Równie dobrze mogłeś rozmawiać z dziesięcioma innymi ludźmi i usłyszałbyś odpowiedź "Polakiem".<OB> pisze:Bliska mi do Ruchu, ale trzeba przyznać, że są anty polscy. Kilka lat temu jak Chorzów zrobił oprawę dla Pileckiego to pisali, że to Kęty bo na forum Ruchu byłoby larum, z resztą ktoś tam napisał że głupie gorole. Na ostatnich kilku meczach u siebie jest zasłaniana flaga "Kęty" faną Górnego Śląska akurat w miejscu orła w koronie (herb Kęt ma połówkę orła w koronie). Kiedyś rozmawiałem, ze starszym gościem z R z Siemianowic, koleś ogarnięty i decyzyjny kiedyś, ale nadal się udziela. Wyjaśnił mi co prawda swój prywatny stosunek do Pl ale nie był on za ciekawy. Na moje pytanie "gdybyś miał wybór dojcze czy Polska (a nie ślązak) to kim byś chciał być? Bez wahania usłyszałem: "niemcem".PaymanW pisze:Flagi w językach angielskich, łacińskich i innych są rozumiem super? Ile tych flag po szwabsku u nas widziałeś? Jedną? Rzeczywiście dużo. Z gwizdaniem na Hymn było już pięćset razy pisane, nie będę powtarzać, ale możesz wierzyć w bzdury. GKS Katowice też gwizdał na Hymn podczas meczu z GKSem Jastrzębie tego już nie pamiętasz? A może nie chcesz pamiętać i nawet nie wiesz o czymś takim?Emigrant'92'KS pisze:Śpiewanie ''c*** z waszym Polskim jesteśmy narodem śląskim", gwizdanie na hymn, śpiewy "Polska bez Śląska'', flagi po szwabwsku, napisy na murach i śpiewy '' j**** goroli'' (czyli nas Polaków).To wszystko nie jest anty Polskie tak? Jebnijcie się w łeb.
Zagłębie Sosnowiec z Legią też śpiewa "Polska bez Śląska". ;)
Jesteś zaślepiony i widzisz świat w biało-czerwonych barwach, a R-kę na tle niemieckiej flagi, muszę Cię zmartwić, bo ilość Niemców na Ruchu to mały %.
Do napisów j**** goroli nie będę się odwoływać, bo takich jest dużo, na całym Śląsku i niekoniecznie pisali to kibice Ruchu. Ave.
Co do zasłaniania flagi Kęt, to już Cię nieźle poniosło, żal to komentować, flagi Widzewa też zasłaniamy, bo są tam fragmenty biało-czerwonych barw. ;)