Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Panowie nie rozpierdalajcie tematu kłócąc się kto zaczął dlaczego i po co używa sprzętu w Łodzi. Wydaje mi się , że praktycznie w każdym mieście derbowym czasami pojedynczym osobom , grupom czy całej ekipie zdarzało się używać sprzętu ale powtarzam , że chodzi mi o nie pojedyncze przypadki a o używanie sprzętu na codzień.
Słyszeliście kiedy kolwiek o jakiejś ekipie z miasta derbowego , która nigdy nie użyła sprzętu ?
Pytam o ekipy jak z Krakowa a nie o ekipy gdzie ktos kogoś widział z maczetą ale w rzeczywistości użył ją 10 lat temu i tyle.
Słyszeliście kiedy kolwiek o jakiejś ekipie z miasta derbowego , która nigdy nie użyła sprzętu ?
Pytam o ekipy jak z Krakowa a nie o ekipy gdzie ktos kogoś widział z maczetą ale w rzeczywistości użył ją 10 lat temu i tyle.
-
W Łaziorach ( Śląsk Wrocław ) biegał typ z Opola, co prawda nie warto na niego brudzić klawiatury ale jak mało kto pasuje do Twojego pytania.ArkaOrłowo pisze:Mnie ciekawi jedno - czy zdarzały się takie przypadki, by w ekipie H czynny udział brał koleś który pochodził z miasta zupełnie niezwiązanego z klubem któremu kibicuje albo wręcz wrogiego (np. chłopak z Warszawy w PsychoFans)? Wiadomo że proszę bez wskazywania na konkretne osoby :)
-
Włosi też lubią sprzęt (głównie noże do krajania pizzy ale nie tylko)Sam Fisher pisze:Wszystkie tureckie, brazylijskie itp itd. Pytanie powinno brzmieć gdzie tego sprzętu nie maokospoko pisze:Mam pytanie odnośnie sprzętu wśród kibiców na całym świecie . Jest ktoś w stanie wymienić mi ekipy z całego świata ( kilka przykładów ), które do walki z innymi kibicami używają sprzętu ?
Zdaje sobie sprawę , że praktycznie w każdej ekipie doszło do pojedynczych akcji przy użyciu sprzętu ale chodzi mi o ekipy które używają go na porządku dziennym. W samej Polsce na chwilę obecną to ekipy z Krakowa i chyba Ruch z KSGKS, ktoś jeszcze ? A ekipy z całego świata? Z góry dzięki .
A Turcy to chyba number one pod tym względem.
-
Jeśli chodzi o świat to sprzęt bardzo czesto używany i ofiary śmiertelne wśród rywalizujących ekip co roku jest napewno w Kalkucie, Buenos Aires, Rio, Sao Paulo, Stambule ale na mniejszą skalę niż wcześniejsze wymienione. Są oczywiście jeszcze inne miasta mniejsze hardcorowo, ale gdzie też jest ostro np w innych częściach Ameryki latynoskiej czy w Afryce i Azji. U nas za ostry uchodzi Kraków ale patrząc co tam się dzieje to jesteśmy nawet z tym Krakowem daleko w tyle i dobrze.okospoko pisze: ↑13.06.2017, 15:51Mam pytanie odnośnie sprzętu wśród kibiców na całym świecie . Jest ktoś w stanie wymienić mi ekipy z całego świata ( kilka przykładów ), które do walki z innymi kibicami używają sprzętu ?
Zdaje sobie sprawę , że praktycznie w każdej ekipie doszło do pojedynczych akcji przy użyciu sprzętu ale chodzi mi o ekipy które używają go na porządku dziennym. W samej Polsce na chwilę obecną to ekipy z Krakowa i chyba Ruch z KSGKS, ktoś jeszcze ? A ekipy z całego świata? Z góry dzięki .
-
Mam małą prośbę. Posiada ktoś może książkę "Fanszene Polen" i mógłby zeskanować stronę/strony gdzie są informacje o Stilonie oraz o innych ekipach z województwa? Będę bardzo wdzięczny, może być na PW.
Moje wypowiedzi - mój punkt widzenia.
-
Ok myślę , że mniej więcej opisaliście mi sytuację ze sprzętem na świecie . DziękiAverno pisze: ↑18.06.2017, 13:34Jeśli chodzi o świat to sprzęt bardzo czesto używany i ofiary śmiertelne wśród rywalizujących ekip co roku jest napewno w Kalkucie, Buenos Aires, Rio, Sao Paulo, Stambule ale na mniejszą skalę niż wcześniejsze wymienione. Są oczywiście jeszcze inne miasta mniejsze hardcorowo, ale gdzie też jest ostro np w innych częściach Ameryki latynoskiej czy w Afryce i Azji. U nas za ostry uchodzi Kraków ale patrząc co tam się dzieje to jesteśmy nawet z tym Krakowem daleko w tyle i dobrze.okospoko pisze: ↑13.06.2017, 15:51Mam pytanie odnośnie sprzętu wśród kibiców na całym świecie . Jest ktoś w stanie wymienić mi ekipy z całego świata ( kilka przykładów ), które do walki z innymi kibicami używają sprzętu ?
-
Jak obecnie wyglądają relacje Elany i WFCG z Jeziorakiem? Jak Jeziorak ze Stomilem żyje? Jest jeszcze jakieś wzajemne ciśnienie na siebie?
-
Czy przydomek "Śledzie" należał "od zawsze" do Pogoni czy do Arki ?? w latach 90-tych pamiętam zawsze tak śpiewało się na Pogoń, teraz od dobrych paru lat widać że ten przydomek "przywłaszczyła" sobie jakby Arka ... czy Pogoń o sobie mówi "Śledzie" tak samo jak Arka ??
-
A ile razy w latach, gdy twoja drużyna grała z Portowcami, grała jednocześnie z Arką?
Przecież Pogoń z Arką mijały się w ligach, złote czasy "Triady" to Arka grająca w III ej lidze (trzeci poziom rozgrywkowy w ówczesnej Polsce) i zaliczała kilka wyjazdów na cały sezon - np. w Warszawie mając w lidze Okęcie, Gwardię, Ursus oraz kilka okolicznych kubów bardzo często notowała zera wyjazdowe.
Przecież Pogoń z Arką mijały się w ligach, złote czasy "Triady" to Arka grająca w III ej lidze (trzeci poziom rozgrywkowy w ówczesnej Polsce) i zaliczała kilka wyjazdów na cały sezon - np. w Warszawie mając w lidze Okęcie, Gwardię, Ursus oraz kilka okolicznych kubów bardzo często notowała zera wyjazdowe.
-
Tak ostatnio przekminialem, że nasze ekipy chyba nigdy nie wygrały z Rosjanami ?
GKS Bełchatów padł przed Yaroslavka(CSKA),
Slask Wrocław przed CSKA
Legia przed Spartakiem
Czyli mamy z nimi 3:0 w plecy...
Slask Wrocław przed CSKA
Legia przed Spartakiem
-
Pogoń nie mowi o sobie "sledzie", nikt sie z tym nie utozsamia.Polish Power pisze: ↑23.06.2017, 05:46Czy przydomek "Śledzie" należał "od zawsze" do Pogoni czy do Arki ?? w latach 90-tych pamiętam zawsze tak śpiewało się na Pogoń, teraz od dobrych paru lat widać że ten przydomek "przywłaszczyła" sobie jakby Arka ... czy Pogoń o sobie mówi "Śledzie" tak samo jak Arka ??
-
Pierwsze słyszę żeby oni siebie nazywali Śledziami i żeby ich ktoś tak nazywał... Paprykarze raczej :)Polish Power pisze: ↑23.06.2017, 05:46Czy przydomek "Śledzie" należał "od zawsze" do Pogoni czy do Arki ?? w latach 90-tych pamiętam zawsze tak śpiewało się na Pogoń, teraz od dobrych paru lat widać że ten przydomek "przywłaszczyła" sobie jakby Arka ... czy Pogoń o sobie mówi "Śledzie" tak samo jak Arka ??
-
"Pogoń śledzie-syfem jedzie.."-śpiewane na Lechii odkąd tylko pamiętam.Konrado Moreno pisze: ↑23.06.2017, 14:52Pierwsze słyszę żeby oni siebie nazywali Śledziami i żeby ich ktoś tak nazywał... Paprykarze raczej :)Polish Power pisze: ↑23.06.2017, 05:46Czy przydomek "Śledzie" należał "od zawsze" do Pogoni czy do Arki ?? w latach 90-tych pamiętam zawsze tak śpiewało się na Pogoń, teraz od dobrych paru lat widać że ten przydomek "przywłaszczyła" sobie jakby Arka ... czy Pogoń o sobie mówi "Śledzie" tak samo jak Arka ??
Good Night Left Side
-
Śląsk z Cska bił sie na koszykówce gdzie chodzila głownie nabojka i chyba bili sie dwa razy koło dworca tam Śląsk atakował imurawie.Kolo dworca był sprzet race,deski itd pozniej było inaczej.nikodem pisze: ↑23.06.2017, 14:55Bądzmy poważni,te walki o gównie świadczą,co innego gdyby bilans był z 0;10...wlaki GKS IŚLaska był już dawno,ewentualnie najbardziej boli porażka Legii,tymbardziej że różne legendy krożą wokół niej,nie ma co ukrywać,ze,za walki z ruskimi opinia idzie o całej scenie kibicowskiej...możę za rok bilans poprawimy ;)gdzie jak gdzie,ale do ruskich to pewnie wybierze sie troche ekip,nie koniecznie na stawiowych ogladać Lewandowskiego.bobrowy staw pisze: ↑23.06.2017, 14:36Tak ostatnio przekminialem, że nasze ekipy chyba nigdy nie wygrały z Rosjanami ?
Slask Wrocław przed CSKA
Legia przed Spartakiem
-
No niby u nas też odkąd pamiętam ale poza tą przyśpiewką nie nazywaliśmy ich Śledziami.htsk4 pisze: ↑23.06.2017, 15:01"Pogoń śledzie-syfem jedzie.."-śpiewane na Lechii odkąd tylko pamiętam.Konrado Moreno pisze: ↑23.06.2017, 14:52Pierwsze słyszę żeby oni siebie nazywali Śledziami i żeby ich ktoś tak nazywał... Paprykarze raczej :)Polish Power pisze: ↑23.06.2017, 05:46Czy przydomek "Śledzie" należał "od zawsze" do Pogoni czy do Arki ?? w latach 90-tych pamiętam zawsze tak śpiewało się na Pogoń, teraz od dobrych paru lat widać że ten przydomek "przywłaszczyła" sobie jakby Arka ... czy Pogoń o sobie mówi "Śledzie" tak samo jak Arka ??
-
Tez bili się w lesie z CSKA, t słyszałem też coś że Lechia będąc we Lwowie, chciała walki z Lokomotivem ruskie byli chetni ale później zrezygnowali.Barwiejuk pisze: ↑23.06.2017, 15:04Śląsk z Cska bił sie na koszykówce gdzie chodzila głownie nabojka i chyba bili sie dwa razy koło dworca tam Śląsk atakował imurawie.Kolo dworca był sprzet race,deski itd pozniej było inaczej.nikodem pisze: ↑23.06.2017, 14:55Bądzmy poważni,te walki o gównie świadczą,co innego gdyby bilans był z 0;10...wlaki GKS IŚLaska był już dawno,ewentualnie najbardziej boli porażka Legii,tymbardziej że różne legendy krożą wokół niej,nie ma co ukrywać,ze,za walki z ruskimi opinia idzie o całej scenie kibicowskiej...możę za rok bilans poprawimy ;)gdzie jak gdzie,ale do ruskich to pewnie wybierze sie troche ekip,nie koniecznie na stawiowych ogladać Lewandowskiego.bobrowy staw pisze: ↑23.06.2017, 14:36Tak ostatnio przekminialem, że nasze ekipy chyba nigdy nie wygrały z Rosjanami ?
Slask Wrocław przed CSKA
Legia przed Spartakiem
Może te dwie walki były kiedyś, ale w plecy.
-
-
Są miasta gdzie Pogoni zawsze dostaje się jednocześnie i od Śledzi i od Paprykarzy:)
Pytanie ode mnie: od czego zaczęła się ogólnopolska szydera z Arki, z przeróbkami haseł i grafik: " Arka Gdynia ku*** świnia" które finalnie podłapały nawet osoby nie mające nic wspólnego z kibicowaniem?
Jaki jest tego fenomen, bo rymowanka znana od lat, jak każda inna, a stała się najpopularniejszym wyzwiskiem na każdą okazję .
Pytanie ode mnie: od czego zaczęła się ogólnopolska szydera z Arki, z przeróbkami haseł i grafik: " Arka Gdynia ku*** świnia" które finalnie podłapały nawet osoby nie mające nic wspólnego z kibicowaniem?
Jaki jest tego fenomen, bo rymowanka znana od lat, jak każda inna, a stała się najpopularniejszym wyzwiskiem na każdą okazję .
-
Nie rozumiemy się:)
W ostatnich latach ktoś musiał nieźle nakręcić żeby od tej Arki jako największej obelgi, cisnęły się nawet małolaty w zupełnie innych regionach kraju w szkołach, marketach, wszędzie.
W ostatnich latach ktoś musiał nieźle nakręcić żeby od tej Arki jako największej obelgi, cisnęły się nawet małolaty w zupełnie innych regionach kraju w szkołach, marketach, wszędzie.
-
Film Wojna polsko-ruska
https://www.youtube.com/watch?v=jYWrWoWbOVA
https://www.youtube.com/watch?v=jYWrWoWbOVA
j**** rosje i ruskich
-
Czy ich pokonała ? Walka wyrównana plus wjazd policji jeszcze jakiś pies gryzł chłopa że Spartaka.
Szczerze jesteśmy na mocny minus z ruskimi
-
Dzięki za odzew. Dobrze że poza pojedynczymi przypadkami, od lat nie oglądam naszego rodzimego kina, pato:)
-
Jego wypowiedź jest trochę mało zrozumiała, ale chyba chodzi mu o to, że ostatnio popularnym w necie jest ''mem'' arka gdynia ku*** świnia. Widziałem dość sporo jakiś przeróbek w których pojawia się to hasło np
https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/comme ... dAT0mP.jpg
https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/comme ... dAT0mP.jpg
Łódzki Klub Sportowy jedynym słusznym wyborem,
nigdy nie zejdę na złą stronę.
nigdy nie zejdę na złą stronę.
-
Chrobry Głogów ma dobre relacje z Widzewem ale na reprezentacji nie chce być kojarzony z WRWE? Jak coś pokręciłem proszę o sprostowanie.
-
Jest jeszcze w Warszawie FC Widzewa? Czy już całkowicie wymarł?
-
Mam pytanie? Czy w jakimś mieście derbowym lub silnym fc stadion lezy na dzelnicy wroga?
-
-
Taka specyfika internetu. I o ile wrzuty na Arkę czy Lechię są jakie są o tyle hasła np "Amica Wronki ku*wy pająki" czy "Zagłębie Sonsnowiec ku*wa bombowiec" już nawet bawią :)
-
Nie Do końca kibicowskie, ale trapi mnie od dawna. Co oznacza skrót Ck. Pytanie Do koroniarzy ? Dzieki!
-
-
To skrót od Civitas Kielcensis czyli obywatele Kielc albo Civitas Kielce czyli miasto Kielce . Mi ten skrót zawsze jednak kojarzy się z filmem CK Dezerterzy.Rodowity1928 pisze: ↑24.06.2017, 22:38Nie Do końca kibicowskie, ale trapi mnie od dawna. Co oznacza skrót Ck. Pytanie Do koroniarzy ? Dzieki!
-
Tak samo jak stadion GKS-u K-ce znajduje sie w Chorzowie. :)
-
Z tego co słyszałem w przeszłości to leży na pograniczu miast, jedna bramka jest w Katowicach a druga już w Chorzowie.
-
Różne były teorie, ale podobno cały stadion.
-
Nie są widoczni w ogóle. Jest jakaś grupka za Widzewem ale to równie dobrze można powiedzieć że w Warszawie sa osoby za Lechem czy innym klubem w większym czy mniejszym stopniu. Red Bull chyba istnieje, ale nie widoczny. Niedawno parę wrzutów można było zauważyc np w Pruszkowie nie wiem czy to RB, czy jakieś pojedyńcze os. z Widzewa, mieszkające pod Warszawą.
-
W latach 90tych była aktywna grupka szalikowców na ... tenisie stołowym.
Co to była za ekipa i czy ktoś ma jakieś zdjęcia.
O ile mnie pamięć nie myli to była chyba Ostróda.
-
a byłeś tam ze sie wypowiadasz? zostali rozjebani , starcie dla L przy źródełku.bobrowy staw pisze: ↑24.06.2017, 03:09Czy ich pokonała ? Walka wyrównana plus wjazd policji jeszcze jakiś pies gryzł chłopa że Spartaka.
a co do Ruskich to kalkulatory .. Lech kiedyś sie ustawił na Cska jadące przez Polske nie wyszli... to samo miała być umawiana walka i też nie byli Ruscy chętni....
-
Nie pamietam dokladnie kiedy i gdzie,ale wiem też że minimum jedne raz Zenit obesrał się bodajze Lecha.
-
Siarka Tarnobrzeg?Jackdaniels pisze: ↑25.06.2017, 04:35W latach 90tych była aktywna grupka szalikowców na ... tenisie stołowym.
Września 100% Lech Poznań!
-
Akurat to słyszałem od kacapa - takie info.RKS1910RKS pisze: ↑25.06.2017, 09:26a byłeś tam ze sie wypowiadasz? zostali rozjebani , starcie dla L przy źródełku.bobrowy staw pisze: ↑24.06.2017, 03:09Czy ich pokonała ? Walka wyrównana plus wjazd policji jeszcze jakiś pies gryzł chłopa że Spartaka.
a co do Ruskich to kalkulatory .. Lech kiedyś sie ustawił na Cska jadące przez Polske nie wyszli... to samo miała być umawiana walka i też nie byli Ruscy chętni....
Wiem że kacapy to kalkuratory przeważnie do Lecha , Lokomotiv też raz włączył kalkurator do Lechii we Lwowie czy dodajmy do tego dwa turnieje TFC(ktoś inny miał być, a wystawili kogoś innego).
Do innych ekip im się nie włączają tylko do Lecha bo u nich jest przekonanie że Lech to przejebani wojownicy.
Bad1 właśnie tylko do Lecha