NIESPEŁNIONE RZĄDU OBIETNICE = TEMAT ZASTĘPCZY KIBICE

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Zablokowany
ODRAFan

NIESPEŁNIONE RZĄDU OBIETNICE = TEMAT ZASTĘPCZY KIBICE

Post autor: ODRAFan » 27.04.2011, 21:48

Szanowni Państwo,

Nieco ponad rok dzieli nas od rozpoczęcia Mistrzostw Europy w piłce nożnej EURO2012. Polska i Ukraina wkroczyły w ostatnią fazę przygotowań do tego wydarzenia. Na tym etapie większość strategicznych inwestycji powinna być już zakończona bądź w fazie końcowej realizacji. Niestety, okazuje się, że wydłuża się lista tych, które nie zostaną oddane do użytku przed EURO2012, bądź zostaną oddane w stanie prowizorycznym.

Jednakże od kilku tygodni media donoszą, że największym zagrożeniem imprezy są nie opóźnienia w budowie kluczowych dróg, modernizacji sieci kolejowej oraz lotnisk, a kibice. Takie informacje dziwią tym bardziej, że równocześnie media donoszą o rekordowej liczbie chętnych do nabycia biletów wstępu na mecze turniejowe.

Z ogromnym niepokojem Ogólnopolski Związek Stowarzyszeń Kibiców obserwuje działania, podjęte przez polityków oraz organy państwa, wymierzone przeciwko polskim kibicom. Pod pozorem walki z chuligaństwem i bandytyzmem próbuje się zniszczyć całe, niezależne i wolne, środowisko kibiców piłkarskich, zrzeszonych w stowarzyszeniach kibiców. Podejmowane są w tym celu wszelkie środki, w szczególności wywierana jest presja na właścicieli i działaczy klubowych, ale także, znana sprzed kilkudziesięciu lat, metoda dotkliwego karania za drobne uchybienia. Przede wszystkim stosowanie zakazu stadionowego za drobne wykroczenia- w szczególności za przeklinanie jest niewspółmierne do wagi naruszeń. Co więcej karani są wyłącznie kibice, podczas gdy trenerzy, zawodnicy i inni uczestnicy imprez sportowych, których niecenzuralne wyrażenia doskonale znają telewidzowie, nie ponoszą najmniejszych konsekwencji. Tego typu represje spotkały w ostatnich tygodniach kibiców z Wodzisławia Śląskiego i Kielc.

Podobnie nachodzenie członków grup stowarzyszeń, fan clubów oraz grup ultras przez policjantów w ich domach i miejscach pracy, jak również wypytywanie sąsiadów w ramach „wywiadów środowiskowych”, przypomina jako żywo działania służb minionej epoki. Od kilku tygodni kibice są kreowani na pierwszoplanowego wroga publicznego. Utrwalanie stereotypu „stadionowego bandyty” wspomagają akcje rodem z filmów sensacyjnych: zatrzymania przed i po meczu, zatrzymania w miejscu zamieszkania, rewizje mieszkań, długotrwale przesłuchania.

Objawem jawnej hipokryzji jest nakładanie mandatów za picie piwa przed lub po meczu w obliczu zmian przygotowywanych przez polityków, zmierzających do sprzedawania piwa podczas meczów EURO2012. Zmiany te są przygotowywane pod naciskiem sponsorów reprezentujących branżę piwowarską.

Politycy, ludzie mediów oraz osoby mieniące się autorytetami, od kilku tygodni szeroko dyskutują o problemie kibiców. Jednakże w takich dyskusjach brakuje przedstawicieli tych, którzy są przedmiotem debaty publicznej – kibiców. Dziwi nas to tym bardziej, że przedstawiciele OZSK wielokrotnie wcześniej byli zapraszani do rozmów z posłami – w trakcie prac nad nową ustawą o bezpieczeństwie imprez masowych, z ministrami – w ramach Rady ds. Bezpieczeństwa Imprez Masowych działającej przy Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji, działaczami piłkarskimi – przedstawicielami PZPN i Ekstraklasa S.A. Również dziennikarze mają świadomość istnienia ogólnopolskiej organizacji zrzeszającej stowarzyszenia kibiców polskich klubów, organizacji będącej ewenementem na skalę europejską.

Stowarzyszenia reprezentowane przez OZSK próbowały zwrócić uwagę na sprawy związane z EURO2012 oraz powyższe problemy, w szczególności na kreowanie tematu zastępczego, jakim są „problemy z kibicami”, podczas dwóch ostatnich kolejek piłkarskich, poprzez wywieszanie transparentów. Wywieszenie transparentu nie jest jeszcze wykroczeniem ani przestępstwem, nie można zatem było walczyć z kibicami metodami represji karnej. Zatem kluby zostały ukarane metodami represji dyscyplinarnej.

Zwracamy po raz kolejny uwagę na narastające, niewspółmierne do zagrożenia, represje. Wzywamy po raz kolejny do podjęcia rzeczowej dyskusji, opartej na argumentach, nie zaś na stereotypach i wywoływaniu poczucia zagrożenia.

Skoro bowiem na stadionach jest tak niebezpiecznie, a kibice są tak groźni, to dlaczego podmioty organizujące rozgrywki notują kolejne rekordy frekwencji na polskich stadionach? Skoro bowiem na stadionach jest tak niebezpiecznie, a kibice są tak groźni, to dlaczego Komenda Główna Policji w swym raporcie za 2010 r., opublikowanym w marcu 2011 r., wskazuje na znaczący spadek naruszeń przebiegu imprez sportowych oraz znaczący wzrost bezpieczeństwa tych imprez? Skoro bowiem na stadionach jest tak niebezpiecznie, a kibice są tak groźni, to dlaczego rokrocznie organizują kilkaset różnych akcji charytatywnych i społecznych?

Ogólnopolski Związek Stowarzyszeń Kibiców
Obrazek

---

Proszę administracje o podwieszenie i zamknięcie tematu.
Odra Opole

iparts.pl
OldSchoolFans

Re: NIESPEŁNIONE RZĄDU OBIETNICE = TEMAT ZASTĘPCZY KIBICE

Post autor: OldSchoolFans » 28.04.2011, 17:16

[link]
tutaj natomiast opis przebiegu akcji na stadionach (w kazdej ligowej kolejce obowiazywania protestu)
[link]

???

Post autor: ??? » 28.04.2011, 20:31

Panowie oświadczenia wrzucane na fora kibicowskie mijają się z celem.Kto to czyta? Kibice i psy , także tym sposobem żadnej innej grupie społecznej nie uda się przedstawic naszych racji.Jak najlepiej walczyć z tymi cymbałami? Odpowiedź jest prosta: trzeba zrobić dokładnie to samo co uczyniliśmy podczas meczu kadry.Mam na myśli bojkot , który byłdla pzpn-u ciosem.Kibiców nie było , sponsorzy zaczęli się wycofywać itd.Grunt pod nogami im się palił to od razu inaczej śpiewali.Dlatego trzeba powtórzyć taką akcję , ale ze wzmorzoną siłą , czyli olać mecze kadry i ligi.Jak stracą pieniądze w skutek spadku frekwencji to sami będą prosić , żeby "bandyci" , którzy niszczą piłkę wrócili na trybuny.
Kibice.net -siedlisko wszelakiego zła.

kibole.net

Post autor: kibole.net » 29.04.2011, 00:01

Tylko, ze niestety wieksza czesc "bandytow" jest posidaczami karnetow... wiec kluby na nich nie straca, co najwyzej na frekwencji, ale zawsze moga to obrocic w sukces: Nowoczesne stadiony odganiaja zadymiarzy.
Ogladaj LEGALNIE i ZA DARMO:
- Serie A, Bundeslige, Primera Division i inne ligi
- Siatkowke, Koszykowke i Pilke reczna
- Hokej i inne sporty !

http://www.bukmacherskietv.com
Zobacz czym sa Bukmacherskie TV

ODRAFan

Post autor: ODRAFan » 29.04.2011, 00:28

??? pisze:Panowie oświadczenia wrzucane na fora kibicowskie mijają się z celem.Kto to czyta? Kibice i psy , także tym sposobem żadnej innej grupie społecznej nie uda się przedstawic naszych racji.Jak najlepiej walczyć z tymi cymbałami? Odpowiedź jest prosta: trzeba zrobić dokładnie to samo co uczyniliśmy podczas meczu kadry.Mam na myśli bojkot , który byłdla pzpn-u ciosem.Kibiców nie było , sponsorzy zaczęli się wycofywać itd.Grunt pod nogami im się palił to od razu inaczej śpiewali.Dlatego trzeba powtórzyć taką akcję , ale ze wzmorzoną siłą , czyli olać mecze kadry i ligi.Jak stracą pieniądze w skutek [link] frekwencji to sami będą prosić , żeby "bandyci" , którzy niszczą piłkę wrócili na trybuny.
A skad pomysl, ze to oswiadczenie zostalo wrzucone tylko na fora kibicowskie?

KoziaWolka

Post autor: KoziaWolka » 29.04.2011, 07:10

Nie byłem do końca pewny czy napisać tutaj czy też może do tematu bojkot GW. Jednak zważywszy na cel obecnej wspólnej walki (nie tylko z gw ale również z innymi mediami oraz rządem) uznałem iż to miejsce będzie jak najbardziej odpowiednie.
Otóż, moja propozycja jest następująca, wszystkie działania które wspólnie podjeliśmy prezentujemy praktycznie tylko na lokalnym terenie. Może czas poruszyć rzeszę rodaków mieszkających poza naszym krajem. Mamy przecież przyjaciół, znajomych którzy czynnie uczestniczą w życiu kibicowskim poza naszymi granicami. Warto byłoby zorganizować transparenty bądź inne akcje na stadionach europy. Jestem pewien,że z powodu np obecnych represji i całej nagonki m.i.n ze strony MO (tak tak, obecnie nasze służby zachowują się tak jakby wróciły do starych dla nich dobrych czasów) kibicowska brać z Europy wspomoże nas w tej trudnej walce. Wtedy firmy wspierające "niezawistne i bezstronne" media zastanowią się nad dalszą współpracą z nimi..

rybak007

Post autor: rybak007 » 29.04.2011, 09:20

Ty tak powaznie? Ciezko w naszym kraju o jakis wydzwiek a kogo bedzie interesowalo ze w Chicago czy w Londynie, pare osob demonstruje jakis transparent na trybunach? Nic.
j**** homopropagande

???

Post autor: ??? » 29.04.2011, 09:23

ODRAFan niezależnie , gdzie takie oświadczenie wrzucisz , to efekt będzie mizerny.Jeszcze się nie spotkałem żeby media pokazywały lub omawiały którekolwiek z kibicowskich oświadczeń , ale za to dzisiaj załączyłem wiadomości i znów gadka o polskich pseudokibicach , którzy rozrabiali w Kownie.Jak już wcześniej pisałem jedynym skutecznym rozwiązaniem tego problemu będzie całkowity bojkot.Ktoś pisze o karnetowiczach , którzy i tak przyjdą na mecz.Panowie spokojnie , przecież taką akcję można zacząć z początkiem sezonu.Należy tylko zamienić dotychczasowe akcje zachęcające do przybycia na mecz na akcje zniechęcające.To tyle.
Kibice.net -siedlisko wszelakiego zła.

rybak007

Post autor: rybak007 » 29.04.2011, 13:23

wp.pl czasem zamieści oświadczenia kibiców, chyba jako jedyni z tych większych, ale to i tak tylko internet a caa ciemna masa oglada w tv "ustawki" ;)
j**** homopropagande

emigrant88

Post autor: emigrant88 » 29.04.2011, 17:23

Tutaj z bojkotem jest dobry pomysł na to żeby pokazać wszystkim czym są stadiony bez nas jak by każda ekipa w całej Polsce zrobiła że od nowego sezonu na 2-3 pierwsze kolejki nie wchodzić na stadion i pokazać frekwencje i jak wyglądają trybuny beż ''bandytów'' to z czasem zmienią zdanie o nas .

KellyCMI

Post autor: KellyCMI » 30.04.2011, 12:20

To zacznie się pierdolenie, że bandyci przeganiają "prawdziwych kibiców" pod stadionem. Nie pamiętacie co sie działo wokół Legii?
Pizgacz-Rozpierdalacz

Hammerr

Post autor: Hammerr » 01.05.2011, 13:22

Dokładnie jak powiedział kolega emigrant88 najlepiej w ogóle nie chodzić na 2-3 kolejki w nowej rundzie to rząd zobaczy że bez psuedo "bandytów stadionowych" trybuny stadionowe będą puste :)

MOTOR_L

Post autor: MOTOR_L » 01.05.2011, 14:43

Witam, uważam że z naszym potencjałem osobowym bardzo dużo znaczymy na scenie politycznej naszego drogiego kraju tylko nie potrafimy tego wykorzystać, przy czym spychają nas na margines...
Jesteśmy wstanie dotrzeć do każdego zakątka naszego kraju od Szczecina do Ustrzyk Dolnych, w każdym miejscu możemy wyrazić sprzeciw przeciw nagonce na nas. Jeśli każda ekipa wywiesi transparent w widocznym miejscu w swoim mieście, mieścinie, wsi, musi to zostać zauważone, przez lokalne, regionalne media..
użyć można już użytych treści z transparentów:
Autostrady - niewykonane... Temat zastępczy....
Stadiony - przepłacone - temat zastępczy...
Obietnice - niespełnione - temat zastępczy...
Chodzi o to żeby ludzi zaciekawić.. tym tematem zastępczym!!
Jeśli to każdy klub poprze.. to będziemy widoczni w każdym zakątku naszego kraju.
To jest taki mój pomysł.
(M)OTOR LUBLIN

19ZKS28

Post autor: 19ZKS28 » 01.05.2011, 14:55

UNIA TARNÓW - PRZEBÓJ WOLBROM
[link]
Unia Tarnów! :)

matt.

Post autor: matt. » 02.05.2011, 01:48

Obrazek

Ultra-Projects

Post autor: Ultra-Projects » 02.05.2011, 15:08

Falubaz Zielona Góra - Włókniarz Częstochowa

[link]
Obrazek
http://ultra-projects.manifo.com/
Profesjonalne projektowanie graficzne

www.grafikakibica.com - największe i najlepsze forum dot. grafik kibicowskich w sieci

truchcik

Post autor: truchcik » 03.05.2011, 22:04

Akcja "temat zastepczy kibice" zakonczona kompromitacja.

Norbol

Post autor: Norbol » 03.05.2011, 23:41

truchcik pisze:Akcja "temat zastepczy kibice" zakonczona kompromitacja.
Niestety muszę przyznać rację, po dzisiejszym PP media nie zostawią suchej nitki na tej akcji...

OldSchoolFans

Post autor: OldSchoolFans » 03.05.2011, 23:56

[link]
[link]

Gość z Psk

Post autor: Gość z Psk » 04.05.2011, 01:48

Pamiętaj gdzie twój kraj gdzie dom twój, brat i śpiew,
I tego nie porzucisz, nigdy dumy z własnej Ojczyzny.

lubiesiebawic

Post autor: lubiesiebawic » 04.05.2011, 18:16

04 maja 2011
Przypominamy, dzisiaj czat godz. 20.00-20.45 nt. "Niespełnione obietnice rządu". Zapraszamy na czat.korwin-mikke.pl
JKM
PISANE PRZEZE MNIE POSTY PRZEDSTAWIAJĄ MOJE PRYWATNE OPINIE

8_8

Post autor: 8_8 » 04.05.2011, 23:59

Nie chciałem robic nowego tematu chodz chyba powinien. (Jesli uwarzacie ze powinien był, to zrobie!)

BOJKOT-KIBICE (pomysły i propozycje)

Sytuacja gęstnieje z dnia na dzień wokół nas kibiców.Media atakują nas z każdej strony, bo kibic=hooligan = sensacja i duża oglądalność.
Musimy przemyśleć sprawę działania, gdyż finał RPP wymknął się spod kontroli.
Być może lub napewno była to sprytnie przeprowadzona prowokacja z strony wyższych oficerów policja, ale napewno przy współudziale PZPN-u (ja bym sięgnął wyżej rządu).
Jesteśmy w stanie wojny, już nie na poziomie klub-kibice czy pzpn-kibice, a sprawa stała się polityczna, ze względu na zbliżające się ME2012 w Polsce, a pośrednio nadchodzące wybory parlamentarne na jesień 2011 roku.
Mi przyszło do głowy pare pomysłów na bojkot skierowany w stronę "leśnych dziadków" oraz rozgrywki ligowe na szczeblu Ekstraklasy i I ligi.
Uderzyli w nas z cała siłą (mają za sobą poparcie mass-mediów i służb porządkowych oraz część zmanipulowanych osób łykających ich kłamstwa jak pelikany, lecz My nie jesteśmy mięczakami czy chłopcami do bicia.
Musimy zewrzeć szyki i przemyśleć (tu na forum lub w OZKS) dobry i długofalowy plan działania.
1.Zastanowić się w kogo i z jaką siła musimy uderzyć
2.Obrać cele i priorytety
3.Skala działania musi objąć kluby kibiców Ekstraklasy i I ligi, gdyż ma pośrednio uderzyć w rozgrywki piłkarskie a bezpośrednio w pzpn.
4.Działania mają być długofalowe (zaczynając od przyszłego sezonu) i trwać będą jeszcze po ME2012, gdyż naszym celem będzie obalić w końcu tzw. "leśnych dziadków" i uzdrowić polska piłkę nożną.
5.My wiemy, że to nie kibice, są winni całemu złu które jest w piłce nożnej, a to działacze w najwyższych strukturach ponoszą odpowiedzialność za upadek polskiej piłki nożnej.

Moje pomysły i działania na przyszły sezon:
1.Uderzenie w pzpn i rozgrywki piłki nożnej:
a)kibice i fanatycy nie kupujemy karnetów
b)pierwsze dwie kolejki extra i I ligi bojkotujemy i nie wchodzimy na stadion (oczywiście nie kupujemy biletów)
c)trzecia i czwarta kolejka kupujemy bilety i wchodzimy z opóźnieniem na mecz, ale nie wywieszamy swoich fan oraz nie dopingujemy (poza paroma okrzykami antypzpn, antypolicja i rzad)
d)kolejne kolejki wywieszamy róznego typu hasła wymyślane na bierząco łącznie z "NIESPEŁNIONE RZĄDU OBIETNICE = TEMAT ZASTĘPCZY KIBICE"
e)wyjazdy jeździmy czy nie (kwestia do przedyskutowania)
f)ten temat powinien być zakładany i podklejany na wszystkich forach kibicowskich klubów extraklasy i I ligi.
2.Uderzenie w pzpn:
a)bojkot meczów kadry narodowej czyli nie jeżdzimy na mecze lub wchodzimy i robimy antydoping na pzpn (sprawa do dyskusji co do formy) itp. etc.

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI!
Obrazek
"Rzadko w polityce zdarza się by ktoś mówił do rzeczy"

stefan25

Post autor: stefan25 » 05.05.2011, 02:27

8_8 ma słuszność, jeśli z całej inicjatywy ma coś rzeczywistego wyniknąć musi być określony cel do którego dążymy. Teraz takiego nie widać.
Tylko dwie sprawy: żaden rząd nie będzie puszczał płazem łamania prawa na stadionach (chodzi o awantury, zachowania rasistowskie itp)
po drugie jak można, jako kibice klubów ekstraklasy, wpłynąć na PZPN, skoro rozgrywki ekstraklasy organizuje Ekstraklasa S.A. pzpnu nie ruszają puste trybuny. Niechodzenie na mecze kadry chyba się nie uda (znaczy jakaś grupa nie przyjdzie, jakaś przyjdzie i żądnego efektu nie będzie)
Myślę, że warto o tym pamiętać.

Pablo_LG

Post autor: Pablo_LG » 05.05.2011, 10:24

Mam lekkie wrażenie, że po meczu w Bydgoszczy to może być początek końca ruchu kibicowskiego w Polsce. Niestety, ale media nakręcają sprawę i wymuszają presję na rząd aby coś z tym zrobił i będzie musiał zrobić. Najbliższe tygodnie pokażą co to będzie
Obrazek

Kielczanin85

Post autor: Kielczanin85 » 05.05.2011, 11:33

Przez ostatnie tygodnie przeprowadziłem wiele rozmów z moimi znajomymi (nie kibicami), tłumacząc o co w tym wszystkim chodzi. Na ogół przyznawali mi racje. Jednak po Bydgoszczy wstyd mi spojrzeć im w oczy. Oburzamy się jak media nazywają nas bandytami, a jak się zachowujemy? Pobicie dziennikarza, oplucie chłopaka bo miał biało -czerwony dres, niszczenie stadionu, uderzenie piłkarza, zdemolowanie łazienek na Cracovii i można tak dłuuuuugo. Nie wszystko można wytłumaczyć prowokacją milicyjną he he. Wielu ludzi i środowisk, które mogło być po naszej stronie, na zawsze się od nas odwrócą. Możecie mnie skrytykować ze ten post, ale ja to właśnie w ten sposób widze i oceniam. Wszystkiego się odech się. Nie chcę siać defetyzmu, ale ten bojkot można sobie teraz w dupe wsadzić. Daliśmy im mocne argumenty.
Kto ma ponad 20 lat i nie chodził na mecze i nie jezdził na wyjazdy Korony przed erą kolportera jest kibicem sukcesu, a nie Korony.

Kibic_BDG

Post autor: Kibic_BDG » 05.05.2011, 12:58

Ja osobiście uważam że pismaki mają to co chcieli; mają temat numer jeden na czas rozpoczęcia Euro. Teraz dopiero można zacząć akcję NIESPEŁNIONE RZĄDU OBIETNICE = TEMAT ZASTĘPCZY KIBICE. Powinniśmy tylko trochę odczekać i wszystko reaktywować jak nadal nie zacznie się nic dziać aby polepszyć sytuację w Polsce przed samym Euro.

osfp_

Post autor: osfp_ » 05.05.2011, 14:39

Kielczanin85 pisze:Przez ostatnie tygodnie przeprowadziłem wiele rozmów z moimi znajomymi (nie kibicami), tłumacząc o co w tym wszystkim chodzi. Na ogół przyznawali mi racje. Jednak po Bydgoszczy wstyd mi spojrzeć im w oczy. Oburzamy się jak media nazywają nas bandytami, a jak się zachowujemy? Pobicie dziennikarza, oplucie chłopaka bo miał biało -czerwony dres, niszczenie stadionu, uderzenie piłkarza, zdemolowanie łazienek na Cracovii i można tak dłuuuuugo. Nie wszystko można wytłumaczyć prowokacją milicyjną he he. Wielu ludzi i środowisk, które mogło być po naszej stronie, na zawsze się od nas odwrócą. Możecie mnie skrytykować ze ten post, ale ja to właśnie w ten sposób widze i oceniam. Wszystkiego się odech się. Nie chcę siać defetyzmu, ale ten bojkot można sobie teraz w dupe wsadzić. Daliśmy im mocne argumenty.
Pierdolenie, W takich sytuacjach też trzeba mieć jaja i jeśli ktoś skrytykuje kibiców za ten finał to przyznać im rację. Nie ma co iść w zaparte i mówić, że czarne jest białe. To co było po finale nie zmienia tego, że wszyscy kibice zawsze są traktowani jak bandyci. Z jakiej racji ktoś ma oceniać kibiców drużyny X przez pryzmat wydarzeń z meczu drużyn Y vs Z?

Rycho

Post autor: Rycho » 05.05.2011, 17:52

znalazłem linka na klubowej stronie, myślałem, że media juz całkowicie nas ignorują ... naprawde warto posłuchać wywiadu z prof. Moniką Płatek, daje dużo do myślenia

[link]

mlodydziki

Post autor: mlodydziki » 05.05.2011, 17:54

Ja się nie będę napinał, ale jak się rzucacie z banerami na rządzących to najpierw wyeliminujcie bandę frajerstwa, za których głowę dają i podpisują petycje o odroczeniu "zakazów stadionowych" posłowie min. partii rządzącej... Nie napiszę o tej prośbie dla "Starucha" od jeb...ego psa, bo już mi się łapy trzęsą z wkur....ia!!! Jesteście żałośni i te wasze akcje można rozbić o kant d..y!

To Ja

Post autor: To Ja » 05.05.2011, 18:38

Rycho pisze:znalazłem linka na klubowej stronie, myślałem, że media juz całkowicie nas ignorują ... naprawde warto posłuchać wywiadu z prof. Moniką Płatek, daje dużo do myślenia

<span><a href="[link]" class="smarterwiki-linkify">[link]>

Naprawdę mądre słowa prof. Moniki Płatek. W 100% podpisuję się pod tym co powiedziała. Jak słychać, nie jesteśmy osamotnieni w walce z rządem, leśnymi dziadami, masmediami i milicją. Uważam, że powinniśmy ze zdwojoną siłą kontynuować protest bo tylko to może przynieść jakieś efekty. Poddawanie się w tej sytuacji jeszcze bardziej nas zmarginalizuje. Społeczeństwo powinno usłyszeć nasze postulaty. Amen
„Ucz się ojców swych języka,
On myśl każdą wydać zdolny:
gnie się, dźwięczy, grzmi, przenika,
jasny,śmiały bo jest wolny. Jan Niepomucen Kamiński

Pepe Pan Dziobak

Post autor: Pepe Pan Dziobak » 05.05.2011, 18:49

a tymczasem pewnie mało kto zauważył że dzisiaj "nasz kochany rząd" zajmował się budżetem na 2012... ciekawe dlaczego... zobaczymy o czym będą dłużej i wnikliwiej gadać w różnej maści wiadomościach...

Almirall

Post autor: Almirall » 05.05.2011, 19:05

Riverstars pisze:Ciekawe czy teraz ktoś z was bądz waszych ziomków z Warszawy będzie wrzucał,że Lech to Amica...
Powodzenia w drodze do e-klasy

fluor

Post autor: fluor » 05.05.2011, 19:32

dziś to rząd sie popisał :)

Prosto z Polski

Post autor: Prosto z Polski » 05.05.2011, 19:42

Premier Donald Tusk wypowiedział wojnę kibicom piłkarskim. Tymczasem kilka lat temu sam biegał po stadionach z klubowym szalikiem i brał udział w zadymach – przypomina na swoim blogu Ryszard Czarnecki, europoseł PiS.

„Za co Donald Tusk nienawidzi kibiców piłkarskich? Przecież jest jednym z nich. Był szefem szalikowców Lechii Gdansk, brał udział w zadymach po meczach wyjazdowych tego klubu w Bydgoszczy i Olsztynie. Przed niemal 4 laty jesienią 2007 roku była o tym mowa najpierw w audycji radia "TOK FM", a następnie w programie "Teraz my" Sekielskiego i Morozowskiego w "TVN 24". W "TOK FM" niezastąpiony Tomasz Wołek wychwalał odwagę kibola- Tuska za to, że dzielnie poczynał sobie w starciu z kibicami Zawiszy Bydgoszcz używając w tym celu… jakiegoś węża ogrodowego! W audycji tej skomentował to prof. Wiesław Władyka, mówiąc o Tusku "żulja" (miało być śmiesznie) zaś Jacek Żakowski, jak zwykle bardzo dowcipnie, krzyczał wtedy "Donald, bierz bejsbola i do roboty!" – pisze Ryszard Czarnecki. – „Jak widać, jak mówi stare polskie przysłowie: zapomniał wół, że cielęciem był” – podsumował europoseł, który wskazuje prawdziwe przyczyny wojny premiera z kibicami.

”Ale dziś Tusk nienawidzi tak naprawdę kibiców za transparenty, które wywieszają na meczach piłkarskich Ekstraklasy i I ligi już od kilku tygodni. Oto treść niektórych z nich:

1. "Projekt Euro 2012: stadiony- przepłacone, autostrady- nie będzie, dworce- przypudrowane, lotniska-prowincjonalne, zawodnicy- słabi, temat zastępczy- kibice".
2. "Donald- premier "Wybiórczej", czy obywateli?"
3. "Społeczeństwu oczy mydlicie- wszystkiemu winni kibice."
4. "Chcemy sprawiedliwości- czy to wiele? Być traktowani jak wszyscy obywatele."
5. "Niespełnione rządu obietnice- temat zastępczy kibice."
6. "1000 złotych kary za krytykę rządu- witamy w Tuskolandii."
7. "Rząd odstawia szopkę przed Euro."
8. "Rząd kłamie, kibice płacą."

mlodydziki

Post autor: mlodydziki » 05.05.2011, 19:51

Nie no, panowie ogarnijcie się i nie wrzucajcie textów pisanych przez jeszcze większe q...y typu Czarnecki! Ten koleś politycznie chce wykorzystać "Naszą" sytuacje, zrobi i napiszę wszystko żeby tylko d...e lizać... Przypomnijcie sobie jego karierę polityczna i zobaczycie ze jak zwykła prostytutka sprzedał się wszystkim!!!

imik1

Post autor: imik1 » 05.05.2011, 20:09

Każdy z nas ma jakiś znajomych za granicami kraju, nie wspominam już o kontaktach wśród ekip... tuska (celowo z małej litery) pewnie ukłuło by w te kłamliwe dupsko gdyby takie akcje miały miejsca na terenach gdzie jego wpływy nie sięgają ;)
Wyobraźcie sobie taką akcję w np Bundeslidze gdzie na mecze śmiga wiele kumatego bractwa mieszkającego na emigracji... i choć wiem że to mało realne to pomarzyć można...
jebał pies teściowe!

truchcik

Post autor: truchcik » 05.05.2011, 22:18

po jakiego drąga robić jakieś akcje na fejsie czy necie typu: Jeśli jesteś przeciwny/przeciwna temu co się dzieje w mediach a w szczególności NIEUZASADNIONEJ NAGONCE NA KIBICÓW w TVN-ie i Gazecie Wyborczej, przyłącz się do protestu. Jakiej nieuzasadnionej... to własnie jest mydlenie oczu samemu sobie... przeciez to co sie działo leciało na żywo... i to sie działo naprawde! Nie da sie odmienić kibica od kibola bo zawsze hoolsy będą wyżej ponad nami... I my zwykli kibice na tym cierpimy.. Ciekawe czy ich stare byłyby zadowolone z faktu,że nie mają na czym dup posadzić. Maja ochote sie rozerwać niech dalej sobie grilują ale niech ich noga nawet nie postanie na stadionie. Fajnie by było, jakby zebrali się Ci prawdziwi kibice i tym "kibolom" wpierdolili. Ale wtedy zamieniliby się w to bydło.
Nie chcecie tego to róbcie coś z tym, jesteście silni, jest Was więcej i jesteście mądrzejsi, więc wymyślcie sposób ja...k się ich pozbyć ze stadionu, a nie zwalacie na rząd i PZPN.

niven

Post autor: niven » 05.05.2011, 22:19

truchcik pisze:po jakiego drąga robić jakieś akcje na fejsie czy necie typu: Jeśli jesteś przeciwny/przeciwna temu co się dzieje w mediach a w szczególności NIEUZASADNIONEJ NAGONCE NA KIBICÓW w TVN-ie i Gazecie Wyborczej, przyłącz się do protestu. Jakiej nieuzasadnionej... to własnie jest mydlenie oczu samemu sobie... przeciez to co sie działo leciało na żywo... i to sie działo naprawde! Nie da sie odmienić kibica od kibola bo zawsze hoolsy będą wyżej ponad nami... I my zwykli kibice na tym cierpimy.. Ciekawe czy ich stare byłyby zadowolone z faktu,że nie mają na czym dup posadzić. Maja ochote sie rozerwać niech dalej sobie grilują ale niech ich noga nawet nie postanie na stadionie. Fajnie by było, jakby zebrali się Ci prawdziwi kibice i tym "kibolom" wpierdolili. Ale wtedy zamieniliby się w to bydło.
Nie chcecie tego to róbcie coś z tym, jesteście silni, jest Was więcej i jesteście mądrzejsi, więc wymyślcie sposób ja...k się ich pozbyć ze stadionu, a nie zwalacie na rząd i PZPN.
Tobie się chyba forum pomyliło...

ChozalWrK

Post autor: ChozalWrK » 05.05.2011, 22:32

truchcik pisze:po jakiego drąga robić jakieś akcje na fejsie czy necie typu: Jeśli jesteś przeciwny/przeciwna temu co się dzieje w mediach a w szczególności NIEUZASADNIONEJ NAGONCE NA KIBICÓW w TVN-ie i Gazecie Wyborczej, przyłącz się do protestu. Jakiej nieuzasadnionej... to własnie jest mydlenie oczu samemu sobie... przeciez to co sie działo leciało na żywo... i to sie działo naprawde! Nie da sie odmienić kibica od kibola bo zawsze hoolsy będą wyżej ponad nami... I my zwykli kibice na tym cierpimy.. Ciekawe czy ich stare byłyby zadowolone z faktu,że nie mają na czym dup posadzić. Maja ochote sie rozerwać niech dalej sobie grilują ale niech ich noga nawet nie postanie na stadionie. Fajnie by było, jakby zebrali się Ci prawdziwi kibice i tym "kibolom" wpierdolili. Ale wtedy zamieniliby się w to bydło.
Proszę Cię, nie zaglądaj tu więcej...

krecikgryf

Post autor: krecikgryf » 05.05.2011, 23:08

[link] znalazłem coś takiego... Czy ktoś mógłby się do tego odnieść?

Zablokowany