Czy waszym zdaniem poszkodowani przez policję kibice powinni składać do prokuratury doniesienie o popełnieniu przestępstwa? Chodzi mi o uszkodzenia sprzętu należącego do kibiców takiego jak aparaty fotograficzne, telefony itp., uszkodzenia ubrań, no i najważniejsze - uszkodzenia ciała. Jak wiadomo policja ma prawo w trakcie interwencji bić pałkami lub strzelać pociskami gumowymi TYLKO W NAJBARDZIEJ UMIĘŚNIONE CZĘŚCI CIAŁA czyli od pasa do kolan jak jest w praktyce każdy z nas wie...
Czy waszym zdaniem złożenie doniesienia do prokuratury lub napisanie skargi, ewentualnie nagłośnienie tego w mediach jest zwykłym donosicielstwem czy walką o swoje? I ostatnie - jak oceniacie swoje szanse na ewentualne odszkodowanie po złożeniu skargi/donosu?
Uzasadniajcie swoje odpowiedzi.
Czy Kibice Powinni Składać Donosy Na Policję ? ...
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
-
Takie odpowiedzi mnie denerwuja... Oczywiscie ze takie przypadki trzeba zglaszac do prokuratury, bo nawet jak nic to nie da w sensie ukarania winnych, to komendantom z policyjnych komiasariatow da to do myslenia i zachowanie zomowcow moze zostac ukrocone, poprzez odpowiednie naciski z gory. Natomiast posawa "nie zglaszam bo nic to nie da" moze spowodowac tylko, jeszcze wieksze rozzuchwalenie zomowcow, ktorzy i tak uwazaja ze sa ponad prawem.
Nie chcesz byc traktowany jak manekin do zomowskiego treningu ? Napisz skarge go prokuratury, nikt za ciebie tego nie zrobi.
Nie chcesz byc traktowany jak manekin do zomowskiego treningu ? Napisz skarge go prokuratury, nikt za ciebie tego nie zrobi.
-
dokładnie !! lepiej bym tego nie napisał! im więcej skarg nawet jeśli nic by nie dawały ale będą się póxniej pilnować bo dostaną po dupach od przełozonych!Company Flow pisze:Takie odpowiedzi mnie denerwuja... Oczywiscie ze takie przypadki trzeba zglaszac do prokuratury, bo nawet jak nic to nie da w sensie ukarania winnych, to komendantom z policyjnych komiasariatow da to do myslenia i zachowanie zomowcow moze zostac ukrocone, poprzez odpowiednie naciski z gory. Natomiast posawa "nie zglaszam bo nic to nie da" moze spowodowac tylko, jeszcze wieksze rozzuchwalenie zomowcow, ktorzy i tak uwazaja ze sa ponad prawem.
Re: Donosy na psy
A jakby zabili Twoją bliską osobę (wyplułem to), to idziesz na policję czy robisz własne dochodzenie?DJ Perez pisze:Pewnie powinnismy donosic na psy jesli oni nas do pierdla to my ich do sądu biją palami niewinnych ludzi i to jest wolny kraj !!!