,są kontakty z klubami z Serbii,Rosji ,Niemiec ,Włoch ,Francji,Hiszpanii ,Chorwacji no i wiadomo Węgier ,Czech i Słowacji a nawet Białorusi ,a z Grekami chyba nie ,ale może mnie ktoś wyprowadzi z błędu ,chodzi mi o układy/zgody nie prywatne kontakty ;)