Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Nie wiem jak to się ma w innych wymienionych miastach typu Poznań, ale nie tak dawno dochodziło do starć wyżej wymienionych na mieście, tak samo spartańskie układy były gonione (co tym bardziej dziwi gdy się widzi jak ludzie, którzy za obecność myszek miki dostawali po głowie, są potem przez te myszki wyzywani). Działania Sparty (niedawno było stanowisko, że ekipy sportowej tam brak i chyba nic w tej kwestii się nie zmieniło) są ograniczane przez Śląsk i tak zostanie. O pojedynczych napisach na mieście nie warto wspominać. Biorąc to pod uwagę nie wiem czy nazwał bym te relacje neutralem.
Inna sprawa, że są ludzie regularnie chodzący na Śląsk i okazjonalnie (czysto piknikowo) bywające na Sparcie.
Inna sprawa, że są ludzie regularnie chodzący na Śląsk i okazjonalnie (czysto piknikowo) bywające na Sparcie.
-
https://www.youtube.com/watch?v=lCPTjp8lU20
Trafiłem przypadkiem. Jakoś mnie, to ominęło. O co poszło?
-
Trapi mnie to od niedawna, ale zapytam:
Czy Mariusz wraca do domu?
Dziękuję
Czy Mariusz wraca do domu?
Dziękuję
-
Czy ŁKS i Zawisza miały/mają wiodącą grupę H, która działała pod konkretną nazwą? Coś jak YF/Banici na Lechu, Sharks na Wiśle itd.
exitus acta probat.
-
[link]rozpuszczalnik1906 pisze:https://www.youtube.com/watch?v=lCPTjp8lU20
Crazy Cannibals, Hells Boys oraz Bydgoscy Chuligani?Lari pisze:Czy ŁKS i Zawisza miały/mają wiodącą grupę H, która działała pod konkretną nazwą? Coś jak YF/Banici na Lechu, Sharks na Wiśle itd.
-
Shkola i jej obóz na bank ma/miała kosę z Unionem, Gladiatorsami i ich obozemp.a pisze:Trapi mnie dokładnie to ruskie
Mam takie pytanie, jak każdy wie ruskie mają u siebie kilka ekip bojowych np Spartak(Gladiators, Union), CSKA(Yaroslavka, Einfach Jugend) itd
Czy te wszystkie ekipy żyją że sobą w zgodzie?
Bo kiedyś słyszałem że w obozie Spartaka są duże spiny, z jakiej bandy ma być mlynowy itd.
??
Września 100% Lech Poznań!
-
A czym się charakteryzuję ta kosa ? Serio pytam. Napierdalają się na mieście czy jak ?
-
Walka o prym. Pizgali się na stadionie itp.Stadionowy pisze:A czym się charakteryzuję ta kosa ? Serio pytam. Napierdalają się na mieście czy jak ?
-
Mam pytanie . Dlaczego jest tak wielka napinka miedzy Koroną a Radomiakiem jakie są początki tej kosy .Wczoraj kibice Korony gwizdali gdy Legia skandowala Radomiak Radom
-
Niewielka odległość między miastamiJanosik69 pisze:Mam pytanie . Dlaczego jest tak wielka napinka miedzy Koroną a Radomiakiem jakie są początki tej kosy .Wczoraj kibice Korony gwizdali gdy Legia skandowala Radomiak Radom
-
Kielecka milicja pacyfikowała Radom w czerwcu 1976.Janosik69 pisze:Mam pytanie . Dlaczego jest tak wielka napinka miedzy Koroną a Radomiakiem jakie są początki tej kosy .Wczoraj kibice Korony gwizdali gdy Legia skandowala Radomiak Radom
-
Bzdury piszesz. Między Radomiem a Kielcami jest wielka kosa od lat 70-tych z tego powodu że podczas jakiś zawodów lekkoatletycznych w Kielcach sportowcom na z Radomia autokar spalono. Ostatnio kosa trochę mniejsza z powodu rzadkich kontaktów.
-
Myślę że jeszcze tak 5-10 lat i Korona już będzie dużo więcej znaczyła w Końskich od Widzewa
-
Co to ma do rzeczy koleś? Widzisz o czym jest rozmowa? Wróżby zostaw "specjalistą" albo zachowaj dla siebie.Dzięki.
ŁKS Łódź Polska
-
Do kosy Radomiaka z Koroną nie trzeba szukać tła w wydarzeniach historycznych. 2 podobne w miarę duże miasta oddalone o 80 km no to...musi być kosa. Tzn. logika świata kibicowskiego tak sprawia, że ekipy o podobnym potencjale "polują" na tym samym terytorium więc wchodzą w kurs kolizyjny. Teoretycznie Legia z Radomiakiem też powinna mieć kose, ale tutaj ekipy są o różnych ambicjach i łatwiej jest się układać.
-
Stara lokalna animozja, nie tylko kibicowska. Silna już w międzywojniu, kiedy Radom był włączony do Kieleckiego, choć był miastem większym i bardziej znaczącym historycznie. Znamienne, że podczas ostatniej reformy adm. radomianie woleli być peryferyjnym miastem w Mazowieckim (choć to przecież Małopolska...) niż dzielić województwo z Kielcami i to jako największe miasto. Jak widać kibice też obrali taki sam kurs.
-
Ta kosa spowodowana głównie jest rywalizacją miast, bo Radomiak nie jest jedynym radomskim klubem z ciśnieniem na Kielce. Z opowieści słyszałem o tym, jak Radomiak i Broń (w dawnych czasach innych proporcji) dzieliły się "eskortą" kielczan (jeszcze jak grali Błękitni) - pół trasy odprowadzał Radomiak, później czekali broniarze. Czarni też zawsze szczególnie motywowali się na mecze z Effectorem Kielce w siatę.
-
Był nawet taki mecz ze 20 lat temu Radomiak - Korona, że Broniarze stali na tej samej trybunie co Radomiak na ich stadionie, z flagą i w barwach i razem z Radomiakiem jechali po Koronie. Do dziś się pewnie Radomiak wstydzi tej sytuacji ☺
-
Myślę że nie ma się czego wstydzić, w ,,dawnych czasach to i ŁKS potrafił z Rts-em leyać za Legią.Bażant pisze:Był nawet taki mecz ze 20 lat temu Radomiak - Korona, że Broniarze stali na tej samej trybunie co Radomiak na ich stadionie, z flagą i w barwach i razem z Radomiakiem jechali po Koronie. Do dziś się pewnie Radomiak wstydzi tej sytuacji ☺
-
Dawniej takie jednodniowe układy nie były niczym szczególnym. Derbowa kosa znaczyła mniej niż dojebanie przyjezdnym ze znienawidzonego miasta.
-
Jak mam 3 bilet na mecz z Rumunią ale są one na inne imię i nazwisko niż osób z którymi chce jechać to czy te osoby wejdą bez problemu ?
-
Raczej tak, ja byłem 2 razy na kadrze na Narodowym i nikt mi, ani znajomym dowodu z biletem nie sprawdzał.
IGLOOPOL DĘBICA
-
na poczatku lat 90 Radomiak przyjechał do nas na nasz mecz i chcieli robic z nami uklad antyKielce, po tym jak wstepnie sie dogadalismy ze tylko my i Radomiak, Radomiak chcial zeby jeszcze Pionki dolaczyly do tego ukladu. my na takie cos sie zgodzic nie moglismy i po skonczeniu piwa przez chlopakow z Radomiaka udali sie w swoja strone a my w swoja.wolny_sluchacz pisze:Ta kosa spowodowana głównie jest rywalizacją miast, bo Radomiak nie jest jedynym radomskim klubem z ciśnieniem na Kielce. Z opowieści słyszałem o tym, jak Radomiak i Broń (w dawnych czasach innych proporcji) dzieliły się "eskortą" kielczan (jeszcze jak grali Błękitni) - pół trasy odprowadzał Radomiak, później czekali broniarze. Czarni też zawsze szczególnie motywowali się na mecze z Effectorem Kielce w siatę.
-
NA Imprezie Otwartej można bez konsekwencji piro odpalać ? Czy jak to jest
-
A czym jest ta "impreza otwarta"? Jeśli chodzi o imprezy inne niż imprezy masowe, to może to zostać potraktowane jako wykroczenie.
https://imprezymasowe.eu - blog o prawnych aspektach imprez masowych
-
"Użycie podczas zgromadzenia publicznego, w obecności jego uczestników, materiałów pirotechnicznych stanowi naruszenie art. 83§1 KW". W związku z tym policja zobowiązana jest wyciągnąć konsekwencje wobec sprawców wykroczenia."mariuszek321 pisze:NA Imprezie Otwartej można bez konsekwencji piro odpalać ? Czy jak to jest
-
Jak nie ma sylwestra, wiejskiego odpustu czy jakiegoś pokazu ogarniętego np w związku z weselem przez profesjonalne firmy to chętnie psiarnia Ci przypierdoli 5 stów w nagrodę.
-
mnie ciekawi czy na terenach oddalonych od Zabrza i Katowic w miejscach gdzie mają fancluby młodzi kibicują konkretnemu klubowi czy po prostu KSGKS
-
wczoraj w wiadomościach w tvp1 slyszalem że Nieznani Sprawcy probowali podpalic polską szkole na ukrainie - prawda czy farmazon?
-
Konkretnemu klubowi.aczytoważne? pisze:mnie ciekawi czy na terenach oddalonych od Zabrza i Katowic w miejscach gdzie mają fancluby młodzi kibicują konkretnemu klubowi czy po prostu KSGKS
-
Trapi mnie od dawna co oznaczają skróty na fladze KKS-u Kalisz RK'97 oraz Kotwicy RPK'07?
-
RK- Rycerze KaliszaANIMALS'12 pisze:Trapi mnie od dawna co oznaczają skróty na fladze KKS-u Kalisz RK'97 oraz Kotwicy RPK'07?
-
Zapytam tu, bo zniknęło w gąszczu wojny RTS vs ŁKS:
Dzięki za odp.
Tak samo co się stało ze stroną KKS-u Kalisz, gdzie mieliście opisy ze starych meczów?WileTheBest pisze:Jest może jakaś strona, gdzie są stare opisy z meczów Widzewa? O ŁKS-ie wiem, że jest stronka X-Mana, ale Widzew?
Dzięki za odp.
-
Lech, Legia, Arka, Lechia. Te ekipy wprowadziły trend masywnej ekipy chuligańskiej. Był ktoś jeszcze w ich czasach kto preferował ten styl?
-
Mnie trapi kto napisał ten felieton na głównej i nazwał Stal Mielec Stalówką?
http://www.kibice.net/publicystyka/127- ... lowko.html
http://www.kibice.net/publicystyka/127- ... lowko.html
-
Pytaj gościa o nicku VT79
-
ŁKSANIMALS'12 pisze:Lech, Legia, Arka, Lechia. Te ekipy wprowadziły trend masywnej ekipy chuligańskiej. Był ktoś jeszcze w ich czasach kto preferował ten styl?
-
Razem Ponad Kilo :DANIMALS'12 pisze:Trapi mnie od dawna co oznaczają skróty na fladze KKS-u Kalisz RK'97 oraz Kotwicy RPK'07?
-
Trochę mnie trapii.. :)
Proszę, żeby moje pytanie nie wywołało nie potrzebnej gówno-burzy.
Kto ma lepszą bandę Sosnowiec czy Bielsk? ;)
Proszę, żeby moje pytanie nie wywołało nie potrzebnej gówno-burzy.
Kto ma lepszą bandę Sosnowiec czy Bielsk? ;)