Bynajmniej... Do szkoły!Jedruś pisze: ↑28.05.2023, 15:35Żeby jechać skurestwem a tak to u was widzę ksgGks jest bynajmniej widziałem wasz ostatni mecz i wisiało płótno z PDW i był tam mara wypisany a to przecież koleś zajebany do wora w Polsce , wy się nie uczycie na błędach ruch to goni wszystkich bynajmniej porównując dlatego uważam ze u was jest mega kurestwo jak policjanta pozdrawiacie ...
Można sobie przybić piątkę z każdym kto chce z wami jechać
Sam bym z nimi przybił piątkę
Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
-
Jak Bienio powiedział ? Jak internet od tego aż chuczy i od zdjęć waszego szefa z psami z tokarzykiem czy coś takiegoKSGKSW pisze: ↑28.05.2023, 15:41A mara to policjant? W całej Polsce? Bo Ci tak Bieniu powiedział? Mara siedzi sztywno i nie daje nikogo. Ruch goni? A jak latali z CBŚ to było git? Albo z dzielnicowym?Jedruś pisze: ↑28.05.2023, 15:35Żeby jechać skurestwem a tak to u was widzę ksgGks jest bynajmniej widziałem wasz ostatni mecz i wisiało płótno z PDW i był tam mara wypisany a to przecież koleś zajebany do wora w Polsce , wy się nie uczycie na błędach ruch to goni wszystkich bynajmniej porównując dlatego uważam ze u was jest mega kurestwo jak policjanta pozdrawiacie ...
-
Czemu nie wypowiesz się na temat tych zdjęć tylko gadasz o jakimś siedzeniu na sztywno jak ktoś kto trenował z psem może siedzieć sztywno ?KSGKSW pisze: ↑28.05.2023, 15:41A mara to policjant? W całej Polsce? Bo Ci tak Bieniu powiedział? Mara siedzi sztywno i nie daje nikogo. Ruch goni? A jak latali z CBŚ to było git? Albo z dzielnicowym?Jedruś pisze: ↑28.05.2023, 15:35Żeby jechać skurestwem a tak to u was widzę ksgGks jest bynajmniej widziałem wasz ostatni mecz i wisiało płótno z PDW i był tam mara wypisany a to przecież koleś zajebany do wora w Polsce , wy się nie uczycie na błędach ruch to goni wszystkich bynajmniej porównując dlatego uważam ze u was jest mega kurestwo jak policjanta pozdrawiacie ...
Wytłumacz ?
-
Ja już powiedziałem swoje. Sztywno mam na myśli że nikogo nie sprzedał.Jedruś pisze: ↑28.05.2023, 15:53Czemu nie wypowiesz się na temat tych zdjęć tylko gadasz o jakimś siedzeniu na sztywno jak ktoś kto trenował z psem może siedzieć sztywno ?KSGKSW pisze: ↑28.05.2023, 15:41A mara to policjant? W całej Polsce? Bo Ci tak Bieniu powiedział? Mara siedzi sztywno i nie daje nikogo. Ruch goni? A jak latali z CBŚ to było git? Albo z dzielnicowym?Jedruś pisze: ↑28.05.2023, 15:35
Żeby jechać skurestwem a tak to u was widzę ksgGks jest bynajmniej widziałem wasz ostatni mecz i wisiało płótno z PDW i był tam mara wypisany a to przecież koleś zajebany do wora w Polsce , wy się nie uczycie na błędach ruch to goni wszystkich bynajmniej porównując dlatego uważam ze u was jest mega kurestwo jak policjanta pozdrawiacie ...
Wytłumacz ?
-
Jak dla mnie to ewenement, że sprawa z Marą i jego sekcją na Spartanie u Tokarza ,,wyszła” dopiero po 6 latach, gdzie było to tajemnicą poliszynela.oldskul pisze: ↑28.05.2023, 16:20Z tym Marą, to jest w ogole ewenement. Kumpel policjanta, wspolne treningi (indywidualnie jak i Torcida), generalnie waflowanie sie z policja. Sa zdjecia itd.
A mimo to, Torcida potrafi powiesic transparent PDW ... dla Mary. Albo ktos na Gorniku jest niepelnosprawny umyslowo, albo cala Torcida zgodnie twierdzi, ze to nic wielkiego i im to nie przeszkadza/nie przeszkadzalo. Straszne skurwienie ekipy..
Jestem ciekaw jaka bylaby reakcja, gdyby np. "szef' ZS robil cos takiego. Albo cala gora z Lecha/Legi/Lechii itd.
-
Dokladnie to juz nie chodzi o kryminal i grypsowanie. Samo to ze wszyscy wiedza i sa zdjecia to powinno sie mu zajebac czoopa. Za bardzo zlozona sprawa z ty mimo tego ze oczywistaoldskul pisze: ↑28.05.2023, 16:20Z tym Marą, to jest w ogole ewenement. Kumpel policjanta, wspolne treningi (indywidualnie jak i Torcida), generalnie waflowanie sie z policja. Sa zdjecia itd.
A mimo to, Torcida potrafi powiesic transparent PDW ... dla Mary. Albo ktos na Gorniku jest niepelnosprawny umyslowo, albo cala Torcida zgodnie twierdzi, ze to nic wielkiego i im to nie przeszkadza/nie przeszkadzalo. Straszne skurwienie ekipy..
Jestem ciekaw jaka bylaby reakcja, gdyby np. "szef' ZS robil cos takiego. Albo cala gora z Lecha/Legi/Lechii itd.
-
I tu odzywa się właśnie cała Polska
Właśnie o tym pisałem
Pozdro dla normalnych
Właśnie o tym pisałem
Pozdro dla normalnych
-
Ruch Chorzów jesteście największymi konfidentami i pajacami w historii kibolskiej Pski. Jakim cudem jako pierwszy pan K vel „wściekły biznesmen” udostępnia u siebie filmik z waszego sektora jak śpiewacie o nim? Już nietrzeźwa być Szerlokiem aby wiedzieć ze trzymacie z pogoniony gościem z GieKSy. Kim wy w ogóle jesteście pajace? Przecież po tylu konfidenckich wtopach idziecie w kolejne największe skurwysyństwo. Jesteście pośmiewiskiem na skale Europejską
-
Pogoniony z gks? To oznacza ze nikt z Polski nie może z nim rozmawiać z ludzi? Widać przez tyle lat kto kogo goni. Przecież wielokrotnie był temat poruszany i widać i słychać w innych ekipach ze to on na was lagę położył i zaczął ujawnić wasze "brudy" i to wam sie nie spodobało. Zasada jest prosta tu jest wolność to przechodzą takie akcje. Normalnie za murami jest zwołany ogół i nie ma prawa go nazywać nikt konfidentem bo papieru na bylo nie ma, a jak synek będzie kumski to jeszcze za oczernianie was schowa. Bądź normalny jak coś piszesz i nie oczerniaj innych można sie nie lubić, ale wypadało by mieć szacunek i zasady i tez nie iść za tłumem, a samemu wyciągać wnioski. Popatrz na Polskę i popytaj w innych ekipach wszędzie jest lubiany i większości go popierają.biohazard pisze: ↑28.05.2023, 19:21Ruch Chorzów jesteście największymi konfidentami i pajacami w historii kibolskiej Pski. Jakim cudem jako pierwszy pan K vel „wściekły biznesmen” udostępnia u siebie filmik z waszego sektora jak śpiewacie o nim? Już nietrzeźwa być Szerlokiem aby wiedzieć ze trzymacie z pogoniony gościem z GieKSy. Kim wy w ogóle jesteście pajace? Przecież po tylu konfidenckich wtopach idziecie w kolejne największe skurwysyństwo. Jesteście pośmiewiskiem na skale Europejską
-
Salowy dawaj tabsy i zawijaj mnie na choroszcz.
-
ku*** mać hit. Wpadasz na cele to pierwsze co to od razu musisz pokazać papier. Kto Ci w celi uwierzy na słowo?Jedruś pisze: ↑28.05.2023, 19:55Pogoniony z gks? To oznacza ze nikt z Polski nie może z nim rozmawiać z ludzi? Widać przez tyle lat kto kogo goni. Przecież wielokrotnie był temat poruszany i widać i słychać w innych ekipach ze to on na was lagę położył i zaczął ujawnić wasze "brudy" i to wam sie nie spodobało. Zasada jest prosta tu jest wolność to przechodzą takie akcje. Normalnie za murami jest zwołany ogół i nie ma prawa go nazywać nikt konfidentem bo papieru na bylo nie ma, a jak synek będzie kumski to jeszcze za oczernianie was schowa. Bądź normalny jak coś piszesz i nie oczerniaj innych można sie nie lubić, ale wypadało by mieć szacunek i zasady i tez nie iść za tłumem, a samemu wyciągać wnioski. Popatrz na Polskę i popytaj w innych ekipach wszędzie jest lubiany i większości go popierają.biohazard pisze: ↑28.05.2023, 19:21Ruch Chorzów jesteście największymi konfidentami i pajacami w historii kibolskiej Pski. Jakim cudem jako pierwszy pan K vel „wściekły biznesmen” udostępnia u siebie filmik z waszego sektora jak śpiewacie o nim? Już nietrzeźwa być Szerlokiem aby wiedzieć ze trzymacie z pogoniony gościem z GieKSy. Kim wy w ogóle jesteście pajace? Przecież po tylu konfidenckich wtopach idziecie w kolejne największe skurwysyństwo. Jesteście pośmiewiskiem na skale Europejską
-
-
Nie rozumiesz co napisałem naucz sie czytać ze zrozumieniem. Zapytam raźniej macie na niego białko? Nigdzie nie napisałem ze on nie musi pokazywać papieru to po pierwsze, ale Ty nie możesz z nim jechać jak nie masz na to białka co ja mam tłumaczyć ci tak proste sytuacje? Przecież żeby było co rozkminiac i doszło do rozkminki muszą być papiery. To jest forum kibicowskie skończymy tu już pisać o tym bo to jest bez sensu, albo papier macie, albo gracie głupka. Bo już widzę ze te zasady kibicowskie to są z****** już doszczętnie. Możesz byc kogos wrogiem, ale nie mając podstawy nie masz prawa ubliżać nawet największemu wrogowi.KSGKSW pisze: ↑28.05.2023, 20:13ku*** mać hit. Wpadasz na cele to pierwsze co to od razu musisz pokazać papier. Kto Ci w celi uwierzy na słowo?Jedruś pisze: ↑28.05.2023, 19:55Pogoniony z gks? To oznacza ze nikt z Polski nie może z nim rozmawiać z ludzi? Widać przez tyle lat kto kogo goni. Przecież wielokrotnie był temat poruszany i widać i słychać w innych ekipach ze to on na was lagę położył i zaczął ujawnić wasze "brudy" i to wam sie nie spodobało. Zasada jest prosta tu jest wolność to przechodzą takie akcje. Normalnie za murami jest zwołany ogół i nie ma prawa go nazywać nikt konfidentem bo papieru na bylo nie ma, a jak synek będzie kumski to jeszcze za oczernianie was schowa. Bądź normalny jak coś piszesz i nie oczerniaj innych można sie nie lubić, ale wypadało by mieć szacunek i zasady i tez nie iść za tłumem, a samemu wyciągać wnioski. Popatrz na Polskę i popytaj w innych ekipach wszędzie jest lubiany i większości go popierają.biohazard pisze: ↑28.05.2023, 19:21Ruch Chorzów jesteście największymi konfidentami i pajacami w historii kibolskiej Pski. Jakim cudem jako pierwszy pan K vel „wściekły biznesmen” udostępnia u siebie filmik z waszego sektora jak śpiewacie o nim? Już nietrzeźwa być Szerlokiem aby wiedzieć ze trzymacie z pogoniony gościem z GieKSy. Kim wy w ogóle jesteście pajace? Przecież po tylu konfidenckich wtopach idziecie w kolejne największe skurwysyństwo. Jesteście pośmiewiskiem na skale Europejską
-
Taka prawda. Papier musi pokazac mordo bo jak go nie ma jest na bufecie i ma na to Czas. Za duzo i tak powiedzianeJedruś pisze: ↑28.05.2023, 20:22Nie rozumiesz co napisałem naucz sie czytać ze zrozumieniem. Zapytam raźniej macie na niego białko? Nigdzie nie napisałem ze on nie musi pokazywać papieru to po pierwsze, ale Ty nie możesz z nim jechać jak nie masz na to białka co ja mam tłumaczyć ci tak proste sytuacje? Przecież żeby było co rozkminiac i doszło do rozkminki muszą być papiery. To jest forum kibicowskie skończymy tu już pisać o tym bo to jest bez sensu, albo papier macie, albo gracie głupka. Bo już widzę ze te zasady kibicowskie to są z****** już doszczętnie. Możesz byc kogos wrogiem, ale nie mając podstawy nie masz prawa ubliżać nawet największemu wrogowi.KSGKSW pisze: ↑28.05.2023, 20:13ku*** mać hit. Wpadasz na cele to pierwsze co to od razu musisz pokazać papier. Kto Ci w celi uwierzy na słowo?Jedruś pisze: ↑28.05.2023, 19:55
Pogoniony z gks? To oznacza ze nikt z Polski nie może z nim rozmawiać z ludzi? Widać przez tyle lat kto kogo goni. Przecież wielokrotnie był temat poruszany i widać i słychać w innych ekipach ze to on na was lagę położył i zaczął ujawnić wasze "brudy" i to wam sie nie spodobało. Zasada jest prosta tu jest wolność to przechodzą takie akcje. Normalnie za murami jest zwołany ogół i nie ma prawa go nazywać nikt konfidentem bo papieru na bylo nie ma, a jak synek będzie kumski to jeszcze za oczernianie was schowa. Bądź normalny jak coś piszesz i nie oczerniaj innych można sie nie lubić, ale wypadało by mieć szacunek i zasady i tez nie iść za tłumem, a samemu wyciągać wnioski. Popatrz na Polskę i popytaj w innych ekipach wszędzie jest lubiany i większości go popierają.
-
Nie No ku***, gość biegał w ekipie GieKSy, ma na plecach dziare PNG, latał za chorzowskim a teraz razem sobie piątki przybijają, on udostępnia filmiki z sektora Ruchu a oni śpiewają o jim piosenki jeśli dla Was to nie jutro ku*** w c*** słabe i sie skurwienie to nie ma o czym gadać..Jedruś pisze: ↑28.05.2023, 20:22Nie rozumiesz co napisałem naucz sie czytać ze zrozumieniem. Zapytam raźniej macie na niego białko? Nigdzie nie napisałem ze on nie musi pokazywać papieru to po pierwsze, ale Ty nie możesz z nim jechać jak nie masz na to białka co ja mam tłumaczyć ci tak proste sytuacje? Przecież żeby było co rozkminiac i doszło do rozkminki muszą być papiery. To jest forum kibicowskie skończymy tu już pisać o tym bo to jest bez sensu, albo papier macie, albo gracie głupka. Bo już widzę ze te zasady kibicowskie to są z****** już doszczętnie. Możesz byc kogos wrogiem, ale nie mając podstawy nie masz prawa ubliżać nawet największemu wrogowi.KSGKSW pisze: ↑28.05.2023, 20:13ku*** mać hit. Wpadasz na cele to pierwsze co to od razu musisz pokazać papier. Kto Ci w celi uwierzy na słowo?Jedruś pisze: ↑28.05.2023, 19:55
Pogoniony z gks? To oznacza ze nikt z Polski nie może z nim rozmawiać z ludzi? Widać przez tyle lat kto kogo goni. Przecież wielokrotnie był temat poruszany i widać i słychać w innych ekipach ze to on na was lagę położył i zaczął ujawnić wasze "brudy" i to wam sie nie spodobało. Zasada jest prosta tu jest wolność to przechodzą takie akcje. Normalnie za murami jest zwołany ogół i nie ma prawa go nazywać nikt konfidentem bo papieru na bylo nie ma, a jak synek będzie kumski to jeszcze za oczernianie was schowa. Bądź normalny jak coś piszesz i nie oczerniaj innych można sie nie lubić, ale wypadało by mieć szacunek i zasady i tez nie iść za tłumem, a samemu wyciągać wnioski. Popatrz na Polskę i popytaj w innych ekipach wszędzie jest lubiany i większości go popierają.
Jedni gonią Marę za treningi na psem ale jak PF robiła ukldy z CBŚ, zakładali policyjne mundury do swoich lewych interesów to jie było problemu..
..Na szczytach kominy dym spowijo ta ziymia
brudne familoki miejsce mego pochodzynia ..
brudne familoki miejsce mego pochodzynia ..
-
Ty debilu, to u was praktycznie Mysłowice, Giszowiec itd to przeżuty bo to były kiedys praktycznie 100% Ruch. Gościu bije was w pojedynkę i macie o to ból d***wacus.. pisze: ↑28.05.2023, 20:46Nie No ku***, gość biegał w ekipie GieKSy, ma na plecach dziare PNG, latał za chorzowskim a teraz razem sobie piątki przybijają, on udostępnia filmiki z sektora Ruchu a oni śpiewają o jim piosenki jeśli dla Was to nie jutro ku*** w c*** słabe i sie skurwienie to nie ma o czym gadać..Jedruś pisze: ↑28.05.2023, 20:22Nie rozumiesz co napisałem naucz sie czytać ze zrozumieniem. Zapytam raźniej macie na niego białko? Nigdzie nie napisałem ze on nie musi pokazywać papieru to po pierwsze, ale Ty nie możesz z nim jechać jak nie masz na to białka co ja mam tłumaczyć ci tak proste sytuacje? Przecież żeby było co rozkminiac i doszło do rozkminki muszą być papiery. To jest forum kibicowskie skończymy tu już pisać o tym bo to jest bez sensu, albo papier macie, albo gracie głupka. Bo już widzę ze te zasady kibicowskie to są z****** już doszczętnie. Możesz byc kogos wrogiem, ale nie mając podstawy nie masz prawa ubliżać nawet największemu wrogowi.
Jedni gonią Marę za treningi na psem ale jak PF robiła ukldy z CBŚ, zakładali policyjne mundury do swoich lewych interesów to jie było problemu..
Ruch !
-
Ale tu chodzi o papier ze niby sie rozjebal na was tak? Wiec jak jedziecie z nim to macie do tego podstawę czyli posiadacie papiery rozumiem?Kaleoa.02 pisze: ↑28.05.2023, 20:32Taka prawda. Papier musi pokazac mordo bo jak go nie ma jest na bufecie i ma na to Czas. Za duzo i tak powiedzianeJedruś pisze: ↑28.05.2023, 20:22Nie rozumiesz co napisałem naucz sie czytać ze zrozumieniem. Zapytam raźniej macie na niego białko? Nigdzie nie napisałem ze on nie musi pokazywać papieru to po pierwsze, ale Ty nie możesz z nim jechać jak nie masz na to białka co ja mam tłumaczyć ci tak proste sytuacje? Przecież żeby było co rozkminiac i doszło do rozkminki muszą być papiery. To jest forum kibicowskie skończymy tu już pisać o tym bo to jest bez sensu, albo papier macie, albo gracie głupka. Bo już widzę ze te zasady kibicowskie to są z****** już doszczętnie. Możesz byc kogos wrogiem, ale nie mając podstawy nie masz prawa ubliżać nawet największemu wrogowi.
To wyślij w takim razie papier na priv albo wklej go tutaj. Jak rozjebal sie na kogos od was to ktoś z waszych musi być oskarżonym także ma wgląd do akt i może wyciągnąć jego zeznania. My tu nie rozmawiamy co będzie i jak jak coś sie stanie bo największemu wrogowi nie życzy się puchy tylko o to ze ubliżacie mu od konfidenta już teraz na wolności wiec jak się tak wypowiadasz czy wypowiadają to mają na to bialko czy tam macie. To proszę wyjaśnij tu jasno na jakiej podstawie tyko ze strony gks jest tak uważany i z tego ci mi wiadomo to tez nie przez wszystkich, a tylko przez garstkę osób którym zaszedł za skórę przez to co w ostatnich latach zrobił i pokazywał.
Możliwe ze tobie tez zaszedł za skore i go nie lubisz, ale bądź tez poważny i pisz na temat jak już wspomniałem można sie nie lubić, ale tez nie ubliżamy sobie od konfiorów jak nie ma do tego podstaw. Jak masz znajomych po różnych miastach to wiesz ze to nie jest tak do końca ze każdy mówi ze to konfident. Bo owszem jest taka gadka ale tylko przez gks bo w innych ekipach tego nie usłyszysz bo nikt papieru nie widział. Bo tez nie rozumiem o co tutaj chodzi bądź my poważni panowie papier jest albo nie ma.
-
Dostales priv?
-
Synuś coś Ci się chyba pomelało. Znosz choć jednego przeżuta jeżdżącego na Giekse z Mysłowic? Mysłowice nigdy nie były 100% niebieskie. W latach 80 Mce to głównie Ruch ale też Żabole. Lata 90 Ruch, Gieksa i Górnik( ilościowo i jakościowo w tej kolejności). Pierwsza dekada XXI( dwudziestego pierwszego, tak napisałem żebyś zrozumiał, bo masz wyraźny deficyt) wieku to Ruch i Gieksa oraz Górnik ( ilosciowo i jakosciowo w tej kolejności). Druga dekada XXI KSGKS a potem Ruch. Od ok 3 lat w Mysłowicach nie znaczycie wiele. Brzezinka, Rymera i coś z tam Brzęczek do Myslowickiej Gieksy nie ma podjazdu.ExtremeHKS pisze: ↑28.05.2023, 20:55Ty debilu, to u was praktycznie Mysłowice, Giszowiec itd to przeżuty bo to były kiedys praktycznie 100% Ruch. Gościu bije was w pojedynkę i macie o to ból d***wacus.. pisze: ↑28.05.2023, 20:46Nie No ku***, gość biegał w ekipie GieKSy, ma na plecach dziare PNG, latał za chorzowskim a teraz razem sobie piątki przybijają, on udostępnia filmiki z sektora Ruchu a oni śpiewają o jim piosenki jeśli dla Was to nie jutro ku*** w c*** słabe i sie skurwienie to nie ma o czym gadać..Jedruś pisze: ↑28.05.2023, 20:22
Nie rozumiesz co napisałem naucz sie czytać ze zrozumieniem. Zapytam raźniej macie na niego białko? Nigdzie nie napisałem ze on nie musi pokazywać papieru to po pierwsze, ale Ty nie możesz z nim jechać jak nie masz na to białka co ja mam tłumaczyć ci tak proste sytuacje? Przecież żeby było co rozkminiac i doszło do rozkminki muszą być papiery. To jest forum kibicowskie skończymy tu już pisać o tym bo to jest bez sensu, albo papier macie, albo gracie głupka. Bo już widzę ze te zasady kibicowskie to są z****** już doszczętnie. Możesz byc kogos wrogiem, ale nie mając podstawy nie masz prawa ubliżać nawet największemu wrogowi.
Giszowiec, zresztą jak całe Katowice, to chyba najlepszy przykład jak w przeciągu kilkunastu lat modelowo spierdolić coś co się nie da spierdolić. Nikisz, Szopki i niedobitki na pozostałych dzielniach to obecnie całe wasze NK...
-
Pecie z akademii Pana kleksa, ale co ty piszesz tu o jakichś akcjach w przebraniach psów czy o kontaktach z CBŚ? Bo chłopaki się do tego nie przyznają i grzeją puchę, więc zamknij tą mordę z łaski swojej bo się nasluchałeś Balusia czy innego celebryty.
Zresztą porównujesz rzeczy o których nie masz pojęcia dzieciaku. Cała wierchuszka torcidy świadomie trenowała w klubie kryminalnego i jeździła z nim na obozy i zawody. A teraz jeszcze te miernoty ich pozdrawiają na trybunach. Ja tylko czekam aż chłopaki z torcidy Ci co odbili się wkoncu zbiorą i zrobią porządek tam.
Zresztą porównujesz rzeczy o których nie masz pojęcia dzieciaku. Cała wierchuszka torcidy świadomie trenowała w klubie kryminalnego i jeździła z nim na obozy i zawody. A teraz jeszcze te miernoty ich pozdrawiają na trybunach. Ja tylko czekam aż chłopaki z torcidy Ci co odbili się wkoncu zbiorą i zrobią porządek tam.
-
akurat Ci co tak najwięcej szczekają w necie nie odbili, oni zostali pognani. ale co Ty możesz wiedzieć :)XXXXKK pisze: ↑29.05.2023, 00:29Pecie z akademii Pana kleksa, ale co ty piszesz tu o jakichś akcjach w przebraniach psów czy o kontaktach z CBŚ? Bo chłopaki się do tego nie przyznają i grzeją puchę, więc zamknij tą mordę z łaski swojej bo się nasluchałeś Balusia czy innego celebryty.
-
Bliskość Chorzowa ma tu małe znaczenie. W całości opanowane są np. Szopienice i Nikiszowiec, dość odległe od Chorzowa.cichociemny pisze: ↑29.05.2023, 23:19Które osiedla w Katowicach są za Ruchem? Czy te osiedla są opanowane przez kibiców Ruchu ze względu na bliskość Chorzowa czy są jakieś inne powody?
Kluczowe raczej jest to, że jest na nich stosunkowo mało napływowej ludności, więc wnuki-synowie dalej wspierają klub sowich dziadków-ojców.
dla przykładu Gieksa jako jedna z dzielnic (orpocz Jozefowca i Dębu - tu pewnie kluczowa była bliskosc stadionu) opanowala os. Witosa, z którego chyba blizej na Cicha niz Bukowa, ale do nowego blokowiska wprowadzało sie wielu przyjezdnych i juz nie bylo takiego przekazywania z ojca na syna.
-
A ruch zszedł już że schodów w Łodzi?
-
Odleglosc do Chorzowa ma w sprawie Katowic marginalne znaczenie. Dzielnice, osiedla ktore kibicuja Ruchowi sa typowo slaskie - bez ludnosci naplywowej, raczej z rdzennymi slazakami. Po stronie GKS oczywiscie tez sa takie osiedla, ale tym wlasnie cechuja sie Niebieskie Katowice. Co do dzielnic/osiedli Ruchu: Panewniki, Piotrowice (os. Żurawia), Ligota (Stara czesc Ligoty), Zarzecze, Nikiszowiec, Janów, Szopienice. Kiedys oczywiscie Niebieskie Katowice byly o wiele wieksze, obejmowaly Giszowiec, na ktorym obecnie kibice Ruchu sa, ale w dosc znacznej mniejszosci + jest to juz prawie sama stara gwardia. Podobnie bylo na najwiekszym osiedlu w Katowicach - popularnym „Tauzenie”. Tam Ruch mial mocna bande do poczatku lat 00, m.in oczywiscie F.cichociemny pisze: ↑29.05.2023, 23:19Które osiedla w Katowicach są za Ruchem? Czy te osiedla są opanowane przez kibiców Ruchu ze względu na bliskość Chorzowa czy są jakieś inne powody?
Niestety czasy sie zmienily i na ten moment Tauzen - podobnie jak Giszowiec to osiedle GKS z kibicami Ruchu glownie w Gornej czesci osiedla, lecz oczywiscie nie sa oni juz specjalnie zaangazowani. Na ogol w Katowicach na kazdej dzielnicy znajdziemy kibica Ruchu, ale oczywiscie sa oni typowo nastawieni na kibicowanie i nie maja sily przebicia oprocz tych dzielnic ktore wymienilem powyzej. Ciekawe sa przypadki np. Zaleza, czy Witosa, gdzie jest stamtad blizej na Cichą niz Bukowa, ale te dzielnice (Witosa na bank) od zawsze byly bardziej GKS. Chociaz swego czasu i na Zalezu Ruch mial dobra bande (Pokoju, Wisniowa).
-
Właściwie sutuacja podobna jak z Górnikiem i Piastem w Gliwicach i okolicach. O ile dzielnica Gliwic - Sośnica była zawsze bastionem Górnika z racji tego, że graniczy z Zabrzem i wielu ludzi na mecze ,,Trójkolorowych” dosłownie chodziło stamtąd pieszo to Łabędy, Kopernik są po drugiej stronie miasta i bliżej stamtąd na Okrzei a mimo to były i są pro-Górnik, choć z Kopernikiem nie jest to już na dzień dzisiejszy takie oczywiste. Podobnie Pyskowice, które są miastem na północ od Łabęd. Tam też mimo, że na Roosevelta było dalej niż na obiekt Piasta to miejscowość jest FC zabrzan.
-
Kibice Górnika w Katowicach pojawiali sie na fali sukcesów w latach 70/80, kiedy GKS był jeszcze w powijakach i była to jedyna alternatywa od Ruchu. Najbardziej zorganizowani byli w okolicach Panewnik (teraz praktycznie sam Ruch) i Ligoty (GKS/Ruch). Na ten moment napewno znajda sie ludzie z Katowic jezdzacy na Gornik, ale sa to jednostki, bez zadnej organizacji i bez zadnego terenu.cichociemny pisze: ↑30.05.2023, 11:49Dziękuję za odpowiedzi, nawet nie pomyślałem, że bliskość stadionu może mieć mniejsze znaczenie.
A czy Górnik posiada(ł) w Katowicach swoje osiedla/dzielnice tak jak Ruch i GKS? Lub na jakimś osiedlu/dzielnicy Katowic jest więcej kibiców Górnika?
-
Górnik w Katowicach był już wcześniej. Mój Ojciec mi to gadał że kiedyś GKS dopiero się tworzył a wszędzie był Górnik w centrum na dzielnicach różnie Ruch i Górnik.dyniadynia pisze: ↑30.05.2023, 15:10Kibice Górnika w Katowicach pojawiali sie na fali sukcesów w latach 70/80, kiedy GKS był jeszcze w powijakach i była to jedyna alternatywa od Ruchu. Najbardziej zorganizowani byli w okolicach Panewnik (teraz praktycznie sam Ruch) i Ligoty (GKS/Ruch). Na ten moment napewno znajda sie ludzie z Katowic jezdzacy na Gornik, ale sa to jednostki, bez zadnej organizacji i bez zadnego terenu.cichociemny pisze: ↑30.05.2023, 11:49Dziękuję za odpowiedzi, nawet nie pomyślałem, że bliskość stadionu może mieć mniejsze znaczenie.
A czy Górnik posiada(ł) w Katowicach swoje osiedla/dzielnice tak jak Ruch i GKS? Lub na jakimś osiedlu/dzielnicy Katowic jest więcej kibiców Górnika?
-
Dzielnice takie jak np. Szopienice były dołączone do Katowic dosyć późno
-
Hoolsy czy kiedys doszło do jakiejś dogadanej bitki Odry Wodzisław z Ruchem z Radlina? Jeśli tak to ile trwały zawody?
Pytanie drugie. Czy Odrą bije się z kimś w ogóle, czy po prostu są?
Pytanie drugie. Czy Odrą bije się z kimś w ogóle, czy po prostu są?
c*** w dupe temu, kto oddał głos trzaskowskiemu!
-
W 2020 Niebieskie Południe (Niewiadom, Radlin, Pszów, Żory, Racibórz) ustawiło się z Odrą. Wygrana Ruchu. Tyle mi wiadomo, pewnie za czasów działania Chuliganerii w Radlinie działy się takie akcje
-
a było blisko żeby do tej walki nie doszło i nie musieliby dostawać po głowie.
Ruch !
-
Ruch w przypadku awansu gdzie będzie grał? Stadion Śląski czy Gliwice?

-
I tu i tu. Do licencji jako głowny został zgloszony Stadion Śląski, a dodatkowy stadion Piasta w Gliwicach. Prawdopodobnie od października na SŚ, jak pokończą się memoriały i inne imprezy. Jak to będzie wyglądać dokładnie, mam nadzieję, że przekonamy się w późniejszym czasie.
-
Gratulacje dla Ruch Chorzów!
Pomimo, że ich bardzo nie lubi=ę to wracają gdzie ich miejsce!
Do następnego....
Pomimo, że ich bardzo nie lubi=ę to wracają gdzie ich miejsce!
Do następnego....
-
Czyli mecze raczej bez kibiców gości...StefanBatory pisze: ↑03.06.2023, 01:12I tu i tu. Do licencji jako głowny został zgloszony Stadion Śląski, a dodatkowy stadion Piasta w Gliwicach. Prawdopodobnie od października na SŚ, jak pokończą się memoriały i inne imprezy. Jak to będzie wyglądać dokładnie, mam nadzieję, że przekonamy się w późniejszym czasie.
-
W Gliwicach meczami bez kibiców gości będą mecze podwyższonego ryzyka. Na SŚ wpuszczamy kazdegoostr pisze: ↑05.06.2023, 09:18Czyli mecze raczej bez kibiców gości...StefanBatory pisze: ↑03.06.2023, 01:12I tu i tu. Do licencji jako głowny został zgloszony Stadion Śląski, a dodatkowy stadion Piasta w Gliwicach. Prawdopodobnie od października na SŚ, jak pokończą się memoriały i inne imprezy. Jak to będzie wyglądać dokładnie, mam nadzieję, że przekonamy się w późniejszym czasie.
-
Z tym wpuszczaniem każdego na Śląski nie bądź taki pewien.dyniadynia pisze: ↑05.06.2023, 10:35W Gliwicach meczami bez kibiców gości będą mecze podwyższonego ryzyka. Na SŚ wpuszczamy kazdegoostr pisze: ↑05.06.2023, 09:18Czyli mecze raczej bez kibiców gości...StefanBatory pisze: ↑03.06.2023, 01:12I tu i tu. Do licencji jako głowny został zgloszony Stadion Śląski, a dodatkowy stadion Piasta w Gliwicach. Prawdopodobnie od października na SŚ, jak pokończą się memoriały i inne imprezy. Jak to będzie wyglądać dokładnie, mam nadzieję, że przekonamy się w późniejszym czasie.
-
Planowo kazdego bedziemy wpuszczac, napewno klub sam w sobie zadnych problemow nie zrobi. Wy napewno wleziecie i o to sie kazdy postara, to jest z korzyscia dla wszystkich wraz z Ekstraklasą i C+.
-
Bardziej problemy może robić operator Stadionu Śląskiego w obawie o tarnat i inne ewentualne zniszczenia infrastruktury
-
Terminarz ułożą pewnie tak, żeby Ruch z Górnikiem grał u siebie w momencie w którym nie będzie mógł przyjąć fanów gości.