Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

kapitan_swir_planeta

Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.

Post autor: kapitan_swir_planeta » 13.12.2024, 04:02

Skoro mowa o Koronie.
Dlaczego padły jej zgody z KSZO, Lechem i Arką?
Banda antykomuna!

iparts.pl
WarszawskaPolonia

Post autor: WarszawskaPolonia » 13.12.2024, 14:19

swrs1982 pisze:
12.12.2024, 21:47
WarszawskaPolonia pisze:
11.12.2024, 00:49
Stanisława Worcella pisze:
10.12.2024, 05:51

A przypadkiem Zgoda Korona -Polonia nie padła po którymś turnieju ? Przez nie eleganckie zachowanie ekipy z Warszawy? Mógłby ktoś kulturalnie odpowiedzieć? 😉

Nie wiem co masz na myśli pisząc o nie eleganckim zachowaniu bo czytałem już kilka relacji, które pisały osoby, które na tym turnieju nie były ale mają dużo do powiedzenia i wymyślają jakieś bzdurne opisy, jak np to że naszą flagę uratowała Stal Mielec co jest jakimś internetowym wymysłem. Wszystkie flagi wiszące na górnych piętrach hali zostały uratowane a flaga k6 on tour była powieszona na najwyższym piętrze i ściągnął ja chłopak od nas. Krążyła też opowieść, że Polonia gdzieś uciekała co jest również jakimś mitem bo tam zdezorientowani byli nawet gospodarze. Legia żeby dobiec do wejścia do sali musiała przebiec długi podjazd i sam nie wiem jakim cudem osoby robiące grilla przed halą nie widziały z odległości ponad 50 metrów, że w ich kierunku biegnie około 100 osobowa ekipa i wypadałoby zamknąć drzwi. Z Polonii na tym turnieju obecnych było ok 20 osób z czego podczas ataku jak to na takich turniejach bywa kilka osób z Polonii faktycznie znajdowało się w szatni gdzie na takich turniejach zazwyczaj spożywa się różne substancje w przerwie pomiędzy meczami, pierwsza osoba po wjeździe legii na halę która postawiła się i całkiem solidnie oberwała po głowie była od nas, za chwilę poszła gaśnica i zaczęła się totalna dezorientacja. Latały butelki, ktoś ciągnął flagę w jedną stronę ktoś w drugą. Rozegrało się to dosłownie w kilka minut a cała kolumna aut i busów odjechała.
Jeżeli ktoś ma zamiar piętnować tu Polonię i uważa że 20 osób z Polonii zawiniło utracie tych flag bo kilka osób waliło piwka w szatni to grubo odleciał. Nie było wtedy zwyczaju wjeżdżania na turnieje i to co zrobiła Legia było czymś totalnie nowym i staram się jakoś wytłumaczyć ten brak czujności Korony ale te walenie farmazonów, że Polonia gdzieś uciekała jest conajmniej śmieszne.

Korona faktycznie miała zatargi z chłopakami z bramek bo często wyjścia do klubu kończyły się awanturami ale tekst o spierdalaniu Korony przed miastowymi śmieszny i faktycznie napisany przez kibica Polonii brzmi abstrakcyjnie, proponuję traktować niektóre wypowiedzi z przymrużeniem oka bo nie jest to jakieś tajne forum, które trzyma poziom…

Jak jesteśmy w temacie Korony to jeden z największych fanatyków jakich poznałem w swoim życiu był właśnie z Kielc. Mały ciałem a wielki duchem! Trzymaj sie tam na górze chłopie, Polonia o Tobie pamięta ;)
Po tym turnieju krążyło info że Poloniści zabarykadowali się w szatni a jak Korona przyszła do nich i powiedziała że jest po wszystkim to KSP nie dało wiary i kazało sobie pokazywać dowody (właściwie to wsuwać pod drzwiami szatni) że rzeczywiście rozmawia z Koroniarzami. To prawda? I pytam bez napinki tylko widzę że jest okazja do jakiegoś zweryfikowania informacji z drugiej strony.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Jest nas niewielu ale w konkretnym celu.
Projekty: [link]
Gadżety i flagi: [link]

Guttered 1980

Post autor: Guttered 1980 » 13.12.2024, 14:55

powazny pisze:
12.12.2024, 22:21
O co chodzi z tymi "miastowymi" z Kielc? Czy ja dobrze rozumiem ,że w Kielcach była grupa bandziorów,którzy mieli w d**** Koronę,jej kibiców,trzymali ochronę na stadionie i dyskotekach i w obu tych miejscach obijali Koroniarzý?! Przecież to jest niepojęte..przecież w każdym mieście dużo "miastowych" wywodzi się z kiboli,a "miasto" patrzy z sympatią na klub ze swojego miasta.
Tak było ,jak jest teraz nie mi o tym pisać- informować,było ciężko momentami ale daliśmy rade
Takie tam bandziory jak duża ilość aktualnych hoolsów do pierwszej łapanki i szpagaty,dopuki współpracowali z psami to mieli spokój,potem I'm sie pojebało w głowach za grube tematy się wzieli i sie r********,sami pokolei nadawali na siebie,nie wiem czy choć jeden sztywno przeszedł przez sprawe ale to ich problem

Gedania Gdansk

Post autor: Gedania Gdansk » 13.12.2024, 16:03

kapitan_swir_planeta pisze:
13.12.2024, 04:02
Skoro mowa o Koronie.
Dlaczego padły jej zgody z KSZO, Lechem i Arką?
Typowa pijacka zgoda w tamtych czasach. Starzy balowali razem przy okazji wizyt w Krakowie. Nigdy nie zaakceptowana na poważnie w Gdyni. Zresztą szybko poprzez Lecha wybraliśmy inny kierunek w Świętokrzyskim o co Korona miała przez długi czas żal do Nas podczas wizyt na Cracovii i Polonii.

Oswaldo

Post autor: Oswaldo » 14.12.2024, 15:40

powazny pisze:
12.12.2024, 22:21
O co chodzi z tymi "miastowymi" z Kielc? Czy ja dobrze rozumiem ,że w Kielcach była grupa bandziorów,którzy mieli w d**** Koronę,jej kibiców,trzymali ochronę na stadionie i dyskotekach i w obu tych miejscach obijali Koroniarzý?! Przecież to jest niepojęte..przecież w każdym mieście dużo "miastowych" wywodzi się z kiboli,a "miasto" patrzy z sympatią na klub ze swojego miasta.
Nikt nikogo na dyskotekach nie obijał z powodu barw klubowych.

Młody jesteś, albo po prostu nie masz pojęcia o czym piszesz. Zwłaszcza w kontekście sytuacji z przed 20 lat, wtedy to co najwyżej niektórzy kibole latali dla miastowych. Ale to nie temat na forum

Stanisława Worcella

Post autor: Stanisława Worcella » 15.12.2024, 10:51

Pytanko do Chłopaków z Lubina bądź Wałbrzycha, wiem że jakiś czas temu te dwie Ekipy próbował coś wykręcić,ale moje pytanie brzmi czy w latach 80 bądź 90 czy nawet 00 pomimo wspólnych Zgód (Arka) jakie obie Bandy miały relacje? Jestem starej daty ale nie przypominam sobie by kiedykolwiek były starcia bądź złe kontakty. Z góry dzięki za normalną odpowiedź
Żyjąc w ciągłym stresie na ulicznym marginesie najwygodniej śmigać w dresie.

siwy123

Post autor: siwy123 » 15.12.2024, 12:21

15.12.2024, 10:51
Pytanko do Chłopaków z Lubina bądź Wałbrzycha, wiem że jakiś czas temu te dwie Ekipy próbował coś wykręcić,ale moje pytanie brzmi czy w latach 80 bądź 90 czy nawet 00 pomimo wspólnych Zgód (Arka) jakie obie Bandy miały relacje? Jestem starej daty ale nie przypominam sobie by kiedykolwiek były starcia bądź złe kontakty. Z góry dzięki za normalną odpowiedź
Lata 80 te zgoda a pod koniec kosa
Lata 90 kosa
Lata 00 po 2003 neutralnie

tak tylko pytam

Post autor: tak tylko pytam » 15.12.2024, 14:33

Nie chcę wywoływać jakiś niepotrzebnych napinek na forum, ale dorzucę parę słów od siebie.
Ok203040 pisze:
11.12.2024, 01:32
Jak już jest temat Korony to czemu jeszcze nie została przybita zgoda z Górnikiem? Kontakty są już pare lat
Gdy Korona zrywała zgody, najpierw ze Stalą Mielec, a potem z Sandecją, to jednym z kluczowych powodów była słaba dyspozycja chuligańska zarówno Stali, jak i Sandecji. To teraz po jakiego grzyba im kolejna zgoda, z ekipą która chuligańsko w ostatnich latach (poza kilkoma umawianymi spotkaniami po kilkanaście osób) w zasadzie nic nie zrobiła ? Pomimo tego, że Górnik to bardzo duża ekipa, to chuligańsko od lat mizerny poziom.
Gedania Gdansk pisze:
13.12.2024, 16:03
Typowa pijacka zgoda w tamtych czasach. Starzy balowali razem przy okazji wizyt w Krakowie. Nigdy nie zaakceptowana na poważnie w Gdyni. Zresztą szybko poprzez Lecha wybraliśmy inny kierunek w Świętokrzyskim o co Korona miała przez długi czas żal do Nas podczas wizyt na Cracovii i Polonii.
Wybraliście inny kierunek i po co Wam ta "zgoda" ? Fakty są takie, że nie wspieracie praktycznie w ogóle KSZO.A KSZO Was najczęściej przy okazji meczów Korona-Arka.Jesteś w stanie przytoczyć kilka przykładów w jakich największych liczbach wspieraliście KSZO ?
Jestem starej daty ale nie przypominam sobie by kiedykolwiek były starcia bądź złe kontakty.
Pod koniec lat 90-ych Zagłębie skroiło flagę Górnikowi.Jeśli dobrze pamiętam, miało to miejsce w Bolesławcu.

KebabiarzKrk1312

Post autor: KebabiarzKrk1312 » 15.12.2024, 16:42

tak tylko pytam pisze:
15.12.2024, 14:33
Nie chcę wywoływać jakiś niepotrzebnych napinek na forum, ale dorzucę parę słów od siebie.
Ok203040 pisze:
Jak już jest temat Korony to czemu jeszcze nie została przybita zgoda z Górnikiem? Kontakty są już pare lat
Gdy Korona zrywała zgody, najpierw ze Stalą Mielec, a potem z Sandecją, to jednym z kluczowych powodów była słaba dyspozycja chuligańska zarówno Stali, jak i Sandecji. To teraz po jakiego grzyba im kolejna zgoda, z ekipą która chuligańsko w ostatnich latach (poza kilkoma umawianymi spotkaniami po kilkanaście osób) w zasadzie nic nie zrobiła ? Pomimo tego, że Górnik to bardzo duża ekipa, to chuligańsko od lat mizerny poziom.
Gedania Gdansk pisze:
Wybraliście inny kierunek i po co Wam ta "zgoda" ? Fakty są takie, że nie wspieracie praktycznie w ogóle KSZO.A KSZO Was najczęściej przy okazji meczów Korona-Arka.Jesteś w stanie przytoczyć kilka przykładów w jakich największych liczbach wspieraliście KSZO ?
Jestem starej daty ale nie przypominam sobie by kiedykolwiek były starcia bądź złe kontakty.
Pod koniec lat 90-ych Zagłębie skroiło flagę Górnikowi.Jeśli dobrze pamiętam, miało to miejsce w Bolesławcu.
Skąd Ty masz takie informacje? 🤨

Ok203040

Post autor: Ok203040 » 15.12.2024, 17:31

No może i masz racje ale nie wiem w takim razie po co to odwiedzanie na meczach itd bo kontakty pozostały do dzisiaj i to dość mocne

AMF1948

Post autor: AMF1948 » 15.12.2024, 20:37

tak tylko pytam pisze:
15.12.2024, 14:33
Ok203040 pisze:
Gedania Gdansk pisze:
A tak szczerze to co takiego chuligańskiego dzieje się w Polskę przez ostatnie lata że Górnik odstaje ?
Fac Fideli Sis Fidelis

490

Post autor: 490 » 20.12.2024, 22:06

Odświeżam temat. Czy Odrę Wodzisław coś łączy z Falubuazem?
Drugie pytanie; Stal Gorzów z Unia Tarnów- mieli układ czy jak? Pamiętam, że dziwiło mnie, że Unia (kilka lat temu w moich oczach dość poważna ekipa) kumpluję się ze Stalą, dość egzotycznie to wyglądało z racji na odległość i dyscypliny. Kiedyś mogłem z bliska zobaczyć sekcję Stali, to ( nie obrażając ) przypominali Podbeskidzie. Takie chłopaczki trzeciej kategorii, chcące pokazać się jako chuligani.

pikol_EZD

Post autor: pikol_EZD » 25.12.2024, 00:28

Pytanie do kogoś z Korony. Obecnie macie większe ciśnienie na KSZO czy na Radomiaka? Ostatnie ligowe derby świętokrzyskie były w 2005, a teraz od kilku lat regularnie gracie w tej samej lidze z Radomiakiem, co nie zdarzało się w poprzednich latach.
Ruch lewostronny jest dla lewaków

Ofensywny Fan

Post autor: Ofensywny Fan » 25.12.2024, 13:04

490 pisze:
20.12.2024, 22:06
Odświeżam temat. Czy Odrę Wodzisław coś łączy z Falubuazem?
Drugie pytanie; Stal Gorzów z Unia Tarnów- mieli układ czy jak? Pamiętam, że dziwiło mnie, że Unia (kilka lat temu w moich oczach dość poważna ekipa) kumpluję się ze Stalą, dość egzotycznie to wyglądało z racji na odległość i dyscypliny. Kiedyś mogłem z bliska zobaczyć sekcję Stali, to ( nie obrażając ) przypominali Podbeskidzie. Takie chłopaczki trzeciej kategorii, chcące pokazać się jako chuligani.
Unia miała prywatne kontakty które zostały zakończone.

eNGie

Post autor: eNGie » 25.12.2024, 14:01

pikol_EZD pisze:
25.12.2024, 00:28
Pytanie do kogoś z Korony. Obecnie macie większe ciśnienie na KSZO czy na Radomiaka? Ostatnie ligowe derby świętokrzyskie były w 2005, a teraz od kilku lat regularnie gracie w tej samej lidze z Radomiakiem, co nie zdarzało się w poprzednich latach.
Nie jestem z Korony, ale wydaję mi się, że większe ciśnienie jest na KSZO.

Stanisława Worcella

Post autor: Stanisława Worcella » 25.12.2024, 17:03

Raków Częstochowa - Motor Lublin ,
Odra Opole - Górnik Wałbrzych jakie relację aktualnie panują pomiędzy tymi ?

kaelowiec

Post autor: kaelowiec » 26.12.2024, 14:30

grafika znaleziona na forum

strzałka ode mnie

ciekawi mnie (bo nie rozpoznaje) co to za klub na którym wisi układ 80% kibicowskiej polski :D ?

Obrazek

Xsexx

Post autor: Xsexx » 26.12.2024, 14:35

Wisła Sandomierz

merlin81

Post autor: merlin81 » 26.12.2024, 14:35

To herb Wisły Sandomierz

Danczes949

Post autor: Danczes949 » 26.12.2024, 19:48

pikol_EZD pisze:
25.12.2024, 00:28
Ciśnienie jest porównywalne, jednakże gdybym miał wskazać które na ten czas jest mocniejsze to na Warchoły

kaelowiec

Post autor: kaelowiec » 26.12.2024, 21:33

Xsexx pisze:
26.12.2024, 14:35
Wisła Sandomierz
no to na paktowych spotkaniach powinny czekać na nich najlepsze szony :D

GlobiAZR

Post autor: GlobiAZR » 27.12.2024, 02:26

Taka mała ekipa, a łączy wszystkich z obozu przeciwnego wrwe 🤣

kaelowiec

Post autor: kaelowiec » 27.12.2024, 10:02

no właśnie pisze, należy sie darmowy mefedron

Szymon99

Post autor: Szymon99 » 22.01.2025, 12:19

25.12.2024, 17:03
Odra Opole ma neutralne relacje z górnikiem, kiedyś były podchody pod jakiś układ czy zgodę.

Wózek

Post autor: Wózek » 22.01.2025, 22:39

Szymon99 pisze:
22.01.2025, 12:19
25.12.2024, 17:03
Odra Opole ma neutralne relacje z górnikiem, kiedyś były podchody pod jakiś układ czy zgodę.
Relacje Górnik Wałbrzych vs Odra Opole neutralne. Ani bliskie ani dalekie. Obojętne bez ciśnienia. Podchodów pod zgodę nie było.

Psi Patrol

Post autor: Psi Patrol » 31.01.2025, 10:13

Hahaha Ciągle bawi to oświadczonko z lipca i ten przytyk niby do farmazonów legionistów. No cóż... poloniści też sie tak zarzekali że nie ma u nich na trybunach lewactwa i antify a później sie tłukli miedzy soba :) Znowu Ci "farmazoniarze" z Legii mieli racje ;)

Komunikat SKPS Portowcy w imieniu grup kibicowskich Pogoni Szczecin:

W ostatnim czasie bardzo medialnym tematem były sugestie na temat powiązań kibiców Pogoni Szczecin z kibicami innych drużyn, nowych zgód czy układów. Pragniemy jasno i krótko zakomunikować, że w tym zakresie w Szczecinie nic się nie zmieniło, mimo wieLu sugestii napływających z Polski czy pojawiających się w intrenecie. Dziennikarzy sportowych uprasza się o skupienie na sportowych i organizacyjnych aspektach Pogoni Szczecin, kibiców innych drużyn na swoich klubach. SKPS Portowcy jest jedynym, oficjalnym źródłem informacyjnym kibiców Pogoni Szczecin, stąd prośba do kibiców, by swoją wiedzę opierali na sprawdzonych źródłach. Tylko Pogoń!

DiegoT

Post autor: DiegoT » 31.01.2025, 13:17

Psi Patrol pisze:
31.01.2025, 10:13
Hahaha Ciągle bawi to oświadczonko z lipca i ten przytyk niby do farmazonów legionistów. No cóż... poloniści też sie tak zarzekali że nie ma u nich na trybunach lewactwa i antify a później sie tłukli miedzy soba :) Znowu Ci "farmazoniarze" z Legii mieli racje ;)

W ostatnim czasie bardzo medialnym tematem były sugestie na temat powiązań kibiców Pogoni Szczecin z kibicami innych drużyn, nowych zgód czy układów. Pragniemy jasno i krótko zakomunikować, że w tym zakresie w Szczecinie nic się nie zmieniło, mimo wieLu sugestii napływających z Polski czy pojawiających się w intrenecie. Dziennikarzy sportowych uprasza się o skupienie na sportowych i organizacyjnych aspektach Pogoni Szczecin, kibiców innych drużyn na swoich klubach. SKPS Portowcy jest jedynym, oficjalnym źródłem informacyjnym kibiców Pogoni Szczecin, stąd prośba do kibiców, by swoją wiedzę opierali na sprawdzonych źródłach. Tylko Pogoń!
Mnie to akurat bawi, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Przecież Pogoń w dalszym ciągu nie ma żadnych nowych układów ani zgód. To, że mieli kontakty z WRWE wcześniej to oczywiste, ale po raz pierwszy oficjalnie pokazali się z Nimi w styczniu 2025 roku.

JarzynaZeZo

Post autor: JarzynaZeZo » 31.01.2025, 14:53

Psi Patrol pisze:
31.01.2025, 10:13

Przecież napisali jedynie, że głównym źródłem Informacji kibiców jest SKPS.

Na siłę szukasz sensacji.

Pawel26

Post autor: Pawel26 » 31.01.2025, 23:44

Dlaczego jest tak ze my Polacy wolimy się napierdalac po ryjach niż się zjednoczyć i stanąć przeciwko Gruzinom i ukrom którzy nasz kraj zagarniają po kawałeczku dla siebie? Wolicie siedzieć w lasach zaprawiać się na naszych? A w waszych miastach Gruzini i Ukraińcy robią gnój.

Pawel26

Post autor: Pawel26 » 01.02.2025, 00:09

Pawel26 pisze:
31.01.2025, 23:44
Dlaczego jest tak ze my Polacy wolimy się napierdalac po ryjach niż się zjednoczyć i stanąć przeciwko Gruzinom i ukrom którzy nasz kraj zagarniają po kawałeczku dla siebie? Wolicie siedzieć w lasach zaprawiać się na naszych? A w waszych miastach Gruzini i Ukraińcy robią gnój.
[/quote

Sebastian75

Post autor: Sebastian75 » 01.02.2025, 02:05

Pawel26 pisze:
01.02.2025, 00:09
Pawel26 pisze:
[/quote
Jak bedziemy chcieli to bedzie grubo ale teraz jest normalnie i nie ma zagrozenia ;}

obserwator17

Post autor: obserwator17 » 02.02.2025, 12:54

Słyszeli już o kontaktach Legii z Lechią ostatnio?

eNGie

Post autor: eNGie » 02.02.2025, 13:14

obserwator17 pisze:
02.02.2025, 12:54
Słyszeli już o kontaktach Legii z Lechią ostatnio?
Na przestrzeni czasu, w zasadzie kilkudziesięciu lat było czasami między nimi blisko. A co na teraz?

BekazWas

Post autor: BekazWas » 02.02.2025, 16:55

Pawel26 pisze:
Co tam słychać w Moskwie cwelu

ryż z kurczakiem

Post autor: ryż z kurczakiem » 02.02.2025, 17:07

c*** to cie zrobił a ukraińska prostytutka urodziła, śmieciu spod banderowskiego napletka.

fnx73

Post autor: fnx73 » 03.02.2025, 01:40

Nawet tutaj się znajdą miłośnicy UPAiny 🤣🤣
Zawisza 1946

SFH1312

Post autor: SFH1312 » 04.02.2025, 20:33

Falubaz tym razem szczęścia u Jagi szuka?

BuhasKola

Post autor: BuhasKola » 04.02.2025, 21:07

SFH1312 pisze:
04.02.2025, 20:33
Falubaz tym razem szczęścia u Jagi szuka?
W ciągu ostatnich 10 lat już z tyloma ekipami próbowali że już ciężko spamiętać.

Stanisława Worcella

Post autor: Stanisława Worcella » 05.02.2025, 19:20

Jak padła zgoda Falubazu ze Spartą Wrocław? I czy w tym duecie było jeszcze Wybrzeże Gdańsk? I czy to prawda że jednym z powodów było to że Falubaz starał się iść w kierunku "Sportowym" a wyżej wymienione ekipy były bardziej piknikowe?

Bączyński

Post autor: Bączyński » 05.02.2025, 20:04

W zasadzie odpowiedziałeś sobie jeśli chodzi o powody czemu zerwali ze Spartą i Wybrzeżem.

ODPOWIEDZ